Komplett salgsoppgave

Fjordsvingen 23

4 950 000 kr
63 m²
2 soverom
Kveldsstemning på Engersand!
Kveldsstemning på Engersand!
Kart
Del
Engersand Havn
Første rekke mot fjorden! Suveren og fri fjordutsikt. 3-roms eierleilighet. God plassfølelse. Garasje. Lave felleskostn.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  124 920 kr
 • Totalpris
  5 074 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  63 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 432 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og stilren 3-roms eierleilighet beliggende i 1. etasje.
 • Leiligheten har en arealeffektiv og god planløsning
 • Lys stue med store vinduer og åpen løsning mot kjøkkenet
 • Flislagt bad med gulvvarme og dusjhjørne m/regnfallsdusj
 • Overbygget vestvendt uteplass på ca. 22 kvm
 • Uteplassen har fritt utsyn med suveren fjordutsikt
 • Trappefri adkomst til leilighetens inngangsparti
 • Flott beliggenhet i 1. rekke langs fjorden
 • Medfølgende p-plass og bod i felles garasje med heis
 • Tilrettelagt for etablering av ladeboks til el-bil
 • Langs fjorden er det felles sandstrender og det er et maritimt nærmiljø med store grøntarealer
 • Engersand Havn har en praktfull beliggenhet sørvest mot Drammensfjorden
 • Sameiet har god økonomi og lave felleskostnader
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Fjordsvingen 23, 3427 GULLAUG
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 115, bruksnummer 141, seksjonsnummer 18, ideell andel 1/1
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 115, bruksnummer 141, seksjonsnummer 23, ideell andel 2/97

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 63 kvm
  Primærrom (P-rom): 63 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  63 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og entré.
  I tillegg disponerer boligen 1 låsbar bod på ca. 4,5 kvm i bakkant av egen garasjeplass.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Thomas Transeth. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur og etasjeskiller av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger er vurdert til å være oppført i trekonstruksjoner med utvendig fasadeplater som er pusset og malt, samt liggende trekledning og fasadeplater. Tilnærmet flatt tak tekket med papp/folie (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Utvendig alubekledd balkongdr og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det er påvist forekomst av skjeggkre i leiligheten i korte perioder (sist observert to kre i 2022 iflg. selger). Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles overbygget inngangsparti med heis- og trappeadkomster i bygningen. Trappefri adkomst til leilighetens inngangsparti.
  Stue: Stue med sofaområde og sittegruppe, åpen løsning mot kjøkkenet. Store vindusflater som gir godt med naturlig lys og fjordutsikt. Det er klargjort for evt. tilkobling av gasspeis. Utvendige elektriske screens med fjernkontroll (foran vinduer og terrassedør). Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til overbygget vestvendt uteplass på ca. 22 kvm som er hellebelagt. Uteplassen har utvendig belysning og strømuttak. Videre er det direkte adkomst til felles grøntareal. Fritt utsyn med suveren fjordutsikt fra uteplassen. Sol helt til den går ned bak åsen - frem til ca. kl. 22-23 sommerstid iflg. selger.
  Kjøkken: Lekker Crown Imperial kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap i glatt utførelse. Lysarmaturer og strømuttak under overskap. Laminerte benkeplater. Glassplate på vegg ved stekeområde. Videre er kjøkkenet utstyrt med vegghengt ventilator (Røroshetta), platetopp, oppvaskkum, oppvaskmaskin, stekeovn i høyskap og kjøle-/fryseskap. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Bad: Heldekkende servant over nyere servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap over servant. Skap i hvit og glatt utførelse. Flislagt benk over varmtvannsbereder. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Innebygd garderobeløsning i hvit og glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 2: Innebygd garderobeløsning. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Entré: Dørcalling med video- og åpnerfunksjon. Takhøy skyvedørsgarderobe med en speilfront. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: CTC 115 liters varmtvannsbereder fra 2010, plassert på bad. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i entré.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Manglende drenering fra sisterne, løse skruer til innfestningen av flislagt benkeplate, stedvis riss i flisfuger, deler av flis på utvendig hjørne er knekt av, stedvis hull etter tidligere innfestninger (vegg), stedvis misfarging i elastisk fugemasse (vegger - dusjsone og overgang gulv/vegg), bomlyd i enkelte gulvfliser, tettesjikt pga. alder, usikre tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant (gulv) og stedvis tilnærmet flatt fallforhold på gulv.
  - Kjøkken: Stedvis merker på gulv (hakk og riper), knirk i gulv, noe svelleskade i benkeplate (over oppvaskmaskin), ødelagt skuff i fryser (kjøle-/fryseskap), innredning har noe bruksmerker og avskalling i bunn av kjøkkenskap (v/oppvaskmaskin).
  - Øvrige rom: Riss/Sprekk i innvendig hjørne (i skyvedørsgarderobe - entré), stedvis merker etter hakk samt riper og knirk i gulv.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling.
  - Elektrisk anlegg: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling.
  - Dører og vinduer: Noe svelleskade i vinduskarm (stue - etter tidligere blomsterpotte iflg. selger) og noe merker i balkongdør.
  - Platting: En helle på plattingen i ytterhjørne er skjev og avskalling/riss i puss på yttervegg ved platting.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, oppvaskmaskin, stekeovn og kjøle-/fryseskap.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Gulvvarme på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det er klargjort for evt. tilkobling av gasspeis i leiligheten ifgl. selger (tilknyttet felles gassanlegg). Det må påregnes kostnader til forbruk av gass ved tilkobling.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.08.2021, som omfatter oppføring av boligblokk B6.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 202898
  Tinglysningsdato: 20.03.2009
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 18, boligformål, sameiebrøk 63/4168.
  Terrassen/plattingen er tinglyst som tilleggsdel til seksjonen.
  Det er ingen tinglyste servitutter på sameiets eiendom. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en flott beliggenhet i første rekke langs fjorden på Engersand Havn, med suveren fjordutsikt og fritt utsyn. Umiddelbar nærhet (under 100m) til fjorden med felles sandstrender og store grøntarealer. Flotte og hyggelige turstier gjennom området. Fra boligfeltet er det flott utsikt mot Glassverket på motsatt side av fjorden samt utover Drammensfjorden mot Svelvik og inn mot Drammen. Ankeret restaurant - hyggelig spisested på brygga innen kort gangavstand. Nærmeste matbutikk er Kiwi Gullaug, der er det også bensinstasjon. Kort vei til tur- og rekreasjonsmuligheter bl.a. til den gamle jernbanen.
  Engersand Havn har en praktfull beliggenhet sørvest mot Drammensfjorden med strandlinje, båthavn og meget gode solforhold. Bryggeanlegg med mulighet for leie av båtplass og fin strand på området. Videre arrangeres det julegrantenning, St. Hans feiring, turgrupper, ulike aktiviteter (Engersand forsamlingshus) og quizkvelder (Ankeret brygge).
  Engersand friluftsområde ligger en liten spasertur fra leiligheten. Flott golfbane på Kjekstad i Røyken, ridesenter på Linnesvollen og treningssenter på Lierstranda og/eller Spikkestad. Godt med tur- og bademuligheter i nærområdet. Lysløyper med godt preparerte skiløyper på vinterstid i Kjekstadmarka med adkomst fra Gullaugkleiva.
  Det er kort vei inn til Drammen sentrum både med buss, båt og bil. Enkel kjøreadkomst ut til E-18 og videre til Asker/Oslo. Bussholdeplass langs riksveien (Røykenveien), se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Lier togstasjon med pendlerparkering og god togforbindelse til Oslo - ca. 25 minutter med tog til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager: Gullaug barnehage i Kvernbakken, Linnesstranda barnehage og Sprellopp barnehage på Tuverud er de nærmeste til boligen. Familiebarnehage ved Lahelldammen.
  Skoler: Gullaug barneskole (på Linnesstranda) og Høvik ungdomsskole (på Stoppen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 3 024 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Asfalterte adkomstveier og pent opparbeidet med gressplener samt diverse beplantninger.

