Komplett salgsoppgave

Bakeriveien 6

3 990 000 kr
123 m²
3 soverom
Velkommen til Bakeriveien 6
Velkommen til Bakeriveien 6
Kart
Del
Tjøme/Ormelet
Enebolig med garasje på koselig, solrik tomt - gangavstand ned til Røssesund, sjø og strand!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 920 kr
 • Totalpris
  4 090 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1964
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  123 m²
 • Bruksareal
  131 m²
 • Tomteareal
  911,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bakeriveien 6!
En koselig og tilbaketrukket eiendom på attraktive Ormelet. Fra eiendommen er det kort gangavstand til Lindhøy skole, Ormeletbanen, idrettshallen på Lindhøy, den barnevennlige stranden Regnbuen og Røssesund m.m. Her bor du i et stille og rolig område, samtidig som det er kort vei til sentrumsfunksjonene Tjøme har å by på og ikke minst har du flotte tur og rekreasjonsområder rett på utsiden av utgangsdøren.
Boligen går over to etasjer i tillegg til kjeller. I første etasje er det vindfang, 2 stuer, kjøkken og et bad med opplegg for vaskemaskin. I andre etasje er det 3 soverom. I kjelleren er det kjellerstue og toalett.
Eiendommen har i tillegg en garasje.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bakeriveien 6, 3145 TJØME
Kommunenummer 3811, gårdsnummer 253, bruksnummer 128, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 131 kvm
Totalt primærrom: 123 kvm
Primærrom:
Kjeller: 28 kvm: Trappegang, wc, kjellerstue
1. etasje 64 kvm: Vindfang, trappegang, stue, kjøkken, tv-stue, bad/wc/vaskerom
2. etasje 31 kvm: Trapperom, 3 soverom
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 8 kvm: Kjellertrapp ut, bod
Utgang fra tv stuen og fra hovedinngang til øst og sørvendt terrasse på til sammen vel 80 kvm.
Frittliggende garasje på 29 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.09.2022 utført av Helge Takstkonsulent Helge Semb AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rominndelingen avviker fra byggetegningene fra 1998.
- Innredede rom i kjeller finnes ikke på tegninger.
- Finnes ikke plantegninger av 2. etasje
- Plassering av dører og vinduer avviker fra fasadetegningene.
Se for øvrig punktet om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller. Byggeår 1964, men trolig er grunnmur / fundamenter under opprinnelig del eldre. Boligen ble tilbygget i 1982 og 1998. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Det er viktig å påpeke at bygningen er oppført i henhold til de forskrifter som gjaldt i 1964 og 1998. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard.
Frittliggende garasje oppført i 2013. Tilstanden til garasjen er ikke vurdert.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Pappshingelen er kraftig mosegrodd og svært slitt. Pappshingel på tilbygg øst bør skiftes snarlig.
- Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Deler av kledningen er værslitt med spor etter avflasset maling. Begynnende råteskader på sørøstre vegghjørne på terrassen. Bløtved også ned mot og rundt enkelte vannbrett. TG 3 for råteskader.
- Skjevheter på opptil 4 cm i terrassegulvet. Lavest i sørøstre hjørne. Deler av rekkverket mot sør er ustabilt og har skjevheter. 3 trapper ifb med terrassen mangler rekkverk.
- Ved hjelp av krysslaser er det målt høydeforskjeller opp til 5-7 mm. i kjøkken, stue trapperom. Øvrige rom med mindre avvik.
- Slitte teppegulv. Enkelte skader / oppsvulming i deler av laminatgulv i stuen. Betydelig knirk i soveromsgulv med tepper.
- Det er konstantert brudd på dampsperre mot kald sone. Hulltaking er foretatt i kjellerstuen. Her ble det målt 19 % (vektprosent) i bunnsvillen av veggen. Må ikke overstige 20 %.
- Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.
- Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Det er påvist at flisfuger på bad/vaskerom har riss/sprekker. Sprekker i flisene på østveggen. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på baderommet. Badet har ikke sluk. Avløp fra dusjkabinett går via røroppstikk.
- Baderom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom mangler ventilasjon.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Grunnmuren har sprekkdannelser. Synlige sprekker i grunnmuren i krypkjelleren.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Selger har laget ny platting på terrassen i 2022.
Pusset opp rom i 2. etg. i 2022.
Pusset opp i underetasjen i 2020.
Tilkoblet offentlig vann og avløp i 2019.

