Komplett salgsoppgave

Lidalsveien 17

2 450 000 kr
186 m²
2 soverom
Velkommen til Lidalsveien 17!
Velkommen til Lidalsveien 17!
Kart
Del
Setskog
Enebolig med stor terrasse, svært romslig tomt, gode solforhold og idyllisk beliggenhet med nydelig utsikt over Setten!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Omkostninger
  62 250 kr
 • Totalpris
  2 512 250 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  186 m²
 • Bruksareal
  186 m²
 • Tomteareal
  2 500 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Lidalsveien 17, en fin familiebolig over to plan med kjeller, gode parkeringsmuligheter, romslig tomt og stor terrasse med utsikt over Setten. Boligen er av eldre dato og moderniseringer/renovering må påregnes. Eiendommen ligger svært idyllisk til nede ved vannet hvor det blir oppkjørt skøytebane på vinterstid. Det er også kort vei til badestrand. Forøvrig stor hage og terrasse med sol hele dagen. Verdt å merke seg:
- Flott utsikt over Setten
- Kun 3 km til Setskog sentrum
- Lave kommunale kostnader
- Stor terrasse med gode solforhold
- Svært hyggelig nabolag
- Stille og rolig område
- Kort vei til badestrand
- Kun 13 minutter bil til Bjørkelangen
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lidalsveien 17, 1954 SETSKOG
Kommunenummer 3226, gårdsnummer 156, bruksnummer 15, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
Kjeller 50 kvm: Gang, vaskerom og bod.
1. etasje 95 kvm: Entré, gang, 2 soverom, kjøkken stue og oppholdsrom.
2. etasje 41 kvm: Gang, bad og to soverom.
Åpent areal:
1. etasje 32 kvm: Terrasse.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.02.2024 utført av Mathias Ottosson. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen, ei heller godkjente tegninger av hele boligen. Vi har kun tegninger av tilbygget som viser at det som brukes som soverom i 1. etasje opprinnelig er byggemeldt/godkjent som boder. Les mer om dette under punktet "Ferdigattest".

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i trekonstruksjon over støpt ringmur med stående kledning av trepanel, saltaksform tekket med takstein og vinduer fra byggeår med 1+1/2-lagsglass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende bygningsdeler har fått TG3:
- Drenering: Registrert funksjonssvikt på drenering og fuktsikring av grunnmur. Avdekket tilsig av vann i kjeller/sokkeletasjen samt indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og grunnmur. Høy luftfuktighet. Tiltak mellom 100.000-300.000,-.
- Vinduer/dører: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne i tillegg til slitte karmer med sprekker i trevirket. Vinduene bærer preg av skader og manglende vedlikehold. Enkelte vinduer er vanskelige å åpne/lukke. Registrert svellinger og stedvis tilløp til råte i boligens ytterdører/terrassedører. Tiltak mellom 50.000-100.000,-.
- Takkonstruksjon: Avdekket høy luftfuktighet på loftet samt tegn til svai og konstruksjonsfeil. Noe mangelfull lufting av takkonstruksjonene. Noe komprimert isolasjon på undergurt og stedvis manglende isolasjon. Stedvis svertesopp samt råteskader i taktro og på taksperrer. Tiltak mellom 100.000-300.000,-.
- Taktekking og beslag: Vesentlige skader og svikt i tekkingen. Aktive lekkasjer ble avdekket ved kontroll av himling i loftsetasjen. Tiltak mellom 100.000-300.000,-.
- Bad (totalvurdering av overflater): Høy slitasjegrad samt fuktskader i tak. Tiltak mellom 50.000-100.000,-.
- Bad (totalvurdering av membran, tettesjikt og sluk): Det ble avdekket symptomer på svikt i tettesjikt. Våtrommet må totalrenoveres. Tiltak mellom 100.000-300.000,-.
- Bad (sanitært utstyr og ventilasjon): Modent for utskiftning grunnet alder. Tiltak mellom 50.000-100.000,-.
- Bad (fuktsøk): Det ble avdekket forhøyede verdier ved søk inne på badet. Indikasjoner på at vann trenger inn i konstruksjonen.
- Vaskerom i kjeller: Det er etablert vaskerom i kjeller i rom uten sluk eller lekkasjesikring. Tiltak mellom 50.000-100.000,-.
- Kjøkken: Kjøkkenet vurderes å være i bruksmessig god stand med normal bruksslitasje. TG3 er satt da integrert kjøleskap er ødelagt og fryseren er defekt. Tiltak under 10.000,-.
Følgende bygningsdeler har fått TG2:
- Grunnmur/fundamenter.
- Yttervegger/fasader.
- Sørvendt terrasse.
- Kneloft.
- Takrenner og nedløp.
- Pipe/ildsted.
- Etasjeskiller/gulv på grunn.
- Innvendig trapp.
- Kjellertrapp.
- Øvrige rom.
- VVS.
- Elektrisk anlegg og samsvarserklæringer.
Les mer om overnevnte i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

