Komplett salgsoppgave

Harriet Backers vei 44

3 600 000 kr
51 m²
1 soverom
Velkommen til Harriet Backers vei 44!
Velkommen til Harriet Backers vei 44!
Kart
Del
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Greverud Torg
Moderne 2-roms selveier fra 2019 | Stor vestvendt terrasse | Vannbåren gulvvarme | Heis | Perfekt førstekjøp/utleie

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 600 000 kr
 • Omkostninger
  91 170 kr
 • Totalpris
  3 691 170 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 624 kr
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innbydende selveierleilighet i 1. etasje med god standard. Vannbåren gulvvvarme i alle rom (ikke i walk-in) og varmekabler på bad. Balansert ventilasjon. Stor vestvendt terrasse på ca. 20 kvm med gode solforhold. Walk-in på 4 kvm (opprinnelig bod). Sportsbod på 5 kvm rett utenfor inngangsdøren.
Attraktiv beliggenhet på Greverud Torg med dagligvarebutikken Rema 1000, Meny, Mester grønn, legesenter, tannlege, fysioterapeut, apotek, frisøk, café og restauranter. Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon med tog og buss med gode forbindelser til Ski og Oslo. Flotte turområder, spesielt ved Østre Greverud, Nøstvedtmarka og langs Gjersjøen. 18-hulls golfbane, skiløyper og lysløype, kunstgressbane og idrettshall ved Østre Greverud. 10 min til Kolbotn/Ski og 25 min til Oslo.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Harriet Backers vei 44, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 243, bruksnummer 260, seksjonsnummer 55, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
Leiligheten ligger i 1. etasje med trappefri adkomst. Heis i bygget.
Primærrom:
1. etasje, 51 kvm: Entré, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og rom benyttet som walk-in garderobe.
I tillegg disponerer boligen én bod på ca. 5 kvm i 1. etasje rett utenfor entrédøren (vegg-i-vegg med leiligheten).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.09.2023 utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom benyttet som walk-in garderobe er bod på godkjente tegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt) og TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2 (TG2)
- Det mangler lekkasjestopper/varsler med oppvaskmaskin.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygget. Selger har kun sett to stk skjeggkre i 2022. Det ble satt ut limfeller i oppgangen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader (spesielt TG2) og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Standard

