Komplett salgsoppgave

Søndre Tenvikvei 11

8 900 000 kr
35 m²
2 soverom
Velkommen til Søndre Tenvikvei 11!
Velkommen til Søndre Tenvikvei 11!
Kart
Del
Nøtterøy/Tenvik
Unik mulighet i sjøkanten med fantastisk utsikt, egen brygge og rett til bruk av sjøbod!
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  8 900 000 kr
 • Omkostninger
  223 500 kr
 • Totalpris
  9 123 500 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  50 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  35 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  15 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  5 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1999
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Søndre Tenvikvei 11 !
Hytte oppført i 1999 og tilbygget/ombygget i 2013. Den er 41 kvm. og innehar stue, kjøkken, bad og to soverom.
Det er gangavstand til en hyggelig sjøbod som eiendommen har tinglyst rett til å bruke. Denne er ca. 7 kvm. Hytta har også en utvendig bod på 2 kvm.
Eiendommen har egen brygge hvor man kan fortøye båten slik at man enkelt kan ta seg ut i Færders vakre skjærgård. Mange fine badesteder i gangavstand, samt flotte turstier i naturskjønne omgivelser.
Det er bilvei frem til en parkeringsplass hvor hytta har tinglyst rett til to parkeringsplasser. Eiendommen er tilkoblet vann og avløp.
Her kan du virkelig senke skuldrene og nyte sommeridyll på sitt beste!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Søndre Tenvikvei 11, 3140 NØTTERØY
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 89, bruksnummer 107

