Komplett salgsoppgave

Rådhusvegen 7A

6 200 000 kr
68 m²
2 soverom
Velkommen til Rådhusvegen 7A - Meget tiltalende 3-roms eierleilighet i toppetasjen med utsøkt utsikt over byen - 2 garasjeplasser.
Velkommen til Rådhusvegen 7A - Meget tiltalende 3-roms eierleilighet i toppetasjen med utsøkt utsikt over byen - 2 garasjeplasser.
Kart
Del
Jessheim
Meget tiltalende 3-R eierleilighet i 5.- og toppetasje midt i sentrum | 2 garasjeplasser og solrik balkong på ca. 20 kvm

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Omkostninger
  156 170 kr
 • Totalpris
  6 356 170 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  68 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 183 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Rådhusvegen 7A er en attraktiv og delikat 3-roms eierleilighet beliggende midt i Jessheim sentrum. Det er 3 minutter gange til Jessheim storsenter som kan by på over 140 butikker, restauranter og ellers alt man trenger i hverdagen. Kort gange til buss- og togstasjon med avganger mot bl.a. Lillestrøm, Oslo S, Gardermoen. Det medfølger to parkeringsplasser i garasjeanlegg, hvorav én p-plass har elbil-lader. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 kvm.
Heisadkomst til leiligheten som ligger i byggets toppetasje. Bak inngangsdøren finner man en romslig entré, tiltalende stue med store vindusflater, velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer, flislagt bad med gulvvarme og to gode soverom. I tillegg bod på 2 kvm. Utgang til solrik og romslig balkong med flott utsikt over byen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rådhusvegen 7A, 2066 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 7, bruksnummer 14, seksjonsnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 70 kvm
Totalt primærrom: 68 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 70 kvm
Primærrom:
5. etasje 68 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og to soverom
Sekundærrom:
5. etasje 2 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 07.12.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong.
Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater og trepanel. Flatt yttertak utvendig tekket med takpapp/membran. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget. Boligen har vannbåren varme til radiatorer og gulv på bad via felles varmesentral. Bygningen har felles varmtvann.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Leiligheten har gjennomgående tilstandsgrad 0 og 1 (TG 0 og 1).
Følgende er ikke undersøkt av takstmann og satt til TGIU:
- Hulltaking på bad. Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent men det er utført fuktsøk med egnet fuktindikatorinstrument av typen Protimeter MMS 3. Det ble ikke oppdaget avvikende forhold.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Installert ny felles intelligent lekkasjevakt i alle leiligheter. (Rørpartner, 2022).
- Montert tak på pergola på egen terrasse. (Pietaris Bygg A/S, 2020). Forsterket bærebjelker for tak i pergola. (MRH A/S, 2022).
- Byttet termostater i 2 radiatorer i stue. Reklamasjon i garanti fra utbygger. (Romerike Bad, 2022). Ettermontert ekstra stikkontakt på kjøkken samt elektrisk styring av screens i stue. (GK Elektro, 2019). Terminert tilførsel for tidligere benkebelysning. (Næss Installasjon A/S, 2022).
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. Hele.
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Svar: Ja. På en av mine p-plasser i felles garasje. Montert av GK Elektro 2019.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? Svar: Ja. Ikke i vår leilighet eller i vår blokk i det hele tatt, men sameiet består av tre blokker og i blokken lengst unna oss var det forekomst av skjeggkre i en trappeoppgang som ble tatt hånd om av skadedyrfirma.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i en blokk i sameiet. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Rådhusvegen 7A er en attraktiv og innbydende 3-roms eierleilighet beliggende midt i Jessheim sentrum. Leiligheten har høyeste tilvalgsgrad Premium som innbefatter bl.a.
1-stavs parkett i alle rom, sparklede og malte spikerslag, samt oppgradert HTH-kjøkken med speilfronter og heltre eik benkeplate. Det er gangavstand til Jessheim storsenter som kan by på over 140 butikker, restauranter og ellers alt man trenger i hverdagen. Kort gange til buss- og togstasjon med avganger mot bl.a. Lillestrøm, Oslo S, Gardermoen. Det medfølger to parkeringsplasser ved siden av hverandre i felles garasjeanlegg, hvorav én p-plass har elbil-lader. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 9 kvm.
Leiligheten er tilknyttet balansert ventilasjon som bidrar til et godt inneklima. Oppvarming via vannbåren varme til radiatorer og gulvvarme på bad.
Entré
Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heis og callinganlegg. Det er kun to leiligheten i byggets toppetasje slik at det blir minimalt med trafikk i oppgangen. Bak inngangsdøren finner man en lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Her er det plass for både avlastningsbenk og diverse knaggløsninger.
Stue
Meget tiltalende stue med god plass til sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Stuen er i åpen løsning med kjøkkenet, - en innbydende og praktisk planløsning! Store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse, men det er også monterte utvendig
motoriserte screens for å skjerme dersom solen blir for intens. Pent parkettgulv og delikate fargevalg på veggene gir en innbydende og god romfølelse.
Fra stuen er det utgang til solrik og delvis overbygget balkong på ca. 20 kvm som blir en naturlig forlengelse av leiligheten på sommertid. Balkongen er syd/vestvendt og har bærende konstruksjoner av betong belagt med spaltegulv. Rekkverket består av stål og glass, og balkongen har utebelysning og stikkontakter, samt frostsikker utekran for enkel rengjøring av utemiljøet. Det er god plass for sittegrupper og hyggelige sammenkomster. Balkongen er skjermet for det meste av innsyn og har super utsikt mot øst, syd og vest. Her kan du sitte ute i solen fra morgen til kveld og nyte utsikten over Jessheim by.
