Komplett salgsoppgave

Åses vei 71

6 100 000 kr
89 m²
3 soverom
Velkommen til Åses vei 71 - Presenteres av Eiendomsmegler Sarvajuthan v/Krogsveen! (Virtuelt stylet bilde)
Velkommen til Åses vei 71 - Presenteres av Eiendomsmegler Sarvajuthan v/Krogsveen! (Virtuelt stylet bilde)
Kart
Del
Sandvika
Nyoppusset 4-roms hjørneleilighet m. god standard, balkong & garasje!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  234 000 kr
 • Omkostninger
  153 670 kr
 • Totalpris
  6 487 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  89 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 924 kr
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Åses vei 71 - Presenteres av Sarvajuthan Mahalingam! Dette er en flott mulighet til å sikre seg en innholdsrik og attraktiv leilighet i et populært boligområde. Leiligheten har lyse og moderniserte oppholdsrom, med en familievennlig og god planløsning. Pen sydvest-vendt balkong. Eiendommen holder en gjennomgående god standard, og er innflytningsklar. Nærhet til barnehage og barneskole. Fremstående kvaliteter: - Lys og tiltalende leilighet - Innholdsrik og god planløsning - Baderom oppgradert i 2022 - Kjøkkeninnredning fra 2022 - Peis - Stor sydvest-vendt balkong - Barnevennlig, rolig og veletablert - 3 soverom - Garasje med muligheter for elbil-lader - Kort gangavstand til barneskole og barnehager -Kort gangavstand til buss - Nærhet til alpinbakke og flotte turområde

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Åses vei 71, 1336 SANDVIKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 46, bruksnummer 11, seksjonsnummer 46, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm
Bruksareal:
Leilighet 89 kvm
Primærrom:
Leilighet:
2. etasje 89 kvm: Entré, gang, bad, stue/kjøkken og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 5,3 kvm i garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert , utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom ved entréen er opprinnelig byggemeldt som bod, se mer informasjon om dette under ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og etasjeskillere av tre. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende kledning. Takkonstruksjon av valmtaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør fra Giljedoor med glassfelt. Balkongdør og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) har fått TGIU på Stakeluke. Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten på s. 8.
Sammendrag av boligen tilstand:
- TG0/TG1 - 91%
- TG2 - 7 %
Følgende punkter har fått TG2:
- Annet - ikke etablert komfyrvakt (Kjøkken). For mer info, se s. 7 i tilstandsrapporten.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget (Elektrisk anlegg). For mer info, se s. 9 i tilstandsrapporten.
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (Balkonger, verandaer). For mer info, se s. 9 i tilstandsrapporten.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Oppsummering fra selgers egenerklæringsskjema:
- Elektriske utført av Rett elektro AS. Rør utført av Vann og Avløp AS. Membran utført av Marbud AS.
- Smøremembran og toppmembran 26.06.2022. Firmanavn: Marbud AS.
- Det er lagt rupanel undertak (med unntak av der det er gips pga. brannskiller) og så er det lagt icopal takpapp, lekter oppå der og ny takstein nye beslag på alle piper, nye snøfangere og nye takrenner. Firmanavn Recover ifm.

