Komplett salgsoppgave

Tangenveien 7

9 000 000 kr
183 m²
4 soverom
Kart
Del
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Langesund
Spektakulær eiendom med fantastisk utsikt, høy standard, nydelige uteplasser og dobbelgarasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 000 000 kr
 • Omkostninger
  226 170 kr
 • Totalpris
  9 226 170 kr
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  183 m²
 • Bruksareal
  233 m²
 • Tomteareal
  735,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  200 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Denne perlen av en eiendom ligger meget fint til i et svært attraktivt område.
 • Eiendommer som dette kommer sjeldent til salgs i Langesund.
 • Dette er en av Langesunds beste tomter med tanke på utsikt, sol og lite innsyn.
 • Huset har en høy standard og har vært gjennom en omfattende ombygging og er betydelig påkostet i senere tid, og har vært nominert til kommunens byggeskikkpris.
 • Huset er arkitekttegnet av Aga Arkitekter.
 • Langøytangen fyr er et maleri fra eiendommen.
 • Idylliske og sjønære omgivelser.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Tangenveien 7, 3970 LANGESUND
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 106, bruksnummer 656, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 233 kvm.
  Totalt primærrom: 183 kvm.
  Bruksareal:
  Enebolig 197 kvm.
  Garasje 35 kvm.
  Utvendig bod 1 kvm.
  Primærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 25 kvm: Soverom og hall.
  1. etasje 81 kvm: Stue, kjøkken, soverom, bad og bad/vaskerom.
  2. etasje 77 kvm: Stue og to soverom.
  Sekundærrom:
  Enebolig:
  Underetasje 5 kvm: Bod.
  2. etasje 9 kvm: Bod.
  Garasje:
  1. etasje 35 kvm: Garasje.
  Utvendig bod:
  1. etasje 1 kvm: Bod.
  Kommentar til areal:
  Det er lav takhøyde i underetasje, ca. 2.1 meter.
  Det er mindre avvik i rominndelingen i 1. etasje i forhold til tegninger som ikke omfattes av søknadspliktige tiltak. Toalett og vaskerom er gjort om til et rom, og mindre endring vedrørende bod og garderobe.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.05.2023 utført av Taksttjenester Grenland AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av bygningen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra bygningens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Eneboligen er iht. tilstandsrapporten oppført på grunnmur av støpte betongblokker og deler med lettklinkerblokker. Støpt gulv mot grunnen. Yttervegger består av tradisjonelt bindingsverkskonstruksjon med utvendig Kebony kledning og deler kledningen er tekket med sinkplater. Yttervegger er utforet og etterisolert i senere tid. Saltak tekket med flat betongtakstein og mindre takoppløft tekket med sinkbeslag. Utvendig beslag i sink. Vinduer, inngangsdør, skyvedør har 2-lags glass. Utvendig kledning på yttervegger, tak, de fleste vinduene, inngangsdør og balkongdør er oppgradert i senere tid. Terrasser er bygget med trebjelkelag og terrassebord i trevirke. Utvendige trapper i plasstøpt betong og trevirke og de fleste trappene har stålrekkverk. Eneboligen har en høy standard og er godt vedlikeholdt.
  Dobbelgarasje ble bygd i 2011, og er oppført på støpt betongplate mot grunn. Yttervegger i murte lettklinkerblokker med utvendig murpuss. Flatt plasstøpt tak i betong tekket med pappmembran. To leddporter i aluminium med elektriske åpnere. Garasjen fremstår i god funksjonell stand uten noen vesentlige merknader.
  Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på det mangler snøfangere på taket over stuedel. Utvendige trapper har rekkverkshøyder og åpninger i rekkverk som ikke er i henhold til dagens krav, samt er stålrekkverk på trapp mot syd mangelfull festet. Det er ikke montert rekkverk i utvendig trapp mellom veranda i 1. og 2. etasje. Innvendig trapp mangler håndløper på vegg i trappeløpet, åpninger i rekkverk er større enn dagens krav og deler av trappen i underetasje mot hall har ikke rekkverk. Alle forannevnte avvik har fått TG3 i rapporten, og er avvik som krever tiltak.
  Det gjøres også oppmerksom på at yttervegger har ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur og det er begrenset med lufting bak kledning. Lufterør fra avløp er ikke ført over tak i luftehatt. Det er skjolder på undertaket i kott på loftet i 2. etasje, og undertak i kott bør holdes under oppsyn. Vinduer i stue og kjøkken har ikke tilstrekkelig sikring mot fall når vinduene er åpne. Dør til utvendig bod bør justeres. Rekkverket er for lavt og det er flere steder rundt boligen som ikke er tilstrekkelig sikret mot fall i forhold til dagens krav. Terrasse mot vest er bygget over gammelt terrassedekke og det er vanskelig og vurdere tilstand på underliggende terrasse og konstruksjon. Parkettgulv på soverommet i 2. etasje mot syd har enkelte felter med mindre bruksslitasje. Det er overflater i eneboligen som har bruksslitasje og mindre sprekker, men dette er først og fremst av kosmetisk karakter og kjøper må vurdere tilstand i henhold til sitt brukskrav. Det er sprekk i gulvflis på soverom i 1. etasje, samt er det enkelte bom i gulvflis i eneboligen. Det er påvist sprekker og riss i innvendig pipe. Det er noen hull i takpanel i krypkjeller fra tidligere rørgjennomføringer som anbefales tettet. Vindu og innvendig dør til badet er i trevirke og anses som uegnet materialer til bruk i våtsoner (ved vask, dusj, badekar, osv.). Varmtvannstak har ikke tilfredsstillende avrenning eller kompenserende løsning fra varmtvannstank, og ikke tilfredsstillende el-tilkobling i henhold til dagens krav. Forstøtningsmur har mindre sprekker og skjevheter i muren. Alle forannevnte avvik har fått TG2 i rapporten, og er avvik som kan kreve tiltak.
  Se utfyllende tekst i rapporten. 

