Komplett salgsoppgave

Stigeråsen 27C

1 530 000 kr
70 m²
2 soverom
Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig område på Stigeråsen i Skien.
Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig område på Stigeråsen i Skien.
Kart
Del
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Skien - Stigeråsen
3-roms endeleilighet med stor innglasset balkong og enkel adkomst i 1. etasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 530 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  266 619 kr
 • Omkostninger
  1 278 kr
 • Totalpris
  1 797 897 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  70 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 129 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Denne lyse og trivelig leiligheten ligger på Stigeråsen, i et rolig og barnevennlig området. Leiligheten ligger i 1. etasje og har innglasset balkong som vender mot sørvest. Fra leiligheten er det kort avstand til barnehager, skole og Gulsetsenteret med dagligvarebutikk m.m. Det er flotte turområder i Gulsetmarka. Gode bussforbindelser til Skien, med bussholdeplass i gangavstand fra leiligheten.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Stigeråsen 27C, 3726 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 2, bruksnummer 238, ideell andel 1/1
Andelsnummer 56, Stigeråsen II Borettslag , organisasjonsnummer 948 519 747

Innhold

Totalt bruksareal: 80 kvm.
Totalt primærrom: 70 kvm.
Primærrom:
1. etasje 70 kvm: Stue, kjøkken, bad, toalett, to soverom og entré.
Sekundærrom:
1. etasje 10 kvm: Innglasset baklong.
I tillegg disponerer leiligheten tre boder i kjelleretasjen. Kjellerbodene er fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.05.2023 utført av Taksttjenester Grenland AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av leiligheten hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra leilighetens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med hovedkonstruksjon i betong. Fasader er forblendet med teglstein. Balkong er tilbygget og innglasset. Vinduer med 2-lags glass er oppgradert i senere tid. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at laminatgulv i leiligheten har bruksslitasje og antydning til svelling i skjøter som følg av for stor fuktbelastning. Det er enkelte sprekker i gulvet i skjøtene på kjøkkenet. Det er overflater i leiligheten som har bruksslitasje og mindre sprekker. De forannevnte avvik er først og fremst av kosmetisk karakter, men kjøper må vurdere tilstand i henhold til sitt brukskrav. Kjøkkenet har aldringslitt innredning, samt har innredningen sårskader og slitasje på frontene og på benkeplaten. Toalettrommet har kun naturlig avtrekk fra rommet, samt mangler det tilluftsventilering fra eksempelvis spalte ved dør. Det manger tettemuffer i enden av varerør i rør-i-rør-system, og vannrør mangler tilstrekkelig merking av rørkurser i fordelerskap. Sprutsikringsplate i fordelerskapet er sprukket. Det er inne foretatt radonmåling i leiligheten, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Alle de forannevnte avvikene har fått TG2. Se utfyllende tekst i rapporten. 
Selger har etter takstmannsbefaring byttet deler av slitt tremmegulv av trefliser på balkongen.
Det er felles varmtvann i boligblokken med varmtvannstanker plassert i fellesarealer i kjeller. Varmtvannstank er ikke besiktiget og vurdert under befaringen til takstmann, men eier opplyser at det ikke er registrert feil eller mangler knyttet til varmtvann i leiligheten.

