Komplett salgsoppgave

Fredrik J. Holsts vei 26

12 490 000 kr
295 m²
5 soverom
Fra andre etasje sees herlig utsikt mot vest.
Fra andre etasje sees herlig utsikt mot vest.
Kart
Del
Frode Larsen
Presenteres av
Frode Larsen
Moss sentrum/Melløs
Et moderne og stilsikkert hjem, med høy standard, utsikt og godkjent utleiedel. Kort gange til toget. Dobbelgarasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  12 490 000 kr
 • Omkostninger
  313 592 kr
 • Totalpris
  12 803 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1938
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  295 m²
 • Bruksareal
  304 m²
 • Tomteareal
  779,4 m² (festet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og sentrumsnær arkitekttegnet enebolig med godkjent utleiedel (kr. 12.800,- pr. mnd.) i underetasje
 • Renovert, tilbygget og ombygget i 2020/2021, påkostet til høy standard
 • Fantastisk utsikt mot Oslofjorden
 • Stilfullt HTH-kjøkken med AEG Blackline hvitevarer og marmor benkeplate
 • Futurehome smarthus-system og integrert lyd/HiFi-anlegg
 • Smart innredet vaskerom fra HTH, vaskemaskin og tørketrommel følger
 • Ny taktekking, etterisolering, kledning
 • Verdibevis fra IF på bad, tak og drenering
 • Ny drenering og utvendig etterisolering rundt kjeller i 2018
 • Ny dobbelgarasje med lader til EL-bil
 • Solrik hage - oppgradert i 2022 med ferdigplen, belegningsstein og støttemurer, med mer
 • Kort gange til toget - 30 min. videre til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fredrik J. Holsts vei 26, 1532 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 950, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 304 kvm.
Totalt primærrom: 295 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 102 kvm.
1. etasje: 118 kvm.
2. etasje: 84 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje hoveddel: Trapp/ gang, tv-stue.
U. etasje hybel: Entré/ gang/ stue/ kjøkken, bad, 2 soverom.
1. etasje: Entré/ gang, tv-stue, bad, vaskerom, 3 soverom, gjesterom.
2. etasje: Trapp/ stue/ kjøkken, bad.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: Teknisk rom/ garderobe.
Frittstående garasje med bod oppmålt med et bruksareal ca. 49 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.06.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Kjellerstue/tv-stue er ikke bruksendret. For mer informasjon se punktet om "Ferdigattest" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Byggemåte bolig iht. tilstandsrapport:
Enebolig oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong- og trekonstruksjoner. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Grunnmur i mur/ betong.
Yttervegger har stående trekledning/ pusset og malt mur på fasaden. Valmet tak i trekonstruksjon. Yttertaktekking er takstein.
Byggemåte garasje iht. tilstandsrapport:
Isolert garasje i mur- og trekonstruksjon. Dobbelgarasje med elektrisk leddport og belysning. Portlys. Støpt plate på mark. Flatt tak med noe helling. Yttertaktekking er sveiset takpapp. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. OSB plater på innvendige vegger. Malte glatte flater i himling. Epoxybelegg på gulv. 1 ytterdør med lås.
Det gjøres oppmerksom på:
Vaskerom: ingen ventilasjonsspalte, lite lokalfall på gulv, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Vedlagt salgsoppgaven ligger også selgers egenerklæring. Denne inneholder mye viktig informasjon og interessenter bes lese denne nøye.