Kjøkken
Lekkert og tidløst kjøkken med HTH-innredning i hvite profilerte fronter, heltre benkeplate i eik og integrerte hvitevarer. Det er nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur og benkeskapsbelysning under overskap. Ved oppvaskkummen og ved platetoppen er det montert sprutbestandig plate mellom kjøkkenbenk og overskap. Hvitevarene består av komfyr med nedfelt induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel og mekanisk kjøkkenventilator. Det er installert komfyrvakt og automatisk vannstoppventil.
Bad
Flislagt og innbydende bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt klosett med innebygget sisterne og dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur. Det er vegghengt servantskap med heldekkende servant og ettgreps armatur. Speilskap over servant med innebygget LED-lys. Rommet har opplegg for vaskemaskin og avtrekksventil i himling. Badet selges med våtromsbevis fra IF. Ta kontakt med megler for vilkår og ytterligere informasjon.
Soverom
Leiligheten har to lyse og fine soverom. Begge er i delikate fargevalg og utstyrt med praktiske skyvedørsgarderober med speilfronter. Vinduene er beskyttet med lystette plissegardiner.
Innvendige overflater:
Gulv: 1 stavs parkett.
Vegger: Malte flater.
Himling: Malt betong og malte plater.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke leiligheten ved salg: Alle lamper/takvifte tilkoblet sukkerbit/stikkontakt, hyller i garasjebod og personlig anskaffet brannvernsutstyr som ikke er påbudt.
Følgende kan stå igjen: Ettermontert garderobeskap i garasjekjeller.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen har vannbåren varme til radiatorer og gulv på bad via felles varmesentral samt felles varmtvann i bygningen.
Leiligheten er tilknyttet balansert ventilasjon.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.05.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 6450, tinglyst 18.08.1995, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. Naboeiendommens rett til å ha vann/kloakkledninger over eiendommen, med det vedlikeholdet dette medfører, samt forpliktelse til ikke å bygge over ledningene.
Dagboknr 910235, tinglyst 23.08.2017, type heftelse: Bestemmelse om nettstasjon. Hafslunds rett til etablering, adkomst og nødvendig vedlikehold av nettstasjon.
Følgende servitutter omhandler blant annet utskilling av eiendom med gjerdeplikt mot selgers tomt, kommunens forkjøpsrett av ubebygd eiendom og kommunens rett til å føre vann-, kloakk-, drenerings-, lys- og telefonledninger over eiendommene. Servituttene tilhørte eldre bruksnummer som i dag ikke eksisterer, og er å anse som uvesentlige:
Dagboknr 2215, tinglyst 14.10.1946, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Dagboknr 232, tinglyst 25.01.1954, type heftelse: Bestemmelse om gjerde.
Dagboknr 3487, tinglyst 27.10.1955, type heftelse: Bestemmelse om gjerde
Dagboknr 1513, tinglyst 14.03.1968, type heftelse: Rettigheter iflg. skjøte. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om gjerde.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Korttidsutleie av hele eierseksjoner i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. For å føre kontroll med at bestemmelsene i dette punkt overholdes, skal sameiets styre underrettes om korttidsutleie i hvert tilfelle.
Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold. Det samme gjelder leietakers navn og kontaktinformasjon.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert boligområde med kort avstand til Jessheim sentrum med alt av fasiliteter. Det er gangavstand til skoler, barnehager og Jessheim sentrum med de fleste fasiliteter med bl.a. Jessheim Storsenter, restauranter, kulturhus, offentlig kommunikasjon m.m. Det er bensinstasjon i nærhet samt gangavstand til flere dagligvarebutikker. Det er kort vei til Nordbytjernet med badeplass og flotte tur- og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. Området for øvrig har et bred tilbud for alle aldersklasser innen idrett og kultur.
Boligen ligger kun 2 minutters gange fra Jessheim sentrum med alt av fasiliteter. Her finner du et stort kjøpesenter med 140 butikker, koselige kafeer og restauranter. Ved siden av senteret ligger byens kulturhus med flere kinosaler og bibliotek. Kulturskole med dans, musikk og teater for barna. Kulturhuset byr i tillegg på konserter, teater, revyer og kunstutstillinger. Jessheim fikk bystatus i september 2012, og er en by i stor vekst.
Nordbytjernet er Ullensakers mest populære badeplass som er tilrettelagt med blant annet brygge og volleyballbane. Tjernet er en naturperle som er meget populært på fine sommerdager. Her finner du flotte turstier rundt tjernet samt et yrende badeliv om sommeren. Ellers kan Jessheims skoger tilby turstier, sykkelstier, skiløyper og lysløype. Jessheimmarka har gode vintertilbud hvor det blir kjørt opp flotte skiløyper. Jessheim stadion med fotball, friidrett og ny flerbrukshall/skøytehall ligger kun ca 10-15 min. gange i fra boligen, og flere treningssentre ligger etablert i nye lokaler sentralt på Jessheim. I 2021 åpnet en helt ny og moderne svømmehall ved Jessheim stadion.
Jessheim stasjon har gode bussforbindelser til blant annet Nes, Eidsvoll, Nordkisa og Oslo Lufthavn samt skolebusser til både Jessheim og Nannestad. Fra Jessheim stasjon går det tog i retning Oslo/Drammen og Dal to ganger i timen. I tillegg er det nå satt opp et ekspresstog kl 07:50 i hverdagene, som bruker 24 minutter til Oslo S. Gode parkeringsforhold prioritert for pendlere gjør reisen inn til hovedstaden meget enkel. Godt tilrettelagt for pendlere!
Avstander med bil:
Oslo Lufthavn ca. 10 min
Lillestrøm ca. 22 min
Oslo S. ca. 35 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 546,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Tomten består av flotte opparbeidede fellesarealer med gressplener, lekeplass, samlingsplass, asfalterte internveier m.m.