Standard

Velkommen til Åses vei 71! Dette er en flott mulighet til å sikre seg en innholdsrik og attraktiv leilighet i et populært boligområde. Leiligheten har lyse og moderniserte oppholdsrom, med en familievennlig og god planløsning. Pen sydvest-vendt balkong. Eiendommen holder en gjennomgående god standard, og er innflytningsklar. Nærhet til barnehage og barneskole.
Entré:
Det kan innredes med skohyller, vegghengte knagger, speil og lignende. Det er satt opp plassbygde garderobeskap med frostet glassdører. Garderobeskapene bistår til å organiseringen lett og frigjøre seg fra rot av ulike ting som tar opp plass.
Gang:
Romslig gang med god plass til å lagre unna ytterjakker, sko og annet. Skyvedørene er av speil og oppleves som både praktisk og gir en annen romfølelse. Det kan settes opp kommoder, konsollbord eller flere garderober ved behov.
Bad:
Baderom oppgradert i 2022. Flislagt gulv med varme. Vegger med fliser/spiler. Himling med spiler. Vegghengt servantskap. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning samt stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med delvegg av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk avtrekksvifte i himling. Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 2021 (montert i 2022). Fordelerskap for rør-i-rør og stoppekraner plassert på vegg over toalett. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast.
Stue & Balkong:
Lys og attraktiv stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen kan innredes med en romslig hjørnesofa og andre sittegrupper, bokhyller, tv-benk med TV og lydanlegg. Innebygd hyllesystem i med lys som passer perfekt for pynt, planter, bøker og mer. Peisovnen midt i rommet. Ved kjøkkenet er det velegnet til et romslig spisebord med takhengt lampe og vegg med spiler som står i stil til resten av interiør- og fargevalgene. I 2022 ble gulvflater belagt med en-stavs parkett, veggflater og himlinger malt.
Fra stue/kjøkken er det utgang til sydvest-vendt balkong på ca. 14,4 kvm. Balkongen kan møbleres med diverse utemøbler og er yndet som et ekstra rom på sommerdagene.
Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter fra 2022. Benkeplate av stein. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. Plater av frostet glass bak oppvaskkum og induksjonstopp samt stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning. Integrert kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og induksjonstopp. Vegghengt ventilator tilkoblet avtrekk. Tilførselsrør av kobber og hovedstoppekran plassert under oppvaskkum i kjøkkenbenk. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast. Kjøkkenet har montert lekkasjestopper.
Det er kun de integrerte hvitevarene som er listet opp som følger med.
Soverom:
Boligen har 3 fine soverom. Hovedsoverommet med plass til dobbeltseng og nattbord. Velg selv om det ønskes å sette inne skyvedørsgarderobe eller frittliggende garderobeskap. Sove 2 og 3 kan brukes som barnerom, kontor eller gjesterom. Soverommene har plass til seng, skrivebord gulvstående eller vegghengte bokhyller, og kommode eller skap.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med vedfyring i stue/kjøkken.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 31.10.1997 og for Støyskjerm datert 04.03.2015. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke rommet til høyre for entréen. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger datert 02.12.1993 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 6310, tinglyst 06.1.1952, type heftelse: skjønn
Dagboknr. 19658, tinglyst 14.06.1989, type heftelse: Best. om vann/kloakkledn. der eier har til gitt tillatelse til graving og legging av vann- og avløpsledninger overs in eiendom. Bærum kommune gis rett til unhindret adkomst fro fremtidig ettersyn, vedlikehold og evt. reparasjon av ledningene. Mulig skader som måtte oppstå ved senere reparasjonsarbeid erstattes av Bærum Kommune etter overenskomst og rettslig skjønn. Eier skal avholde regler om oppføringer av bygg ikke skal være nærmere enn 3 meter og forplikter seg til å ikke gjøre noe som kan føre til at ledningene blir skadet.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
I tillegg er det tinglyst erklæring/avtale den 14.06.1929, med dagboknr. 900393. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i sameiets eiendom. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen har tinglyst rett til ha ha sine privat vann- og avløpsledninger liggende over gnr. 46, bnr. 17. I tillegg har de rett til reparasjon og omlegging av ledningene. Servitutten har dagboknr 27928 og er tinglyst 27.10.1994.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ihht vedtektene er all utleie meldepliktig til styret. Ved utleie (over 30 døgn) må styret også alltid få oversendt kontaktinformasjon både for seksjonseier og leietaker, epost og telefonnummer sendes styreleder.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Åses vei 71 ligger i et hyggelig og barnevennlig boligområde på Haugjordet/Kirkerud. Området tilbyr barnehager, skoler og gode kollektive muligheter for beboere. Dagligvarehandelen kan gjøres på Vøyenenga senter, som har butikker som Kiwi, Rema 1000, Meny, Apotek, Nille, blomsterforretning og spisesteder.
Fra boligen er det kort vei til Sandvika sentrum som har kulturhuset, ODEON kino, teater, bibliotek, restauranter, kaféer og ikke minst Sandvika storsenter med sine 200 butikker og spisesteder. Sandvika har også mye bra å by på av diverse treningssentre som Sats, Barry's Bootcamp, Fresh Fitness m.m. Fra boligen er det gangavstand til Emma Friskhus. For øvrig en kort kjøretur til Kolsåssenteret.
