Komplett salgsoppgave

Radka Toneffs vei 18C

7 400 000 kr
190 m²
3 soverom
Velkommen til Radka Toneffs vei 18C - enebolig over 3 plan sentralt på Kolbotn - dobbelgarasje på ca 39 kvm fra 2017
Velkommen til Radka Toneffs vei 18C - enebolig over 3 plan sentralt på Kolbotn - dobbelgarasje på ca 39 kvm fra 2017
Kart
Del
KOLBOTN
Frittliggende enebolig med kort vei til Kolbotn sentrum - innholdsrik - uteplass med sol fra morgen til kveld - garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  7 400 000 kr
 • Omkostninger
  186 170 kr
 • Totalpris
  7 586 170 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1985
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  190 m²
 • Bruksareal
  190 m²
 • Tomteareal
  843,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. NB! VISNINGSPÅMELDING SENEST KL 12.00 SAMMME DAG SOM OPPSATT VISNING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med kort vei til Kolbotn sentrum. Usjenert beliggenhet i blindvei
 • Innholdsrik bolig over 3 plan med solrik uteplass. Sol fra morgen til kveld.
 • Boligen er oppusset de senere år med bl.a. 2 bad (oppusset hhv 2013 og 2015) og kjøkken (oppusset 2013).
 • Dobbelgarasje på ca 39 kvm bygget i 2017, samt god plass til parkering på egen gårdsplass.
 • Sentral beliggenhet med gangavstand til Kolbotn sentrum, med alt av ulike servicetilbud, tog, m.m. Barnevennlig boområde med gangavstand til nyoppusset Kolbotn skole, Ingieråsen ungdomsskole, barnehage, marka, m.m.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Radka Toneffs vei 18C, 1410 KOLBOTN
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 238, bruksnummer 587

Innhold

Totalt bruksareal: 190 kvm
Totalt primærrom: 190 kvm
Primærrom:
1. etasje 76 kvm: Entré, bad, vaskerom og to soverom.
2. etasje 79 kvm: Stue, kjøkken, gang, bad og soverom.
Loftsetasje 35 kvm: Loftstue, kontor og soverom.
Dobbelgarasje på ca 39 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.02.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Loftsetasjen er i bygningstegninger definert som et uinnredet loft, og innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke godkjent. Se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte: Bolig oppført i 1985. Frittstående garasje med leddport og elbillader oppført i 2017. Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner samt trekonstruksjoner. Fasader utført i stående trepanel. Yttertak av saltaksform/pulttaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er besiktiget fra
bakkeplan). Entrédør med karm av tre og felt av glass fra byggeår. Heve-skyvedører, balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2- og 3-lags glass fra byggeår og 1993. Takvindu fra ukjent årstall. Oppvarming med vannbåren varme, elektrisitet og varmepumpe samt ildsted.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på flere bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det er gitt 21 % TG0 eller TG1, 72 % TG2 og 7 % TGIU.

