Komplett salgsoppgave

Føykåsveien 9

2 470 000 kr
59 m²
1 soverom
Krogsveen v/Vindum ønsker velkommen til denne lyse og trivelige leiligheten på Virik
Krogsveen v/Vindum ønsker velkommen til denne lyse og trivelige leiligheten på Virik
Kart
Del
Virik
Ny pris på denne romslige og fine selveier leiligheten - Solrik og usjenert terrasse - Sentralt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 470 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  133 334 kr
 • Omkostninger
  62 920 kr
 • Totalpris
  2 666 254 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1991
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  59 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 695 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum ønsker velkommen til Føykåsveien 9!
* Selveiet leilighet med lave fellesutgifter
* Praktisk og fin leilighet beliggende i 1. etasje i 4-mannsbolig
* Her er det romslige og fine rom med gode møbleringsmuligheter
* Innredet med entrè/gang, stor innvendig bod (benyttet som kontor/gjesterom men ikke godkjent til varig opphold), soverom, kjøkken med plass til spisebord og stue med utgang til vestvendt terrasse
* Nye vinduer og terrassedør i 2023
* Parkeringsplass og utvendig bod
* Deilig og solrik terrasse med en liten hageflekk mot vest som er godt skjermet mot innsyn

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Føykåsveien 9, 3213 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 121, bruksnummer 144, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Primærrom:
1. etasje 59 kvm: Gang, bad, stue, kjøkken og soverom
Sekundærrom:
1. etasje 9 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen 1 bod. Utvendig adkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Anticimex AS, datert 03/10-2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Ihht byggetegninger er det opprinnelig bygget med to soverom, og det var da soverom hvor det idag er kjøkken og kjøkken i åpen løsning i stuen. Det er uvisst om dette er bygget slik opprinnelig eller endret i byggeprosessen. Se punkt om Ferdigattest for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Selveierleilighet i firemannsbolig, oppført i 1991.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt gulv mot grunn. Yttervegger i trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående og liggende trekledning. Tak med saltaksform tekket med takstein. Vinduer og terrassedører byttet i 2023. Slett entredør fra ukjent årstall med kikehull. Boddør med glassfelt fra ukjent årstall. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.  
Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
TG1 : 25% | TG2 : 69% | TG3 : 4% | TGIU : 2%
Utover normal elde og slitasje, gjøres det spesielt oppmerksom på følgende:
* Bad/Våtrom: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Membran har påløpt alder. Riss/sprekker i innerhjørne og i overgang gulv/vegg. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Ikke registrert forhøyede fuktverdier. TG2
* Gulvbord i leiligheten har stedvis manglende kontakt med underlag og medfører "svikt" ved gange. TG2
* Utvendig bod har salg/kalkutslag og forhøyet fuktighet. TG2
* Ikke foretatt radonmåling. TG2
* Elektrisk anlegg har ikke gjennomgått vedlikehold og det foreligger ikke dokumentasjon. TG2
* Noe mose/soppdannelser, tørrsprekker og malingsavflassing er observert på utvendig kledning. TG2
* Stedvis riss/sprekker på grunnmur er observert. TG2
* Skjevheter i leiligheten er målt. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000,- - 100 000,-. TG3
* Innvendig bod: Fukt i utlektet vegg mot nordøst registrert. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000,- - 100 000,-. TG3
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte forhold og andre forhold relatert til alder. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Vinduer og terrassedør er byttet i november 2023 i regi av sameiet.
Videre opplyser selger om at det av forrige eier ble opplyst at:
* 2022 - Pusset opp innvendig bod
* 2020 - Montert nye innerdører
* 2020 - Nye gulvfliser i dusjnisje
* 2020 - Lagt folie på fronter i kjøkkeninnredningen

