Komplett salgsoppgave

Flugonfjellvegen 50

4 450 000 kr
125 m²
6 soverom
Flugonfjellvegen 50 er et kjærkomment fristed for den naturglade familien.
Flugonfjellvegen 50 er et kjærkomment fristed for den naturglade familien.
Kart
Del
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Tuddal - Flugonfjell
Høystandardhytte med panoramautsikt, rikelig med sengeplasser, flotte turmuligheter og ski-in/ski-out.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  4 562 592 kr
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  125 m²
 • Bruksareal
  128 m²
 • Tomteareal
  1 559,6 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  600 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Flugonfjellvegen 50 er et kjærkomment fristed for den naturglade familien. Her har du gode solforhold og panoramautsikt utover Tuddalsfjellene og over til Lifjell.
 • Hytta er godt vedlikeholdt og har en høy standard. Her har du god plass til hele familien og venner, perfekt for å skape gode minner.
 • Området byr på flotte turmuligheter hele året, både på ski og til fots. Du har også ski in/ski out på Flugonfjell skisenter, ypperlig for barn som vil i bakken.
 • Hytta har god fremkommelighet med bilvei helt frem til hytteveggen.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Flugonfjellvegen 50, 3697 TUDDAL
  Kommunenummer 3819, gårdsnummer 92, bruksnummer 79, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 128 kvm.
  Totalt primærrom: 125 kvm.
  Primærrom:
  1. etasje 100 kvm: Stue, kjøkken, bad, badstue, 4 soverom, toalett og gang.
  2. etasje 25 kvm: Loftstue og 2 soverom.
  Sekundærrom:
  1. etasje 3 kvm: Bod/tekniskrom.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2021 utført av Terje Sandersen.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, det vil si en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på ringmur av betong. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med stående villmarkskledning som er beiset. Saltak med oppstugu tekket med torv og underliggende membran. Malte trevinduer med 2-lags glass. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Vi gjør spesielt oppmerksom på at takrenner har punktvise lekkasjer. Taknedløp har ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra grunnmuren. Villmarkskledning på yttervegg har for lite overlegg, og ved endevegg mot sør-øst kan du se vindduken enkelte plasser. Ildfast plate mangler på gulvet under feieluke, samt som det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 millimeter fra feieluken. De forannevnte avvikene har fått TG2 i rapporten og er avvik som kan kreve tiltak.
  Vi gjør også oppmerksom på at vannbrett til vinduer ikke går inn bak kledning, og det bør derfor sørges for hyppig vedlikehold og tilsyn. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og er derfor ikke vurdert. Det er ikke foretatt radonmåling, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig trapp mangler håndlist på vegg. Trappen har åpninger i rekkverket som er større enn dagens forskriftskrav. De forannevnte avvikene har fått TG2, men krever ikke umiddelbare tiltak.
  Se utfyllende tekst om de nevnte forhold i rapporten.

  Standard

  Flott hytte med gjennomgående høy standard. Hytta fremstår som solid og godt vedlikeholdt. Fra hytta har du fin utsikt utover Tuddalsfjellene og ut til Lifjell. Det er tregulv i alle oppholdsrom, med unntak av bad, badstue, toalett og gang som har flis mens bod har belegg. Vegger har hovedsakelig panel, med unntak av bad som har fliser. Himlinger med panel.
  Stuen er romslig med plass til hjørnesofa. Fra stuen og spisestuen er det direkte utgang til solrik veranda og hage. Spisestuen er romslig med god plass til sittegruppe. Spisestuen og kjøkkenet har en høy takhøyde som gir god romfølelse. Malt kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate av eik. Kjøkkenet er utstyrt med platetopp, ventilator, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Hvitevarene er fra da selger kjøpte hytta, med unntak av platetopp og kjøleskap med frysedel som er byttet ut i senere tid. Flislagt bad med profilert baderomsinnredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin, toalett og badstue. Toalettrommet er utstyrt med toalett og profilert baderomsinnredning med servant. Det er klargjort for montering av dusjløsning. Kjøkken- og baderomsinnredningene består av heltre og er laget av en lokal møbelsnekker. Det er totalt seks soverom og rikelig med sengeplasser til både familie og venner. Fire av soverommene er plassert i hovedetasjen, mens to er plassert i loftetasjen. Et av soverommene er i dag innredet som "hyttekontor" med praktfull utsikt, og kan enkelt gjøres om til et soverom. I loftetasjen er det en loftstue, noe som er perfekt dersom det er mange på hytta. Den er også perfekt dersom du ønsker en TV-fri sone i hovedetasjen. Fra loftstue har du direkte utgang til sydvendt balkong. Bod/teknisk rom er utstyrt med sikringsskap, varmtvannsbereder og fordelerskap til rør-i-rør system. Det er installert fibernett i hytta.
  En utvendig sportsbod som er perfekt for oppbevaring av ski- og friluftsutstyret.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Hytta selges i utgangspunktet møblert med unntak av enkeltseng i loftetasjen, dobbeltseng på gjesterommet, avlastningsbord på kjøkkenet, to kommoder, hvit hylle og bålpanne.

