Komplett salgsoppgave

Skoggata 24B

3 490 000 kr
109 m²
2 soverom
Velkommen til Skoggata 24B!
Velkommen til Skoggata 24B!
Kart
Del
Horten/Apenes
Solrik beliggende med fantastisk utsikt. Innholdsrik bolig over 3 plan med egen inngang i underetasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  3 490 000 kr
 • Omkostninger
  88 250 kr
 • Totalpris
  3 578 250 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  120 m²

  Nøkkelinfo

 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte minimum 2 timer før.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Boligen ligger fint til i en rolig sidegate i Horten, hvor det er ca. 2 km inn til torget og handlegatene i Horten sentrum. Supert for den som ønsker å bo sentralt. Horten sentrum byr på restauranter, kjøpesenter, forretninger, caféer, m.m. For den aktive er det kort vei til Lystlunden Park og Idrettsanlegg, svømmehall, flotte turområder på Karljohansvern, badestrender og småbåthavn. Eiendommen går over 3 plan og har nydelig utsikt over Oslofjorden. De senere år har boligen vært gjenstand for flere moderniseringer- og oppgraderinger med bl.a. oppusset baderom, tekjøkken og overflater i underetasje. Videre er kjøkkenet i 1. etasje samt de fleste av overflatene i 1. og 2. etasje pusset opp. EL-anlegget og VVS er også oppgradert de senere år.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skoggata 24B, 3189 HORTEN
Kommunenummer 3901, gårdsnummer 130, bruksnummer 237

Innhold

Totalt bruksareal: 120 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Bruksareal:
Vertikaldelt 2-mannsbolig 120 kvm
Primærrom:
Vertikaldelt 2-mannsbolig:
Underetasje: 25 kvm: Kjøkken, bad/vaskerom og soverom (ikke godkjent for varig opphold)
1. etasje 42 kvm: Gang/entré m/trapp, stue, kjøkken og trapperom til underetasje
2. etasje 42 kvm: Trapperom, gang, 2 soverom, walk-in closet og bad/vaskerom
Sekundærrom:
Vertikaldelt 2-mannsbolig:
Underetasje 11 kvm: Bod/teknisk rom, trapperom og gang
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.10.2023 utført av Stokke Taksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se punkt om ferdigattest for lovlighet.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Boligen over 3. etasjer er oppført i bindingsverk over støpt grunnmur og kledd med liggende dobbelfals kledning. Saltak tekket med betongtakstein. iht. tilstandsrapporten. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3: STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
- Bad/vaskerom i U.etg (hybel): Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
TG2: AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det ble påvist trang lufting mot nordvest og det er grodd kledning. Ellers normal slitasje.
- Takkonstruksjon/loft: Undertaket er misfarget. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det ble påvist misfarget undertak i nedkant pga. kondens over tid (lite isolasjon og trang lufting). Loft
er rotete isolert med glasswatt. Det er ikke brannskille mot naboloft. Ute ble det påvist råte i topp vindskie mot nordvest (endevegg) og det er grodd takfot.
- Utvendige vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Alderslitte og trekkfulle vinduer.
- Utvendige dører: Dør til hybel har "slått seg" i nedkant og er noe skjev. Dør til 1. etasje har noen merker og sår. Balkongdører har normal slitasje.
- Utvendige balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Alder- og værslitt balkong fra stue. Rekkverk har ikke godkjent høyde eller åpninger (under 1,0 m. høyde og åpning over 10 cm). Betongdekke har noen sår og søyler er ikke festet i nedkant. Alder- og værslitt balkong fra stue, noen sprukne gulvbord, noe vridd langsgående bærebjelke i underkant og rekkverk er under dagens krav til 1,0 m. høyde. Grodd rekkverk.
- Utvendige trapper: Skiferstein har noen sprekker og murte kanter har noen sprekker/sår.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Tomteforhold/forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Det er noen sår og sprekker, flasset betong/puss og noe utgliding
TG2: AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det ble også påvist flasset belegg på pipebeslag og på takrenner mot sydvest.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble målt 17 mm forskjell i kjøkken i 1. etasje og 18 mm i gangen mot baderom i 2. etasje. Stedvis noen svanker/kuler. Forhold er ikke unormalt i eldre boliger.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.
- Pipe/ildsted: Teglstein skal ha 4 synlige sider iht. forskrifter og det er ikke det her. Pipe har alder, og på loft er det noen riss i fuger.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke håndløper på en side.
- Bad/vaskerom i 2. etg.: Maling i taket har sprukket opp, og flis har alder. Ellers normal slitasje. Det ble ikke målt fukt. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noen flis med høydeforskjell og alder. Ellers normal slitasje. Det ble ikke målt fukt. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
enn 25 mm. Noen flis med høydeforskjell og alder. Ellers normal slitasje. Det ble ikke målt fukt.
- Kjøkken u.etg. (hybel): Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noen flis med høydeforskjell og alder. Ellers normal slitasje. Det ble ikke målt fukt.
- Tomteforhold/drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Drenering har alder, men det ble ikke målt unormal fukt på grunnmur i teknisk rom/bod, enn normalt på denne årgangen.
- Terrengforhold: Forholdsvis flatt mot boligen i bakkant.
TG IU: IKKE UNDERSØKT/IKKE TILGJENGELIG FOR UNDERSØKELSE
- Bad/vaskerom i U.etg (hybel): Kabinett mot trapperom. Det ble ikke målt fukt med fuktmåler.
- Bad/vaskerom i 2. etg.: Kabinett mot yttervegg og nabodel. Det ble ikke målt fukt med fuktmåler.
Se supplerende og utfyllende tekst, herunder konsekvenser/tiltak, i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Velkommen til Skoggata 24 B. En innholdsrik bolig over 3 plan med nydelige utsiktsforhold sentralt beliggende på Apenes. Boligen har underetasje med egen inngang som er innredet med stue med tekjøkken, soverom og et lyst og fint bad med flislagt gulv, dusjkabinett og servant. Badet har også opplegg til vaskemaskin. Boligens 1. etasje har entré med skyvedørsgarderobe, stue med fabelaktig utsikt og utgang til balkong samt et pent kjøkken med god benk- og skapplass. Kjøkkenet er godt utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Fra kjøkkenet har du også nedgang til underetasje med teknisk rom. Boligens 2. etasje har 3 soverom og et helfliset bad med dobbelservant, dusjkabinett, wc og opplegg for vaskemaskin. Boligen har vært gjenstand for flere moderniseringer- og oppgraderinger de senere år og fremstår med en normalt god standard. På eiendommens sydside har du en stenlangt, skjermet uteplass med fine solforhold og utepeis. For øvrig utgang til balkong fra stue i 1. etasje og soverom i 2. etasje.
2021: Pusset opp baderom i underetasje, nytt tekjøkken og pusset opp flater. Flere av overflatene i 1- og 2. etasje er i denne forbindelse også tatt. Baderom er utført av Fagerheim Byggteknikk AS.
2021: Oppgradert el-anlegg og VVS i boligen. El-anlegg av Åsgården Elektro AS.
2021: Pusset opp kjøkken i 1. etasje.
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport utført av takstmann Pål Henning Strandskog hva angår eiendommens standard og tilstand.

