Komplett salgsoppgave

Ilikroken 9

4 900 000 kr
233 m²
4 soverom
Stor enebolig med uteleiedel - To innkjørsler - Garasje - Utsikt
Stor enebolig med uteleiedel - To innkjørsler - Garasje - Utsikt
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Askim/Ihlen
Stor praktisk enebolig (272 BRA) med godkjent utleiedel | Veldig god og luftig beliggenhet | Stor garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Omkostninger
  123 500 kr
 • Totalpris
  5 023 500 kr
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Areal
  233 m²
 • Bruksareal
  272 m²
 • Tomteareal
  737,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 200 kr
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne romslige eneboligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Ski har gleden av å presentere Ilikroken 9!
Boligen passer godt til en barnefamilie, og utleiedelen er et godt tilskudd til nedbetaling av lånet.
BRA = 272 kvm.
BRA-i = 233 kvm.
Boligen ligger på en liten høyde, i et solrikt og meget barnevennlig boligområde på Ilen i Askim. Nærhet til naturskjønne omgivelser, hvor det er flere fine turstier for løping og sykling, og kort avstand til Glomma.
Trygg skolevei for barna til Rom skole. Bussholdeplass like i nærheten.
Askim er en by som er i sterkt vekst, og det er veldig god infrastruktur her.
Avstander:
1 km. til Rema1000 og Kiwi
2,5 km til Askim sentrum (tog og buss)
20 min. til Ski
35 min. til Oslo
25 min. til Sverige
Visningspåmelding eller kontakt megler for privat visning.
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ilikroken 9, 1832 ASKIM
Kommunenummer 3118, gårdsnummer 96, bruksnummer 75, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
Enebolig:
1. etasje 122 kvm: Entré, gang, soverom, bod, bad, kjøkken, kjølerom, stue, vaskerom.
Underetasje - hoveddel 62 kvm: Vindfang, hall, gang, to soverom, to boder, bad.
Underetasje - utleiedel 49 kvm: Stue/kjøkken, soverom, bad.
BRA-e:
Garasje:
1. etasje 39 kvm: Garasje.
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 44 kvm: Veranda.
Oppholdsrom i tidligere garasje er delt av til to soverom. Ikke søknadspliktig.
Takhøyder i 1. og underetasje oppfyller ikke dagens krav til min. 2,40 m.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.04.2024, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med valmet tak i trekonstruksjoner. Kaldt loft med adkomst via luke utvendig. Loftet er kun besiktiget fra luke stående i stige pga. manglende trygg videre adkomst (ikke gangbart gulv). Taktekkingen er av betongtakstein fra byggeår. Undertak antatt av trefiberplater fra byggeår (ikke kontrollert fra tak). Takrenner og nedløp av overflatebehandlet
metall. Helbeslått pipe over tak. Stigetrinn. Ytterveggene over grunnmur har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har stående bordkledning. Bygningen har hovedsakelig malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Et par nyere vinduer i underetasje. Nyere vinduer i baderom og vaskerom 1. etasje. Ytterdører antatt fra byggeår. Terrassedør fra byggeår med 2-lags glass. Skyvedør ved veranda med 2-lags glass fra byggeår. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Drenering fra byggeår. Stedvis synlig utvendig grunnmursplast. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Normalt greie fallforhold rundt bygningen. Bunnledninger fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Overflateoppusset
- Montert downlights på bad og stue
- Fjernet fjellknaus foran garasje