De fleste bygningsdeler er av eldre dato/opprinnelig byggeår og boligen har moderniserings-/renoveringsbehov. Det er også avdekket lekkasje på bad fra utett tak som må utbedres.
E N T R É
Boligen har en lys, flislagt entré med gulvvarme samt en romslig trappegang med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. I trappegangen er det også varme i gulv og det er montert en varmepumpe som ikke fungerer ikke p.t.
S T U E
Stue av god størrelse med plass til sofagruppe og spisebord. I stuen er det installert en deilig peisovn som varmer godt på kalde kvelder. Fra spisestuen er det utgang til et ekstra oppholdsrom med store vindusflater. Her har du ekstra boltreplass og god oversikt over hagen. Fra TV-stuen er det utgang til en solrik terrasse på ca. 32 kvm med flott utsikt over Setten. Her er det plass til sittegruppe, grill og annet ønsket møblement.
K J Ø K K E N
Boligen har et romslig kjøkken i åpen løsning mot spisestue. Kjøkkenet har folierte skrog med slette fronter, laminert benkeplate og integrert oppvaskmaskin og komfyr. Plass til frittstående kjøleskap med fryser. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
S O V E R O M
Boligen benytter fire rom som soverom. To av rommene er opprinnelig godkjent som boder og er ikke bruksendret/omsøkt i kommunen. Det gjelder soverommene i 1. etasje.
I andre etasje er det to gode soverom med god plass til både dobbeltseng og garderobeløsning.
B A D
Romslig baderom med flis på gulv og våtromstapet på vegg. Overflatene har høy slitasjegrad og det er registrert fuktskade i tak. Renovering må påregnes. Forøvrig gulvmontert toalett, dusjkabinett og innredning med servant.
V A S K E R O M
Det er etablert vaskerom i kjeller uten sluk eller lekkasjesikring. Sluket i gulvet er støpt igjen og tiltak er påregnelig. Forøvrig godt med oppbevaringsplass i kjeller.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet via panelovner og varmekabler. Varmekabler i entré, bad og et soverom i 1. etasje. Vedfyring i stue. Varmepumpe i gang fungerer ikke.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1955.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger bygningstegning på tilbygg/uthus fra 15. juli på 1980-tallet. I tegningen ser vi at rommene som benyttes som soverom i 1. etasje opprinnelig er godkjent som boder. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Øvrige rom i boligen har vi ingen dokumentasjon på og kan derfor ikke si noe om rommenes lovlighet.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst en servitutt på eiendommen:
Dagboknr 2618, tinglyst 26.10.1951, type heftelse: Bestemmelse om veg, gjerde og vannrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
- Under kraftig regnvær ble det en lekkasje fra tak rundt lufteluke til bad. Himling er ødelagt og det må ordnes etter tak er tettet. Dette er ikke tatt tak i p.t.
- Det har tidligere fuktinnsig i gulv i ett rom grunnet ekstreme nedbørsmengder kombinert med snøsmelting. Grunnet store nedbørsmengder i sommer har fukt i gulv kommet tilbake.
- I 2020 ble det oppdaget mus i kjøkkenskapet (ekstremt museår). Det er usikkert hvordan de kom inn, men har verken sett mus eller muselort inne etter dette.
- Nedre Romerike brannvesen hadde tilsyn på pipe/ildsted i 2022 og alt var ok.
- Vannverk for fire boliger har inntak og pumpe på tomten. Det vedlikeholdes av nabo, så han dukker opp på tomten innimellom.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Lidalsveien 17 ligger idyllisk til i Setskog i Aurskog-Høland. Eiendommen ligger tett på innsjøen Setten som har mange viker og mindre øyer. Et yndet sted for kanopadlere, sportsfiskere og campingturister. Boligen ligger svært usjenert til i rolige og barnevennlige omgivelser, ca. 2,5 km fra Setskog sentrum. Det er umiddelbar nærhet til naturskjønne friluftsområder i skog og mark, som byr på gode turmuligheter hele året.
Setskog har to campingplasser, Tangen og Kirkevika. Tangen camping ligger rett ved og her har du en flott badeplass hvor det blir arrangert forskjellige arrangementer både sommer og vinter. Kirkevika camping og badeplass ligger kun 3 km fra boligen og er en veldig fin plass for store og små. Ellers er det kort vei til Setskog IF idrettsanlegg hvor det er et nyere klubbhus med treningsrom. Med områdets naturskjønne beliggenhet og flotte utfartsområder er stedet attraktivt for mange. Løypenettet har tilkobling til både Rømskog, Mangenfjellet og svensk terreng, enten du vil gå turer i skogen, gå på ski eller sykle på skogsveier uten biltrafikk.
Kommunen har også en levende kulturskole med en rekke tilbud innen dans, drama, forming og musikk. Kulturskolen har flyttet inn i barne- og ungdomsskolen på Bjørkelangen, og her er blant annet kultursal og øvingsboks for band og musikere.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Joker Setskog. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen Torg et variert utvalg og fine konsepter. Det er forøvrig ikke lang vei til Strømmen og Lillestrøm, som byr på både shoppingsenter og de fleste bymessige fasiliteter. Grensehandel i Töcksfors eller Charlottenberg i Sverige ligger også godt innen rekkevidde.
Avstander med bil:
Bjørkelangen: 13 minutter
Lillestrøm: 45 minutter
Oslo: 1 time