  Oppvarming

  Peisovn i stue, som er opparbeidet med flott skifer på pipe og vegg. Varmekabler på bad, toalettrom og gang. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.04.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Loftetasjen er opprinnelig byggemeldt som hems jf. godkjente byggetegninger datert 02.07.2006, og det er ikke spesifisert i tegningene at det skal være loftstue og to soverom. Hemsen har i følge tilstandsrapporten fra takstmann måleverdig areal.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Hytta ligger på Flugonfjell med panoramautsikt over Tuddalsfjellene og over til Lifjell. Hyttefeltet består av store tomter som gir god avstand mellom hyttene. Området byr på flott natur. Fra hytta er det "ski-in/ski-out" til Flugonfjell skisenter, som er en barnevennlig alpinbakke. På skisenteret er det skiutleie og en kafe der det er mulighet for mat og drikke. Rett utenfor hytteveggen er det milevis med preparerte langrennsløyper. Om sommeren kan du ta på deg fjellskoa og benytte deg av stinettet som fører til flotte naturopplevelser. Det er flere fjellvann i området med muligheter for både fisking og bading. Telemarks høyeste topp, Gaustatoppen, ligger kun en kort kjøretur unna på sommerstid. Gaustatoppen er omtalt som Norges vakreste fjell og har Sør-Norges videste utsikt. Det er ca. 10 minutter med bil til Joker Tuddal, og ca. 20 minutter med bil til Tuddal Høyfjellshotell.

  Adkomst

  Fra Spar Saulandtunet: Følg Fylkesvei 651 i ca. 18,1 kilometer mot Tuddal, og ta til høyre inn på Flugonvegen. Kjør ca. 4 kilometer og ta til høyre inn på Flugonfjellvegen (bomvei). Følg veien forbi bommen ca. 750 meter hvor hytta ligger på venstre side av veien. Hytta er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på ca. 1.559 kvm. Tomten ligger sydvendt med gode solforhold og panoramautsikt. Overbygd veranda i trevirke med profilerte stolper. Fra loftstuen har du direkte adkomst til overbygd balkong med flott utsikt. Overbygd inngangsparti med profilerte stolper. I tilknytning til inngangspartiet har du direkte adkomst til utvendig bod. Stor naturtomt med plen og gruset innkjørsel og gårdsplass.

  Parkering

  Gruset innkjørsel og gårdsplass med god plass til flere biler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet privat vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til eiendommen. Vannkvaliteten er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver. Det er eget renseanlegg for hyttefeltet.
  Hytteeierne betaler grunneier i området for vedlikehold av vei, vann og avløp.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan Flugonfjell vest datert 19.03.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 7.156,- for 2021. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, hytterenovasjon og feiing/tilsyn.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn på alle fritidseiendommer, og ved behov å feie pipeløp. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 9.400,-
  Hytta har en årlig forsikringspremie på kr. 4.512,-
  Årlig avgift for vann, avløp, vedlikehold av veinettet er kr. 12.000,-.
  Velavgift er kr. 600,- pr. år.
  Hytta er tilknyttet fibernett fra Altibox, og har en kostnad på kr. 649,- pr. mnd. Internettdekoder medfølger ikke.
  Hytta er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr. 520,- pr mnd. Alarmen kan medfølge.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr. 618.378,- ifølge skatteetaten.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.592,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring for hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ann-Kristin Somby og Magne Flågan

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Hjartdal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr. 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp – definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000,- (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Provisjonssats på 1,4 % av salgssummen.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 15.500,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0060/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.2160

  Dato

  Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 12:50

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende fritidsboliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.