Parkering

Leiligheten disponerer to biloppstillingsplasser ved siden av hverandre, merket nr. AH0501, i felles parkeringskjeller. Det er montert elbil-lader på den ene parkeringsplassen. Øvrig parkering etter sameiets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til mindre vesentlig endring av reguleringsplan for "Felt K13 - Rådhusvn. 7, 9 og Ringvn. 12, 14 og 16" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 18.10.2017.
Eiendommen er berørt av veg/jernbanestøy.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Grenser inntil reguleringsplan for "Jessheim nord" vedtatt 28.09.2008.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 8 554,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 3 183,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, a konto fjernvarme og varmtvann, kabel-tv/bredbånd, garasje, generelt drift og vedlikehold av sameiet mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 6 025,- pr. år. / 2 168 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er inkludert i de månedlige felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 048 580,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 774 888,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28 534,- pr. 31.12.2021.
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.356.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stein Walter Fossheim og Marit Teppen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sentrumshagen Sameie, med sameiebrøk 70/9925.
Sameiet består av 137 leiligheter og 1 næringsseksjon (garasjeanlegg).
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere. På sameiets fellesarealer gjelder båndtvang hele året.
Foretatt påkostninger de senere år: Generelt vedlikehold og utbedringer.
Planlagte påkostninger: Løpende vedlikehold.
Kostnader til fjernvarme inngår i felleskostnadene, herunder kostnader til varmt tappevann i leilighetene, radiatoranlegg etc. Det er installert individuell måling for hver eierseksjon. Kostnadene fordeles iht. målt forbruk. Det kreves inn et månedlig akontobeløp som avregnes iht. avtalt periode.
Seksjon 138 er egen næringsseksjon bestående av 28 p-plasser og 8 boder. Hver p-plass i seksjon 138 har eierandel på 2/64, hver bod i seksjon 138 har eierandel på 1/64. Eierandel i seksjon 138 kan dersom den ikke selges eller overføres sammen med boligen i Sentrumshagen også selges eller overføres til andre seksjonseiere i Sameiet Sentrumshagen eller til eksterne. Administrasjonsgebyr forretningsfører er iht. gjeldende prisliste pr. garasje og eventuelt bod.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0238/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22238

Dato

Sist oppdatert: 07. februar 2023 kl. 08:59

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.