Standard

Frittliggende enebolig bygget i halvannen etasje + kjeller. Byggeår 1964, men trolig er grunnmur / fundamenter under opprinnelig del eldre.
I første etasje er det vindfang, trappegang med trapp til både 2.etasje og kjelleren. Huset har et koselig kjøkken med fronter fra IKEA og godt med skap og benkeplass. Her følger det med kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin og komfyr. Flislagt baderom med dusjkabinett, servant med skuffer, toalett og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med den ene stuen og det passer fint med en spisestue i tilknytning til kjøkkenet. I denne delen av stuen er det også en peisovn som er deilig å ha på de kalde dagene. I tillegg er det også en koselig tv-stue med dobbel dør ut til solfylt terrasse.
I andre etasje er det 3 soverom.
I kjelleren er det toalettrom og en kjellerstue med peis på ca. 18 kvm.
På eiendommen er det også en garasje på 29 kvm., oppført i 2013.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner på baderom. Vedovn i stue i 1. etg. og peis i kjellerstue. Selger opplyser at det er satt inn nytt innvendig røykrør i pipen.
Det ble utført feiing på adressen 26.11.2021. Det ble ikke avdekket avvik på atkomst for feiing i henhold til brev datert 26.11.2021 fra Vestfold Interkommunale Brannvesen.
Siste tilsyn med fyringsanlegget var 01.09.2016. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget i henhold til brev datert 06.09.2016 fra Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1964.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger byggetegninger av boligen datert 06.04.1964 og for tilbygg datert 23.04.1982 og tilbygg kjøkken/gang datert 06.05.1998.
Det foreligger byggetegninger for garasje datert 22.07.1970.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/253/128:
22.10.1966 - Dokumentnr: 990042 - Elektriske kraftlinjer
Gjelder denne registerenheten med flere
Oversikt over hvilke eiendommer som er berørt av kraftlinjene
27.06.2019 - Dokumentnr: 739420 - Bestemmelse om vann/kloakk
Rettighetshaver: Færder Kommune
Org.nr: 817 263 992
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger og om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Gitt tillatelse til Færder kommune om å anlegge spillvannsrør og overvann på eiendommen. Kommunen skal ha uhindret tilgang til å foreta graving, reparasjon, ettersyn og fornyelse av anlegget.
Rettigheter:
27.04.1953 - Dokumentnr: 777 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:253 Bnr:48
Gnr. 53, bnr. 128 skal ha rett til å benytte veien på vestsiden av Jansens eiendom og frem til fylkesveien.
17.09.1956 - Dokumentnr: 2459 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:253 Bnr:13
Gnr. 253, bnr. 13 gir eier av gnr. 253, bnr. 128 rett til å benytte kjøreveien som fører forbi hans eiendom og nordvestover til den asfalterte fylkesvei.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Koselig eiendom med en flott beliggenhet nær Røssesundet. Røssesund er sundet mellom Hvasser og Brøtsø i øst og Tjøme i vest. Røssesundet er et av Norges mest populære lokaliteter for fritidsbebyggelse og er et knutepunkt for Tjømes vakre skjærgård. Fra boligen er det kun få minutters gange ned til badestranden, "Regnbuen" som er en av Tjømes mest populære badestrender. I tillegg er det ca. 150 meter, sørover til en annen barnevennlig badestrand. På marinaen rett over veien finner du den populære restauranten "Havhesten" og en kiosk/isbar. Det er hyppige bussforbindelser til Sandøsund på Hvasser som både kan friste med "Den Blå Brygge", restauranten "Hvasser Gjestehus", Solsiden, isbaren og dagligvareforretningen "Joker". Det er en rekke fasiliteter for unge i nærområdet bla. idrettshall på Lindhøy og kunstgressbaner i kort avstand fra eiendommen, ridesenter på Verdens Ende, skateboard bane på Haug, golfbane på Rød og ikke minst er det fantastiske turmuligheter rett på utsiden av døren.

Adkomst

Følg FV308 mot Tjøme og ta til Hvasser ved Lindhøykrysset. Følg veien til avkjøringen til Bakeriveien kommer på høyre hånd. Eiendommen er beliggende innerst
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Lindhøy skolekrets. Det er barneskole og kommunal barnehage på Lindhøy. Ungdomsskolen ligger på Haug. Privat barnehage på Mølledammen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 911.80 kvm. Tomten har sol fra tidlig morgen til ca. 18.00 om kvelden.
Tomten er omkranset av gjerdet og boligen ligger fint tilbaketrukket på tomten med hyggelig plenområde i front og på siden. Her er det flere busker og trær og solrike uteplasser. Hagen innbyr til lek og moro for barna, og eiendommen ligger fint til, godt skjermet fra Ormeletveien.
Tomten i nordlig retning går over oppsatt gjerde og slutter ved asfaltert vei inn til naboen(det er gitt anledning til midlertidig lån til naboen mot nord).
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har noen usikre grenser. Se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Kjøper overtar risiko for eventuelt avvik.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Selger opplyser at vann og avløpsledninger ble skiftet fra boligen til kommunal tilkobling i år 2020. Det går kommunale ledninger over eiendommen. Se vedlagte VA kart for oversikt over vann- og avløpsledninger.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 31.01.2018 avsatt til: Kombinert bebyggelse og anleggsformål- Nåværende (Næring/bolig).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.744,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.648,-.
Velavgift er kr 200 pr. år. Tilknyttet Ormelet vel.
Boligen er tilknyttet Canal Digital (fiber) som leverandør av tv og har avgift på 808,- per mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett er via Telia, kr. 478,- per mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 001 112,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 604 003,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.090.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ann-Christin Hotvedt Nielsen

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: inkludert i meglerprovisjonen
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0083/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2283

Dato

Sist oppdatert: 29. mai 2023 kl. 11:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Visninger hvor det ikke er påmeldte senest 2 timer før annonsert visning, vil ikke bli avholdt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.