Komplett salgsoppgave

Snarevegen 62

3 790 000 kr
77 m²
3 soverom
Velkommen til Snarevegen 62
Velkommen til Snarevegen 62
Kart
Del
Eivind Bjorå
Tommy Vatslid
Presenteres av
Eivind Bjorå og Tommy Vatslid
Hovden - Pen og innholdsrik hytte, nyere oppusset, fantastisk utsikt og solforhold, sentral beliggenhet, parkeringsplass
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 790 000 kr
 • Omkostninger
  95 920 kr
 • Totalpris
  3 885 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  77 m²
 • Bruksareal
  80 m²
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 96886900 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Påmeldingsfrist kl. 14. 00 dagen før visning.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Snarevegen 62!
Dette er en innholdsrik og pen hytte med svært solrik og idyllisk beliggenhet i rolige omgivelser og kort avstand til Hovden sentrum og skisenter.
Hytta har de siste årene gjennomgått flere oppgraderinger og fremstår velholdt og flott med en sosial og åpen stue/spisestue/kjøkken, 3 soverom og sovealkove, innbydende gang med skapplass, god bodplass både utvendig og innvendig samt romslige og flotte verandaer.
Eiendommen har en fantastisk beliggenhet i et fredelig område med spredt hyttebebyggelse med gode solforhold fra morgen til kveld og nydelig utsikt mot flott natur samt en hyggelig bekk som renner nedenfor.
Her kan du parkere bilen foran døra og nyte hyttetilværelsen på en flott hytte både innvendig og utvendig til alle årstider.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Snarevegen 62, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 1, festenummer 113

Innhold

Totalt bruksareal: 80 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm
Bruksareal:
Hytte 80 kvm
Primærrom:
Hytte :
1. etasje 77 kvm: Vindfang, 3 soverom, sovealkove, bad, kjøkken, stue.
Sekundærrom:
Hytte :
1. etasje 3 kvm: Bod.
Hytten har i tillegg hele 100 kvm med flott terrasse rundt hytta.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.09.2023 utført av Anticimex v/ Frank Veraas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se forøvrig punkt om ferdigattest og utfyllende informasjon om opprinnelig bod som er omgjort til soverom og kjøpers ansvar og risiko rundt dette.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten en hytte fra 1987 med påbygget vedbod 2017. Hytta er delvis oppusset 2017-2019 med blant annet ny tak shingel, innvendige overflater og kjøkken.
Hytta er oppført på ringmur og søylefundamenter av lettklinkerblokker. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertaket har saltaks konstruksjon tekket med shingel.
Utvendig opparbeidet naturtomt med gruset gårdsplass, plen, terrasser. Bilvei frem til hytta. Oppvarming med strøm og vedfyring. Hytta er tilknyttet offentlig vann og avløp. Festet tomt.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Sammendrag av boligens tilstandsgrad :
TG1 i orden : 64 %
TG2 alder, slitasje, skader : 31 %
TG3 strakstiltak nødvendig : 3 %
TGIU ikke undersøkt : 2 %
TG3 Strakstiltak nødvendig :
Plassering av sluk
Fallforhold
Sammendrag av selgers egenerklæring :
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
 Ja små risser/ sprekker i ringmur.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Kun av ufaglært/ egeninnsats. Lagt ny terrasse på øst og vestsiden av hytta. Lagt nytt shingeltak oppå gammelt tak, og lagt opp nye takrenner og nedløp. Bygget utebod på 9 m2 og koplet dette sammen med eksisterende tak.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Oneco. La inn ny digital strømmåler i 2020?
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja samsvarserklæring fra 2023.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
El- kontroll fra DSB ca 2018.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Innebod innredet som sove-alkove, og tidligere badstue innredet som bod. Lite soverom innlemmet i stue, og åpen peis erstattet med ny peisovn.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja Ferdigsattest for utvendig bod foreligger. Endring av ildsted meldt til brannvesenet.

