Komplett salgsoppgave

Carl Sibberns vei 7F

3 690 000 kr
93 m²
3 soverom
Leiligheten i Carl Sibberns vei 7F presenteres av Krogsveen Moss ved Jacob Koren
Leiligheten i Carl Sibberns vei 7F presenteres av Krogsveen Moss ved Jacob Koren
Kart
Del
Jacob Thorsen Koren
Presenteres av
Jacob Thorsen Koren
Gjerrebogen
Nyrenovert, gjennomgående 4-roms med nytt kjøkken og bad | Ekstra WC | 3 soverom | Balkonger | Garasjeplass | Må sees

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  424 975 kr
 • Omkostninger
  8 775 kr
 • Totalpris
  4 123 750 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 474 kr

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Nyrenovert og stilsikker 4-roms andelsleilighet i luftige omgivelser på Gjerrebogen
 • Flott utsikt over landskapet og gløtt av Oslofjorden
 • Vestvendt, innglasset balkong med ettermiddags-/kveldssol
 • Østvendt balkong med morgen-/formiddagssol
 • Alle rom pusset opp siden 2022 med nye/fornyede overflater
 • Ny Epoq kjøkkeninnredning med alle hvitevarer integrert
 • Elegant og moderne bad, renovert og ombygget. Ekstra WC-rom
 • Separat toalettrom etablert vegg i vegg med badet
 • Elektrisk anlegg oppgradert
 • Parkeringsplass i garasjeanlegg
 • Turvei til Mossemarka fra nabolaget
 • Sykkelavstand til Moss sentrum
 • Tilbaketrukket i luftige og fredelige omgivelser
 • Kort vei til E6 - ca. 40 min. til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Carl Sibberns vei 7F, 1598 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 667, ideell andel 1/1
Andelsnummer 144, Carl Sibbernsveg Borettslag, organisasjonsnummer 948206943

Innhold

Totalt bruksareal: 113 kvm.
Totalt primærrom: 93 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad, toalettrom, 3 soverom og omkledningsrom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
3. etasje: Bod og innglasset balkong.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.05.2023 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte innvendig iht. tilstandsrapport:
Vegger og himlinger med slettmalte overflater. Fuget overgang vegg/himling. Nye/oppussede overflater i 2023. Støpt dekke. Nye laminatgulv montert i 2023.
Hvitmalte formpressede lettdører, montert nye i 2023. Bad med flislagte vegger, marmorfliser i storformat. Flislagt gulv med gulvvarme. Vinduer med trekarm med 2-lags isolerglass.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Nåværende eier overtok i 2022 og har siden bekostet en helhetlig oppussing og modernisering av hele leiligheten. Alle rom er oppgradert med nye eller fornyede overflater; gulvene med ny laminat mens vegger og himlinger er behandlet til glatte flater og malt i moderne farger. Et større antall spotter er felt inn himlingene i blant annet stuen og kjøkkenet. Plejd smart-belysning er installert, i tillegg til panelovner som betjenes via app.
I både stuen og kjøkkenet finnes det god plass til felles opphold for familien, spesielt i stuen som er langstrakt og har naturlige soner for både en sofagruppe og et spisebord. I stuen er det for øvrig også etablert en helt ny mediavegg samtidig med oppussing.
På kjøkkenet er det god plass til et spisebord familien kan samles omkring i hverdagen. Kjøkkenet er påkostet med ny innredning fra Epoq i helsort og stramt design, bestående av et større antall skuffer og skap som til sammen har mange oppbevaringsmuligheter. Alle kjøkkenets hvitevarer er integrert, hvorav stekeovnen er hendig plassert i benkehøyde.
Tre soverom gjør leiligheten til et reelt alternativ for en barnefamilie. Soverommene er praktisk fordelt på hver sin side i av den gjennomgående romløsningen, hvorav barnerommene er distansert fra stuen og samlet på samme side som kjøkkenet. Disse er av tilnærmet identisk størrelse. Hovedsoverommet er tilgjengelig rett fra stuen og tilknyttet et omkledningsrom som igjen er forbundet med badet. Omkledningsrommet er i forbindelse med oppussing utstyrt med garderobeinnredning av typen Pax fra IKEA.
Leilighetens opprinnelige bad er både renovert og bygget om til fordel for et separat toalettrom. Renoveringen av badet omfattet blant annet utskiftning av sluk og vannrør samt etablering av ny membran. Gulv og vegger er helhetlig utført med fliser av 60x60 cm. format, gulvet i dusjsonen med dekorative hexagon-fliser. Himlingen er som i stuen og på kjøkkenet utstyrt med innfelte spotter. Nye baderomsmøbler og nytt dusjhjørne er også montert, begge med blandebatterier i polert kobber som inkluderer hånd- og regndusj i dusjhjørnet.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat og fliser.
Innervegger: Fliser og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Innfelte spotter i flere rom.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte sorte fronter. Dobbelt overskap med sorte glassfronter. Spotter under overskap. Laminerte lyse benkeplater. Plater og fliser på vegger over benker. Nedfelt vask i sort kompositt med sort ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Veggmontert sort ventilator.
Bad: Servantskap med sort rettprofilert front og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri i kobber. Veggspeil med integrert belysning. Dusjhjørne med fast glassvegg og to-greps blandebatteri i kobber med hånd- og regndusj. Sort toalett montert på innbygget sisterne. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer og lamper medfølger boligen.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 22.01.1974. I tillegg foreligger det ferdigattest datert 12.11.2007 som gjelder tilbygg og fasadeendring (boligblokk).
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i luftige omgivelser på Gjerrebogen, tett på Mossemarka med mange turmuligheter. Fra borettslagets område går det gangveier som leder direkte inn i marka der det finnes et omfangsrikt nettverk av løyper, lysløype inkludert, samt mulighet for skiturer når forholdene tillater vinterstid.
Praktisk er det også at skoleveien i stor grad kan legges på gangveier og fortau som leder helt frem til Verket skole på Mosseskogen som har alle 10 trinn. Samme sted finnes én av flere barnehager i området.
Innkjøp er enkle å gjennomføre ved dagligvareforretningene som finnes i nærmiljøet, eller på kjøpesenteret Mosseporten som i tillegg inneholder et større antall andre forretninger. Med bussen fra Peer Gynts vei er du i sentrum på ca. 10 minutter, alternativt kan du ta sykkelen fatt via Nesparken og tråkke inn til bygatene på like kort tid.
Skal du til Oslo, kan du enkelt ta ekspressbuss fra holdeplassen ved Mosseporten som kjører til hovedstaden på 50 minutter. Velger du toget fra sentrum, er reisetiden fra kun 30 minutter. Med bil tar du deg enkelt ut på E6 og kjører videre til hovedstaden på omkring 40 minutter utenom rushtid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 55 693 kvm som tilhører borettslaget.
Grunneier er Eva Midthun.