Standard

En omfattende renovering og modernisering er gjennomført de seneste årene, hovedsakelig i 2020 og 2021. Boligen ble da revet ned til reisverket og bygget opp på nytt igjen, inkludert ny romløsning og nye tilbygg til begge etasjer. Moderniseringen er tegnet av Østavind arkitekter i Moss, resultatet er svært gjennomført og stilsikkert.
Boligen har i dag høy teknisk standard som inkluderer nytt elektrisk anlegg og Futurehome smarthus-system. Store deler av boligen har i tillegg innbygget høyttalersystem fra HiFi-klubben som betjenes via app. Luft-luft varmepumpe er installert, elektrisk motoriserte screens er montert på flere vinduer i tillegg til elektrisk motorisert markise over balkong.
Alle innvendige overflater er nye. Vegger og himlinger er utført med glatte flater og listefri overgang. Himlingene er utstyrt med et rikt antall innfelte spotter som fremmer så vel jevn som dekorativ belysning og kan dimmes til ønsket styrke. Nye er også alle dører og vinduer, sistnevnte fra Natre med 3-lags lydisolerende glass og aluminiumsbeslag.
Kjøkkenet er sømløst forbundet med stuen og påkostet med elegant innredning fra HTH i stramt og tidsaktuelt design. Alle kjøkkenets hvitevarer er integrert og medfølger, de fleste fra AEG i serien Blackline. Blant hvitevarene inngår helt kjøleskap og helt fryseskap, et dedikert vinkjøleskap, kaffemaskin og platetopp med innbygget avtrekk. Sistnevnte er plassert i kjøkkenets store frittstående øy som også inkluderer underlimt vask.
To nye bad ble etablert i hoveddelen samtidig med renovering, ett i hver etasje. Badene er like stilfullt utført som boligen for øvrig med hensyn til overflater og innredninger. Hovedbadet inngår i første etasje og er tilrettelagt for samtidig bruk av to personer med to servanter, innbygget badekar og dusjhjørne med både hånd- og regndusj. Dusjhjørnets blandebatteri er fra Tapwell og er innbygget til fordel for et minimalistisk uttrykk.
I tillegg til nye bad ble også et nytt vaskerom etablert i første etasje. Vaskerommet er fra HTH og er praktisk innredet til sitt formål med et omfangsrikt antall skap og skuffer, arbeidsbenk og utslagsvask. Vaskesøyle har sin plass i en dedikert nisje, både vaskemaskin og tørketrommel medfølger.
Hoveddelens soverom er samlet i første etasje. Ett benyttes i dag som kontor og har skyvedør med utgang mot hagen på boligens bakside. Hovedsoverommet har tilknyttet walk-in closet med garderobeinnredning i serien Pax fra IKEA som oppbevarer klær og tilbehør oversiktlig. De øvrige to er velfungerende barnerom som gir familiens yngste god plass til lek og opphold i egne omgivelser. Ytterligere boltreplass er det i etasjens stue som gjerne kan være barnas egen.
Kjellerens hoveddel har et teknisk rom med praktisk oppbevaring samt stor kjellerstue. Kjellerstuen er ikke søkt bruksendring og er ikke godkjent til varig opphold.
Utleiedelen har egen utvendig adkomst og inneholder to soverom, baderom, stue/kjøkken og gang. Utleiedelen er per i dag utleid med skattefri leieinntekt på kr. 153.600,- i året. Leier betaler egen strøm beregnet på egen strømmåler.
Stor dobbelgarasje på 49m2 etablert i 2021. Garasjen har El-bil lader montert og eget sikringsskap og kurs lagt klart for lader nr. to om ønskelig. Garasjen har også en god bod til oppbevaring. Gulvet har blitt satt inn med vanntett Epoxy-belegg med lang garanti og av høy kvalitet for å beskytte betonggulvet og få et rent og fint uttrykk.
Overflater og innredninger:
Gulv: Høytrykkslaminat med ekstra brede og lange bord og fliser.
Innervegger: Fliser og glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte mørke grå og sorte fronter. Benkeplate i mørk stein. Underlimt vask i sort kompositt med ett-greps blandebatteri i messing. Integrert platetopp med avtrekk, kombiovn, oppvaskmaskin, kaffemaskin, kjøleskap, fryseskap og vinskap.
Bad 1. etasje: Servantskap med glatte mørke fronter og overmonterte sorte servanter med sorte ett-greps blandebatterier. Veggspeil med integrert belysning. Innbygget badekar med veggmontert sort to-greps blandebatteri med hånddusj. Dusjhjørne med fast glassvegg og innbygget to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
Bad 2. etasje: Servantskap med glatte lyse fronter og overmontert sort servant med sort ett-greps blandebatteri. Veggspeil med integrert belysning. Dusjhjørne med glassvegger og sort to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne.
Vaskerom: Skapinnredning med glatte lyse fronter. Laminert lys benkeplate. Nedfelt vask i sort kompositt med sort ett-greps blandebatteri. Nisje til vaskesøyle.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger boligen:
AEG hvitevarer fra 2021 Blackline: komfyr, kombiovn, kjøleskap, fryseskap, integrert kaffemaskin og integrert vinskap.
Samsung vaskemaskin og tørketrommel integrert i vaskerom.
Integrerte høytalere og Hi-fi annlegg (ikke frittstående annlegg).