Moderniseringer og påkostninger

Vår 2023 - Skiftet dusjkabinett. Malt gulv, tak og vegger på badet. Pris ca 10.000
Høst 2022 - lagt inn bredbånd kabel til hyttevegg.
Ny innkjøring og ny parkeringsplass ved hytta. Pris ca 26.000,-
Vår/sommer 2019 - Rev ned eksisterende peis samt vegg mot lite soverom. Beiset vegger og tak i stue , gang og kjøkken, la ny parkett, og satte inn ny peisovn.
Montert vindvifte på pipa. Pris ca 60.000,-
Sommer 2018 - La nytt shingeltak og nye takrenner med nedløp på hele hytta. Pris ca 65.000,-
Høst 2017 - Ny veranda med nedtrapping på østsiden av hytta mot bekk og skiløype. Pris ca. 12.000,-
Vinter 2017 - Rev ned skillevegg mellom stue og kjøkken, og satte inn et brukt Ikea kjøkken. nye hvitevarer. vifte, benkeplate, og enkelte nye spesial-skap (innbyggings-skap for oppvaskmaskin og
komfyr). Pris ca. 50.000,-
Høst 2016 - Gjorde om badstu til innvendig bod. Gjorde om innvendig bod til et lite soverom medromtilpasset seng.
Det ble lagt vegg til vegg teppe i ull på alle soverom. Alle soverom ble beiset/ malt (Vegger ,tak, vinduer, og lister) . Pris ca. 15.000,-
Sommer 2016 - Rev eksisterende trapp og veranda på vestsiden ved inngangspartiet. Bygget ny platting på 25 - 30 m2 med nedtrapping til plen og bod. Pris ca. 25.000,-
Høst 2015 - Bygget utvendig bod på ca 9 m2. Benyttet en del reisverk og takbord fra egen garasje som ble revet hjemme. Resten av materialene ble kjøpt nytt. Støpt såle med ferdigbetong, pris ca. 50.000.

Standard

Hytten er godt vedlikeholdt og oppgradert noe i de senere år. Det er parkett på de gulv og panel på vegger i stue, kjøkken og gang. Soverommene har vegg til vegg ulltepper på gulvene. På badet er det fliser på gulv og malt
panel på vegg. Hytten ligger med friområdet på to sider. Skiløypa går rett forbi hytten. Den fremstår lys og trivelig. Stuen har flott nyere peisovn og utgang til stor terrasse med flott utsikt.
Yttergangen har vinylfliser på gulv, mens boden har belegg.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Nyere peisovn i stue fra 2019. Varmekabler bad, og 2 panelovner i stue.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1988.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.  Det foreligger godkjente tegninger fra Bykle Bygningsråd datert 11.10.1988.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 
Det foreligger ferdigattest for tilbygg fra 2017 datert 24.08.2017.
Soverom 4 ved vindfang er opprinnelig byggemeldt som boder jf. godkjente byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/2/1/113:
12.01.1987 - Dokumentnr: 100107 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
ÅRLIG AVGIFT NOK pr. 2023 er på 2.755,- kr.
Gjelder denne registerenheten med flere
01.01.2020 - Dokumentnr: 182593 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Det er opprettet et eget veilag for Ytre Snarevegen hvor alle hytteeiere er medlemmer.

Energimerking

Energikarakter F, Oppvarmingskarakter 4.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger sentralt på Hovden med gåavstand til både skisenteret og sentrum, men ligger i et rolig og usjenert område med spredt hyttebebyggelse. Eiendommen grenser til friområder på to sider og ellers god avstand til naboer.
Beliggenheten er solrik, omkretset av fantastisk natur og utsikt.

Adkomst

Ta av mot Breive i Hovden Sentrum. Kjør over bro og rett frem. Etter en lang høyre sving, ta mot venstre ved skilt Snarevegen. Kjør så til høyre over bekk. Følg så ned bakke, og det er første hytten på venstre hånd. Se etter Krogsveen til salgs plakat.

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet punktfeste tomt med stor gruslagt biloppstillingsplass, hyggelig gressplen og veranda som strekker seg over større deler av hytten. Optimale solforhold og fantastisk utsikt mot Hartevassnutane, Enden, Hovdenut og helt til skisenteret. Flott natur til alle årets sesonger. Eiendommen ligger i et område med spredt bebyggelse og god avstand til naboer omgitt av natur.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr pr år. Bortfester er Ketil og Jon Uleberg. Festeavtalen er inngått i 23.09.1985 og løper i 80 år fram til 2065. Neste regulering: 2025.
Iflg. festekontrakten kan festeren kreve festet forlenget 10 år om gangen så lenge hytta er i god stand. . Ved forlengelse kan partene kreve full revisjon av festeavgiften etter prisnivaet i distriktet. Festekontrakten må leses før budgivning. Festeavgift pr. 2023 er på 2.755,- kr.

Parkering

Biloppstillingsplasser på eiendommen med plass til inntil 3 biler. Mulighet for å montere el-bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Tilknyttet offentlig vann og avløp.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Velet er ansvarlig for vedlikehold av veien.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan for Søndre del av Dyregrenda datert 10.03.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.849 ,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.636 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.934 ,- i Jernbanepersonalts bank og forsikring AS.
Velavgift er kr 300 pr år til Dyregrenda Sør.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 407 990,- ifølge selger/skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.885.920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring. For hytter er prisen på Hyttepakke Tryg kr 12.550,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Reidun Lie Tjomsland og Øyvind Tjomsland

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Dyregrenda Sør. Frivillig medlemskap kr. 300,- pr. år.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0291/23
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.23291

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2023 kl. 10:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon 96886900 eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Påmeldingsfrist kl. 14. 00 dagen før visning.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.