Innhold

BRA-i:
Hytte:
1. etasje 35 kvm: Stue, kjøkken, bad og soverom
BRA-e:
Bod/utedo:
1. etasje 2 kvm: Bod
Hytte:
1. etasje 6 kvm: Soverom ved inngang
Sjøbod:
1. etasje 7 kvm: Sjøbod
Åpent areal:
Hytte:
1. etasje 5 kvm: Overbygget platting ved inngang
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.04.2024 utført av Anticimex v/ Jostein Jacobsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Romløsninger og bad fraviker noe fra tegninger på byggesøknad om ombygging/tilbygg fra 2013. Det gjøres oppmerksom på at deler av plattingene ikke er søkt om, og det er derfor usikkert om disse er godkjent. Selger opplyser at opprinnelig bebyggelse/hytte ble oppført ca 1961/1962 og ble erstattet med nyoppført hytte i 1999. Bryggen har vært der så lenge selger kan huske, men årstallet er usikkert.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
Bygningen er oppført på støpte pilarer på grunn, med etasjeskiller av trekonstruksjon. Yttervegger i trekonstruksjoner. Fasader med trekledning. Saltak tekket med shingel. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår og 2013, foldedør fra 2014 og terrassedører i 2-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Baderomsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Det mangler sokkellist i våtsone i dusjen. Redusert levetid kan ikke utelukkes. Det er observert hull, etter tidligere installasjoner, på vegg innenfor våtsonen i dusj, rett bak eksisterende toalett. Det er usikkerhet om hull er forsvarlig tettet.
- Det er observert hakk, riper og generelt slitasje på gulvbord av tre, særlig i stue og kjøkken. Det er også merker i gulv etter tidligere vegg der kjøkken er i dag. Det merkes også stedvis knirk i gulvene, eksakt årsak er ikke kjent.
- Det er noe merkbare skjevheter i hytta.
- Det kan virke til å være noe motfall på avløpsrør under hytte. Dette er også observert av selger, som har hatt kontakt med rørlegger angående problemet. Det opplyses allikevel fra selger om at avløpet fungerer, usikkert om det blir utbedret på nåværende tidspunkt. Krever oppfølging og nærmere ettersyn.
- Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Kledning og hjørnekasse ligger tett på terrenget/fjellet, på et området bak hytta. Plattinger ligger tett inntil kledning flere steder, noe som kan forkorte levetid på kledning. Vindusomrammingen har stedvise moderate råteskader. Råteskader bør utbedres.
- Terrassedører/inngangsdører har tegn på slitasje med tegn på oppsprekk og malingsavflass. Vedlikehold av dører og øvrige tiltak anbefales. Dørblad til dører har kontakt med karm/terskel på terrassedør til stue og til soverom. Tiltak anbefales, dør/karm bør justeres.
- Yttertak: Symptomer på slitasje og elde er registrert, det er og registret stedvise skader og reparasjoner. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer, er TG2 valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er benyttet et tekkingsmateriale (på deler av taket) som er beregnet for bruk på tak med høyere takvinkel. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader er TG2 valgt for å belyse at bygningsdelen kan ha svekket lekkasjesikkerhet. Israft/vannbord på vindskier har sprekkdannelser og malingsflass. Krever ettersyn, tiltak anbefales.
- Stedvis manglende overflatebehandling av terrassebord på plattinger. Rekkverk på platting mot nordvest er løst, og mangler enkelte spiler, tiltak anbefales. Det er etablert et rekkverk på fjellkant ved platting mot sørvest. Her er rekkverkshøyden målt til 45 cm på det laveste, og er derfor ikke i henhold til lovverket. Krever oppfølging og tiltak anbefales.
- Deler av området under hytte er ikke tilstrekklig besiktiget grunnet lavhøyde og trang adkomst. TG2 er gitt for å belyse risiko for deler av konstruksjon som ligger nært terreng og
underlag. Fare for skjulte feil og skader på konstrukjson av treverk.
- Drenering: Det anbefales å lede takvann i rør videre vekk fra hytte. Dette er særlig aktuelt på bakside. Dette for å minske fuktbelasting på bjelkelag og konstrukjson. Ekstra fuktighet her overtid kan ha negative konsekevnser for konstrukjsonen.
- Rekkverkets utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten. Deler av forstøtningsmur er tørmurt/ murt av naturstein. Krever tilsyn og ytterligere undersøkelser anbefales.
- Det er eldre kledning på bakvegg, som har tegn på elde og råtedannelse. Tiltak bør påregnes.
TGIU:
- Stakeluke er ikke lokalisert.
Selger opplyser:
- Det har i årenes løp vært en mus eller to inne i hytta, men ikke de siste årene. Hytta ligger inntil skog så maur vil sees innimellom, men sjelden inne i hytta . For sikkerhets skyld bruker vi maurkverk rundt hytta hver vår.
- Det ble tettet en liten flik av pappen på taket i fjor sommer. Stormen hadde tatt tak og løsnet litt av pappen.
- Opprinnelig bebyggelse/hytte ble oppført ca 1961/1962 og ble erstattet med ny oppført hytte i 1999.
- Bryggen har vært der sålenge selger kan huske, men årstallet er usikkert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Moderniseringer og påkostninger

Følgende er modernisert/påkostet:
- Koblet til kommunalt vann og avløp for ca. 2 år siden

Standard

Hytte oppført i 1999 og tilbygget/ombygget i 2013. Den er 41 kvm. og innehar stue, kjøkken, bad og to soverom.
Hytta har en gjennomgående god hyttestandard med gulvbord av tre, vegger og himling med trepanel. Det er profilerte innerdører.
Kjøkken med åpen løsning mot stue hvor det er vegger og himling med malt/beiset trepanel. Kjøkkeninnredningen er fra 2013 med slette fronter og glassdører i overskap. Laminert benkeplate med nedfelt vask, ett-greps blandebatteri. Det er integrert kjøleskap, stekeovn og platetopp og etablert komfyrvakt. Fritthengende ventilator på vegg. Vannrør av typen rør i rør system fra 2013 og avløpsrør av plastmateriale fra 2013 og 2021.
Badet er fra 2013. Gulv med gulvbelegg og varme. Vegger med baderomspanel og himling med malt trepanel. Det er gulvstående toalett, dusj med to-greps blandebatteri og hånddusj, vegghengt servant med vask og speilskap med integrert lys. Her er også varmtvannsbereder plassert. Vannrør av typen rør i rør system fra 2013 og avløpsrør av plastmateriale fra 2013 og 2021. Avtrekksviften er plassert i vegg.
Det er gangavstand til en hyggelig sjøbod som eiendommen har tinglyst rett til å bruke. Denne er ca. 7 kvm. Hytta har også en utvendig bod på 2 kvm.
Her kan du virkelig senke skuldrene og nyte sommeridyll på sitt beste!

