Komplett salgsoppgave

Nesvegen 71

5 650 000 kr
234 m²
4 soverom
Velkommen til Nesvegen 71 - presentert av eiendomsmeglere Camilla Christensen og Frida Stormyr v/Krogsveen!
Velkommen til Nesvegen 71 - presentert av eiendomsmeglere Camilla Christensen og Frida Stormyr v/Krogsveen!
Kart
Spjelkavikneset
Staselig og velholdt enebolig i barnevennlig og populært boligområde

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 650 000 kr
 • Omkostninger
  142 592 kr
 • Totalpris
  5 792 592 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1875
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  234 m²
 • Bruksareal
  234 m²
 • Tomteareal
  1 056,4 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Dette er en unik eiendom, bygget som hovedhuset på Spjelkavikneset gård. Huset er svært godt holdt, med mye av de originale detaljene bevart. Samtidig er boligen jevnlig oppgradert med gode kvaliteter. Flott beliggenhet i en rolig, barnevennlig blindvei. Trygg og bilfri gangvei både til barnehage og skoler og til Moa med butikker og kollektivtilbud. Det er også kort vei til Sandingane som er et populært friområde både sommer og vinter. I tillegg er det ny grusvei til badeplass ytterst på neset, få minutters gange fra huset. Eiendommen ligger høyt og fritt til, men samtidig skjermet med en svært lun og romslig terrasse. Hagen er pent opparbeidet med frukttrær, pryd- og bærbusker, og i tillegg har vi et koselig lysthus med innlagt strøm. Kjelleren har egen inngang og stor kjellerstue med peis, bar og filmlerret. Generelt er dette en eiendom med masse sjarm og god atmosfære.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Nesvegen 71, sentralt beliggende i populært boligområde på Spjelkavikneset. Dette er en meget innholdsrik og unik enebolig fra 1875, der opprinnelige detaljer og arkitektur er godt bevart. Boligen er betydelig oppgradert senere år, blant annet med nytt kjøkken, nytt bad/vaskerom, samt nye vinduer og taktekking. Gode parkeringsmuligheter på egen tomt. Boligen ligger i en blindvei med lite trafikk og flott utsikt til sjø og friområder. I tillegg har du en trygg og fin gangvei til både barnehage, barne-, ungdoms- og videregående skole, samt til Moa med butikker og kollektivtransport.
1. etg: Entrè/trapperom, stue, spisestue, kjøkken, grovkjøkken og bad.
2. etg: Gang/trapperom, tre soverom og bad.
U.etg: Gang/trapperom, kjellerstue, soverom, bad, vaskerom, badstue

