Komplett salgsoppgave

Einerveien 141

5 300 000 kr
109 m²
3 soverom
Einerveien 141 - Enderekkehus over to plan, med innredet loft
Einerveien 141 - Enderekkehus over to plan, med innredet loft
Kart
Del
Hans Petter Søvik
Presenteres av
Hans Petter Søvik
Bøleråsen
Enderekkehus på Bøleråsen | God beliggenhet | Skjermet uteplass | Barnevennlig og nærhet til butikk, buss og tog

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 300 000 kr
 • Omkostninger
  133 670 kr
 • Totalpris
  5 433 670 kr
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  109 m²
 • Bruksareal
  113 m²
 • Tomteareal
  174,1 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Koselig enderekkehus med en rolig og skjermet beliggenhet. Areal fordelt over tre plan, og har en gjennomgående god planløsning og normal standard på innredninger og utstyr. Det er foretatt flere viktige oppgraderinger, men det er noe oppussingsbehov enkelte steder. Det følger med garasje i rekke, samt at det er stor felles parkering. Kort vei til matbutikker, busstopp og togstasjon. Beboerne i Einerveien grendelag har tilgang på fellesområdet som også har eget grendehus som kan leies, https://einerveien.no/. Flotte turområder i nærheten. Kort fortalt:
 • Vestvendt terrasse
 • Bad fra 2017
 • Kjøkken fra 2014
 • EL-kontroll utført aug. 2023
 • Varmtvannsbereder 2014
 • Meget barnevennlig
 • 20 min. til Oslo
 • 7 min. til Ski
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Einerveien 141, 1405 LANGHUS
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 1057, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 107, bruksnummer 238, ideell andel 1/116

Innhold

Totalt bruksareal: 113 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Primærrom:
1. etasje 41 kvm: Entré, trapperom, kjøkken, stue
2. etasje 45 kvm: Trapperom, 3 soverom, bad, toalettrom
3. etasje 23 kvm: Loftstue
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare, og dagens planløsning avviker fra de originale byggetegningene. Det ene soverommet er tegnet inn som bod i de originale byggetegningene.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2023, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Garasjerekken fremstår med noe elde/slitasje. Les om byggemåte og den tekniske tilstanden i tilstandsrapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på TG3:
- Sørveggen fremstår med betydelig råteskade med stedvis eksponert isolasjon. Mangelfull musetetting.
NB! Interessenter må lese vedlagt dokumentasjon og budgiver/kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i salgsdokumentasjon, før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

- Bad, 2014
- Kjøkken, 2017
- Stue, 2017

Standard

Flott enderekkehus over to plan, med innredet loft. Parkering i garasjerekke, klargjort for elbil-lader.
Koselig, overbygget inngangsparti med plass til hagebord og stoler.
1. ETASJE
Entré:
Velkommen inn i en flislagt entré med varme i gulv. Det er knaggrekker for å henge av seg ytterklær. Fra entréen er det adkomst til bod for ekstra oppbevaring.
Kjøkken fra 2014:
Fra entréen går man videre inn på kjøkkenet. Delikat kjøkken som har innredning med glatte fronter og benkeplaten er av heltre. Det er induksjonstopp, stekeovn, kjøleskuffer og komfyrvakt. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. På kjøkkenet er det plass til frokostbord og stoler. Det er meget godt med skap og skuffer.
Stue:
Videre kommer man inn i stuen. I stuen er det plass til sofa, bord, TV og TV-benk, samt spisebord og stoler. Det er en fin vedovn fra 2015, som varmer bra. Gulvflater av parkett og vegger av malte flater. Store vinduer slipper inn mye naturlig lys. Utgang til vestvendt markterrasse på ca. 12 kvm. Fra terrassen er det videre adkomst til hage.
2. ETASJE
Bad fra 2017:
Veggene har baderomsplater, taket er malt, gulvet er flislagt og har varmekabler. Badet har innredning med nedfelt servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte og tilluft ved dør.
Toalettrom:
Toalettrom med standard hovedsakelig fra byggeår. Rommet har servant, gulvmontert toalett og naturlig ventilasjon.
Soverom:
Boligen har 3 romslige soverom. Ett av disse var opprinnelig en bod. Det er skyvedørsgarderobe på hovedsoverommet. Soverommene ligger praktisk til i samme etasje.
LOFTSETASJE
I loftsetasjen er det en stor loftstue med plass til sofa, bord, TV og tilhørende møblement. Det er kneloft for oppbevaring. Denne etasjen gir barna/ungdommen et eget oppholdsrom.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Ildsted i stue, elektrisk gulvvarme i entré og på bad. Det er benyttet frittstående varmekilder ved behov.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.02.1988. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Det minste soverommet i 2. etasje er opprinnelig byggemeldt som bod, jf. byggetegninger fra 1999. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 433408, tinglyst 30.05.2007, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett: I forbindelse med oppløsning av Einerveien borettslag og fradeling av borettslagets eiendom - i medhold av delingslovens bestemmelser, skal den som til en hver tid er eier av eiendommen, betegnet som herskende eiendom, ha rett til adkomst over naboeiendommen som på samme linje er betegnet som tjenende eiendom. Adkomstretten gjelder nødvendig bruk og vedlikehold av egen grunn, på baksiden av rekkehusboligen.
Dagboknr. 433503, tinglyst 30.05.2007, type heftelse: Erklæring/avtale: Bestemmelser rundt elektriske ledninger/kabler. Grunneieren gir lednings-/kabeleierfri adgang til eiendommen for nødvendig vedlikehold, reparasjonsarbeider og fornyelse av lednings-/kabelanleggene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert og meget populært boligområde på Bøleråsen. Det er et rolig og barnevennlig område med gangavstand til flere barnehager samt barne- og ungdomsskole. Langhus tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. Det er gangavstand til idrettsanlegg, idrettshall og skøytebane. Fine turområder i nærområdet og det finnes lysløype, samt tur- og sykkelstier like nedenfor boligen.
Det er tre mindre sentre i nærheten:
1. Bøleråsen senter med Kiwi, treningssenter, frisør, legesenter og spisested.
2. Langhus Nærsenter med blant annet Meny, apotek, frisør og tannlege, spisesteder, tyrkisk og sushi og bensinstasjonen Cirkel K.
3. Tussestien Nærsenter med Coop Extra, gave-/blomsterbutikk, frisør og tannlege.
Området har et godt kollektivtilbud med ca. 15 minutters gange til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass kun 100 meter fra leiligheten med avganger til Vevelstad stasjon, Ski, Ås og Drøbak.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 7 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski Storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Det er ca. 10 minutter også til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 55 butikker. Det tar ca. 20 minutter med bil til Oslo S.