Oppvarming

Elektriske varmekabler på begge baderom, gulv i hybel og gang/entre i 1. etasje. Peisovn i 1. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1955.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tegninger fra 1954 stemmer ikke helt overens med dagens bruk. Noe planforandring i 1- og 2 etasje. Rom fra gangen på 5,3 kvm er medtatt som walk-in closet og P-rom. Hybel i underetasje er ikke tegnet inn, eller godkjent til verken utleie eller bruk til varig opphold. Den delen som i dag er innredet som en hybel, ble i 2021 omsøkt fra til tilleggsdel til hoveddel. Søknaden ble avsluttet av kommunen pga bl.a. manglende parkering for hybel samt for stor utnyttelsesgrad.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3801/130/237:
30.08.1955 - Dokumentnr: 1801 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig. Gjelder denne registerenheten med flere. En felles overensstemmelse mellom boligene som bl.a.: går på at boligen skal males i samme farge, forsikres i samme brannforsikringsselskap og forpliktelser rundt dette. I tillegg skulle kjelleren utgraves og innredes til felles bryggerhus og rulle. Boligene har i dag separate forsikringer og separate kjellere.
Kopi av dokumentet ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger fint til i en rolig sidegate i Horten, hvor det er ca. 2 km inn til torget og handlegatene i Horten sentrum. Supert for den som ønsker å bo sentralt. Horten sentrum byr på restauranter, kjøpesenter, forretninger, caféer, m.m. For den aktive er det kort vei til Lystlunden Park og Idrettsanlegg, svømmehall, flotte turområder på Karljohansvern, badestrender og småbåthavn. Borrevannet er også en hyggelig turdestinasjon, her kan man rusle langs vannet, det er også mulighet for bading, fiske, kanopadling eller bare en hyggelig rotur. God kommunikasjon med buss fra Falkenstensveien, det er få skritt til busstoppet fra boligen. Horten ligger ca. 10 minutter fra påkjøringen til E18, med ca. 1 times kjøring til Oslo.

Adkomst

Fra E-18 og Koppstadkrysset, følg Falkenstensveien mot Horten sentrum i 7,1 km til rundkjøringen på Dampejordet, ta 3. avkjøring i rundkjøringen videre i Falkenstensveien ca. 447 m, ta deretter inn til venstre i Kongsbakken hvor Skoggata ligger som første vei til høyre. Adkomst til eiendommen ligger på venstre side og har felles adkomst med Skoggata 22 A og B og Skoggata 20. Eiendommen ligger på innsiden av Skoggata 22 A og B som ligger til gaten.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Lillås skole og Orerønningen ungdomsskole. Det er barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 234 kvm hvor grensen følger skilleveggen mellom de to vertikaldelte boligene. Eier bekoster og vedlikeholder sin halvpart av tomten. Boligen ligger fint integrert på den skrånende utsiktstomten. som har fine uteplasser på stenlagte områder ved inngangspartiene til boligen samt på siden av boligen. Det er balkonger utenfor hovedetasjen og øvre etasje. Det er litt plen ved uteplassen utenfor 1. etasje, et trappeløp går i terrenget ned til nedre del av boligen og videre ned til adkomsten til eiendommen. Den vertikaldelte 2-mannsboligen ligger høyt og fritt til med flott utsikt, i et veletablert og populært boligområde i Horten.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til: Boligbebyggelse / byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav jfr. Nåværende Kommuneplan datert 13.6.2022.
Naboeiendom, til venstre nedenfor eiendommen (g/bnr. 130/499), har godkjent byggetiltak.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 988,- for 2023. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk på ca. 12 000 kWh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 9 000,-.
Boligen er tilknyttet TV og Internett. Selger kjenner ikke til om kostnad for abonnement eller om Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 822 219,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 2 959 988,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.578.250,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- boliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Siri Haanes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 40.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 21.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0140/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.23140

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 21:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte minimum 2 timer før.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.