Komplett salgsoppgave

Sørumveien 3A

5 250 000 kr
124 m²
2 soverom
Velkommen til Sørumveien 3A!
Velkommen til Sørumveien 3A!
Kart
Del
Marielle K. Ryberg
Presenteres av
Marielle K. Ryberg
Reistad
Delikat oppusset 3-roms eierleilighet på bakkeplan. Terrasse med flott utsikt. Carportplass. Stille og rolige omgivelser

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 250 000 kr
 • Omkostninger
  132 420 kr
 • Totalpris
  5 382 420 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  124 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 923 kr
 • Energimerke
  Gul D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat oppusset 3-roms eierleilighet beliggende i 1. etasje (bakkeplan).
 • Nytt laminatgulv i leiligheten fra 2020/2021
 • Romslig stue med peisovn fra 2021 og varmepumpe fra 2022
 • Pent kjøkken fra 2021 med integrerte hvitevarer og praktisk barløsning
 • Stort flislagt bad med servant og dusjkabinett fra 2020
 • Praktisk vaskerom med skapinnredning, vask, vvb og gulv fra 2020
 • Separat wc-rom og vindfang med gulvvarme
 • Delvis overbygget sydøstvendt terrasse på ca. 50 kvm med flott utsikt
 • Oppgradert terrassen i 2020 og utvidet terrassen i 2022
 • Parkeringsplass med el-billader i felles carport
 • Eiendommen er beliggende i stille og rolige omgivelser
 • Ca. 10 minutters kjørevei til Asker og Drammen
 • Veletablert sameie med god økonomi og lave felleskostnader
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Sørumveien 3A, 3425 REISTAD
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 107, bruksnummer 82, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 130 kvm
  Primærrom (P-rom): 124 kvm
  Sekundærrom (S-rom): 6 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  124 kvm: Stue, kjøkken, bad, wc-rom, vaskerom, 2 soverom, gang og vindfang.
  Sekundærrom
  1. etasje:
  6 kvm: Bod.
  I tillegg har boligen 1 utebod på ca. 6 kvm i felles bodrekke. Boden er tinglyst til seksjonen og iht. vedtektene har leiligheten eksklusiv disposisjonsrett til en bod.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.10.2023 utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskiller av ukjent konstruksjon. Yttervegger over grunnmur i trekonstruksjon med utvendig liggende trekledning. Yttertaket har salttaksform og tekket med takstein (yttertaket er ikke besiktiget). Vinduer og to-fløyet terrassedør i 2-lags glass med påstemplet produksjonsår 1997 og 1998 og med karmer og rammer i tre. Utgangsdør fra byggeår i malt trekonstruksjon og med glassfelt i 2-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det er påvist forekomst av skjeggkre i bygningen. Det har blitt foretatt behandling av Buskerud skadekontroll den 18.04.2023 på alle enhetene, ikke påvist skjeggkre i leiligheten etter behandling. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Eget overbygget inngangsparti i 1. etasje. Terrasse i tilknytning til inngangspartiet, terrassen er sammenhengende med terrassen ved stuen.
  Stue: Romslig stue med sofaområde, sittegruppe og spiseplass. Frittstående peisovn fra 2021 med plate på gulv. Luft-til-luft varmepumpe fra 2022. Laminat på gulv (2020), malte vegger og malt himling. Utgang til delvis overbygget sydøstvendt terrasse på ca. 50 kvm med markise. Terrassen strekker seg rundt to sider av leiligheten. Oppgradert terrassen i 2020 (skiftet alle terrassebord) og utvidet terrassen (etablert terrasse ved inngangsparti) i 2022. Sol til ca. kl. 20.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Pent IKEA kjøkken fra 2021 med helintegrerte hvitevarer og praktisk barløsning. Over- og underskap samt høyskap i hvit samt glatt utførelse. Godt med skap- og skuffplass. Benkeplater av laminat. Kjøkkenplater av laminat på vegg. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskmaskin, oppvaskkum, kjølehjørne, fryseskap, stekeovn i høyskap, vegghengt ventilator, komfyrvakt og platetopp med induksjon. Laminat på gulv (2021), malte vegger og malt himling.
  Bad: Heldekkende servant over servantskap i mørk og profilert utførelse fra 2020. Speil og lysarmatur over servant. Dusjkabinett fra 2020. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Wc-rom: Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Veggheng toalett. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Vaskerom: Skapinnredning fra 2020 med over- og underskap i hvit samt glatt utførelse. Nedfelt utslagsvask fra 2020 i benkeplate av laminat. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Fliser på gulv (flis på gulvbelegg - 2020), malte vegger og malt himling.
  Soverom 1: Skyvedørsgarderobe. Laminat på gulv (2020), malte vegger og malt himling.
  Soverom 2: Laminat på gulv (2020), malte vegger og malt himling.
  Gang: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv (2020), malte vegger og malt himling. Tilgang til bod.
  Vindfang: Gulvvarme. Fliser på gulv (2020), malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Malt alle vegger i stue, kjøkken, gang, vindfang og soverommene i 2019. Ca. 200 liters varmtvannsbereder fra 2020, plassert på vaskerom. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i vindfang.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Vaskerom: Usikker restlevetid på tettesjikt, ikke etablert tilstrekkelig tettesjikt i våtsone på vegger (rundt utslagsvask), uoversiktlig bruk av slukmansjett samt tettesjikt, for lite nivåforskjell på gulv og ikke mulig å måle lokalfall rundt sluk.
  - Bad: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder, se rapport for nærmere detaljer.
  - Wc-rom: Manglende drenering fra sisterne.
  - Rom under terreng/øvrige rom: Lukket konstruksjon (ukjent konstruksjonsoppbygging) og registrert forhøyede fuktverdier i utlektet vegg på soverom 1.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Avløpsrør er skjulte og ikke tilgjengelig for inspeksjon.
  - Radon: Ikke foretatt radonmålinger i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999).
  - Drenering: Dreneringen er nedgravd og skjulet - tilstand vurdert etter alder.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, fryseskap, kjølehjørne, stekeovn og platetopp.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Peisovn og luft-til-luft varmepumpe i stue. Gulvvarme på bad, wc-rom og i vindfang. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 31.07.1998, som omfatter oppføring av terrassehus.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  Som sikkerhet for den enkelte seksjonseiers forpliktelser overfor sameiet, er det tinglyst et pant i hver seksjon til sameiet på kr 25.000,- med prioritet etter 90% av den til enhver tid gjeldende lånetakst for eiendommen.
  De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Tinglyst seksjoneringsbegjæring
  Dagboknummer: 4813
  Tinglysningsdato: 24.03.1998
  Omhandler seksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 2, boligformål, sameiebrøk 132/797.
  Carportplass og bod er tinglyst til seksjonen.
  Det er tinglyst 1 servitutt på sameiets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om vei m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Terrasseleiligheten ligger i et veletablert boligområde på Reistad. Flott utsikt med fritt utsyn over Lier og mot Drammen fra egen terrasse. Eiendommen er beliggende i stille og rolige omgivelser (lite eller ingen støy fra motorvei iflg. selger). Ca. 10 minutters kjøring til Drammen og Asker sentrum med alle servicetilbud. Dagligvarebutikk på Gullaug og i Amtmandsvingen. Liertoppen kjøpesenter ligger kun 5,5 km fra eiendommen, det samme gjør Bauhaus. Det er ca. 5 minutter fra eiendommen til påkjøringen til E-18. Ca. 35 minutters kjøring til Oslo.
  Turstien på den gamle jernbanelinja ligger innen kort gangavstand, og derfra kan du gå rett inn i til Kjekstadmarka med suverene turmuligheter både sommer og vinter. Her er det milevis med skiløyper om vinteren, og fine turstier i sommerhalvåret. Det er også kort vei til Damtjern, Skapertjern og Stuvstjern med bademuligheter.
  Kort vei til ridesenter på Linnesvollen. Kjekstad golfbane (www.kjekstad-gk.no) og Holtsmark golfbane (www.holtsmarkgolf.no ). Det er også golfbaner i Asker og Drammen. Svømmehall på Stoppen i Lierhallen. For nærmere detaljer se www.lier.kommune.no.
  Kort gangavstand til bussholdeplass langs Lierbakkene til Drammen og Lierskogen, se www.brakar.no for rutetider. Fra bussholdeplassen ved Liertoppen kjøpesenter går det ekspressbuss til Oslo. Det er kort vei ned til Lier togstasjon med avganger innover mot Oslo og Kongsberg, se www.vy.no for avganger.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager: Linnesbakken sprelloppbarnehage, Linnesstranda barnehage, Utsikten barnehage.
  Skoler: Hegg barneskole og Lierbyen ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på ca. 1 890 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Skrånende tomt som er pent opparbeidet med gressplen, hekk, bed, prydbusker og diverse beplantninger. Asfalterte adkomstveier, innkjørsel og gårdsplass.
  Iht. vedtektene har leiligheten eksklusiv bruksrett til den del av tomten som hører naturlig til leiligheten.
  Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 201 cm eller mer, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