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nesvegen 71, 6010 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 22, bruksnummer 284, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 234 kvm
Totalt primærrom: 234 kvm
Bruksareal:
Enebolig 234 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 70 kvm: To ganger, soverom, bad, vaskerom, kjellerstue og badstue.
1. etasje 92 kvm: To ganger, to stuer, kjøkken, bad og grovkjøkken.
2. etasje 72 kvm: Gang, bad og tre soverom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.05.2022 utført av Steffen Nohre Terkelsen v/Artikon. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se punkt om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over tre etasjer, med underetasje, hovedetasje og loft. Bygget er oppført i 1875, og bygget til i 1975. Boligen fremstår vedlikeholdt, tatt alder i betraktning, men en slik bolig krever fortløpende vedlikehold og utbedring. Alder og konstruksjonsmåte gir automatisk en del tilstandsgrad 2 selv om bygningsdelen fremstår i god stand. Rapportformatet i takstrapporten kan virke litt vel strengt, og det er viktig å ta dette med i betraktning.
Det er plassbygd takkonstruksjon med kaldtloft. Taket er tekket med skiferstein, og ble skiftet i ca. 2012. Takrenner, nedløp og beslag er av stål, og disse ble skiftet da taktekkingen ble skiftet. Det er tømmervegger med utvendig kledning og stedvis innvending påforing. Tilbygget mot (1975) sør er bygd opp i bindingsverk med kledning.
Boligen har vinduer fra perioden 2000-2004 og disse er malt av trevirke med 2-lags glass. Ytterdører er av eldre dato, bortsett fra hovedytterdør som er fra 2007. Dørene er i trevirke.
Mot nord er det en veranda i betong som også fungerer som overbygg for inngangsparti til underetasjen. Ned fra veranda/inngangsparti er det en betongtrapp.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 som er store eller alvorlige avvik og det gjøres særskilt oppmerksom på:
- Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
- Pipe og ildsted: Feieluke er skadet. Pipevanger er ikke synlige. Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet og under sotluke på pipe.
- Bad, loft: Det er rundt sluk påvist ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 som er avvik som kan kreve tiltak:
- Taktekking
- Veggkonstruksjon
- Takkontruksjon/loft
- Vinduer
- Dører
- Balkonger, terrasser og rom under balkong
- Innvendige trapper
- Bad, loft
- Bad, hovedetasje
- Bad, underetasje
- Vaskerom
- Drenering
- Grunnmur og fundamenter
- Forstøtningsmurer
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 som er avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Nedløp og beslag
- Innvendige overflater
- Etasjeskille/gulv mot grunn
- Radon
- Rom under terreng
- Bad, underetasjen
- Bad, hovedetasjen
- Vaskerom
- Badstue
- Utvendige vann- og avløpsledninger
Se utfyllende tekst i rapporten.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har svart følgende i sin egenerklæring:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja: Sprukket flisgulv på bad i 2. etg. Utbedret i 2019. Lekkasje fra tilbygg i 1 etg. - førte til vannskade i tak og vegg på bad. Se kommentar under.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats: Alfa Elektro. Avrettet gulv på bad i 1. og 2. etg. Smurt membran og lagt flisgulv. Det er feil halling til sluk i dusj i 2 etg. Badet i 1 etg. fikk vannskade fra taklekkasje. Hele tilbygget måtte bygges opp igjen på innsiden. Lufting i yttertak, etterisolering av tak og vegger. Nytt takpanel. Nye baderomsplater (våtromssystem). Membran i gulv og nye gulvfliser. Alt arbeid utført av eier. El-arbeid er utført at Alfa Elektro.
Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja: Lagt ny smøremembran på bad i 1. og 2. etg. Selvgjort arbeid, utført 2019.
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja: Noe svetting/kondens fra trykkventil i dobbel innvendig mur mellom bad og gang i kjeller.
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats: Montert vask og toalett etter renovering på bad. Montert vask og oppvaksmaskin etter renovering av kjøkken. Egeninnsats.
Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja: Noe fuktmerker i gulv og vegger enkelte steder. F.eks. saltutslag og bobler i maling.
Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Ja: Sprukket feieluke. Feier kommenterte ved sist feiing (2021) at det mangler gulvplate til vedovn på kjøkkenet.
Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja: Huset har endel skjevheter ut fra alder. Det er riss i grunnmur noen steder.
Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Ja: Det har vært råte i tømmervegg mot bad i 1. etg. Dette ble utbedret og forsterket av forrige eier. Råte i vannbord på vestvegg. Utbedret med nytt vannbord, samt noe ny kledning i 2021.
Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
- Ja: Anticimex har kontrollert etter funn av avføring fra mus ved renovering av grovkjøkken (2018). Konkludert med at det stammer fra gammel aktivitet. Ingen ny aktivitet observert i vår botid. Spor av mott i byggkonstruksjoner. Loftet ble behandlet av Anticimex i 2022. Rapport foreligger.
Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja: Taklekkasje på bad i 1 etg. (se tidligere kommentar).
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats: Blikkenslager Vidar Godø AS. Utbedret tak og tetting rundt kloakklufteventil i tilbygg. Arbeid utført i forbindelse med renovering av bad 1. etg. (Vidar Godø AS). Yttertak ble tekket om av forrige eier i 2012. Da ble også vindskier, beslag og takrenner skiftet. Byttet vannbord og noe bordkledning på vestveggen i 2021 og 2022 (egeninnsats).
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært: Alfa elektro. Gjennomgang ved renovering av kjøkken og bad i 1.etg.
Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Vet ikke.
Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ja: Skaderapport fra Polygon AS i forbindelse med vannskade i tilbygg.

