Komplett salgsoppgave

Einerveien 24

4 500 000 kr
150 m²
3 soverom
Velkommen til Einerveien 24!
Velkommen til Einerveien 24!
Kart
Del
Bergeråsen
Innholdsrik og delikat enebolig i et barnevennlig samt rolig boligfelt. Solrik terrasse med utsikt. Integrert garasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 670 kr
 • Totalpris
  4 613 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1971
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  150 m²
 • Bruksareal
  186 m²
 • Tomteareal
  610,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  900 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik og delikat enebolig med 2 etasjer.
 • Romslig stue med varmepumpe (2018) og peisovn
 • Profilert kjøkken fra 2001 med integrerte hvitevarer
 • 2 bad med dusjkabinett og gulvvarme samt vaskerom
 • Innredet kjeller på ca. 41 kvm - ikke bruksendret
 • Oppgradert sikringsskap i 2018
 • Overbygget nord- og østvendt altan på ca. 44 kvm med utsikt
 • Sørvendt terrasse på ca. 15 kvm og hyggelig gruset uteplass
 • Eiendommen har gode solforhold
 • Uthus på ca. 15 kvm (oppusset i 2023) - ikke byggemeldt
 • Integrert garasje med el-billader
 • Beliggende i naturskjønne og barnevennlige omgivelser
 • Blindvei uten gjennomgangstrafikk
 • Nær flotte turmuligheter i marka og kort vei til badestrand Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Einerveien 24, 3075 BERGER
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 301, bruksnummer 50
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 301, bruksnummer 12, ideell andel 1/100