  Parkering

  Medfølgende parkeringsplass i felles carportrekke. Plassen er tinglyst til seksjonen og iht. vedtektene har leiligheten eksklusiv disposisjonsrett til en carportplass.
  Montert lader for el-bil på carportplassen. Kostnader for vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.
  Forøvrig er det gjesteparkering på sameiets tomt.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Reistad - Utsikten rv 289 datert 20.06.1989. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. strøm og vann på felles måler, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting, hagearbeid/plenklipping, felles bygningsforsikring m.m..
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 6.056,- pr. år (3 terminer), årsprognose på eiendommen for 2023.
  Renovasjonskostnader: kr 3.178,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Lier kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kWh pr. år (inkl. lading av el-bil).
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av internett og har kostet ca. kr 949,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 218 831,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4 387 7912,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Sameiet har ingen fellesgjeld eller formue.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.382.420,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Goran Michael Abdulla og Helene Winger Sjåstad

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sørumvegen 3.
  Sameiet består av 6 leiligheter, fordelt på 1 terrassehus.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et underskudd på kr -203.245,-.
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Sameiet er meldt inn i Huseiernes Landsforbund.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Foretatt behandling av Buskerud skadekontroll på alle enhetene ifbm. skjeggkre. Vasking og maling av bygningen.
  Planlagte arbeid/påkostninger: Innhente tilbud på hagestell og plenklipp (styret får fullmakt til å ta en avgjørelse på tilbudet).
  Iht. årsmøte 2022, vedlikeholdskonto - eksempler på vedlikeholdsoppgaver som vil kreve innvestering: Fornye/vedlikehold av tak (mose/impregnering), fornye carport tak, fornye noe planter/hekk, frese opp samt fylle jord og så plen, støttemurer, poststativ, fornye membran ved skifte av gulv på verandaer.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Tryg, polisenr.: 8596498.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,00% av salgssummen
  Minimumsvederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning etter 2 visninger
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0359/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23359

  Dato

  Sist oppdatert: 20. februar 2024 kl. 15:03

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.