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Stuebord medfølger ikke handelen. Senger og eventuelt sofa, samt klaffebord kan stå igjen etter nærmere avtale.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og naturlig ventilasjon. Det er varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1999. 
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3811/89/107:
08.05.1991 - Dokumentnr: 5241 - Forkjøpsrett
RETTIGHETSHAVER: BJØRG OG OLE JOHAN EIDE
Det heter seg i eldre skjøte for overføring av gnr. 89, bnr. 107 at ved salg ut av familien skal giver/gjenlevende ektefelle, Ole Johan Eide ha forkjøpsrett. Forkjøpsretten vil bli slettet.
27.04.1973 - Dokumentnr: 2033 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:5
Skjøte ved salg av gnr. 89, bnr. 107 hvor det bemerkes at adkomst til eiendommen skjer over hovedbølet øst og nord for tomta. Motorkjøretøy er ikke tillatt.
17.09.1981 - Dokumentnr: 6312 - Bestemmelse om vannrett
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:27
Avtale hvor eier av gnr. 89, bnr. 27 gir eier av gnr. 89, bnr. 27 tillatelse til å bygge nærmere opp til eiendomsgrensen til gnr. 89, bnr. 5 enn 4 meter ved oppsetting av anneks. Som gjenytelse for det tillater eier av gnr. 89, bnr. 27 at gnr. 89, bnr. 107 får fri tilknytning til opplegg for sommervann inn på eiendommen til gnr. 89, bnr. 27.
20.07.2018 - Dokumentnr: 1050314 - Bestemmelse om spillvann/drensvann/stikkrenner
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:133
Erklæring hvor Søndre Tenvikvei 9 (89/133) gir Søndre Tenvikvei 11 (89/107) rett til å grave og etablere spillvann/overvann/vannledning med tilhørende installasjoner over min eiendom og rett til å vedlikeholde rør/ledning med tilhørende installasjoner.
23.07.2018 - Dokumentnr: 1056276 - Erklæring/avtale om bruk og vedlikehold av sjøbu
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:143
Eiere av gnr. 89, bnr. 107 skal ha stedvarig og vederlagsfri bruk av midtre sjøbu på eiendom gnr. 89, bnr. 143, samt fri adgang til bruk og vedlikehold av denne sjøbu.
26.09.2018 - Dokumentnr: 1323583 - Bestemmelse om kloakkledning og vedlikehold av anlegg/ledninger
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:140
Avtale hvor er av Søndre Tenvikvei 16 (89/140) gir eierne av Søndre Tenvikvei 19 (89/133) og Søndre Tenvikvei 11 (89/107) tillatelse til å koble seg på kloakkum som ligger på Søndre Tenvikvei 16. Ved tilkobling skal arealet rundt tilbakestilles i den stand det var før tilkobling. Dette er det eier av Søndre Tenvikvei 9 og 11 som bekoster og har ansvar for.
01.10.2018 - Dokumentnr: 1340317 - Bestemmelse om parkering
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:103
Eiere av gnr. 89, bnr. 107 i Færder skal ha stedvarig og vederlagsfri bruksrett til parkering av to biler på avtegnet område på vedlagt kart. Området ligger på gnr. 89 bnr. 103 i Færder (tidligere gnr. 89, bnr. 144). Dette skal gjelde så lenge Færder kommune tillater parkering i dette området. Hvis Færder kommune ikke tillater parkering i angitte område, står ikke eier av gnr.89, bnr.103 ansvarlig for erstatningsområde. Eier av gnr.89, bnr.107 står for vedlikehold av angitte område.
12.09.2019 - Dokumentnr: 1068103 - Bestemmelse om vann/kloakk, adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler, bestemmelse om grøfter/kummer og bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:89 Bnr:5
Eiere av eiendommene 89/133, 89/107 og 89/27 i Færder kommune gis rett til å legge og ha liggende stikkledninger for vann og/eller avløp med nødvendige kummer gjennom eiendommen 89/5. Ledningene legges etter følgende trase (vedlagt ledningskart) frem til kommunalt ledningsnett. Grunneier gir ledningseier fri adgang til eiendommen for nødvendig vedlikeholds- og reparasjonsarbeider. Videre forplikter grunneier seg til ikke å utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelig. Dersom grunneier ønsker å gjennomføre tiltak (bygning, støttemur, flytting, utgraving osv.) som gjør det nødvendig å beskytte eller flytte ledning, plikter grunneier i samarbeid med ledningseier å finne en løsning som fortsatt gir eiendommen tilknytning til hovedledninger. Løsningen skal godkjennes av kommunen som myndighet etter Plan- og bygningslovgivningen og som eier av hovedledninger. Kostnadene ved eventuell flytting og/ eller beskyttelse (f.eks. kanal, varerør) av ledning er et forhold mellom grunneier og ledningseier som avgjøres når slike tiltak måtte bli aktuelle.
Ledningseier forplikter seg til å sette terrenget i ledningstraseen i den stand det var før arbeidet ble satt i gang så langt dette er mulig. Arbeidet utføres i samråd med grunneier.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En flott beliggende eiendom helt i sjøkanten– vestvendt med sen kveldssol og fin sjøutsikt. Eiendommen ligger attraktivt til i Tenvik, innerst i rolig og barnevennlig blindvei uten trafikk. Få skritt ned til egen brygge med båtplass og bademulighet, samt kort vei til en fin strand på friområde med ypperlige bade-/ og rekreasjonsmuligheter for liten og stor. Eiendommen er særegen og usjenert beliggende med sjøen og skogen som nabo. Mange koselige tilgjengelige turstier og kyststi i området.