Standard

Enebolig med sentral beliggenhet på Kolbotn.
1.etasje:
Entré/gang: Flislagt gulv med vannbåren gulvvarme. Gulv fra 2015. Moderne peisovn. Downlights i himling. Skyvedørsgarderobe med speil. Sikringsskap. Entredør med Yale doorm. Skyvedør med utgang orientert mot vest.
Bad: Flislagt gulv og vegger. Vannbåren gulvvarme. Downlights i himling. Badekar. Vegghengt wc. Dusjhjørne. Dobbel servant. Badet er oppusset i 2015 i regi av fagpersoner - det foreligger ikke dokumentasjon på badets utførelse.
Vaskerom: Inngang fra bad. Gulv fra 2015. Vannbåren gulvvarme. Varmtvannsbereder (ca 300 liter fra 2015). Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen følger ikke). Utslagsvask. Fryseren følger ikke.
Soverom 1: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng. Plassbygget garderobeskap (fra 2015). Kommoder følger ikke. Vindu orientert mot nord.
Soverom 2: God størrelse. Vindu orientert mot syd.
2.etasje:
Luft til luft varmepumpe i trappeløp mellom 1.etasje og 2. etasje fra 2013.
Stue: Romslig stue med god plass til sofaløsning og spisebord. Gulv fra 2013. Peisovn fra ca 2015. Downlights i himling. Utgang til solrik uteplass.
Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra 2013. Godt med skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer følger; komfyr, mikrobølgeovn, induksjon platetopp og elektrisk grill. Frittstående kjøleskap følger ikke. Downlights i himling. Gulv fra 2013. Spisestue ved kjøkken med god plass til langbord. Utgang til solrik uteplass via skyvedør.
Uteplass med adkomst fra stue og kjøkken/spisestue: Solrik uteplass orientert mot syd og vest. Sol fra morgen til kveld.
Soverom 3: God størrelse. Vindu orientert mot syd. Plassbygget garderobeskap følger.
Bad: Flislagt gulv og vegger. Gulvvarme. Downlights i himling. Baderomsinnredning (servant med underskap). Speil. Vegghengt wc. Badet er oppusset i 2013 i regi av egeninnsats - foreligger derfor ikke dokumentasjon på badets utførelse.
Loft:
Etasjen inneholder loftstue, kontor, rom benyttet som soverom og bod i knevegg. Rommene er i kommunens bygningstegningstegninger definert som uinnredet. Se punkt "ferdigattest" for nærmere beskrivelser".
Loftstue: God størrelse. Vindu orientert mot vest. Lagringsplass i knevegg.
Kontor. Takvindu orientert mot syd.
Rom benyttet som soverom: Vindu orientert mot øst. God størrelse. Lagringsplass i knevegg.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Gulvvarme i entré/gang (ikke i området under trapp), soverom 1, begge badene og vaskerom. Peisovn i entré/gang og stue. Luft/luft varmepumpe i trappeløp mellom 1. og 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.04.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom på følgende endringer etter at ferdigattest ble gitt:
- I soverom 1 i 1.etasje er det fjernet dør mellom soverom og opprinnelig bod ("mat/klær"), og omgjort til et større soverom. Den del av soverom som opprinnelig er byggemeldt som bod er ikke godkjent til varig opphold.
- Vaskerom er opprinnelig godkjent som bod ("sport"). Det er fjernet dør mellom dette rommet og boden som er nevnt i punktet over. Forøvrig gjøres det oppmerksom på at rommet ikke har sluk i gulv.
- Fjernet vegger og dører mellom opprinnelig vaskerom, wc/dusj og gang, og omgjort dette til et stort bad
- Entré er i bygningstegningene definert som "hagestue".
- Terrassen er utvidet. Den del av terrassen som har adkomst fra kjøkken/spisestue er bygget etter at ferdigattest ble gitt
- Satt opp vegg mellom stue og kjøkken/spisestue
- Opprinnelig garderoberom mellom bad og soverom i 2.etasje er fjernet, og omgjort til en liten gang, samt utvidet badet og utvidet soverommet. Den del av soverom som er byggemeldt som garderobe, er ikke godkjent til varig opphold.
Ferdigattesten omfatter ikke frittstående garasje eller innredning av loftsetasjen:
- Oppføring av garasje er gjort i 2017. Det foreligger byggemelding fra 2018, men ikke bygningstegninger eller ferdigattest.
- Loftsetasjen er opprinnelig byggemeldt som "uinnredet loft" jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
- Dagboknr 8487, tinglyst 07.08.1975, type heftelse: Radka Toneffs vei 18c (denne eiendommen) og Radka Toneffs vei 18d (gnr/bnr: 238/13) er tilknyttet felles privat vann- og avløpsanlegg. Eierne av eiendommene er solidarisk ansvarlig for vedlikehold av den del av fellesanlegget som eiendommen bruker, dvs fra eiendommen og frem til kommunalt ledningsanelgg. Fellesanlegget skal til enhver tid holdes fritt tilgjengelig for eierne for vedlikehold og ettersyn, og kan ikke anlegges bygninger eller terrengmessige tiltak over ledningsanlegget.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Avtrekksventil i stue og bad i 1.etg. Denne har av/på-bryter på kjøkkenet. Nåværende eier har sjeldent benyttet denne.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig med sentral beliggenhet på Kolbotn.
Barnevennlig og hyggelig bomiljø med mange barnefamilier i området. Romslig og godt utstyrt lekeplass med fotballbane i nærområdet.
Barnehager og skoler:
Sentralt med gangavstand til både Kolbotn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole. Kolbotn skole er rehabilitert, og har god kapasitet. Se mer informasjon på Nordre Follo kommunes hjemmesider.
Flere barnehager i nærområdet.
Kolbotn sentrum:
Kort vei til Kolbotn sentrum, med et mangfoldig servicetilbud som spisesteder, treningssenter og legesenter, i tillegg til Kolbotn torg med ca. 60 forretninger. I Kolben kulturhus er det kino, flott bibliotek, kulturskole for barn og konsertsaler. Gamle Tårnhuset restaurant er et populært spisested med gode anmeldelser på TripAdvisor.
Offentlig kommunikasjon:
Kolbotn sentrum er knutepunkt for offentlig kommunikasjon.
Kolbotn togstasjon: Hyppige avganger til bl.a. Oslo (toget går 4 ganger i timen på hverdagene store deler av dagen).
Gangavstand til Rosenholm stasjon. Toget fra Rosenholm til Oslo S tar ca. 15 minutter. Rosenholm ligger forøvrig i sone 1 (Oslo-takst).
Buss: Boligen ligger nær bussholdeplass både i takstsone 1 og 2S.
Fritidsaktiviteter/ nærmiljøet
Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur- og rekreasjonsområder i nærmiljøet. Sykkelavstand til en rekke fritidstilbud som Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner, Gjersjøen med bade- og fiskevann, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø som tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, langrenn, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Kunstsnøløype på golfbanen på Greverud.
Flott skateanlegg (Pyramiden) i Kolbotn sentrum.
Kort avstand til større friluftsområder som Svartskog, Østmarka og Sørmarka, med turmuligheter både sommer og vinter. Østmarka har et rikt løypenett om vinteren med flere serveringssteder.