Tiltalende selveierleilighet i 1. etasje med god standard, praktisk planløsning og god takhøyde. Det er vannbåren gulvvvarme i alle rom (med unntak av walk-in garderobe) og varmekabler på badet. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Stor vestvendt markterrasse på ca. 20 kvm med gode solforhold. Ny markise fra 2022. God plass til utemøbler og grill på terrassen. Svært praktisk plassert sportsbod på 5 kvm rett utenfor inngangsdøren (vegg-i-vegg med leiligheten).
Entré:
Lys entré med plass til oppheng av yttertøy og til å sette fra seg sko. Garderobeløsning. Plass til kommode. Vannbåren gulvvarme.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Frittstående oppvaskmaskin, integrert stekeovn, induksjonstopp og frittstående kjøl/frys. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Avtrekk via balansert ventilasjon. Godt med skap- og benkeplass. Spisegruppe praktisk plassert mellom kjøkken og stue.
Stue:
Lys stue med god plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Vindusflater mot syd og vest slipper inn godt med naturlig lys. Vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken. Utgang fra stue til vestvendt markterrasse.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme. Innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk via balansert ventilasjon.
Soverom:
Romslig soverom med inngang til rommet fra begge sider av sengen. To garderobeskap på soverommet. Vannbåren gulvvarme. Inngang til walk-in garderobe.
Rom benyttet som walk-in garderobe:
Praktisk walk-in garderobe på 4 kvm med inngang fra soverom. Oppbevaringsplass i garderobeskap.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger:
- Alle hvitevarer på kjøkkenet.
- Garderobeskap i entréen.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i entré, stue/kjøkken og soverom. Veggmonterte regulatorer for hver sone. Varmekabler i gulv på badet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 31.05.2019.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Tiltakshaver må betale behandlingsgebyret innen forfall.
2. Fullføre gjenstående arbeid og søke om ferdigattest innen 01.10.2019.
3. Oppfylle vilkårene som gjenstår i tillatelsen før kommunen kan gi ferdigattest.
Det er i utgangspunktet utbyggers ansvar å sørge for ferdigattest når alle arbeider er fullført. Styret er på saken.
Rom benyttet som walk-in garderobe er opprinnelig byggemeldt som bod og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst 29 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett, bebyggelse, veg, garasje/parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Moderne 2-roms selveier leilighet fra 2019 med god beliggenhet på nye Greverud Torg. Greverud Torg byr på dagligvarebutikken Rema 1000, Meny, Mester grønn, legesenter, tannlege, fysioterapeut, apotek, frisøk, café og restauranter. Umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon. Bussholdeplass kun 100 meter fra leiligheten med gode forbindelser til Kolbotn og Ski. Greverud togstasjon kun 100 meter fra leiligheten med meget gode forbindelser til Oslo og Ski. I rushtiden er det fire avganger i timen. Med innsatstog tar det ca. 18 minutter til Oslo S, ellers 26 minutter.
Det er et veletablert, barnevennlig og populært boligområde på Greverud. Kort gangavstand til flere barnehager, Greverud barneskole og Flåtestad ungdomsskole.
Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i området, spesielt ved Østre Greverud, Nøstvedtmarka og langs Gjersjøen. Oppegård kan tilby 18-hulls golfbane, skiløyper og lysløype, kunstgressbane, samt en nyere idrettshall ved Østre Greverud. I tillegg har Oppegård IL laget Frisbeegolf-bane ved Østli skole. Gangavstand til bade- og turmuligheter ved Tussetjern og Gjersjøen. Kort kjøretur til Breivoll, Ingierstrand, Hvervenbukta og Svartskog med bademuligheter i sjøen. Den populære fornøyelsesparken Tusenfryd ligger kun 8 minutter med bil fra boligen.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter og offentlige kontorer. Det er ca. 10 minutter til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 60 butikker. Det er også kort kjørevei til Vinterbro senter med Alti Vinterbro med over 80 butikker. Gode forbindelser med bil via E18 og E6 til Oslo og Østfold. Det tar ca. 25 minutter med bil til Oslo sentrum.

Adkomst

Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager innenfor kort gangavstand. Kort gangavstand til Greverud barneskole og Flåtestad ungdomsskole. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8.129,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Hyggelig fellesarealer som er opparbeidet med asfalterte gangveier, plen og beplanting og lekeplass.

Parkering

Det er p.t. (05.09.23) parkeringsplass i garasjeanlegget til utleie via en privatperson. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom det er aktuelt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor, samt en rekke mindre delareal til gatetun, lekeplass, grøntarealer, gang-/sykkelvei, fortau, kjørevei og parkeringsplasser i henhold til reguleringsplan Greverud senter datert 09.05.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
i Kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 fremgår følgende hensynssoner for eiendommen:
H220 Gul støysone
H320_2: Flomfare
H210: Rød støysone
H110: Nedslagsfelt drikkevann
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 9 179,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2.624,- pr. mnd. og fordeles slik:
A konto oppvarming/varmtvann kr 683,-.
Kabel-TV kr 428,-
Felleskostnader kr 1.513,-
Fellesutgiftene inkluderer: Felles bygningsforsikring, forretningsfører, styrehonorar, grunnpakke kabel-tv/internett, a konto oppvarming og varmtvann, drift og vedlikehold.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.700 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-TV og internett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 916.601,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3.299.764,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 22.180,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 01.09.2023
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.691.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kathrine Berg Nysveen og Robin Hattestad

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Greverud Torg sameie, med sameiebrøk 51/8950.
Sameiet består av 104 seksjoner fordelt på hhv 101 boligseksjoner og 3 næringssseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiet har vedtekter, men ikke husordensregler.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige seksjonseiere.
Felles, låsbar sykkelbod.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,- av salgssummen
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0121/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23121

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 23:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.