Komplett salgsoppgave

Bråtengrenda 47

3 150 000 kr
100 m²
3 soverom
Velkommen til Bråtengrenda 47!
Velkommen til Bråtengrenda 47!
Kart
Del
Østmarkskollen/Ytre Enebakk
Flott halvpart av tomannsbolig med svært god beliggenhet på feltet. Nyere kjøkken, to stuer, stor hage og elbil-lader.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 150 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  839 000 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 989 960 kr
 • Byggeår
  2005
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  100 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 426 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler via linken «visningspåmelding» eller pr. telefon for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen har god beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser. Området ligger, som navnet sier - på en kolle, solrikt og lyst. I nærområdet ligger flere fotballbaner, flere lekeplasser, et moderne friidrettsanlegg samt Mjærhallen med håndball- og tennisbaner.
Fra boligen er det gangavstand til Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, div. småbutikker, treningssenter m.m.
Bussholdeplass med god bussforbindelse til Oslo/Lillestrøm ligger i gangavstand unna boligen. Det tar ca. 15 min. med bil til Ski, 25 min. til Oslo og 1 time til Gardermoen.
Flott halvpart av tomannsbolig med to stuer, tre soverom, solfylte uteplasser, skjermet hage og godt med oppbevaringsmuligheter.
Borettslaget har IN- ordning, (individuell nedbetaling av fellesgjeld).

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bråtengrenda 47, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 93, bruksnummer 417, ideell andel 1/1
Andelsnummer 2, Skogtunet Borettslag, organisasjonsnummer 887 196 222

Innhold

Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm
Primærrom:
1. etasje 63 kvm: Gang, bad, soverom, stue/kjøkken
2. etasje 37 kvm: Stue, 2 soverom
I tillegg følger det med en bod med utvendig adkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.06.2023, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med saltak i trekonstruksjon. Kaldt loft med adkomst via stigeluke. Kneloft uten adkomst. Taktekkingen er av betongtakstein. Undertak av trefiberplater. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra byggeår. Snøfangere, helbeslått pipe over tak, luftehatt. Ytterveggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende
bordkledning. Malte trevinduer med 2-lags glass. Ett takvindu med isolerglass. Ytterdør fra byggeår med glassfelt. Terrassedør fra byggeår i tre med 2-glass. Katteluke. Etasjeskillere av trebjelkelag. Kjellerløs bygning antatt oppført på drenerende masser iht. krav ved byggeår. Støpt plate på mark. Normalt greie fallforhold rundt bygningen. Bunnledninger fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TG3:
- Sikringsskap i utvendig bod. Automatsikringer. Egeninnsats på anlegg og manglende dokumentasjon.
Flere deler av boligen har fått TG2 (tilstandsgrad). For informasjon om dette, se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Pusset opp 2. etasje i 2015
- Pusset opp 1. etasje i 2014 (ikke bad)
- Byttet kjøkken i 2017
- Reparert og bygd på frittstående bod i 2017

Standard

Flott halvpart av tomannsbolig med to stuer, tre soverom, solfylte uteplasser, skjermet hage og godt med oppbevaringsmuligheter.
1. etasje
Vi kommer inn i en romslig entré med garderobeløsning for å henge av seg klær og sette fra seg sko. Det er plass til flere knaggrekker for ekstra klesoppheng. Under trappen er det en liten bod.
Stue: Stue og kjøkken er i en åpen løsning. Dette gir rommet et luftig uttrykk. Vedovn mellom stue og kjøkken varmer godt på kjølige dager. I praktisk tilknytning til kjøkkenet, kan spisebord og stoler plasseres. Det er også plass til sofa, bord, TV og diverse stuemøblement. Utgang til solrik, markterrasse på ca. 45 kvm. samt hage. Terrassen og hagen er omkranset av en skjermende hekk og levegg. Markise er montert.
Kjøkken: Kjøkken med glatte fronter, benkeplate av laminat og oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn og kjøleskuffer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkkeninnredningen er takhøy, noe som gir ekstra plass til oppbevaring av kjøkkenartikler. Det er også godt med skuffer og arbeidsflater.
Bad: Flislagt bad med varmekabler på gulv og panel i tak. Badet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin. Det er mekanisk avtrekk og tilluft ved dør.
2. etasje
Stue: Fin stue med plass til sofa, bord, TV og annet stuemøblement. Her kan barna/ungdommen ha sin egen stue.
Soverom: Boligen har 3 soverom med god størrelse. Det er skyvedørsgarderobe på ett soverom. Hovedsoverommet ligger i 1. etasje. De to andre ligger i 2. etasje.
I 2. etasje er det en innvendig bod.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger ikke med salget:
Hyller på vegg i stue 1 .etg.
Kleskommoder på barnerom 2 .etg.
Skap/hyller på vegg jenterom 2 .etg.
Vaskemaskin og tørketrommel.

