Prosjekt

Hauanveien 25

13 490 000 kr
211 m²
Bygging av begge boligene er godt i gang. Velkommen til visning etter nærmere avtale med megler. Boligene og utsikten bør oppleves.
Bygging av begge boligene er godt i gang. Velkommen til visning etter nærmere avtale med megler. Boligene og utsikten bør oppleves.
Kart
Del
Hauan/nær sentrum
KUN 1 IGJEN - Unik mulighet i populært område - eksklusiv bolig med gjennomgående høy standard - utsikt - solrikt
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  13 490 000 kr
 • Omkostninger
  46 170 kr
 • Totalpris
  13 536 170 kr
 • Byggeår
  2023
 • Primærrom
  211 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Type
P-Rom
Pris
211 m²13,49 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Velkommen til et unikt nybygg i Hauanveien 25. Bygging er allerede godt i gang og avtale om visning på byggeplassen kan gjøres med megler. Bør oppleves.
Sjelden mulighet i meget populært og sentrumsnært boligområde. Boligene får en høy og fri beliggenhet med flott utsikt mot byen, samt gode solforhold. Prosjektet består av to frittliggende eneboliger med gjennomgående høy standard. Det er lagt vekt på solide og naturlige materialvalg med en klassisk og elegant fargepalett for en helhetlig og eksklusivt preg. Videre er det fokusert på en åpen og praktisk planløsning med store vindusflater.
Begge boligene kan skilte med totalt 4 soverom, 2 bad, gjestetoalett og egen avdeling med master bedroom. Det bygges stor dobbel garasje og rikelig med lagringsplass. Videre monteres det Solcellepanel på tak.
På Hauan bor du i rolige og barnevennlige omgivelser, men allikevel svært sentralt. Hvis byens pulserende liv frister er det kun få minutters gange ned til bykjernen og videre til Indre Havn. For de som er glade i skog og mark finnes Hjertnesskogen rett i nærheten. Bugårdsparken ligger bare en kort spasertur unna. Kort vei til barneskole, ungdomsskole og SVGS. Flere dagligvareforretninger i området.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hauanveien 25, 3213 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 120, bruksnummer 262, ideell andel 1/1

Konstruksjon

Boligenes 2. etasje får liggende kledning i 19x148 mm som er beiset i angitt farge fra fabrikk. Tilsvarende farge som vist i prospekt. Videre blir det sløyfer og utlektinger for lufting og spikerslag bak kledning.

Yttertak

Yttertakkonstruksjon leveres med takstein av type Benders Carsima, grå, eller tilsvarende type. Egnet undertak, sløyfer og lekter med mineralull 300mm, evt. Energitilpasning kan tilkomme.
Det blir nedforingslekter om hensiktsmessig for montert av Solcelle. Det leveres solcelle som anvist på tegning. Det er beregnet 12 stykk paneler med en anslått årlig produksjon på 6.500Kwh.
Det blir montert snøfangere og stigetrinn hvor der det anses som nødvendig. Bordtaksbeslag, takrenner, takrennekroker, nedløpsrør og holdere for nedløpsrør leveres i farge som
matcher taktekking eller annen egnet farge. Nedløpsrør avsluttes ca. 100mm over terreng og ledes bort fra huset.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Det leveres mark terrasse til begge boligene. Disse utføres i trykkimpregnerte materialer (120x28mm cuimp). Rekkverk i glass blir montert hvor det er tegnet.

Dører og vinduer

Vinduer i malt tre som tilfredsstiller TEK17. Vinduer leveres i henhold til fasadetegning. (Farge NCS S 7016-N innvendig og utvendig). Ytterdør malt i grå med vrider leveres ferdig overflatebehandlet fra fabrikk. Ytterdør leveres utadslående og med låskasse og sylinder. Balkong-/ terrassedør får slagretning iht. tegning. I malt tre og med vindbrems. Garasjeport i samme farge som vinduer med to stykk fjernkontroller.

Postkasser

Det blir montert én postkasse for hver bolig på felles postkassestativ iht. Postens krav.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Det leveres klargjort for tv/internett/telefoni med tomt rør til svakstrømsskap for bruk av nettleverandør.