Standard

Enebolig med utleiedel, fine uteplasser og garasje. Boligen ligger høyt og fritt.
1. ETASJE
Kjøkken:
Eldre kjøkkeninnredning. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter, benkeplaten er av heltre og det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Panel i tak. Kjølerom: Eldre aggregat med nyere kompressor. På kjøkkenet er det plass til spisebord og stoler.
Stue:
Stor stue med plass til ulike soner. Vinduer langs hele sørsiden av stuen, gir mye dagslys inn i rommet. Det er god plass til spisebord og stoler, der familien kan samles rundt et godt måltid. Det er også god plass til sofa, bord, TV og tilhørende møblement. Det er montert luft til luft varmepumpe peisovn, som varmer godt på kjølige dager. Vegger er malt i tidsriktige farger. Stuen har utgang til sørvendt veranda på ca. 44 kvm. På verandaen kan diverse hagemøbler plasseres.
Bad 1. etasje:
Flislagt bad med tak av himlingsplater og varmekabler på gulv. Rommet har innredning med to nedfelte servanter, toalett, dusjkabinett og badekar. Det er elektrisk styrt vifte og tilluft ved dør.
Vaskerom:
Veggene har malte plater. Taket har himlingsplater. Gulvet har vinylbelegg. Rommet har innredning med nedfelt servant og opplegg for vaskemaskin. Vaskerom er ventilert. Det er elektrisk styrt vifte og tilluft ved dør.
Soverom:
Hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe og utgang til veranda. Det er to soverom i underetasjen, som hører til hoveddelen av boligen.
UNDERETASJE:
Bad underetasje, hoveddel:
Veggene har fliser, taket har himlingsplater og gulvet er flislagt med varmekabler. Badet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjkabinett. Det er elektrisk styrt vifte.
UTLEIEDEL:
Entré:
Entréen har skyvedørsgarderobe til klær og sko.
Kjøkken:
Kjøkken antatt fra 2008/2009. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplaten er av laminat. Det er platetopp og stekeovn. Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri, fliser i sprutsone og kullfiltervifte.
Stue:
Kjøkken og stue er i en åpen løsning. I stuen er det plass til sofa, bord, TV og tilhørende møblement.
Bad:
Veggene har fliser, panel og malt strie. Taket er malt og gulvet er flislagt med varmekabler. Badet har innredning med nedfelt servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering og tilluft ved dør.
Soverom:
Det er ett romslig soverom i utleiedelen. Her er det garderobeskap.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr, fryser og hyller i bod kjeller, følger ikke med salget. Alarmanlegg med Yale dørlås vil bli demontert.
Oppvaskmaskinen følger med salget. Sofa og spisebord med stoler kan selges etter avtale.

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe.
Ildsted og gulvvarme alle bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det opplyses at gulvvarme i hall, i underetasjen er samme sone som utleiedel og at denne ikke blir benyttet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.06.2009. Det foreligger også ferdigattest på garasje og etablering av boenhet i boligens underetasje, datert 23.01.2018. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Oppholdsrom og tidligere garasje er delt av til to soverom. Oppholdsrom til soverom er ikke søknadspliktig. Fra garasje til soverom er søknadspliktig. Tidligere eier har søkt og fått dette godkjent.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen: Dagboknr. 6506, tinglyst 30.08.1988, type heftelse: Erklæring/avtale: Omhandler bestemmelser rundt byggegrenser etc., samt pliktig medlemskap i velforening.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på Ihlen, i Askim. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon med tog og buss. Nærhet til turområder og friareal. Barnevennlig og meget solrik tomt med etablert boligområde rundt.
På vinteren er det kort vei til skiterreng og skøytebane. Det er fotballbane på boligfeltet.
Det er ca. 2 km. til gamle E-18 og nærbutikk på Rema 1000, Europris m.m. og ca. 4 km. til Indre sentrum av Askim. Kort vei til E-18 og holdeplass for buss til Oslo. I Askim finner man sentrale servicefunksjoner, forretninger/senter, banker, videregående skole, ungdomsskole, kulturhus, caféer, kino, togstasjon, golfbane og lysløype. I sentrum ligger også det populære Østfoldbadet.
Når barna skal på ungdomsskolen, så får de transport med skolebuss som stopper like i nærheten.
Kommunen har ellers et variert næringsliv med noen få store og mange små bedrifter innen produksjon, service og handel.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kort gangavstand til barnehage og barneskole med ca. 1,5 km til Rom skole og barnehage. I Askim sentrum er det ungdomsskole og videregående skole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 737,8 kvm. Tomten er opparbeidet med steinlagt gårdsplass mot nord og sør. Noe plen, samt beplanting ellers.

Parkering

Parkering i lang garasje og på stor gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Ihlen boligområde, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.06.1981.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Økonomiske tall er innhentet for året 2023.
Kommunale avgifter er kr 20.185,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarer ca. 21.000 kwh. siste året.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 10.000,-
Velavgift er kr 1.200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox/Viken Fiber som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 1.100,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.357.402,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4.886.645,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.023.500,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Steinar Nøkleby

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Ihlen Vel
Ihlen vel har planer om oppgradering av nærmeste fotballbane til å bli
skøyte/basket og fottballbane/lekepark med parkområde og hundelufte-park i disse dager, så den vil bli meget mye finere. Ca. 1 minutts gange fra huset.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0025/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2325

Dato

Sist oppdatert: 04. juni 2024 kl. 14:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne romslige eneboligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.