Komplett salgsoppgave

Løkjestul 104

3 590 000 kr
95 m²
5 soverom
Flott og moderne høystandardhytte.
Flott og moderne høystandardhytte.
Kart
Del
Løkjestul
Flott familiehytte fra 2012 med høy standard. Luftig og velholdt over 2 etasjer med 5 sov.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 590 000 kr
 • Omkostninger
  90 920 kr
 • Totalpris
  3 680 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2012
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  95 m²
 • Bruksareal
  95 m²
 • Tomteareal
  980,8 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Fantastisk beliggenhet med flott utsikt mot Gaustatoppen. Sol hele dagen fra morgen til kveld. Flott turterreng rett utenfor døra. Skiløype 100 meter fra hytta. Fiske- og badevann i umiddelbar nærhet.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lekker og moderne hytte i god stand med særdeles gode sol- og utsiktsforhold. Hytta er gjennomført med høy standard og inneholder:
Entre, bad, kjøkken, stue, hems og 5 soverom fordelt over 2 etasjer. Møbler, hvitevarer og inventar med unntak av enkelte eiendeler medfølger (se pkt. innbo og løsøre for mer informasjon).
Hytta er godt isolert og selgers erfaring er at det skal lite (elektrisk) oppvarming til for å holde hytta varm. I tillegg bidrar den moderne og effektive peisovnen til både stemning og en lavere strømregning.
Nærområdet består av spredt fritidsbebyggelse og flott natur i form av vann, skog og fjell.
Tuddal er en helårsdestinasjon som ligger på solsiden av Gaustatoppen. Her kan en virkelig nyte det gode hytteliv i flotte omgivelser.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Løkjestul 104, 3697 TUDDAL
Kommunenummer 3819, gårdsnummer 94, bruksnummer 90, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 95 kvm
Totalt primærrom: 95 kvm
Bruksareal:
Fritidsbolig 95 kvm
Primærrom:
Fritidsbolig:
1. etasje 73 kvm: Entre, 3 soverom, bad, kjøkken og stue.
Loftsetasje 22 kvm: Hems og 2 soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.08.2022 utført av Bent Gunnerud v/Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kommentar areal:
* Deler av loftsetasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.
* Noe avvik mellom bygningstegninger og dagens planløsning foreligger.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for ovennevnte forhold. For utfyllende informasjon se pkt. "ferdigattest" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med ringmurselementer og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av betong og trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med shingel. Ytterdør med profilerte flater. Vinduer og terrassedør med karmer/ rammer av tre med 2-lags glass fra byggeår. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luker i vegger i kombinasjon med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 2:
Bad - 1. etasje:
1)Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser. Noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
2)Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet hovedvannledning og avløp til badekar er usikker.
3)Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/ hulltaking, grunnet våtsonens plassering i forhold til yttervegger.
4)Avløpsrør (inkl. sluk): Det er redusert avrenningshastighet i sluk. Avløp til badekar er koblet direkte i avløpsrør.
Øvrige Rom:
1)Overflater gulv: Stedvis knirk i parkettgulv, Registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
2)Innerdører: Dørblad til innerdør ved soverom 3 har kontakt med dørterskel/ dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
Innvendige trapper:
Det er knirk i trappen. Avvik ift. forskrift ellers.
Etasjeskiller - 1. etasje og loftsetasje:
Skjevhetsmåling: Noen målbare skjevheter i boligen. (stue og hems).
Radon:
Det er ikke foretatt radonmålinger.
Elektrisk anlegg:
Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Det er mer enn 5 år siden det har vært utført el- kontroll.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader inkl. kledning: Kledning har stedvise sprekker og malingsslitasje. Kledning står for nær terrassegulv. Stedvise gliper i vindusbelistning. Fare for vanninntrenging i konstruksjonen.
Yttertak:
1)Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Stedvise sprekker og synlige skruer/ spiker i møneshingel.
2)Takgjennomføringer: Takgjennomføring med tettedetaljer har en løsnet skrue og sprikende dekkplate.
3)Skorsteiner over tak: Pipen er lavere enn anbefalt høyde over tak.
Grunnmur, fundamenter:
Grunnmuren har stedvise riss/ sprekker i betongplate på ringmurselementene.
Selger opplyser pr. epost den 10.09.22 at han har fikset følgende ting:
1) Beslag på tak som var løst er blitt festet og skruehull er tettet.
2) Skruehull i møneshingel er tettet.
3) Avløpet i dusjen er ikke lenger tregt.
For utfyllende informasjon om eiendommens tekniske tilstand samt konsekvenser av angitte avvik, henvises det til tilstandsrapporten.