Kjøkken

Som standard leveres det kjøkken fra Norema. Til leveransen av kjøkken er det avsatt en ramme på kr. 150.000,- pr. bolig som inkluderer skap, skuffer, benkeplate, hvitevarer, vask, ventilator, transport og montering.
Bolig B blir levert med kjøkken fra Norema. Se romskjema og kontakt megler for mer nøyaktig informasjon om kjøkken.
Kjøkken kan tilpasses med hjelp av kjøkkenkonsulent fra Norema. Dersom kjøper velger et dyrere kjøkken enn beløpet som er avsatt i rammen, må Kjøper betale differansen mellom veiledende pris på valgt kjøkken og rammen på kr 150.000,- inkl. mva. + 20% påslag. Ved valg av annen leverandør vil leveransen fra rør og elektro utgå, dette må da leveres som tilvalg.
I begge boliger blir kjøkkenkran levert av rørlegger og inngår ikke i rammen for kjøkkenleveransen.
Kjøkken som vist på bilder/3D-ilustrasjon er fra Norema Akse og Areal mørk grå, mørk benkeplate.

Bad

Hus B:
Toalettrom i gang leveres med fliser i brystning 90 cm fra gulv av typen Rue de Paris Blanco Lappato 90x90, over brystning blir det malt. Gulv får fliser av typen Terrazzo White 60X60. Det blir montert Lind unique 60 baderomsmøbel uten speil. Blandebatteri: A-collection Azur sort og Alterna Arco sort wc.
Bad med tilknytning til master soverom blir flislagt med 90x90 flis på gulv og vegger. Type flis er Rue de Paris Beige Lappato. I Dusjsonen blir det lagt mosaikk (Rue de Paris Beige Mosaikk). Flisene fuges med standard fugemasse, samt silikon. Videre blir det Lind Continental 140 baderomsmøbel med speilskap og dobbel servant. Dusj/blandebatteri: A-collection Azur sort. Alterna Arco sort wc.
Bad i 2. etasje leveres med fliser av typen Konkrete Cenere 60x120 på gulv og vegger. Dusjsonen får mosaikkflis av typen Konkrete Mosaico Cenere på gulv. Fuges med standard fugemasse, samt silikon. Lind Unique 120 baderomsmøbel uten speil. Dusj/blandebatteri: A-collection Azur sort. Alterna Arco sort wc.
For nærmere beskrivelse henvises det til romskjema.

Andre Oppholdsrom

Gulv: Alle gulv i oppholdsrom leveres med 1-stavs eikeparkett av typen Meister Oak Lively 8914 ultra matt, eller tilsvarende. I gang blir det lagt fliser, Terrazzo White 60X60. Garasjegulv og gulv i kjellerbod leveres som brettskuret betong, ubehandlet.
Vegger: Standard bindingsverk i varierende dimensjoner tilpasset bærekonstruksjoner og rørføringer. Alle innvendige vegger isoleres. Slett malt overflate i standard gips på side mot boligrom.
I innvendig bod og garasje leveres vegger med hvitmalte gipsplater.
Synlige dragere blir dekket av plater med lik overflate som aktuell himling, men uten profil. Det vil kunne forekomme synlige innkassinger på vegg eller i tak for fremføringer av ventilasjon og VVS med lik utførelse som tilstøtende flater.
Innvendige dører og karmer er ferdig overflatebehandlet med flat terskel. Dørene er Eik slette dører med karmhøyde 2480mm i hovedetasjen og 2300mm i andre etasje. Dørene er håndlaget spesielt til
prosjektet av leverandør i Norge.
Foringer og listverk til vinduer og dører: Vinduer i boligen leveres listfritt. Videre leveres det malt slett listverk fra fabrikk (hvitmalt). Skjøter og spikerhull tettes/fuges med egnet fugemasse/voks. Lister og foringer hvitmalt fra fabrikk.
For eksempel:
- Tak, vaskerom, bod, garasje: 21x45 mm enkel skyggelist hvitmalt.
- Gulv: 12x58 mm slett kombilist som males som vegg.
- Gerikter boder og garasje: 12x58 mm slett kombilist.
- Dørlister mot boligrom: Eikemønstret.
- Foringer: 18 mm i tre varierende bredder hvitmalt.
- Vinduer yttervegg leveres listefritt med malt gips i vindusforinger.
Trapp leveres standard fabrikkmalt i angitt farge i opptrinn, vanger og rekker. Trinn leveres i eik som gulv. Tilvalg på farger og materialer mulig.