Standard

Lys og trivelig selveierleilighet med enkel adkomst i 1. etasje.
Leiligheten har en god planløsning og overflater er oppusset de siste årene med malte overflater. Vegger er malt i lyse og tidløse farger. Gulv har laminat og flis. Varmekabler på baderomsgulv.
Pent kjøkken med sort slette fronter med "trestruktur" på innredningen og laminat benkeplate. Frontene har blitt fornyet med folie i 2020. Det er fliseplater mellom benkeplaten og overskap. Hvitevarer på kjøkkenet følger boligen, og er av varierende alder. Kjøkkenet er praktisk innredet og har god plass til spisestuen.
Stuen er lys og trivelig med god plass til salongen. Og med utgang til stor og solrik terrasse mot vest.
Romslig bad med fliser på gulv og vegger. Varmekabler i gulv. Av utstyr er det montert baderomsinnredning med dobbelservant i innredning, dusjhjørne og toalett. Det er også opplegg for vaskemaskin.
Soverommet er av god størrelse og med god garderobeløsning. Det er også plass til å henge av yttertøy, eller sette inn garderobe, i gangen/entreen.
Stor innvendig bod med gode lagringsmuligheter. Iflg selger er det mulig, og godkjent av sameiet, å sette inn vindu for et ekstra soverom. Det gjøres oppmerksom på at endringen er søknadspliktig i sameiet og kommunen. Ny eier bærer ansvar og risiko for en evt slik endringsprosess.
Det er nylig byttet vinduer og terrassedør, i regi av sameiet.
Leiligheten har gode lagringsmuligheter også i utebod. Sameiet har i tillegg felles utvendig bod for hageredskaper.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler i gulvet på badet.
Pipe i stuen. Men det er ikke etablert ildsted.
For øvrig elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18/02-1992.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke tilbygget utebod. Det er fremlagt tegninger, stemplet av Sandefjord kommune Teknisk etat, datert 04/07-1997.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. 
Kjøkken er opprinnelig byggemeldt som soverom ihht byggetegninger. Dette er ikke søknadspliktig endring. Det vil evt være mulighet for å tilbakeføre for å få to soverom, om det er ønskelig. Ihht opprinnelige tegninger var kjøkken del av stuen. Det er ikke kjent om denne endringen er gjort i forbindelse med nybygg eller i etterkant.
Stor innvendig bod med gode lagringsmuligheter. Iflg selger er det mulig, og godkjent av sameiet, å sette inn vindu for et ekstra soverom. Det gjøres oppmerksom på at endringen er søknadspliktig i sameiet og kommunen. Ny eier bærer ansvar og risiko for en evt slik endringsprosess.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 5183, tinglyst 10.09.1991, type heftelse: Erklæring/avtale som omhandler panterett til sameiet for kr. 10 000,- uten opptrinnsrett med prioritet etter 90% av verditakst.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Skattemessige konsekvenser må ny eier selv sette seg inn i.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Føykåsveien ligger i familievennlige omgivelser på Virik/nær Hauan, der adkomstveien er en lite trafikkert blindvei uten gjennomgangstrafikk.
Leiligheten har en stor, solrik terrasse mot vest. For familiens yngste blir skoleveien svært enkel bort til Virik barneskole. Skolen har store utearealer med lekestativ og fotballbane som er et fint tilbud utenom skoletiden. Det er i tillegg kort vei til ungdomsskole og en rekke barnehager i nærområdet. Blant alle fritidsaktivitetene i området inngår blant annet fotballbanene på Store Bergan, knappe kilometeren unna. Skiløyper finner du på jordet på andre siden av veien som tar deg videre inn i lysløypa i Marum. Det er også kun få minutter med bil eller sykkel til sentrum, med alle sentrumsfunksjoner og urbant byliv.

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum og Sandefjordsveien tar du opp Pukkestadveien og følger denne over i Kjellbergveien. Ta så Føykåsveien til høyre. Leiligheten ligger på høyre side.
Leiligheten er skiltet med Krogsveen Til Salgs skilt.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort avstand til Virik barneskole og Ranvik ungdomsskole.
Det er også kort vei til Sandefjord videregående skole, samt et godt utvalg av barnehager i området.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 4.186 kvm som tilhører sameiet.
Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med prydbusker, trær, gangveier, gressplen og biloppstillingsplasser.
Leiligheten ligger fint til i 1. etasje med utgang til stor og solrik terrasse mot vest. Det er tett hekk rundt en koselig hageflekk, slik at man sitter usjenert og rolig til på terrassen.

Parkering

Parkering på anvist plass på nordsiden av leiligheten, foran utvendig bod.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Føykås datert 21.06.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23. april 1983. Eiendommen ligger også i kommuneplan avsatt til bolig datert 21.06.1983.
En mindre del av eiendommen ligger i område avsatt til LNFR. I LNFR-områder er det generelt bygge- og deleforbud.
Eiendommen ligger ca 35 meter øst for båndleggingssonen til vedtatt korridor for ny jernbane.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er pr 6.2.24 kr 3.695,- pr. mnd. og inkluderer: Renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, utvendig felles forsikring, forretningsfører, utvendig vedlikehold, brøyting og tv/internett grunnpakke.
Fellesutgiftene fordeler seg som følger:
Driftsutgifter kr 2 101,-
Renteutgifter kr 793,-
Avdrag kr 202,-
TV/bredbånd kr 599,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh. pr. år. Dette er estimert, da selger ikke selv har bebodd eiendommen.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og har grunnpakke inkludert i fellesutgifter. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 598.677,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 155 237,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 17 923,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 133 334,- pr. 6.02.2024
Total fellesgjeld for sameiet er kr 1.600.000,- pr. 16.1.2024. og lånevilkårene er:
Lån i DNB bank ASA – lånnummer 16367647896:
Rente 6,95 % 16.1.2024, lånet er innfridd i 30.09.2043.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.532.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer.  

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Doha Faroq Awla

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameie, med sameiebrøk 1/12.
Sameiet består av 12 leiligheter.
Forretningsfører er USBL.
Ingen forkjøpsrett i sameiet.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 30.000,- Fast pris.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 3.750,- - Alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0325/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23325

Dato

Sist oppdatert: 27. februar 2024 kl. 12:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.