Adkomst

Radka Toneffs vei har adkomst fra Kleiva, Ilaveien og Ormerudveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i området. Gangavstand til Kolbotn skole og Ingieråsen ungdomsskole. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 843,80 kvm. Skrånende tomt opparbeidet med biloppstillingsplass foran frittstående garasje. Asfaltert gårdsplass.

Parkering

Dobbelgarasje fra 2017 med elbil-lader (laderen følger). Motorisert portåpner. Hems med lagringsmuligheter.
Forøvrig god plass til parkering på egen gårdsplass og gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via felles private stikkledninger (Radka Toneffs vei 18c og d er tilknyttet et felles privat vann og avløpsanlegg). Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Radka Toneffs vei 18D (gnr/bnr 238/213) har adkomstvei over Radka Toneffs vei 18C (denne eiendommen), og det foreligger avtale om at 18D har rett til å benytte denne adkomstveien.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 2014002 datert 12.09.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 1 kvm av tomten er regulert til gangvei iht reguleringsplan 3810 Nedre Ormerud datert 26.05.1983.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård datert 13.05.2019 gjelder også for området. Det utarbeides en ny kommuneplan for Nordre Follo 20223-2034.
336 kvm av tomten er i gul henssynssone, og 108 kvm er i rød hensynssone.
Iht reguleringsplan er maksimalt tillatt bebygd areal (%-BTA) 22 % av netto tomteareal. Det er usikkert om eiendommen overstiger eiendommens godkjente BYA. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 14.800,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca kr 6.500,-.
Velavgift til Ormerud vel er ca kr 400 pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av tv og internett (via fiber) og har avgift ca. på kr 1.420,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca kr 5.750,- pr. år. Dersom ny eier ikke ønsker å videreføre abonnementet, vil alarmselskapet antagelig avinstallere anlegget.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 959 354,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 053 674,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.586.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ban Le og Trinh Kieu Le Nguyen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 %av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 24.900,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0076/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2276

Dato

Sist oppdatert: 30. mars 2023 kl. 10:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. NB! VISNINGSPÅMELDING SENEST KL 12.00 SAMMME DAG SOM OPPSATT VISNING. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.