Moderniseringer og påkostninger

- Renovert grovkjøkken (isolert yttervegg og tak, lufting i tak, nytt smartpanel i vegg og tak). Arbeid utført ved egeninnsats.
- Nytt laminatgulv lagt på eksisterende flisgulv både på grovkjøkken og hovedkjøkken. Arbeid utført ved egeninnsats.
- Ny kjøkkeninnredning (IKEA) både på grovkjøkken og hovedkjøkken (2018). Arbeid utført ved egeninnsats.
- Nytt laminatgulv i kjeller. Lagt på eksisterende flisgulv på soverom og gang, fjernet flisgulv i mellomgang. Arbeid utført ved egeninnsats.
- Renovert gangrom i tilbygg 1 etg. Nytt tak, ny innvendig kledning av vegg, ny isolering tak og vegger, nytt laminatgulv (2019). Arbeid utført ved egeninnsats.
- Renovert vaskerom/bad i tilbygg 1 etg. Lagt våtromssystem på vegg, samt flis på gulv med tilhørende smøremembran. Nytt takpanel og ny isolasjon i tak og vegg. Lufting av yttertak (2019). Arbeid utført ved egeninnsats.
- Utbedret punkterte vinduer på stue. Arbeid utført av Glassmester Kvamme AS (2017-2022)
- Utbedret gulv på bad i 2.etg. Lagt ny smøremembran og nye flis (2019-2020).
- Byttet vannbord og noe bordkledning på vestvegg (2021)
- Ny tekkning rundt kloakklufteventil i tak på tilbygg. Arbeid utført av Blikkenslager Vidar Godø AS
- Lagt skiferdekke på deler av terasse (2019). Arbeid utført ved egeninnsats.

Standard

Boligen har gulv av parkett, laminat og fliser. Veggene er av panel, malte murvegger og tømmer. I himling er det panel og malte flater. Det er etasjeskiller av betong og støpt plate mot grunn.
Hovedetasjen består av to ganger, spisestue, stue, bad, kjøkken og grovkjøkken:
- Lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat med marmorutseende fra 2018. Kjøkkenet har overskap og underskap , vask, oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kjøleskap med fryser. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Det er ildsted montert på kjøkken som har peisinnsats. Denne er med på å skape en koselig spiseplass på kjøkkenet.
- Grovkjøkkenet har lys kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av laminat med marmorutseende fra 2018. Kjøkkenet har underskap, og overskap, vask, kjøleskap og fryser.
- Badet i hovedetasjen er pusset opp i 2019 hvor stilen til huset er bevart. Veggene er belagt med våtromsplater og i himling er det panel. Gulvet har "historiske" fliser med varmekabler. Rommet er innredet med svart baderomsinnredning, opplegg for vaskemaskin, dusj og badekar.
Loftetasjen består av gang, bad og tre soverom:
- Bad på loft er pusset opp i perioden 2000-2004. I 2019 ble flisene fjernet, det ble støpt nytt gulv og lagt nye "historiske" fliser. Veggene har fliser og i himling er det malte flater. Gulvet er belagt med fliser med varmekabler. Rommet er innredet med dusjnisje, baderomsinnredning, boblebadekar og toalett.
Kjelleretasjen inneholder to ganger, soverom, bad, vaskerom, kjellerstue og badstue:
Bad i kjeller er pusset opp i perioden 2000-2004. Det er fliser på vegg og i himling er det malte flater. Gulvet er belagt med fliser og det er varmekabler i gulvet. Rommet er innredet med dusjvegger, servant og toalett.
Vaskerommet er pusset opp i perioden 2000-2004. Veggene er i malte flater og malt mur. Taket har malte flater og gulvet har fliser. Det er opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder er plassert her.
Det er badstu i underetasjen. Oppbygging og byggeår er ikke kjent. Det er plassert elektrisk styrt ovn i badstu.
Tekniske installasjoner:
- Avløpsrør av plast
- Varmtvannstank på ca. 300 liter fra 1998
- To varmepumper
- Automatsikringer

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Lysekrone i stue, taklampe i kjøkken, videokanon og lerret i kjellerstue følger ikke med i handelen.