Garderobe-fasilteter

Inntegnet garderobe medfølger ikke leveransen. Garderobeskap og innredning i omkledningsrom/garderoberom leveres som tilvalg.

Oppvarming

Det leveres ildsted med Jøtul stålpipe. Type ovn er ikke avklart, det er avsatt 60.000,- til ovn (i veil pris). Varmekabler på bad, vaskerom og entré. Det blir montert balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.  
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 
Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) så lenge utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggetekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Diverse

Frem til overtagelse er eiendommen forsikret av utbygger.
En kjøper som har fått akseptert bud og/eller inngått kontrakt kan ikke videreselge kontrakten uten samtykke fra selger. Ved eventuell aksept på videresalg av kontraktsposisjon påløper et transportgebyr til utbygger på kr 250.000,-
Salgsprisene er faste frem til overlevering. Selger står fritt til når som helst å regulere prisene på usolgte enheter. Det gjøres oppmerksom på at kjøper som har fått akseptert bud og/eller inngått kontrakt ikke kan videreselge kontrakten uten samtykke fra selger.
Det gjøres videre oppmerksom på at det kun er fysiske personer som kan inngå kjøpsavtale i prosjektet, med mindre man har skriftlig samtykke fra selger. Det gjøres spesielt oppmerksom på at man etter regler fra 01.07.2011 defineres som entreprenør i det man kjøper på spekulasjon for videresalg før ferdigstillelse/overtagelse/overskjøting. Dette medfører at man ovenfor kjøper får fullt entreprenøransvar etter Bustadsoppføringslova med alt det innebærer, herunder ny garantistillelse til forbruker som kjøper. Selger forbeholder seg retten til å disponere over utomhusarealene frem til overlevering.
Det tas forbehold om skrive- og trykkfeil i det utleverte materiell. Det gjøres oppmerksom på at det i leveransen kan forekomme avvik fra ovennevnte standardbeskrivelse. Sprekkdannelser som følge av naturlig krymping av materialer kan forekomme og er ikke å anse som mangler ved bygget. Det tas forbehold om mindre arealavvik, og kjøper kan ikke kreve prisavslag for dette.
Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
Med dagens krav til tetthet i boliger i kombinasjon med miljøvennlige malinger, vil det kunne oppstå “heksesot“ i nye boliger. God ventilering og forsiktig bruk av levende lys eller gasspeis er derfor viktig spesielt det første året. “Heksesot“ er ikke å anse som en reklamasjon.

Energimerking

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør. Energimerkingen legges ved FDV-dokumentasjonen som overleveres ved overtakelse. Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse. 

Generell orientering om areal og innhold

Prosjektets arealer:
Bruksareal hus A: 240 kvm.
Kjeller etasje: 49 kvm
1. etasje: 103 kvm
2. etasje: 88 kvm
P-rom hus A: 183 kvm.
1. etasje: 99 kvm: Gang, stue, 3 soverom, bad, vaskerom, master soverom med walk-in garderobe og bad.
2. etasje: 84 kvm: Stue/kjøkken i åpen løsning og wc.
Sekundærrom hus A: 57 kvm.
Kjeller etasje: 49 kvm: Garasje og bod.
1. etasje: 4 kvm: Bod.
2. etasje: 4 kvm: Bod.
_______________________________________
Bruksareal hus B: 260 kvm
Kjeller etasje: 42 kvm
1. etasje: 100 kvm
2. etasje: 118 kvm
P-rom hus B: 211 kvm
1. etasje: 98 kvm: Stue/kjøkken i åpen løsning, gang og wc.
2. etasje: 113 kvm: Stue, bad, 3 soverom, master soverom med walk-in garderobe og bad.
Sekundærrom hus B: 50 kvm.
Kjeller etasje: 42 kvm: Garasje og bod.
1. etasje: 3 kvm: Bod ved kjøkken og bod i gang.
2. etasje: 5 kvm: Bod.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. Boligens balkong kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Hauanveien 25 og en sjelden mulighet. Meget populær beliggenhet i rolige og barnevennlige omgivelser. Her bor du stille og fredelig, men allikevel svært sentralt. Hvis byens pulserende liv med shopping og cafèbesøk frister er det kun få minutters gange ned til bykjernen og Indre Havn med restauranter og utesteder. For de som er glade i skog og mark finnes Hjertnesskogen rett i nærheten. Her leder gangveier og stier deg til flotte steder med panoramautsikt over byen og Indre Havn. Bugårdsparken ligger bare en kort spasertur unna og her finnes tennishall, svømmehall, fotballbaner m.m. og ikke minst Bugårdsdammen med opplyst turløype. For øvrig ligger Marum og Sandefjords golfbane noen km. unna. Populære Virik barneskole, Ranvik u-skole og SVGS ligger alle innen gang avstand. I det daglige liv er det verdt å nevne at det er flere dagligvareforretninger i området, som blant annet MENY Stadiontunet som har et stort og rikt utvalg til ukens innkjøp og Joker. Sandefjord helsepark med blant annet treningssenter (Evo) og apotek ligger innenfor få minutters gange. Velkommen til en hyggelig visning!

