Komplett salgsoppgave

Nordåskollen 26

7 200 000 kr
147 m²
3 soverom
Velkommen til Nordåskollen 26 - Halvpart av tomannsbolig med stor solrik tomt
Velkommen til Nordåskollen 26 - Halvpart av tomannsbolig med stor solrik tomt
Kart
Del
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Greverud
Halvpart av tomannsbolig i et barnevennlig område | Velholdt | Stor solrik tomt med flere fine uteplasser | Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Omkostninger
  181 170 kr
 • Totalpris
  7 381 170 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  147 m²
 • Bruksareal
  162 m²
 • Tomteareal
  345,6 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Greverud med god beliggenhet på feltet. Kort gangavstand til flere lekeplasser, barnehager og skoler. Nye Greverud Torg med Meny, Rema 1000, Mester grønn, legesenter, apotek, frisør, café og restauranter kun få minutters gange fra boligen. Kort gangavstand til buss og tog med gode forbindelser til Oslo. Fine tur- og rekreasjonsmuligheter i området, spesielt ved Østre Greverud, Nøstvedtmarka og langs Gjersjøen.
En familievennlig planløsning over tre etasjer. U. etasje med entré/gang, to store soverom, bad, wc-rom og to store boder. 1. etasje med soverom, kjøkken og stue. Vestvendt balkong, østvendt terrasse og stor hage. Loftetasje med stor loftstue og wc-rom. Godt med oppbevaringsplass i kneloft. Garasje og p-plass.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordåskollen 26, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 243, bruksnummer 951, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 162 kvm
Totalt primærrom: 147 kvm
Primærrom:
Underetasje, 52 kvm: Entré, gang, to soverom, bad og wc-rom.
1. etasje, 67 kvm: Soverom, kjøkken og stue.
Loftetasje, 28 kvm: Loftstue og wc-rom.
Sekundærrom:
Underetasje, 14 kvm: To boder.
Loftetasje, 1 kvm: Kneloft.
Deler av loftetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde. Gulvflate er på ca. 38 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.08.2023 utført av Morten Bøhler Hansen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt) og TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av multimur. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takplater. Boligen har profilert glatt entrédør av tre. Balkongdører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2003. Boligen er elektrisk oppvarmet i kombinasjon med vedfyring i stue. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det har vært skjeggkre i boligen, men det er ikke observert noen skjeggkre etter behandling av Norsk Hussopp Forsikring. Det ble gjennomført to behandlinger.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader (spesielt TG2) og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen har en familievennlig planløsning over tre etasjer og er godt vedlikeholdt. Stor solrik tomt med flere fine uteplasser. Vestvendt markterrasse på ca. 20 kvm ved inngangspartiet. Vestvendt balkong på ca. 7,5 kvm med gode solforhold og fint utsyn over nærområdet. Østvendt markterrasse på ca. 15 kvm og stor hage mot syd. Parkering i halvpart av dobbelgarasje + biloppstillingsplass utenfor garasje.
Underetasje
Entré/gang:
Velkommen inn til flislagt entré. God plass til garderobeskap/kommode og til oppheng av yttertøy. Videre inn til romslig gang.
Bad:
Flislagt bad oppgradert i 2007. Gulvvarme. Vegghengt servantinnredning med heldekkende servant. Speil på vegg med lys over servant. Dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling.
Toalettrom:
Wc-rom fra byggeår. Vegghengt servant. Speil på vegg med overlys over servant. Gulvstående toalett. Avtrekksventil i himling.
Soverom:
Det er to store soverom i underetasjen. Det ene soverommet er praktisk inndelt i to hvor den ene delen kan benyttes som walk-in garderobe eller som "sovealkove", slik at resterende del blir en egen "stuedel" i soverommet. Garderobeskap på begge soverom i underetasjen.
Boder:
Det er to store boder i underetasjen. I boden nærmest badet er hovedstoppekran og varmtvannsbereder på 198 liter fra 2015 plassert.
1. etasje
Soverom:
Det er ett soverom i 1. etasje. God plass til seng og garderobeløsning.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Frittstående oppvaskmaskin, frittstående stekeovn med platetopp og frittstående kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator fra 2023 tilkoblet avtrekksventil. God plass til spisegruppe på kjøkkenet.
Stue:
Stor og lys stue med god plass til sofagruppe, spisestue og tilhørende møblement. Store vindusflater mot øst og vest slipper inn godt med naturlig lys. Vedovn for ekstra varme og hygge. Downlights i himling. Fra stue er det utgang til vestvendt balkong med fint utsyn og østvendt terrasse og hage.
Loftetasje
Loftstue:
Loftetasjen ble innredet i 2003. Stor loftstue som egner seg svært godt for ungdommen. Dør som kan lukkes og det er isolert/lyddempet. God plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Downlights i himling. Godt med oppbevaringsplass i knevegger.
Toalettrom:
Wc-rom fra 2003. Vegghengt servant. Speil på vegg over servant. Gulvstående toalett.