  Innhold

  BRA-i (internt bruksareal)
  Underetasje:
  46 kvm: Gang, kjellerstue, kontor, bad og 2 boder.
  1. etasje:
  104 kvm: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, 3 soverom, gang og entré.
  BRA-e (eksternt bruksareal)
  Underetasje:
  21 kvm: Garasje.
  Uthus - 1. etasje:
  15 kvm: Uthus.
  TBA (terrasse- og balkongareal)
  1. etasje: 59 kvm.
  Altan i 1. etasje oppmålt til ca. 44 kvm (TBA).
  Terrasse i 1. etasje oppmålt til ca. 15 kvm (TBA).
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger/primærrom ifbm. rom for varig opphold: Kjellerstue, kontor og bad i underetasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2024 utført av Petter Sem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, delvis oppført med søkefundamenter/dragere i betongkonstruksjon med murer av lettklinkerblokker samt grunnmur av lettklinker med støpt gulv mot grunn. Krypekjeller under deler av boligen. Etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med stående og liggende kledning. Kombinerte saltak av trekonstruksjon tekket med profilerte stålplater (2004). Vinduer med ett- to- og tre-lags glass. Skyvedør med to-lags glass. Terrassedør med tre-lags glass. Profilerte ytterdører. Profilert leddport med portåpner til garasje. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Utvendig trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Det er også utvendig adkomst til boligens underetasje. Sammenhengende altan i tilknytning til entré og stue. Hyggelig gruset uteplass med levegger og sandkasse i hageområdet. Tilgang til uthus på ca. 15 kvm med boder (ikke byggemeldt), uthuset ble overflateoppusset i 2023.
  1. etasje
  Stue: Stue med sofaområde, sittegruppe og spiseplass. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet. Rommet er gjennomgående som gir godt med naturlig lys. Frittstående peisovn med plate på gulv og steinbelagt vegg. Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe fra 2018. Downlights i tak. Parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Utgang til nord- og østvendt altan på ca. 44 kvm med utvendig belysning. Sol fra ca. kl. 06.00 til 22.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Profilert kjøkkeninnredning fra 2001 med integrerte hvitevarer. Innredningen ble malt i 2021. Over- og underskap samt vitrineskap. Lysarmaturer og strømuttak under overskap. Flislagte felt over benkeplater av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med kjøleskap, mikrobølgeovn, stekeovn, ventilator, platetopp, oppvaskkum og oppvaskmaskin. Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
  Bad: Badet er fra ca. 2011. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap. Speilskap med lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett med regnfallsdusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Vaskerom: Vegghengt utslagsvask. Vegghengt benkeplate av laminat. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Belegg på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
  Soverom 1: Romslig skapløsning med høyskap og vegghengte skap i hvit samt glatt utførelse. Downlights i tak. Parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Utgang til delvis overbygget sørvendt terrasse på ca. 15 kvm med markise. Tilgang til uinnredet kaldtloft via luke i himling fra terrasse (etterisolert loft i 2023).
  Soverom 2: Parkett på gulv, malte vegger og malt panel i himling. Rommet ble etterisolert og oppusset i 2022.
  Soverom 3: Parkett på gulv, malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling.
  Gang: Parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
  Entré: Takhøy garderobeløsning i hvit og profilert utførelse. Trappegang til innredet underetasje. Gulvvarme. Fliser samt parkett på gulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
  Underetasje
  Gang: Trappegang til 1. etasje. Downlights i tak og gulvvarme. Malt gulv (slipt og lakkert i 2022), malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling. Tilgang til 2 boder.
  Kjellerstue: Rommet er innredet som kjellerstue. Kjellerstue med sofaområde. Frittstående peisovn med plate på gulv og flislagt vegg. Gulvvarme. Malt gulv (slipt og lakkert i 2022), malt panel på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt. Utgang til gårdsplass/innkjørsel.
  Kontor: Rommet er innredet som kontor. Gulvvarme. Parkett på gulv, malt brystningspanel på vegger og malt panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Bad: Badet er fra 2018. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjkabinett. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, baderomsplater på vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Generelt om boligen: Varmtvannsbereder, plassert i krypkjeller. Sikringsskap med automatsikringer (oppgradert i 2018), plassert i bod (u. etg).
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad (1. etg): Manglende drenering fra siterne, bomlyd i enkelte gulvfliser, utbedret sprekk i flisfuge er markant lysere enn de andre, manglende vedheft til underlag på én flis (ved utbedret flis) og for lite nivåforskjell på gulv.
  - Vaskerom: Manglende ventilasjonspalte ved dør(terskel, redusert luftutskiftning, veggplater er ikke fuktsikre, underkant veggplater har for liten avstand til gulv, ikke benyttet tilstrekkelig tettesjikt på vegger (tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet), for lite nivåforskjell på gulv, oppkant belegg ved døråpning, forøvrig har gulv i rommet manglende fallforhold og stedvis motfall til sluk.
  - Bad (u. etg): Manglende drenering fra sisterne, underkant veggplater ikke montert korrekt (mangler avslutningslist og fuge), bomlyd i enkelte gulvfliser, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt og gulv i rommet har marginale fallforhold.
  - Øvrige rom (1. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser , dørblad til innerdør (ved soverom 3) har kontakt med terskel/karm og dør til vaskerom har kontakt med gulv.
  - Rom under terreng (u. etg): Lukket konstruksjon (ukjent konstruksjonsoppbygging), registrert forhøyede fuktverdier og usikkert om krav til gasstetthet mellom garasje/tilliggende areal i u. etg er ivaretatt.
  - Krypkjeller: Utvendig terreng inntil krypkjeller heller feil vei, symptomer på forhøyet fuktighet, lagret noe organiske materialer, stubbloft samt innebygget røropplegg har stedvis eksponert isolasjonsmateriale, stubbloftsplater buler stedvis, tilsig av fukt i grunn, manglende fuktsperre mot grunn og benyttet materialer til innbygging av røropplegg/vvb som er uegnet.
  - Innvendige trapper: Noe knirk i trapp og kun rekkverk/håndløper på en side.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Vvb er ikke tilgjengelig for inspeksjon, kondensering på vannrør og manglende kursoversikt for rør-i-rør system.
  - Radon: Ikke foretatt radonmålinger i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Manglende samsvarserklæring på deler av anlegget og arbeid utført som egeninnsats av faglært.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Kledning er kun luftet med overliggere.
  - Altan: Tettesjikt er skjult (ikke tilgjengelig for inspeksjon) og for lav rekkverkshøyde.
  - Utvendige trapper: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. tilstand og utforming, se rapport for nærmere detaljer.
  - Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Forstøtningsmurer: Skjevheter.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder kjøleskap, mikrobølgeovn, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Luft-til-luft varmepumpe i stue. Peisovn i stue og innredet kjellerstue. Gulvvarme på begge bad, entré (1. etg) og hele underetasjen. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2022, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for boligen datert 21.06.1971.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for boligen fra 1970, for fasadeendring (nytt vindu på bad) datert 27.06.1989, for påbygg av kjeller samt garasje datert 21.07.1996 og for fasadeendring (takutbygg) - dokumentet er ikke datert med årstall.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det er godkjente byggetegninger for fasadeendring (terrasse) datert 03.09.2007. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad om midlertidig brukstillatelse/ferdigattest til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Rom i underetasjen (kjellerstue, kontor og bad) er opprinnelig byggemeldt som kjellerrom/disponible rom jf. Godkjente byggetegninger datert 21.07.1996. Innredning av rommene til bruk for varig opphold/primærrom er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold/primærrom og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Det har blitt bygget et uthus (sammenhengende via taket til boligen) etter utstedelse av godkjente byggetegninger. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende det utførte tiltaket. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 904973
  Tinglysningsdato: 13.06.1975
  Servitutten omhandler: Høyspent fordelingsnett (luftlinjer og jordkabler) berører eiendommen.
  Dagboknummer: 1093924
  Tinglysningsdato: 06.09.2021
  Servitutten omhandler: Denne eiendommen har rett til å krysse/benytte naboeiendommen (gnr. 301/bnr. 49 - Einerveien 22) ifbm. vedlikehold, malearbeid, skiftning av takrenne, vinduer, kledning e.l. fasadearbeider. Rettigheten hefter i gnr. 301/bnr. 49.
  Eiendommen har andel i et realsameie
  Dagboknummer: 904275
  Andel i: Gnr. 301 og bnr. 12
  Ideell andel: 1/100
  Tomten til realsameiet består av fellesområder med parkeringsområder, grøntarealer og lekeplass.
  Andelen vil følge eiendommen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Boligen er beliggende i naturskjønne og barnevennlige omgivelser på Bergeråsen i Svelvik, grensende til skogsarealer. Eiendommen er i en blindvei, som medfører ingen gjennomgangstrafikk og generelt lite trafikk. Nær flotte turmuligheter i marka, og med kort vei til offentlig badestrand i Ulvika. Det går lysløype fra Seterdamstua mot Blindevann og det går fine løyper tilbake mot Suluvann. Få steder på det sentrale Østland kan slå Berger om sommeren. Her har du kort vei ned til fjorden og til Bergerbukta med kyststi, bade-, fiske- og båtliv.
  Berger har aktiv idrettsklubb med bl.a. fotball, løpegruppe, alliidrett og rulleski/skigruppe. Svært aktivt miljø for o-løp, og godt samarbeid mellom foreningene Berger IL, Nesbygda IF og Berger- og Svelvik O-Lag. Ellers tilgang til de fleste aktiviteter i sentrum av Svelvik, bl.a. med aktiv båtforening, seilforening, turnforening, sykkelklubb, hestesportsenter, karateklubb, musikkforening og flere kor. Flott golfanlegg i Sande.
  Fossekleiva galleri og kultursted tilbyr en rekke kulturelle arrangementer fra utstillinger til konserter og kulturcafé. Her finner man Berger museum, Cafe Jebsen og Smia pub. I tillegg finner man Fossefall kakeri, med interiørsalg og cafedrift. På Berger gård har de gårdsbutikk og en spennende restaurant.
  Søndagsåpen landhandel på Sand/Berger. Svelvik har også de fleste servicetilbud man forventer av en liten by, slik som; bank, post, detaljforretninger, tannlege, lege, blomsterbutikk, spisesteder, pol, butikker osv.
  Kort gangavstand til bussholdeplass med forbindelser mot Svelvik/Drammen. Det går også buss til Sande med videre hyppige buss-/togavganger til Holmestrand/Tønsberg eller Drammen/Asker/Oslo. Se www.vkt.no/www.brakar.no for rutetider.
  Fergekommunikasjon fra Svelvik til Verket på Hurum med videre tunnelforbindelse under Oslofjorden. Ca. 10 min kjøring til Svelvik, ca. 15 min til Sande og ca. 25min til Drammen.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Berger barnehage og Vammen friluftsbarnehage.
  Skoler: Eiendommen er innenfor et område med valgfri skoletilhørighet, det kan velges mellom Tangen barneskole og Tømmerås barneskole. Videre er det Svelvik ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen, Lier og Sande, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 610 kvm. Delvis skrånende tomt i to nivåer. Pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær, hekk og diverse beplantninger. Forøvrig består tomten av naturtomt. Asfaltert innkjørsel.
  Deler av uthuset mot sør er opparbeidet på naboeiendommen (gnr. 301/bnr. 12 - eid av realsameiet), se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 201 cm eller mer, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.
  Nåværende eier har eierskap i eiendommen gnr. 301 og bnr. 12 med ideell andel på 1/100, dette er fellesområder med parkeringsområder, grøntarealer og lekeplass. Andelen vil bli overført til ny eier.

