Komplett salgsoppgave

Flugonfjellvegen 50

4 450 000 kr
124 m²
6 soverom
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Hjartdal - Tuddal
Flott helårshytte med utsikt utover Tuddalsfjellene og over til Lifjell. God plass til familie og venner.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 450 000 kr
 • Omkostninger
  112 592 kr
 • Totalpris
  4 562 592 kr
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  124 m²
 • Bruksareal
  127 m²
 • Tomteareal
  1 559,6 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  600 kr
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Flott helårshytte med god plass til både familie og venner.
 • Sydvestvendt beliggenhet med gode solforhold.
 • Panoramautsikt utover Tuddalsfjellene og over til Lifjell.
 • Bilvei helt frem til hytteveggen som blir brøytet på vinterstid.
 • Turmuligheter hele året med fine merkede turstier, samt milevis med preparerte langrennsløyper på vinterstid.
 • Ski-in/ski-out til Flugonfjell skisenter.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Flugonfjellvegen 50, 3697 TUDDAL
  Kommunenummer 3819, gårdsnummer 92, bruksnummer 79, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 127 kvm.
  Totalt primærrom: 124 kvm.
  Primærrom:
  1. etasje 100 kvm: Stue, kjøkken, bad, badstue, 4 soverom, toalett og gang.
  2. etasje 24 kvm: Loftstue og 2 soverom.
  Sekundærrom:
  1. etasje 3 kvm: Bod/tekniskrom.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.12.2021 utført av Terje Sandersen.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på ringmur av betong. Den bærende konstruksjonen består av lett bindingsverk med stående villmarkskledning som er beiset. Saltak med oppstugu tekket med torv og underliggende membran. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at krypkjeller har fått tilstandsgrad 2 fordi den ikke er tilgjengelig for kontroll, og bør undersøkes nærmere med hensyn til fukt. Det bør etableres tilgang til krypkjelleren, for å ha tilgang til jevnlig kontroll. Veggkonstruksjon har fått tilstandsgrad 2 da det er for lite overlegg på kledningsbord, endeveggen mot sør-øst kan man se vindduk enkelte steder. Vinduer får tilstandsgrad 2, siden vannbrett er uten beslag og ikke går inn bak kledning. Balkong får tilstandsgrad 2, fordi det ikke er montert beslag mellom yttervegg og balkong. Takrenner har fått tilstandsgrad 2 på grunn av at vann fra tak bør ledes bort i rør eller så langt bort fra byggverket som mulig, slik at det ikke fører til fuktpåkjenning på bygningsdeler. Det er registrert råte på takrenne ved taknedløp. Innvendig trapp opp til loftetasje har fått tilstandsgrad 2 fordi den ikke tilfredsstiller dagens krav. Radon får tilstandsgrad 2, da det ikke er foretatt radonmålinger og ikke utført med radonsperre. Ildsted får tilstandsgrad 2 siden det mangler ildfast plate på gulvet under feieluken. Det er også påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke. Ildfast plate bør monteres. Kjøkken får tilstandsgrad 2 fordi det mangler endetetting i rør- i- rør.
  Se utfyllende tekst om de nevnte forhold i rapporten.

  Standard

  Flott familiehytte med gjennomgående høy standard. Hytta fremstår som solid og godt vedlikeholdt. På gulvene er det tregulv, med unntak av bad, badstue, toalett og gang som har flis mens boden har belegg. Vegger har hovedsakelig behandlet panel, med unntak av badet, soverom og bod. Himlinger med behandlet panel unntatt soverom og bod.
  Stuen er romslig med plass til hjørnesofa. Fra stuen og spisestuen er det direkte utgang til solrik veranda og hage. Spisestuen har god plass til sittegruppe og har en fin utsikt utover Tuddalsfjellene og ut til Lifjell. Spisestuen og kjøkkenet har en høy takhøyde som gir god romfølelse.
  Malt kjøkkeninnredning med profilert fronter og benkeplate av eik. Kjøkkenet er utstyrt med platetopp, ventilator, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
  Flislagt bad med profilert baderomsinnredning med servant, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin, toalett og badstue. Toalettrommet er utstyrt med toalett og profilert baderomsinnredning med servant. Det er klargjort for montering av dusjkabinett.
  Kjøkken- og baderomsinnredningene består av heltre og er laget av en lokal møbelsnekker.
  Det er totalt seks soverom og rikelig med sengeplasser til både familie og venner. Fire av soverommene er plassert i hovedetasjen, mens to er plassert i loftetasjen. Et av soverommene er innredet som "hyttekontor".
  I loftetasjen er det en TV-stue, noe som er perfekt dersom det er mange på hytta. Fra TV-stua har du direkte utgang til sydvendt balkong.
  Bod/teknisk rom er utstyrt med sikringsskap, varmtvannsbereder og rør-i-rør system.
  En utvendig sportsbod, perfekt for oppbevaring av skiutstyret.
  Det er installert fibernett i hytta.