  Moderniseringer og påkostninger

  Eiendommen er betydelig oppgradert i senere tid og har blant annet:
  - Ny kledning og beslag i sink i 2011.
  - Skiftet de fleste av husets vinduer og dører i 2011
  - Ny takstein, nye takrenner og nytt takbeslag 2011.
  - Tilbygget romslig utvendig terrasser.
  - Ny kjøkkeninnredning fra 2011
  - Bad og vaskerom ble oppgardert 2011.
  - Nytt elektrisk anlegg i 2011
  - Nytt røranlegg i 2011.
  - Skiftet vann- og avløpsrør til kommunalt påkoblingspunkt i 2011.
  - Oppgradert alle innvendige overflater i 2011 eller senere.

  Standard

  Huset har en høy standard og har vært gjennom en omfattende ombygging og oppgradering i senere tid. Det er ikke mye igjen som minner om det opprinnelige og utdaterte huset fra 50-tallet. Huset er arkitekttegnet og bygget om i 2011, og har en tydelig og gjennomført materialbruk, samt nydelig utsikt fra alle etasjer. Det er hovedsakelig helstavs eikeparkett i stuer, kjøkken og på soverommene, mens det er fliser i hall og på overflater på badene. På soverommet i tilknytning til hallen er det flislagt gulv. Det er stort sett malte slette flater på vegger og himlingsflater.
  I underetasjen er det en romslig hall, et soverom og en bod med gode lagringsmuligheter. I trapperommet mellom underetasjen og mellometasjen er det store vindusflater. I stuen er det god plass til et stort spisebord, men også mulighet til å tilrettelegg for TV-stue. Vinduene fra gulv til tak rammer inn en vakker utsikt. Den stramme peisen i stuen skaper en lun stemning. Fra stuen er det utgang til terrassen, og det er verdt og merke seg at huset har gode overganger mellom inne og ute.
  Huset har et stort og effektivt kjøkken, der du kan lage mat litt adskilt fra stuen, men likevel lett kan kommunisere med familie og gjester. Hvit IKEA kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Det er rikelig med benke- og skapplass på kjøkkenet. I kjøkkenbenken er det nedfelt oppvaskkum. Det er montert glassplater over benkeplate ved platetopp og kjøkkenvask. Integrerte hvitevarer som platetopp, kjøkkenvifte, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Det er avsatt plass til side-by-side kjøleskap.
  Hovedbadet er delikat og flislagt, og har stor dusjnisje med glassvegg, badekar, to vegghengte servanter med speilskap og vegghengt toalett. Fra vinduet på badet er det også utsikt. Det andre badet er et kombinert vaskerom. Dette badet er også flislagt og delikat. Badet har dusjhjørne med innfeltbare glassdører, vegghengt toalett, vegghengt servant og arbeidsbenk med plass til vaskemaskin og tørketrommel under. Fra begge badene er det direkte inngang til garderobe. Hovedsoverommet ligger i kort avstand fra badene.
  I toppetasjen er det en tårnstue med fantastisk utsikt. Det er noe helt spesielt med utsikten mot Langøytangen fyr. To trappetrinn nedenfor ligger en ekstra stue med skyvedør ut til uteplassen. Den gode takhøyden gir dette oppholdsrommet nærmest en skral ro. I forlengelse av dette rommet ligger en overbygd uteplass, hvor en fin og stor skyvedør leder rett ut til uteplassen. I toppetasjen er to av husets fire soverom plassert. Det ene soverommet fungerer også utmerket som hjemmekontor.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Fastmontert taklampe i gang og på hovedsoverom i 1. etasje medfølger ikke.