Nærhet til Tanumskogen og Vestmarka, Stovivannet landskapsvernområde og Kolsåstoppen, alle steder med gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Kort vei også til Kirkerudbakken som har helge- og kveldsåpne bakker på vinterstid. På varme sommerdager kan man dra til Høvik eller Kalvøya/Kadettangen hvor man finner praktfulle sandstrender, volleyballbaner og ypperlige turstier. Kalvøya ligger like utenfor Kadettangen med flotte bademuligheter og grøntarealer for lek og turer. Fra boligen byr Bærumsmarka på flotte tur- og treningsområder året rundt. Her er turstier, sykkelveier, lysløyper og milevis med preparerte skiløyper.
I nærheten har du et godt tilbud på offentlig kommunikasjon. Et par minutters gangavstand til bussholdeplass Tangen som har hyppige avganger og tar deg med videre til bl.a Sandvika, Kirkerud og til Kolsås T-bane. Fra Kolsås T-bane går linje 3 som tar deg til Oslo/Majorstuen på ca. 26 min. Bussen fra Tangen går også til Sandvika sentrum som har hyppige togavganger til og fra Oslo, samt flere andre buss- o gtogavganger.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
- Marihøna barnehage
- Sandvika barnehage avd.
- Vøyen FUS barnehage
Barneskoler:
- Emma Hjort skole
- Levre skole
Ungdomsskoler:
- Vøyenenga skole
- Hauger skole
Videregående skoler:
- Rud videregående skole
- Dønski videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 22 874 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og pent opparbeidet med asfalterte internveier, lekeplass med sandkasse, sittegrupper, gressplen, trær, prydbusker, og diverse beplantninger.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass. Ihht vedtektene vil hver seksjon eie 1/48 ideell andel av garasjeseksjonen.
Styreleder informerer om at ladeboks for elbil kan bli mulig av starten av januar. Styret må kontaktes for bestilling av ladestasjon. Kostnad for etablering og ladestasjon må dekkes av seksjonseier.
Det er også tilgjengelig parkering på garasjetaket for beboere og deres besøkende.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligbebyggelse- blokkbebyggelse, turveg, gang-/sykkelveg, annen veggrunn - grønt areal og midlertidig bygge- og anleggsområdet (utgått) )i henhold til reguleringsplan E16 Kjørbo-Wøyen datert 15.06.2011 med tilhørende reguleringsbestemmelser for reguleringsplan Haug/Kirkerud, Del av 46/1, 2, 11 datert 15.03.1989 om offentlig bygg - barnehage.
Reguleringsplaner under arbeid:
Id: 2016018 (https://www.arealplaner.no/3024/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3024&planidentifikasjon=2016018)
Navn: FRANZEFOSS
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering
Kommuneplaner:
Id: 201601 (https://www.arealplaner.no/3024/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3024&planidentifikasjon=201601)
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2017-2035
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 04.04.2018
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3024/dokumenter/22102/5056771.pdf
Delarealer:
- Delareal 11 m2, Arealbruk Veg, Nåværende
- Delareal 2 m2, Arealbruk Offentlig eller privat tjenesteyting, Nåværende
- Delareal 362 m2, Arealbruk Veg, Framtidig
- Delareal 4 m2, Arealbruk Grønnstruktur (utgått), Nåværende
- Delareal 22 495 m2, Arealbruk Boligbebyggelse, Nåværende
Kommuneplaner under arbeid:
Id: 202101 (https://www.arealplaner.no/3024/gi?funksjon=VisPlan&kommunenummer=3024&planidentifikasjon=202101)
Navn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2022-2042
Status: Planforslag
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 924,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, Felles bygningsforsikring, forretningsførsel, vedlikehold på fellesområdet, strøm på fellesområder, nedbetaling av fellesgjeld, Internett/Tv (se mer info nedenfor).
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 4.634,-
Kabel-tv: 290,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist økt 1.oktober 2022. Iht. til styreleder jobbes det nå med budsjettet for 2023, men har ikke nøyaktige tall på økningen av fellesutgiftene. Det antas å bli en økning på ca. 5% til våren 2023 i april/mai.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og som er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Det gjøres oppmerksom på at Sameiet har nylig fått tilbud om tilkobling til fibernett fra Obos. Dette blir en billiger enn dagens avtale med Telenor, og vil gi raskere og mer stabilt internett for beboerne, men TV vil ikke lenger være inkludert. TV-pakker fra Allente og RiksTv vil være tilgjengelig for individuelle beboere fra ca. kr 250,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 273 141,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 4 583 308,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 48 022,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 234 000,- pr. 01.10.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 10.882.981,- pr. 02,11.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: OBOS01-98207777331
Rente: 5,05% (flytende rente)
Type: Annuitet
Restsaldo: 174.135,-
Restløpetid: 1 år 5 md
Term pr år: 4
Lånenummer: OBOS02-98207942774
Rente: 5,05% (flytende rente)
Type: Annuitet
Restsaldo: 10.708.846,-
Restløpetid: 28 år 7 md.
Term pr år: 12
Forretningsfører gjør oppmerksom på at de kan ha mottatt varsel om renteendring som ikke er iverksatt per. 02.1.2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.487.670,-.
Av dette beløpet utgjør kr 234.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Zarif Parwany og Shahla Parwany