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Setskog barnehage (1-5 år): 2.8 km
Festningsåsen barnehage (0-5 år): 10 km
Kjelle gårdsbarnehage (1-5 år): 11.6 km
Setskog oppvekstsenter (1-7 kl.): 2.8 km
Bjørkelangen skole (1-10 kl.): 13.2 km
Kjelle videregående skole: 11.6 km
Bjørkelangen videregående skole: 12.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen har et beregnet areal på 2 500 kvm (eiertomt).

Parkering

Parkeringsmuligheter på egen tomt. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet verken kommunalt vann- eller avløpsnett. Det er registrert et privat minirenseanlegg for avløpsvann på tomten. Anleggseier, altså den til en hver eier av eiendommen, er pålagt å ha en serviceavtale på anlegget. Tømming av slam vil bli foretatt en gang per år gjennom kommunal ordning og vil bli belastet gjennom kommunalt gebyr. Ved behov for tømming utover dette må det utføres av godkjent slamtømmefirma, og bestilles og betales av den enkelte anleggseier.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan avsatt til LNF-område. Tomten ligger innenfor hensynssone for flom i kommuneplanen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er estimert til å bli kr 7.601,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og tømming av minirenseanlegg. Selger opplyser om at det er service på minirenseanlegget 2 ganger i året, ca. 2.300,- per gang. Dette betales utenom de kommunale avgiftene.
Det er privat brøyting av veien. Varierer mellom 200-800,- per år.
Eiendomsskatten er kr 1.738,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 40.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.294,-.
Boligen er tilknyttet Vev Romerike som leverandør av fiber og har avgift på kr 619,- per måned. Er også montert parabol, men denne er ikke brukt på 6 år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 596 293,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 146 656,-/2 146 654,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.512.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørg Uhlen

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,75% av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 24.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning utover første
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0210/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.23210

Dato

Sist oppdatert: 01. mars 2024 kl. 15:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.