Komplett salgsoppgave

Maria Fegths gate 5

2 900 000 kr
67 m²
2 soverom
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum ønsker velkommen til Maria Fegths gate 5!
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum ønsker velkommen til Maria Fegths gate 5!
Kart
Del
Rundtom
Pen 3-roms hjørne- og toppleilighet med lite innsyn. Innglasset balkong. Vinduer/balkongdør fra 2023. Parkering.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  310 719 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 211 679 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1957
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  67 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 045 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 3-roms leilighet beliggende i hjørne av øverste etasje (4. etasje).
 • Hvit profilert kjøkken med integrert platetopp og stekeovn
 • Flislagt bad med dusjhjørne, downlights og gulvvarme
 • Badet ble fornyet bl.a. med nye rør i 2018 (i regi av borettslaget)
 • 2 soverom med garderobeløsning
 • Godt med lagringsplass i 1 loftsbod og 2 kjellerboder
 • Vinduer og balkongdør med 3-lags glass fra 2023
 • Innglasset sørvendt balkong på ca. 11 kvm med lite innsyn
 • Balkongen har skyvbare glassfelt og god takhøyde
 • Mulighet for leie av p-plass, garasje og el-bilplass (etter liste)
 • Kort gangavstand til bussholdeplass og dagligvarebutikk
 • Nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Maria Fegths gate 5, 3041 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 112, bruksnummer 405
  Andelsnummer 13, Langbakken Borettslag, organisasjonsnummer 950581050

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 80 kvm
  Primærrom (P-rom): 67 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 13 kvm
  Primærrom
  4. etasje:
  67 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og gang.
  Sekundærrom
  4. etasje:
  13 kvm: Innglasset balkong.
  I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 6 kvm (gulvareal) på felles loft og 2 boder på ca. 4 kvm hver i felles kjeller.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.08.2023 utført av Petter Sem. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmurer av betong og støpt gulv mot grunn. Etasjeskiller av betong. Yttervegger av betong og trekonstruksjoner kledd med fasadeplater. Sammensatte pulttak tekket med folie/takpapp (taket er ikke besiktiget). Entredør i slett utførelse merket med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer i tre-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Felles inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (4. etasje). Leiligheten har tilgang til felles sykkelrom.
  Stue: Stue med god plass til sittemøblement. Laminat på gulv, malte panelplater på vegger og malt betong i himling. Utgang til innglasset sørvendt balkong på ca. 11 kvm med god takhøyde, innvendig solskjerming (noen er defekte iflg. selger), laminat på gulv og skyvbare glassfelt. Balkongen har sol fra ca. kl. 09.00 til 19.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i hvit profilert utførelse. Lysarmaturer under overskap. Flislagte felt over benkeplater av laminat. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, integrert platetopp, integrert stekeovn og oppvaskkum. Opplegg for oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Vann og avløpsrør fra 2018. Downlights i tak. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malte plater i himling.
  Bad: Badet ble fornyet bl.a. med nye rør i 2018, utført i regi av borettslaget. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speilskap med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Åpen garderobeløsning med klesskinner og hyller. Laminat på gulv, malte panelplater på vegger og malt betong i himling.
  Soverom 2: Innebygget garderobeskap i hvit og glatt utførelse. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malt betong i himling.
  Gang: Dørcalling med åpnerfunksjon. Laminat på gulv, malt tapet på vegger og malt betong i himling.
  Generelt om boligen: Varmt vann fra felles varmtvannsberedere. Sikringsskap med automat- og skrusikringer, plassert i felles trapperom.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Redusert luftutskiftning, manglende vedheft på elastisk fuge (vegger), avskalling på flis ved gulv (vegger), misfarging/svertesopp på elastisk fuge (dusjsone - gulv), for lite nivåforskjell på gulv, oppkant ved terskel/døråpning er skjult (kan ikke verifiseres) og for lite lokalfall i dusjsone.
  - Kjøkken: Kun kullfilter (ikke separat avtrekk fra rommet), stedvis preg av alder/slitasje på innredning, løs skuffefront og fuktskader på dører under oppvaskkum.
  - Øvrige rom: Ikke tilfredsstillende ventilasjon og svertesopp på himling/vegg i hjørnet mot sør (soverom 1).
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999) og mer enn 5 år siden det har vært el-tilsyn i boligen.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp og stekeovn.
  Kleshenger av tre på soverom 1, taklampe i stuen, lampehenger av tre på soverom 1, kles- og skohenger i gang, krokhenger av tre i stue, speil på soverom 1 og speil i stue medfølger ikke.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Gulvvarme på bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i deres arkiv. I henhold til tilstandsrapporten er bygningen fra år 1957.
  Det er ustedt godkjente byggetegninger for boligblokka datert 27.11.1956, for utskiftning av vinduer datert 18.10.1979 og for fasaderehabilitering datert 27.01.2000. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for fasaderehabilitering, dette er borettslagets ansvar.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det er ferdigattest for modernisering/rehabilitering av 16 våtrom/bad i boligblokk datert 04.06.2020. Tilhørende godkjente byggetegninger fra 2018.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, veier, diverse eldninger, påbygg av garasjeanlegg m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et område med etablert boligbebyggelse. Kort gangavstand til bussholdeplass og dagligvarebutikk. Skogsområde like ved eiendommen med flotte tur- og rekreasjonsområder, blant annet turveier til Ulvekula og Nordbykollen med lysløype, helt ny trimløype, gapahuk/grillhytte og planlagt utsiktstårn. Fotballbaner, akebakker, flerbrukshall fra 2019 og nærmiljøanlegg i nærheten (Ulvekula og Tegger’n). Sykkelavstand til badeplasser på Sota og Holmennokken, hvor det også arrangeres Sankt Hans feiring og nyttårsfeiring. Gangavstand til flere dagligvarebutikker og bryggeripuben til Haandbryggeriet. Gangavstand til Turistforeningens kajakkutleie på Gyldenløve brygge.
  De fleste fritidstilbud finnes i Drammen, mange fritidstilbud også i bydelen. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med fotball-, håndball, korps- og speideraktiviteter.
  God busskommunikasjon til sentrum, umiddelbar nærhet til bussholdeplass langs Holmestrandsveien se www.brakar.no for rutetider. Ekspressbuss fra Bangeløkka til bl.a. Oslo og Kongsberg, se www.vybuss.no. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter. Gode togforbindelser mot Asker, Oslo, Kongsberg og Tønsberg se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E-18 til Oslo/Kongsberg/Tønsberg.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Kobbervik Gård barnehage, Hedensrud barnehage, St. Hansberget barnehage.
  Skoler: Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 7 075 kvm som tilhører borettslaget. Svakt skrånende tomt som er opparbeidet med grøntarealer. Asfalterte internveier og parkeringsområde.