Oppvarming

Gulvvarme på badet i underetasjen. Vedovn i stue. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.02.1990. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger godkjente tegninger på innredning av loft datert 21.02.2003. Kommunen bekrefter at innredning av loftet er godkjent i tråd med tillatelsen som ble gitt i 2003.
Det foreligger ferdigattest på garasjen datert 28.02.1990.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 3513, tinglyst 06.03.1990, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om feltets vann,-avløps og kabelanlegg. Kommunen har rett til å vedlikeholde vann- og avløpsledninger.
Det er pliktig medlemsskap i huseierforeningen på feltet og man er med på eventuelle kostnader med drift av fellesarealer og fellesanlegg.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Nordåskollen 26!
En halvpart av vertikaldelt tomannsbolig i et veletablert og populært boligområde på Greverud. Meget barnevennlig i blindvei og med kort gangavstand til flere lekeplasser og barnehager. Det er gang/sykkelavstand til Østli barneskole. Fløysbonn ungdomsskole ligger ca. 3,5 km fra boligen. Gangavstand til nye Greverud Torg som består av blant annet dagligvarebutikken Meny, Rema 1000, Mester grønn, legesenter, apotek, frisør, café og restauranter. Kort gangavstand til offentlig kommunikasjon. Bussholdeplass kun 800 meter fra boligen med gode forbindelser til Kolbotn og Ski. Greverud togstasjon ligger 1 km fra boligen med meget gode forbindelser til Oslo og Ski. I rushtiden er det fire avganger i timen. Med innsatstog tar det ca. 18 minutter til Oslo S, ellers 26 minutter.
Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i området, spesielt ved Østre Greverud, Nøstvedtmarka og langs Gjersjøen. Oppegård kan tilby 18-hulls golfbane, skiløyper og lysløype, kunstgressbane, samt en nyere idrettshall ved Østre Greverud. I tillegg har Oppegård IL laget Frisbeegolf-bane ved Østli skole. Gangavstand til bade- og turmuligheter ved Gjersjøen og Tussetjern. Kort kjøretur til Breivoll, Ingierstrand, Hvervenbukta og Svartskog med bademuligheter i sjøen. Den populære fornøyelsesparken Tusenfryd ligger kun 8 minutter med bil fra boligen.
Oppegård tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Oppegård idrettslag er aktive innen blant annet håndball, fotball, friidrett, langrenn, badminton, bordtennis og turn.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer. Det er ca. 10 minutter til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 60 butikker. Det er også kort kjørevei til Vinterbro med Alti Vinterbro med over 80 butikker. Gode forbindelser med bil via E18 og E6 til Oslo og Østfold. Det tar ca. 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet: Nordåsveien bhg i umiddelbar nærhet, Vestre Greverud bhg avd. Flåtestadveien og Greverudlia bhg. Gang/sykkelavstand til Østli barneskole. Fløysbonn ungdomsskole ligger ca. 3,5 km fra boligen. Nærmeste videregående skoler i Roald Amundsen vgs og Ski vgs. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 346 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert/steinbelagt adkomstvei, terrasser, gressplen og diverse beplantning.

Parkering

Parkering i halvpart av dobbelgarasje, samt biloppstillingsplass på gårdsplass. Det er opplegg for elbil-lading i garasjen, men eventuell ladeboks må installeres/bekostes av ny eier. Elektrisk leddport fra 2017. Gjesteparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Flåtestad, del av gnr 43, bnr 1, 6 og 260 datert 19.06.1985 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I kommuneplanen fremgår følgende hensynssoner:
43 kvm av tomten: H320_2 Flomfare.
346 kvm av tomten: H110 Nedslagsfelt drikkevann.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.841,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12.480,-.
Velavgift er kr 100,- pr. år til Furukollen Huseierforening.
Boligen har mulighet for kabel-TV, internett og Fiber. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.684.670,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.064.810,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.381.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjetil Erling Haave

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0101/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23101

Dato

Sist oppdatert: 17. september 2023 kl. 18:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.