Adkomst

Ta opp mot Bøleråsen fra Vevelstadveien. Følg veien oppover til du får Lyngåsen på venstre side. Ta deretter neste høyre inn Einerveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er kort vei til barnehager og Bøleråsen barneskole og haugjorde ungdomsskole. Videregående skole blant annet i Ski og Sofiemyr.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 174,1 kvm. Tomten er opparbeidet med terrasse, plen og beplanting ellers.

Parkering

Boligen har bruksrett til garasjeplass i felles garasjerekke. Ellers gjesteparkering på stort felles område.
Garasjeplassen er på ca. 16 kvm. og er klargjort for elbillader.
Det er elbilladere ca. 400 meter fra bolgen.
Garasjerekkene eies av grendelaget. Garasjerekkene fremstår med diverse vedlikeholdsbehov og kostnader må påregnes.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for felt Q3, Langhus med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 30.01.1985.
I kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H190_2: Andre sikringssoner
- H110_ Nedslagsfelt drikkevann
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.198,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Felleskostnader er kr. 1.630,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV/internett, snømåking, feiing, avsetning vedlikeholdsfond og vedlikehold av fellesarealer.
Nåværende eier hadde et strømforbruk som tilsvarte ca. 7.137 kwh. i 2022.
Forsikring på bygning og innbo kommer i tillegg. Eier har betalt kr 5.658,- pr. år i husforsikring.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett og er inkludert i grendelagsavgiften. Dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.355.849,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4.881.056,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.439.464,-
Av dette beløpet utgjør kr 5.794,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bjørg Helene Høgås Holtmann

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i Einerveien Grendelag. Grendelaget består av 116 boenheter.
E-post: styret@einerveien.no
Eiendommen har tinglyst realsameie i Einerveien Grendelag:
Fellesområdene (parkering, lekeapparater, grendehus, garasjer, belysning, strøm, tv, internett), er underlagt grendelaget og inngår i fellesutgiftene.
Fellesutgiftene er pr. dd. kr 1.630,- pr. mnd. 500,- av disse settes av til vedlikeholdsfond.
Grendelaget har hatt en takst på garasjer og grendehus som har avslørt et større vedlikeholdsbehov. Det er anslått til å koste oss ca. 20.000,- per boenhet, men det settes nå av 500,- per måned til et vedlikeholdsfond. Planen er å bygge dette opp, og så starte arbeidet med utbedringer. Disse 500,- er bakt inn i fellesutgiftene.
Andel formue kr 23.619,- pr. 01.01.2023.
Andel fellesgjeld er kr 5.794,- pr. 01.01.2023.
Kopi av informasjon fra grendelaget, kan fås av megler eller at interessenter går inn på hjemmesiden til grendelaget: https://einerveien.no/meglerinformasjon/
Forretningsfører for grendelaget er: AZETS INSIGHT

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,80 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 42.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0115/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.23115

Dato

Sist oppdatert: 13. september 2023 kl. 20:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.