Oppvarming

Gulvvarme i hele 1. etasje. Vedovn i stue. Panelovner ellers. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.10.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Rom som benyttes som loftstue var opprinnelig søkt som "Disponibelt rom". Takvindu er ikke på originale byggetegninger. Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel er søknadspliktig. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom: Dagboknr. 15690, tinglyst 29.11.2005, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett: Omhandler bestemmelser rundt bruksrett til diverse veier og fellesarealer.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har god beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser på Østmarskollen, i Ytre Enebakk. Området ligger, som navnet sier - på en kolle, solrikt og lyst. I nærområdet ligger flere fotballbaner, flere lekeplasser, et moderne friidrettsanlegg samt Mjærhallen med håndball- og tennisbaner.
Eiendommens beliggenhet i umiddelbar nærhet til lysløype og friområde, gir gode muligheter for forskjellige former for friluftsaktiviteter både sommer som vinter. Området byr på noen av de fineste friluftsområder man kan finne i Østmarka med sti- og løypenett med oppkjørte skispor som starter "nesten" rett utenfor stueveggen, bade- og fiskevann (med ørret), m.m. Kort kjøreavstand til Vågvann og Lyseren, med flotte bade- og fiskemuligheter.
Fra Østmarkskollen er det gangavstand til Vågsenteret - et ekte nærsenter med dagligvarebutikk, kafé, apotek, vinmonopol, diverse småbutikker, treningssenter m.m.
Bussholdeplass med god bussforbindelse til Oslo/Lillestrøm ligger i gangavstand unna boligen. Det tar ca. 15 minutter med bil til Ski, 25 minutter til Oslo og én time til Gardermoen.
Ytre Enebakk har meget gode fritidstilbud, med mange forskjellige lag og foreninger. Jeger- og fiskeforening, korps og idrettslag med fine øvingslokaler, treningshall, fotballbaner m.m. Vannskiklubb ved Mjærvann. 18-hulls golfbane mellom Mjærvann og Vågvann.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Ungdomsskole, nyere barneskole og flere barnehager ligger i gangavstand fra boligen. Det er godt utbygget gang- og sykkelveisystem i nærmiljøet, som sikrer trygge skoleveier.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 7.501,7 kvm. som tilhører borettslaget. Tomten som naturlig benyttes av andelen er opparbeidet med belegningsstein, plen og beplanting ellers. Det er blåbærhekk mot naboen, med amerikanske blåbær.

Parkering

2 parkeringsplasser, på felles parkering.
Det er montert elbil-lader på frittstående bod, slik at bilen kan parkeres på fellesparkeringen og lades.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, felles avkjørsel, felles lekeareal og felles parkeringsplass i henhold til reguleringsplan for Østmarkskollen med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 10.12.2001.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8.426,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter (ikke vannforbruk), felles bygningsforsikring, snøbrøyting/strøing, grunnpakke for tv og internett, forretningsførsel og drift/vedlikehold.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt én til to ganger årlig. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader 2.684,-
Kapitalkost. lån 5.742,-
Fra 01.01.2024 vil felleskostnadene økes til 8.925,- på bakgrunn av nyinngått avtale med Altibox. Tidligere betalte hver andelseier 1.300,- pr. mnd. for tv og internett, i tillegg til felleskostnadene. Nå får hver andelseier en rabattert grunnpakke på 499,- pr. mnd. hvor felleskostnadene økes tilsvarende.
Privat vann fra Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk:
Vannavgiften for denne eiendommen er kr 2.985,- for 1. halvår 2023. Vannavgiften faktureres ut to ganger i året, vår og høst.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år/20.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 806.019,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.901.668,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 31.852,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 839.000,- pr. 01.05.2023
Total fellesgjeld for boligselskapet er 7.548.277,- pr. 24.05.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,75 %
Lånets løpetid: 17 år og 8 mnd.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.989.960,-. Av dette beløpet utgjør kr 839.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.  
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.  

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ingunn Hast og Knut-William Lund Rustad

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Skogtunet Borettslag. Borettslaget består av 14 andeler.
Forretningsfører er OBOS Forvaltor AS, tlf. 22 86 56 00.
Ansvar for gressklipping av lekeplass en uke i året. Normalt en dugnad på våren.
Dyrehold er tillatt.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond  som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget. 
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Nei

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 45.000,- av salgssummen
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0070/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2370

Dato

Sist oppdatert: 14. september 2023 kl. 13:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler via linken «visningspåmelding» eller pr. telefon for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.