  Parkering

  Hver leilighet har rett til en parkeringsplass eller garasje, borettslaget har 22 garasjer og 24 parkeringsplasser som leies ut til beboere (fordelt på 48 leiligheter). Det må søkes om parkeringsplass/garasje til styret, garasjene tildeles etter ansiennitetsprinsippet.
  Kostnader for utvendig parkeringsplass er kr 65,- pr. mnd, garasje er kr 125,- pr. mnd og utvendig parkeringsplass med el-billading er kr 105,- pr. mnd (+ forbruk av strøm).
  Det er mulighet for å søke om en midlertidig ekstra parkeringsplass (med forbehold om at det er en ledig plass).
  Forøvrig er det gjesteparkering på borettslagets parkeringsområde.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er hovedsakelig regulert til boligformål samt liten del felles garasjeanlegg og kjørevei, i henhold til reguleringsplan for ytterste del (søndre del) av Kobbervik. datert 30.09.1954. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan Strømsø - gatebruk datert 22.06.2004 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Bygningen på eiendommen er et lokalt registrert kulturminne av høy bevaringsverdiklasse B. Verneklasse B (høy verneverdi) er kulturminner som er viktige for lokal identitet og som har en egenverdi uavhengig av plassering og miljø.
  Eiendommen er beliggende innenfor et område med et kulturmiljø av høy verneverdi. Kulturmiljø er områder hvor kulturminner inngår som del av en større helhet eller sammenheng.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Grunnleie kr 4.545,-
  Dugnad kr 100,-
  Á-konto varmt vann kr 400,-
  Kostnader for varmt vann (strøm til felles varmtvannsberedere) avregnes årlig etter forbruk, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
  Kostnader for utvendig parkeringsplass er kr 65,- pr. mnd, garasje er kr 125,- pr. mnd og utvendig parkeringsplass med el-billading er kr 105,- pr. mnd (+ forbruk av strøm).
  Selger har ikke opplyst om kostnader til strøm (inkl. nettleie).
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 785 438,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 2 827 578,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 38 920,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 310 719,- pr. 17.07.2023.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 14.719.697,- pr. 17.07.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 96660150770, BoligBanken ASA
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 17.07.2023: 4.7% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 68
  Første termin/første avdrag: 30.12.2022 (siste termin 30.06.2057)
  Annuitetslån
  Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.211.679,-.  
  Av dette beløpet utgjør kr 310 719,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr. 
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,- (NBBO).

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Mikael Jansson

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Langbakken Borettslag.
  Borettslaget består av 48 leiligheter, fordelt på 3 bygninger.
  Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
  Borettslagets årsregnskap for 2022 viser et underskudd på kr 4.704.845,- (pga. refinansiering av lån pga. nye vinduer).
  Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2022 kr 1.836.604,-.
  Dugnader samt trappevask tilknyttet borettslaget må påregnes.
  Snømåking av evt. egen parkeringsplass må påregnes.
  Iht. husordensreglene er dyrehold i utgangspunktet ikke tillatt, men styret kan samtykke etter søknad dersom gode grunner taler for det samt dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Det opplyses om at det er flere i borettslaget som har husdyr per dags dato.
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Rør- og baderomsfornying (2018). Rørfornying i kjeller (2022). Skiftet stakeluke for overvann (2022). Asfaltering av inngangspartiene og grus på parkeringsplassene samt foran garasjene (2022). Utskiftning av vinduer (2022). Vasket blokkene utvendig (2022). Malt alle kjellergulv (2022). Ombygging og utskiftninger av deler til varmepumpe (spesielt i nr. 17 samt en del ombygning i nr. 5 og 11).
  Saker som er under arbeid iht. årsmelding 2022: Bytte ut lysarmaturer i alle oppganger (innhente tilbud på med/uten sensor). Fjerne Bymisjonens container.
  Kommende vedlikeholdsprosjekter iht. årsmelding 2022: Installere pipehatt (bøyle) over røykløpet i alle blokker. Service på garasjeportene.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86227643.
  Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,20% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning etter første visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0270/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23270

  Dato

  Sist oppdatert: 11. januar 2024 kl. 11:09

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.