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Felles eiertomt på totalt 938 kvm for begge boligene. Boligseksjonens kjøper vil bli eier av en ideell andel av tomten, tilsvarende 1/2 del. Sameierne har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesarealene. Tomten blir opparbeidet med asfaltert oppkjørsel (biloppstillingsplass) med lys, type avgjøres av utbygger. Plenarealer leveres med ferdigplen og hekk som vises på illustrasjoner leveres, disse kan avvike på type og størrelse. Hver av seksjonene får eksklusiv bruksrett til å disponere sine utearealer. Bolig A vil få bruksrett til et cirka areal på 438 kvm og bolig B er cirka areal på 328 kvm. Se kart for nærmere redegjørelse for fordeling mellom boligene og fellesareal.
Endelig detaljprosjektering og/eller myndighetskrav kan medføre endringer i utomhusplanen. Mindre endringer i utomhusplanen gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.    
Eksklusiv bruksrett til naturlig tomteareal for hver bolig sikres ved tinglysing av tilleggsdel til de respektive seksjonene.

Garasje/parkering

Boligene får hver sin store dobbel garasje med tilhørende romslig bod. I tillegg vil det være parkeringsmuligheter i gårdsplass på sameiets felles tomt. Se nærmere kart for informasjon om boligenes fellesareal/gårdsplass.
Selger vil påse at eiendommen har kapasitet for lading av el-/hybridbil. Det vil bli montert elbillader av 230/16amp av type Zaptec eller tilsvarende.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 avsatt til nåværende boligbebyggelse. En liten del av tomten mot nord ligger innenfor reguleringsplanen Hauanåsen datert 08.07.1963. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Størrelsen på løpende kostnader er meget variabelt i forhold til beboerens ønske. Løpende kostnader skal bl.a. dekke kommunale avgifter, strøm, bygningsforsikring og tv/internett etc.
Sandefjord bredbånd leverer fiberlinje til området. Det er opp til hver enkelt bolig å velge eget innhold og betale for det.
Kjøper må derfor påregne kostnader til:
- I følge Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
- Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 15.500,- pr. husstand (stipulert).
- Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. boenhet, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1)    Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 1.800.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 45.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)    Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3)    Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter, kr 585,- pr. stk.
4)    Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer:
1) 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og når kontrakt er signert. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Betales etter oppfordring fra megler.
2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringsbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

Plan Bolig AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiermøtene.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 2. kvartal 2024. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt. 
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest. 

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene : Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder igangsettelsestillatelse ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er 3 mnd. etter signert kontrakt. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Øvrige forbehold:
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen(e) selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Etter at bindende avtale om kjøp er inngått, er salgsprisene faste og kan ikke justeres for prisstigning.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjonsloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer. Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av to seksjoner. Sameiebrøken utgjør 1/2 pr. bolig. Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54. Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr 500.000,-. Ved avbestilling etter at bygging er besluttet igangsatt, vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI.
Det gjøres oppmerksom på at selger kan kreve erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI. Dette gjelder uavhengig av om byggestart er besluttet eller ikke.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0002/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22142

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2023 kl. 13:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.