Standard

Lys stue med plass til både sofahjørne og spisebord. Fra stuen er det direkte adkomst til innglasset balkong. Den innglassede balkongen blir en forlengelse av stuen i sommerhalvåret. Kjøkkenet har sort innredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Mellom benkeplaten og overskap er det fliser. I kjøkkeninnredningen er det nisje til komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ved nisjen til komfyren er det en fastmontert kjøkkenventilator. Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet som medfølger. På kjøkkenet er det plass til et frokostbord. Flislagt bad utstyrt med dusjkabinett og hvit baderomsmøbel med speilskap. På badet er det opplegg til vaskemaskin. Eget toalettrom med vegghengt toalett. To romslige soverom, hvorav begge har plassbygde garderobeskap og god plass til dobbeltseng. Entré med mulighet for å henge fra seg yttertøy og sette fra seg yttersko. I disponerer leiligheten tre boder meg gode lagringsmuligheter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Moderne peisovn i stue. Varmekabler på badet. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.12.1968.
Det foreligger også ferdigattest rehabilitering av bad datert 01.09.2009.
Ferdigattestene kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar leiligheten slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr. 400746, tinglyst 19.03.1965, type heftelse: Bestemmelse om at eier av gnr. 2 og bnr. 238 (borettslagets eiendom) er forpliktet til å holde tomten inngjerdet.
Dagboknr. 402883, tinglyst 18.10.1968, type heftelse: Bestemmelse om felles tilfluktsrom for blokkene Plassveien 10, 18 og 27 og Stigeråsen 23, 32, 33 og 34. Denne bestemmelsen omfatter ikke blokken denne leiligheten tilhører.
Servituttene vil følge borettslagets eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av leiligheten til andre. Med samtykke kan andelseier overlate leiligheten til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig område på Stigeråsen i Skien. Barnehager og skole ligger i kort gangavstand fra leiligheten, samt er det en fin lekeplass på fellesarealet til borettslaget. Nærmeste dagligvarebutikk finner du på Gulsetsenteret, hvor du også blant annet har apotek, bakeri, gatekjøkken og frisør. Kun en kort kjøretur unna finner du Skien sentrum, hvor du har alle sentrumsfasiliteter. I Skien sentrum har du alt fra gode shoppingmuligheter til kulturelle opplevelser på teater eller kino, samt hyggelige restauranter og spisesteder. Fra leiligheten har nærhet til flotte turområder i Gulsetmarka. Det er gode bussforbindelser med nærmeste bussholdeplass ca. 700 meter fra leiligheten.

Adkomst

Fra Gulsetsenteret: Følg Gulsetvegen mot Stigeråsen og ta tredje avkjøring i rundkjøringen. Hold til høyre mot Stigeråsen skole der hvor veien deler seg. Følg veien oppover og hold til venstre forbi de første lavblokkene i Stigeråsen. Boligblokken ligger på høyre side av veien rett ovenfor Stigeråsen skole. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Gulset barnehage (1-5 år)
- 59 barn, 400 meter
Lillefot barnehage (0-5 år)
- 75 barn, 500 meter
Granåsen barnehage (0-5 år)
- 34 barn, 1 km
Skoler:
Stigeråsen skole (1-7 kl.)
- 294 elever, 21 klasser, 100 meter
Kollmyr skole (1-7 kl.)
- 293 elever, 14 klasser, 1.2 km
Oasen skole Grenland (1-10 kl.)
- 85 elever, 9 klasser, 1.8 km
Gulset ungdomsskole (8-10 kl.)
- 302 elever, 23 klasser, 0.6 km
Toppidrettsgymnaset i Telemark
- 230 elever, 3.6 km
Hjalmar Johansen vgs.
75 elever, 4.9 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 28.215 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er hovedsakelig opparbeidet med asfaltert parkeringsplasser, garasjeanlegg, asfalterte gangveier, lekeplass og gressplen på øvrige uteområder. Leiligheten har egen balkong med direkte adkomst fra stuen. Balkongen er innglasset og sørvestvendt.

Parkering

Felles parkeringsplass på borettslagets tomt.
Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning er etablert på borettslagets fellesareal, og at parkeringsplassene således ikke eies av den enkelte andelseier. Dette medfører at borettslaget i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for biloppstillingsplassen. Borettslaget kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet.
Det er montert felles ladestasjon for elbil på borettslagets tomt, som betales via et PlugPlay-system.
På borettslagets tomt er det felles garasjeanlegg. Det er for øyeblikket ingen ledige garasjeplasser. Ved spørsmål vedrørende venteliste og leie av garasje må du ta kontakt med SBBL. Kontaktperson i SBBL er Lill Heidi Dragsten, telefon: 35 50 45 24.