Adkomst

Fra Tønsberg kjør mot Tjøme, etter Borgheim ta Tenvikveien til høyre og følg denne til enden ved kai anlegget på Tenvik. Ta så Søndre Tenvikveien opp til venstre og følg veien forbi parkeringen og opp til høyre. Følg deretter veien helt til enden hvor hytta befinner seg få skritt unna. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1.218,1 kvm. Svært solrik, skrånende naturtomt rett i sjøkanten med nydelig utsikt. Mange fine steder man kan sette seg og nyte sol fra morgen til kveld i naturskjønne omgivelser.
Deler av tomten har usikker grense da denne ikke er oppmålt i nyere tid, avvik kan forekomme ved ny oppmåling.

Parkering

To tinglyste parkeringsplasser i enden av Søndre Tenvikvei.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer. Se vedlagte VA kart for oversikt over felles private ledninger. Tinglyst avtale om vedlikehold av felles pumpestasjon og opplegg til kommunalt vann og avløp foreligger. Vannet er kun sommervann, vannrørene er klamret oppunder stubbeloft på hytta. Avløpsrørene er festet/støttet opp under hytta, og ført videre ned til felles pumpekum ved nabo hytte. Pumpekum har, i følge selger, årlig tilsyn av rørlegger som også har ansvar for stengning og åpning av vann vår og høst. Det er etablert en vakumventil for lufting av kloakk i kjøkkenbenk.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 06.09.2023 avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende. Gnr. 89, bnr. 5 er avsatt til friområde i kommuneplanen.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.615,- for 2024. I dette inngår gebyr for vann, avløp og sommerrenovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.500,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.000,-.
I tillegg årlig utgift til rørlegger for årlig tilsyn med vann og avløp systemet. Til nå har dette hatt en kostnad i underkant av kr. 2000,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 432.443,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.123.500,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 12.550.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hege Eide

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 19.200,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 2 stk. er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0030/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2330

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:25

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.