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Birkelunden Boligsameie, med sameiebrøk 90/5346.
Sameiet består av 48 boligseksjoner og 1 garasjeseksjon.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt, så lenge husordensreglene blir overholdt.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Takomlegging som innebar komplett skifte av tak, fuglebånd, mønenetting, pipehatter og takrenner, takrennenedløp, montering av løvsiler på nedløp. Dette ble gjennomført i perioden mai.nov 2021.
- Montert støyreduserende veggventiler i de fleste seksjoner, med unntak av de som hadde fra før og noen seksjoner som ikke trengte/ønsket dette.
- Spyling av innvendige og utvendige takrennenedløp - Høsten 2021
- Nu avtale for sevice på garasjeporten med Sollihøgda Portservice.
- Nye utelamper i fellesarealer
Forslag til arbeidsplan for styret i 2022/23 ut over vanlige gjøremål:
- Fortsette jobben med Vedlikeholdsplanen og gjøre videre prioriteringer sett i lys av Tilstandsrapporten fra høst 2020 der takene ble identifisert som absolutt viktigst.
- Bidra til seksjoners oppgradering og sikkerhet ved å foreslå tiltak den enkelte kan gjøre, både på ventilasjon, strøm og vann som spesifisert tidligere i årsrapporten.
- Rehabilitere/male treverk i atrietakene, innhente anbud og gjennomføring av prosjekt
- Garasjetak, forsøke å redusere økende vanninntrenging ved å få fuget på nytt mellom asfalt og betongvegg for å utbedre lekkasjer der det er mulig.
- Innhente tilbud på utskifting av lysarmaturer i garasje/bodanlegg og få strømbesparende LED lamper, ref dagens strømpriser.
Planlagte påkostninger:
- Skjøt i avløp i vegg for vaskemaskinen bør sjekkes og evt byttes, og de som rehabiliterer bad bør påse at dette gjøres
- Vedlikehold i garasje for å redusere vanngjennomtrengning
- Waterguard / nye varmtvannsbereder eller ventiler (avhengig av tilstand) på sådanne for å redusere vannskader/forsikringssaker (Styret har bedt om tilbud til beboerne pr 28/2)
- El-skap inne i leilighetene begynner å bli gamle, flere har måttet bytte sikringer og det anbefales montering av sikringer med jordfeilbrytere
- Vinduer, i underkant av 50% har nyere vinduer i dag
- Gjerder på fellesområdet: Her ble det ferdigstilt maling høsten 2021. Dessverre har det i vinter vært en hel del påkjøringsskader der ingen har gjort seg til kjenne. En hel del må dermed repareres og belastes felleskostnader i sameiet
- Ventilasjon bad og kjøkken: Opprinnelig ventilasjonssystem fra Vilavent er ikke i bruk/ fungerer ikke optimalt hos alle, samt at flere leiligheter har byttet til andre vifteløsninger. Styret ønsker på sikt å utarbeide felles retningslinjer vedrørende ventilasjon, foreløpig har vi et forslag på løsning for bad i 2. etg
- Reparere ødelagte fliser i 5 atrier.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 35.000,-
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0158/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.22158

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2022 kl. 19:34

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.