Vei, vann og avløp

Borettslagets eiendom har adkomst via kommunal vei.
Borettslagets eiendom er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Borettslagets eiendom ligger i et område som i kommuneplan datert 16.06.2016 er avsatt til nåværende boligbebyggelse og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Deler av borettslagets eiendom er regulert til kjørevei (formål) i henhold til reguleringsplan for Gulset senter datert 27.09.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Borettslagets eiendom er på ca. 28.215 kvm, mens forannevnte reguleringsplan omfatter ca. 205 kvm av eiendommen.
Utsnitt av planer med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 5.129,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag andel fellesgjeld, kommunale avgifter og eiendomsskatt, felles bygningsforsikring, kabel-TV og internett (grunnpakke), honorar til styret og forretningsfører og andre driftsutgifter.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende på grunn av renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr. 668,-.
Avdrag kr. 675,-.
Driftsutgifter kr. 3.786,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.800 kWh. pr. år.
Borettslagets kabel-TV og internett leveres av Viken Fiber og er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr. 512.260,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr. 1.844.134,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 62.438,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr. 266.619,- pr. 11.05.2023.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 31.407.020,- pr. 11.05.2023 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 90178039341, Sparebank 1 Sørøst-Norge.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2023: 4.09 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 64.
Saldo per 11.05.2023: kr. 17.462.604,-.
Andel av saldo: kr. 148.243,-.
Første termin/første avdrag: 28.06.2009.
Siste termin 28.03.2039.
Lånenummer: 26107312284, Sparebank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2023: 4.09 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 114.
Saldo per 11.05.2023: kr. 7.499.647,-.
Andel av saldo: kr. 63.666,-.
Første termin/første avdrag: 28.12.2021
Siste termin: 28.09.2051.
Lånenummer: 24809064715, Sparebank 1 Sørøst-Norge.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.05.2023: 4.09 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 79.
Saldo per 11.05.2023: kr. 6.444.769,-.
Andel av saldo: kr. 54.711,-.
Første termin/første avdrag: 28.03.2023.
Siste termin: 28.12.2042.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr. 480,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr. 480,-.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 750,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 1.797.897,-. Av dette beløpet utgjør kr. 266.619,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger leiligheten. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sandra Nergård Andersson

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Stigeråsen II Borettslag. Borettslaget består av 8 blokker med til sammen 114 leiligheter.
Forretningsfører er Skien boligbyggelag, tlf. 35 50 45 00.
Styreleder er Otto Gebhardt, tlf. 93 23 77 49.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold må søkes om til styret.
Viktige saker som styret har behandlet:
- Borettslaget har utført neon nød reparasjoner av noen tak, men oppnådde ikke tilfredsstillende resultat.
- Styret har engasjert Skien Boligbyggelag til å innhente anbud og prosjektering til utbedring av tak.
- Parkeringen parkering ved Stigeråsen 32 er utbedret.
- Strømtilførsel til garasjene i rekke E og D er oppgradert.
- Utskifting av varmtvannsmålere i leilighetene.
- Styret har jobbet og jobber med nytt adgangssystem og callinganlegg.
Viktige saker under arbeid:
- Styret har vedtatt rehabilitering av tak. Prosjektet skal delfinansieres med med låneopptak. Det er vedtatt en kostnadsramme på kr. 9.000.000,-, og låneopptak på kr. 6.500.000,-. Dette lånet er allerede tatt opp i borettslaget og inkludert i felleskostnader og andel fellesgjeld for denne leiligheten. Forventet oppstart av prosjektet er våren 2023.
- Adgangssystem og callinganlegg.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom leiligheten tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.  Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig - og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr. 30.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 6.000,-.
Markedspakke: kr. 23.900,-.
Oppslag eiendomsregister: kr. 2.500,-.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0065/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2365

Dato

Sist oppdatert: 13. september 2023 kl. 11:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.