  Oppvarming

  Flott peis med innsats i stue. Varmekabler på bad, bad/vaskerom, hall og soverommet i underetasjen. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1955.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn i utgangspunktet ikke dokumentasjon for eiendommens lovlighet, men det foreligger byggetegninger fra 1954, 1995 og 2010 i kommunens arkiv, som er originale byggetegninger og byggetegninger av ombygging og tilbygg i senere tid. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Det er verdt å merke seg at etter ombyggingen i 1999 og 2011 har eiendommen vært nominert til kommunens byggeskikkpris. Selger har for ordens skyld sendt en anmodning om ferdigattest til kommunen vedrørende tiltakene som ble utført i 2011.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen
  Dagboknr. 2182, tinglyst 14.02.2003, type heftelse: Jordskiftesak angående grensegang som gjelder for denne eiendommen og flere.
  Dagboknr. 596686, tinglyst 17.08.2009, type heftelse: Hvis tomten innehar kommunaltekniske anlegg forbeholder kommunen retten til å vedlikeholde disse.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Energimerking

  Til informasjon er det gjennomført en enkel energiattest, og i testen ble byggeår satt til 1999, ettersom huset var gjennom en omfattende ombygging og oppgradering på den tiden.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet i Langesund, som er en sjarmerende by ved kysten i Telemark. Her har du idylliske og sjønære omgivelser rett ved Langesundsundet. Området ytterst på Langesundshalvøya er stille og rolig, og eiendommen ligger i en blindvei uten gjennomgangstrafikk. Nabolaget beskrives som hyggelig. Fra eiendommen har du gangavstand til det meste. Torget og sentrum med hyggelig spisesteder, isbar på sommerstid, klesbutikker, blomsterbutikk, ostemakeri og frisørsalonger. Wrightegaarden med sine unike musikkonserter preger Langesund gjennom hele sommeren. Fine turmuligheter i koselige smågater, ut til Tangen fort eller på kyststien. I nærområdet er det småbåthavn og flotte badeplasser. Kort gangavstand til de populære badeplassene i Steinvika og Krogshavn. Fra eiendommen er det en snarvei med få minutters gange ned til Steinvika. Det er også kort gangavstand til Coop Extra, som er nærmeste dagligvarebutikk. Fra torget er det gode bussforbindelser til Stathelle og videre oppover i Grenland.

  Adkomst

  Fra Langesund: Kjør inn i Skougaards gate og hold til høyre der hvor veien deler seg inn på Tangeveien. Eiendommen ligger på høyre side merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Bruk eventuelt Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 735 kvm. Dette er en av Langesunds beste tomter med tanke på utsikt, sol og innsyn. Tomten er skrående og pent opparbeidet med terrasse i impregnert trevirke og trapper i betong. Terrassene og uteområdene er lettstelte. Terrassedelen rett utenfor kjøkkenet er stor og praktisk, og gjør det lett når du har gjester. Terrassen på toppen av tomten ligger stort sett utenfor tomtegrensene til eiendommen, på området som er regulert til friområde. Det er svært gode sol- og utsiktsforhold på tomten, samt som uteplassene er usjenerte. Hvis du er sosial anlagt og elsker å ha gjester er dette uten tvil eiendommen for deg. Det er varmekabler i trappen fra inngangspartiet og ned til gårdsplassen og garasjen. Asfaltert gårdsplass foran garasjen.

  Parkering

  Meget gode parkeringsmuligheter i dobbelgarasje eller asfaltert gårdsplass med to biloppstillingsplasser foran garasje. Garasjen har to leddporter i aluminium med elektriske åpnere og innlagt strøm.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei med direkte avkjørsel.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Langesund sør datert 15.10.2020 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Eiendommen ligger i et område i kommuneplan som er avsatt til nåværende boligbebyggelse og at reguleringsplan fortsatt skal gjelde.
  Området vest for eiendommen er regulert til friområde, og selger opplyser at det er få som benytter seg av friområdet.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 26.237,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Kommunale avgifter og gebyrer er inndelt i månedlige betalinger.
  I selgers husstand har det bodd to mennesker og det opplyses om at strømforbruket for 2022 var 25.222 kwh.
  Eneboligen har en årlig forsikringspremie på kr. 9.500,-.
  Velavgift er kr. 200,- pr. år.
  Eneboligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-TV og har avgift på kr. 545,- pr. mnd. TV-dekoder kan medfølge.
  Eneboligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr. 798,- pr. mnd. Internettdekoder kan medfølge.
  Eneboligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr. 5.450,- pr. år.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr. 1.012.855,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr. 3.646.279,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning er kr. 9.226.170,-.
   I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Paul Wegar Ekelund Dørdal og Stig Fredrik Andersen

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Eneboligen er tilknyttet Langesund Vel.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig - og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,8 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 6.000,-.
  Markedspakke: kr. 23.900,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 2.500,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0060/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2360

  Dato

  Sist oppdatert: 21. september 2023 kl. 12:30

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.