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet og luft til luft varmepumpe (med kjøling).
Det er gulvvarme i entrè, hall 1 etasje, vaskerom, stue 1 etasje, bad 1 etasje, bad 2 etasje, kjellerstue, utleie leilighet sokkel (hele leiligheten).
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.
Eiendommen har nedgravd oljetank som iht. selger er tømt, renset og fylt i henhold til forurensingsforskriftens §1.8. første og andre ledd. Ferdigmelding sent til kommunen. Arbeid utført av Nortank AS.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1938.
Det foreligger tegninger, tillatelse til tiltak og ferdigattest for "tilbygg, bruksendring, ombygging av eksisterende bolig og ny garasje". Ferdigattest er datert 11.12.2021.
Tv-stue/kjellerstue er søkt som blindkjeller. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 2441, tinglyst 11.11.1938, type heftelse: Festekontrakt.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen i festerett:
Dagboknr 2441, tinglyst 11.11.1938, type heftelse: Festekontrakt med vilkår.
Dokumentet viser festekontrakt datert 08.11.1938 med bestemmelser om varighet, gjerde, vann/kloakkledning, forkjøpsrett med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Selger har foretatt egne målinger med Airthings apparat over lengre tid. Verdier viser godt under 100.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

I Fredrik J. Holsts vei 26 bor du svært sentralt - nesten midt i sentrum. De fredelige og ikke minst grønne omgivelsene minner imidlertid lite om den korte avstanden til bykjernen.
For en barnefamilie vil det i tillegg være praktisk at nærmeste barnehage er lett tilgjengelig i nærmiljøet og at skoler på alle trinn er innenfor gang- eller sykkelavstand.
Etter en kort rusletur befinner du deg midt blant sentrumskjernens kvartaler. Her finnes et bredt utvalg av forretninger og spisesteder, kulturelle tilbud samt tjeneste- og helsetilbud.
Et stort pluss er det også med kun åtte minutters gange til togstasjonen. Reisetiden med toget videre til hovedstaden er nylig redusert til kun 30 minutter. Like kort tid tar det over fjorden til Horten med fergene som har hyppig avganger fra havnen, like etter stasjonsområdet. I nærområdet passerer for øvrig også en rekke busslinjer som gjør det enkelt å ta seg videre i de fleste himmelretninger.
Vakre tur- og rekreasjonsområder finnes blant annet på Jeløy, blant annet i form av et unikt stykke naturvernlandskap ved Alby på øyas sydvestre spiss. Hit kan du gå på Kyststien som følger vannkanten og er ypperlig også for hverdagslige treningsøkter. Øya har også et rikt antall badesteder, deriblant den barnevennlige badestranden Sjøbadet som har yrende liv på gode sommerdager og i likhet med mye annet er innenfor gangavstand.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 779 kvm.
Grunneier/bortfester er Moss kommune ved Moss kommunale eiendomsselskap.
Festekontrakten er datert 08.11.1938 og har en løpetid på 60 år med rett til å fornye for ytterligere 30 år ad gangen.
Festeavgiften er kr 2.978,- pr. år.
Festeavgiften ble sist regulert i 2008 etter KPI (konsumprisindeksen, og denne kan reguleres hvert 10 år.
Neste regulering blir i 2028 ved festekontraktens utløp.
Samtykke til overdragelse fra fester kreves ikke, og forkjøpsretten vil ikke bli benyttet ved dette salget.
Ved festekontraktens utløp i 2028 vil ny eier måtte belage seg på en økning av festeavgiften, da det ikke er foretatt et "engangsløft" av festeavgiften siden 01.01.2022. Dette iht. tomtefesteloven.
Fester kan kreve avtalen forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst dersom vilkårene for innløsning i tomtefesteloven er oppfylt (finnes unntak fra innløsningsretten). Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 14.550,- i år 2023 pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI.
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler. Kontakt megler for nærmere informasjon eller spørsmål

Parkering

Parkering i frittstående dobbelgarasje. Det er installert elbil lader, og denne vil medfølge boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 13.06.2023 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Del av Rygge bygningskommune" med formål boliger, vedtatt 07.06.1937 med plannr. 4. I tillegg omfattes eiendommen av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442, samt i hensynssone for "brann-/eksplosjonsfare, bevaring kulturmiljø og ras- og skredfare".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Årsprognose for de kommunale avgifter er kr 30.212,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 7.797,- av det ovennevnte beløp og stipulert forbruk av vann/avløp er satt til 268 kubikk.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Boligen er tilknyttet Altibox (Viken fiber) som leverandør av tv/internett og har en avgift på kr 1.100,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Alarmanlegget medfølger ikke boligen og ny eier må evt. tegne eget abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 245 153,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 482 550,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7.797,- for 2023.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.803.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Emil Evensen Lindegaard og Benedicte Evensen Lindegaard

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,4% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 10.000,-
Markedspakke: kr 13.900,-
Salgsoppgaver: kr 5.000,-
Oppgjørshonorar: kr. 6.000,-
Dagbilder: kr 4.500,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Visninger pr. stk.: kr 1.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0162/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.23162

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.