Parkering

Andelen disponerer garasjeplass i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering skjer etter områdets regler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei. Private veier internt i borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 13.03.2023 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Solgaard Skog - Eksisterende og nytt industriområde" med formål kjørevei, vedtatt 30.04.1985 med plannr. 173. Reguleringsplan "Grindvold - søndre del av Grindvold" med formål offentlig bygg - institusjon, vedtatt 12.06.1973 med plannr. 89. Reguleringsplan "Gjerrebogen del av Gjerrebogen" med formål kjørevei, forretning, blokkbebyggelse og garasjeanlegg, vedtatt 05.11.1968 med plannr. 57. Reguleringsplan "Gjerrebogen II" med formål felles parkeringsplass, gangvei, offentlig friområde, blokkbebyggelse, felles avkjørsel, annen veigrunn, parkeringsplass, annet fellesareal, felles lekeareal og kjørevei, vedtatt 22.06.1972 med plannr. 79. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål forretninger nåværende, friområde nåværende, offentlig eller privat tjenesteyting nåværende og boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul støysone og hensynssone for høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, renter og avdrag fellesgjeld, vakthold, strøm fellesareal, renhold fellesareal, tv/internett (kun grunnpakke), varmtvann, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig.
Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 1.429,-
Avdrag kr 468,-
Driftsutgifter kr 3.575,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia/Get som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 828 381,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 982 171,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 29 493,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 424 975,- pr. 11.05.2023.
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 69.474.383,- pr. 28.03.2023 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 4,6 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 1.478,-, hvorav renter utgjør kr 1.181,- og avdrag utgjør kr 296,-.
Lånets løpetid: 2058.
Lånenr. NIBOR 67140503615.
Bankforbindelse: Nordea.
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 2,55 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 421,-, hvorav renter utgjør kr 248,- og avdrag utgjør kr 172,-.
Lånets løpetid: 2058.
Lånenr. 67140527423.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.643,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.123.750,-. Av dette beløpet utgjør kr 424 975,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos TRYG Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mohammed Akhsay

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Carl Sibbernsveg Borettslag.
Borettslaget består av 170 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes. Snømåking foran inngang/trapp. Ansvar for dette på anvist ukenummer. Ca. 3 ganger i året.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Etablert brønnpark for å hente ut bergvarme.
Renovering av balkonger mot øst.
Nytt lysanlegg i oppganger og garasje ferdigstilt, sensorstyrt.
Rengjøring av garasjene.
Planlagte/ønskelige påkostninger:
Sensorstyrt belysning ute og inne på søppel-/sykkelbodene.
Forskjønner den nye brønnparken og lage området "grønt".
Anskaffe snøfreser.
"Sommervann", tilgang til vann fra egen brønn i forbindelse med boring etter bergvarme.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen er forhåndsavklart på forkjøpsretten. Konf. megler ved spørsmål rundt denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 10.000,-
Markedspakke inkl. foto: kr 23.900,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger pr. gang: kr 2.900,- (2 første inkl.)
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0127/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.23127

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.