  Parkering

  Medfølgende disponibel parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Heisadkomst til garasjen fra leilighetens etasjeplan. Kostnad for parkeringsplass og bod er kr 4.806,- pr. år (fordelt på 2 terminer).
  Mulighet for å koble seg på felles ledningsnett for el-bil lading etter samtykke fra styret, kostnader for etablering/installering av ladeboks, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.
  Forøvrig er det gjesteparkering på sameiets område.
  Nåværende eier har eierskap i eiendommen gnr. 115, bnr. 141 og snr. 23 med ideell andel på 2/97, dette er garasjeplass i Fjordsvingen 19. Andelen vil bli overført til ny eier.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Engersand havn datert 08.02.2005. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. renovasjon, kabel-tv grunnpakke/internett + modem, leverandørgjeld, felles vedlikehold, felles driftskostnader, renholdstjenester, strøm i fellesarealer, Sameiets andel av kostnader til Engersand Fellessameie, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Det må påregnes kostnader for parkeringsplass og bod på kr 4.806,- pr. år (fordelt på 2 terminer), som kommer i tillegg til felleskostnadene.
  Det må påregnes kr 150,- pr. år for service på felles gassanlegg.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.077,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen for 2023.
  Det opplyses om at Lier kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8.700 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av kabel-tv. Modem og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Verisure alarmsentral. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig. Trådløst alarmanlegg medfølger, med bl.a. sensorer på alle åpningsbare vinduer og dører.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 899 273,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 237 382,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 25 265,- pr. 25.07.2023.
  Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 25.07.2023.
  Det opplyses om at sameiets leverandørgjeld per 31.12.2022 var på kr 179.618,-. Seksjonens andel av dette utgjør ca. kr 9.179,- pr. 25.07.2023. Beløpet skal ikke innbetales av selger/kjøper, dette er kun regnskapsteknisk (dekkes gjennom felleskostnadene).

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.074.920,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Remi Peroni

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Engersand felt 5.
  Sameiet består av 22 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner (garasjeseksjon), fordelt på 3 bygninger.
  Sameiet er en del av et større, sammenhengende boligområde, Engersand Havn Nord.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et underskudd på kr -37.230,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Saker som har vært- og er under arbeid pr. 2022: Løpende vedlikehold (fasadevask, utskiftning av innvendige lamper i fellesområde, service på tak og utredning av lekkasjer fra verandaer). Dørautomatikk i nr 19 og 21 er utbedret.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i IF Forsikring, polisenr.: SP 880765.6.2.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (faktureres kun én gang, evt ekstra fellesvisninger er vederlagsfrie)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0214/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23214

  Dato

  Sist oppdatert: 24. februar 2024 kl. 19:23

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.