  Oppvarming

  Peisovn i stue. Ildstedet er opparbeidet med flott skifer på pipe og vegg. Varmekabler på bad, toalettrom og gang. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.04.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

  Eventuell adgang til utleie

  Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

  Diverse

  Hytta selges i utgangspunktet møblert med unntak av enkeltseng i loftetasjen, dobbeltseng på gjesterommet, avlastningsbord på kjøkkenet, to kommoder, hvit hylle og bålpanne.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Høystandard hytte beliggende på Flugonfjell med panoramautsikt over Tuddalsfjellene og over til Lifjell.
  Hytta ligger sydvendt, her kan du nyte sol, utsikt og rolige dager inntil en lun hyttevegg. Hyttefeltet består av store tomter med god avstand mellom hyttene. Ski-in/ski-out til Flugonfjell skisenter gir lett tilgjengelighet for alpint. Det er milevis med preparerte langrennsløyper rett utenfor hytteveggen.
  Umiddelbar nærhet til flotte turområder både sommer og vinter. Det er gode bær- og fiskemuligheter i nærheten. Det er flere fjellvann i området med muligheter for bading. Gaustatoppen som er et av Norges vakreste fjell, ligger en kort kjøretur unna, forutsatt at veien er åpen. Gaustatoppen er Telemarks høyeste topp og byr på Sør-Norges videste utsikt.
  Det er det ca. 10 minutter med bil til Joker, hvor du har alt du trenger til din daglige handel. Fra hytta er det ca. 27 minutter med bil til dagligvarebutikken Spar, som har et bredere utvalg og lademulighet til elbil.

  Adkomst

  Fra Spar Saulandtunet: Følg Fylkesvei 651 i ca. 18,1 kilometer mot Tuddal, og ta til høyre inn på Flugonvegen. Fortsett videre ca. 4 kilometer og ta inn på Flugonfjellvegen. Hytta vil ligge på venstre side etter ca. 750 meter. Hytta er merket med Krogsveens sin "til salg " plakat. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på ca. 1.559 kvm. Stor naturtomt med plen og gruset innkjørsel. Tomten ligger sydvendt med gode solforhold og panoramautsikt. Stor overbygd veranda i trevirke med profilerte stolper. Overbygd inngangsparti som også har profilerte stolper. Fra loftstuen har du direkte adkomst til overbygd balkong.

  Parkering

  Gruset innkjørsel med god plass til flere biler.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen er tilknyttet privat ledningsnett som kommer fra grunnvann via private stikkledninger. Det er eget renseanlegg for hyttefeltet. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til fritidsboligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til hyttebebyggelse i henhold til reguleringsplan Flugonfjell vest datert 19.03.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 7.156,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, hytterenovasjon og feiing/tilsyn.
  Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9400,-
  Fritidsboligen har en årlig forsikringspremie på kr. 4.512,-
  Avgift for vann, avløp, vedlikehold av veinettet kr. 12.000,- pr. år.
  Velavgift er kr. 600,- pr. år.
  Fritidsboligen er tilknyttet fibernett fra Altibox, og har en kostnad på kr. 649,- pr. mnd. Internettdekoder medfølger ikke.
  Fritidsboligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr. 520,- pr mnd. Alarmen medfølger.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2019 var kr 618.378,- ifølge skatteetaten.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten er inkludert i de kommunale avgiftene og utgjør kr. 4.107,- pr. år.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.592,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring for hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Ann-Kristin Somby og Magne Flågan

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr. 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Provisjonssats på 1,4 % av salgssummen.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 15.500,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0060/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.2160

  Dato

  Sist oppdatert: 25. mai 2022 kl. 14:19

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende fritidsboliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.