Standard

Fritidsboligen har en god og praktisk planløsning over 2 etasjer.
Innvendige overflater er hovedsakelig bestående av tre-stavs parkett. Fliser på gulv i entre. Veggflater med panel. Himlingsflater med panel og stedvis downlights.
Kjøkken har innredning med slette fronter. Benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap og oppvaskmaskin i benkeskap. Ventilator i overskap. Nisje til frittstående komfyr.
Alle hvitevarer følger handelen. Det gjøres oppmerksom på at disse er kjøpt for noen år tilbake, og at kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
Badet er flislagt på gulv med varmekabler. Flislagte vegger og panel med downlights i himlingen. Veggfestet servantskap med støtter til gulv og skuffer. Nedfelt heldekkende dobbel servant med ett- greps armatur. Speilskap, overlys og stikkontakt på vegg over servant, Dusjkabinett. To- greps dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Badekar med veggmontert to-greps dusjbatteri tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin i garderobeskap.
Se vedlagte tilstandsrapport for ytterliggere informasjon om eiendommens standard.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Med følgende avvik:
- Køyesenger, kommoder, sofaer i stue, stuebord, kjøkkenbord og stoler. Sofa i 2. etasje + stoler og tv- benk, grill og utemøbler, saccosekker medfølger.
- Dobbeltseng, TV, dvd- spiller, skotørker og stjernekikkert medfølger ikke.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.09.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Blant rekvirerte dokumenter fra kommunen er det også:
1) Melding om vedtak datert 11.04.2013 der kommunen godkjenner endret plassering av hytte, anneks og tett tank. (Annekset har aldri blitt ført opp.)/ (tett tank er senere gravd opp).
2) Bygningstegninger datert 19.09.2012. Der fremkommer det følgende avvik:
- Vestvendt terrasse fremkommer ikke på tegningen.
- Hemsen i andre etasje er opprinnelig tegnet inn og registrert som loftstue.
Forholdene er ikke bruksendret/omsøkt og heller ikke er godkjente for denne bruk av kommunen.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen:
Dagboknr. 652057, tinglyst 13.08.2012, type rettighet: Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 4
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 96
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 99
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 101
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 103
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 104
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 105
Rettighet hefter i: KNR: 3819 GNR: 94 BNR: 106
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Dokumentet inneholder følgende:
"Eiendommen skal ha adkomstrett via veg på eiendom med gnr. 94, bnr. 4."

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Det er en utinglyst avtale mellom grunneier og hytteeier om båtplass. Avtalen innebærer felles båt og brygge. Framtidige eier bærer kostnadene i felleskap. Per dd. er det ingen båt, båtplass eller brygge. Konf. megler for mer informasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger særdeles fint til på en høyde med gode sol- og utsiktsforhold. Området rundt byr på flott natur i form av skog, fjell og vann. Rekreasjonsmulighetene i Tuddal er mange. På vinterstid ligger skiløypa ca. 100 meter unna. Fisking (husk fiskekort), turgåing og bading sommerstid. I Tuddal er det skisenter ved Flugonfjell med skiutleie og en kafe der det er mulighet for mat og drikke. Om sommeren kan du ta på deg fjellskoene og ferdes på stinettet med fine "topper" i nærheten. Telemarks høyeste topp "Gaustatoppen", ligger kun en kort kjøretur unna på sommerstid. Gaustatoppen er av mange omtalt som Norges vakreste fjell og har Sør-Norges videste utsikt.

Adkomst

Se vedlagte kart under fane "dokumenter". Hytta er merket med "til-salgs" plakat fra Krogsveen. Ved fellesvisninger skiltes det med Krogsveen visningsskilt.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 980,8 kvm. Naturtomt pent opparbeidet med gruset innkjørsel med biloppstillingsplasser. Delvis overbygd sørøstvendt terrasse på ca. 31 kvm og nordvestvendt terrasse på ca. 28 kvm. På tomten er det gode sol- og utsiktsforhold over området rundt.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Hytta er del av et veilag og eier oppgir følgende kostnader:
Privat veiavgift på kr. 1.500,- pr. år.
Privat brøyting på kr. 2.500,- pr. år.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan Løkjestul hytteområde ved Langetjønn datert 09.05.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.08.2012.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 21.134,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er på kr. 3.175,- for inneværende år og inngår i totalbeløpet.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6.200 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 7.225,- i IF forsikring.
Velavgift til Løkjestul Hyttevelforening er på kr. 850,- pr. år.
Privat veiavgift på kr. 1.500,- pr. år.
Privat brøyting på kr. 2.500,- pr. år.
Kostnaden for brøyting og veivedlikehold indeksreguleres.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr. 4.400,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 674.850,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 3.680.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lars Ljosland og Iselin Dalaker

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Hjartdal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Hytta er tilknyttet Løkjestul Hyttevelforening, som skal ivareta hytteeiernes interesser for infrastruktur som vei, vedlikehold osv.
Velavgift kr. 850,- pr. år.
Dugnader må påregnes, Primære dugnadsoppgaver fremover vil være:
• Å sørge for at grøfter og stikkrenner fungerer som de skal.
• Å holde vegetasjonen langs vegene nede.
• Å få på ny grus der det er behov.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3 % av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr. 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 15.800,-
Visninger: kr. 2.750,-
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 26-0060/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skien
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR26.2260

Dato

Sist oppdatert: 31. januar 2023 kl. 11:06

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.