  Parkering

  Parkering i integrert garasje med leddport og portåpner. Montert el-billader (32 amp kurs) i garasjen.
  Forøvrig parkering i egen asfaltert innkjørsel.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er hovedsakelig regulert til småhusbebyggelse samt en liten del kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Bergeråsen 1 datert 10.06.1970. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 07.09.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Iht. kommuneplanen er store deler av eiendommen (ca. 317 kvm) avsatt til høyspenningsanlegg.
  Naboeiendommen mot sør (gnr. 301/bnr. 12, eies av realsameiet), er per dags dato ubebygd og består av skogsareal. Iht. kommuneplanen datert 07.09.2015 er området avsatt til boligbebyggelse. Selger har ikke mottatt nabovarsel eller kjenner til eventuelle utbyggingsplaner for eiendommen.
  I nærområdet av eiendommen er det en reguleringsplan som er under arbeid, dette gjelder Områderegulering for Berger. Hensikten med planen er å rydde opp i gamle reguleringsplaner, sikre bevaring av kulturmiljøet på Berger, gi føringer for videre detaljreguleringer av ny småbåthavn og Nedre fabrikk samt sikre kystnære friluftsområder og kyststi. Foreløpig status for planen er "planforslag" og planen ble kunngjort til offentlig ettersyn den 01.04.2023, se kommunens hjemmeside for mer info. Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgaven.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.792,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 3.425,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon med tilleggsvolum restavfall, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kWh pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via DNB/Fremtind på kr 9.023,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telenor (fiber) som leverandør av tv/internett, kostnaden er avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til tv/internett og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2023 var kr 929 320,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 3 345 551,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.670,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Even Søsveen og Ida Ølstad Knudsen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Velforening

  Boligen er tilknyttet Bergeråsen Velforening.
  Dette koster ca. kr 900,- pr. år.
  Se velforeningen sin hjemmeside for mer informasjon: www.bergeraasen.no.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,00% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0312/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23312

  Dato

  Sist oppdatert: 22. februar 2024 kl. 19:41

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.