Oppvarming

Oppvarmingen baseres på både vedfyring og elektrisk oppvarming. Det er installert 2 varmepumper i boligen. Varmekabler i gulv på alle våtrom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1800-tallet.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.
Det foreligger søknad om tilbygg godkjent av Ålesund kommune 02.05.1975. Vedlagt ligger tegninger.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 301861, tinglyst: 25.11.1941: Bruksrett disposisjonsrett til nausttomt.
Dagboknr. 301862, tinglyst: 25.11.1941: Bruksrett disposisjonsrett til nausttomt.
Det er tinglyst 2 servitutter/leieavtaler på eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av eiendommen. Avtalene gjelder en leierett som Spjelkavik Idrettslag hadde på hovedbruket - tinglyst i 1969. Den andre servitutten/leieavtalen gjelder en rettighet til leie av naust. Også noe som opprinnelig var tinglyst på hovedbruket. Naustet som leieavtalene gjelder hører ikke lenger til denne eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er sentralt beliggende i rolig og populært boligområde på Spjelkavikneset. Boligen ligger i en blindvei med lite trafikk. Boligen har en trygg og fin gangvei til både barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Gangavstand til badestrand og friområde ved Sandingane med blant annet sandvolleyballbane. Også fin tur ned på neset med bademuligheter og ellers korte avstander til flotte turområder både på Emblemsfjellet og rundt Lillevannet i Spjelkavika. Kort veg til Moa med alt av butikker og flere servicetilbud - ca 1,5 km. Til Ålesund sentrum ca 12,5 km.

Adkomst

Kjør Spjelkavikvegen innover og ta til høyre i Myrabakken inn Nesvegen. Følg vegen et lite stykke og eiendommen vil etterhvert komme opp på venstre hånd. Se forøvrig vedlagte kartskisse for en mer detaljert veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 18 min. gange - 1.4 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 17 min. gange - 1.4 km
Borgund vg.skole 6 min. gange - 3.2 km
Spjelkavik vg.skole 7 min. gange - 3.2 km
Barnehager:
Skogheim barnehage (0-5 år) 12 min. gange - 0.9 km
Skåthaugen barnehage (1-6 år) 18 min. gange - 1.6 km
Tommeliten barnehage (0-5 år) 20 min. gange - 1.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1.056 kvm. Tomten er meget pent opparbeidet med stor asfaltert biloppstillingsplass og adkomstveg. Vei opp til boligen og området foran er belagt med belegningsstein. Det er videre også lagt belegningsstein og terrasseplatting på sydsiden av huset. Ellers stor hage med plen, rikelig beplantet med diverse prydbusker o.l.

Parkering

Stor biloppstillingsplass på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Det er lagt både ny vannledning og ny kloakkledning inn til huset i perioden 2000 - 2004.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan for Spjelkavikneset med tilhørende reguleringsbestemmelser. Men kommunen opplyser at det i dette området vil være kommunensarealplan som vil være gjeldene - eiendommen er også her definert som bolig.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 645,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Eiendomsskatten er kr 5 984,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 38.456 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 14.026,-.
Boligen er tilknyttet Tafjord Connect som leverandør av internett og har avgift på kr 426 pr. mnd. Eier streamer tv via internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 068 830,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 847 786,-/3 847 788,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.792.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tor Magnus Hopland og Stine Margrethe Ekornes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0096/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2296

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2022 kl. 14:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.