Komplett salgsoppgave

Beddingen 20

10 900 000 kr
88 m²
2 soverom
Velkommen til Sameiet Stranden på Aker Brygge.
Velkommen til Sameiet Stranden på Aker Brygge.
Kart
Del
Per-Christian Søreng
Presenteres av
Per-Christian Søreng
Aker Brygge
Romslig og flott 3-roms eierleilighet i 7 etg. Lun balkong på 6 kvm. Sjøgløtt. Garasje med lader. Heis. Felles terrasse.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  10 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  5 232 kr
 • Omkostninger
  273 500 kr
 • Totalpris
  11 178 732 kr
 • Etasje
  7
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  88 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 593 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Sentral beliggenhet. Stille. Trygt nabolag.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott, gjennomgående og tilbaketrukket 3 roms eierleilighet. Stille, rolig og skjermet beliggenhet i 7. etasje i det staselige teglsteinsbygget på Aker Brygge, tegnet av arkitekt Kari Nissen Brodtkorb. Fra stuen har man utgang til en overbygget og koselig balkong på 6 kvm med sjøgløtt. Stue og balkong vender mot felles terrassen/indre atrium. Soverommene vender mot rolig torg.
 • Heis med direkte adkomst til garasjeplass m/lader og kjellerbod i bakkant. Trappefri adkomst.
 • Varmtvann og fyring fra fjernvarme inkludert.
 • Grunnpakke kabel-tv og internett er inkludert.
 • Alarmanlegg inkl. innbruddsalarm og røkvarsler direkte til Bryggedrift med 24 timers vakt er inkludert.
 • Overbygget balkong på 6 kvm.
 • Garasjeplass med el-bil lader
 • Kjøkken m/hvitevarer medfølger
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Beddingen 20, 0250 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 209, bruksnummer 447, seksjonsnummer 31, ideell andel 1/1

  Innhold

  (BRA-i): 88 kvm
  Leiligheten er romslig og gjennomgående og ligger i byggets 7 etg.
  Inneholder: Entré, bod, gang, bad, to soverom og stue/spisestue med delvis åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til balkong på 6 kvm.
  Bruksrett til garasjeplass (med el-bil lader) nr. 45 med bod (5 kvm) i bakkant i U2, plan K.
  Kjellerboder er fellesarealer som styret i borettslaget/sameiet fordeler og kan omdisponere.
  Felles takterrasse i 3.etasje og felles sykkelparkering i underetasje (U2).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 16.03.2024 utført av Tim Roar Fauske i Anticimex.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
  Boligbygg over 9 etasjer samt tre underetasjer. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med spekket teglstein, fasadeplater og pussede flater. Hovedsakelig flatt tak belagt med papp/membran e.l (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og brannklasse B30. Usikker lydklasse. Vinduer og balkongdør med tolags isolerglass fra byggeår. Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg og elektriske varmekabler på bad. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via veggventiler. Adkomst via felles trapperom eller heis. Oppgangen har callinganlegg.

  Standard

  Eiendomsmegler Per-Christian Søreng i Krogsveen avd. Aker Brygge har gleden av å presentere denne store og hyggelige 3-roms leiligheten i Beddingen 20, det flotte teglsteinsbygget/Signalbygget på Aker Brygge tegnet av arkitekt Kari Nissen Brodtkorb.
  Leiligheten har en stille og rolig intern beliggenhet.
  Fra stuen har man utgang til en lun, koselig og sydøstvendt overbygget balkong på 6 kvm med sjøgløtt.
  Stuen og balkongen vender mot indre atrium.
  Begge soverommene vender mot en rolig plass.
  Våtrom - Bad:
  Bad fra byggeår. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Malt betonghimling. Servantskap med profilert front. Servantbenk i stenmateriale og underlimt servant i porselen med ett-greps armatur. Speil innfelt i flisvegg over servant. Lysarmatur på vegg over speil. Stikkontakt på vegg. Innmurt badekar med innfellbar glassvegg og to-greps armatur. Frittstående toalett. Synlige vannrør av typen plastbelagte kobberrør og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksventil på vegg med mekanisk avtrekk ut av bygget.
  TG 2:
  Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å være fra byggeår og ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Usikker restlevetid.
  Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har fuktskader. Utbedringer/utskifting bør påregnes.
  Overflater vegger: Badekar er Innmurt og det er ikke tilgang for inspeksjon på befaringstidspunktet. Etablering av tilkomst for inspeksjon anbefales.
  Overflater gulv: Det registreres riss bom lyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
  Badekar er innmurt og det er ikke tilgang for inspeksjon på befaringstidspunktet. Etablering av tilkomst for inspeksjon anbefales. Fuktskade på sokkelkloss ved dør.
  Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet er vurdert til å være fra byggeår og har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker.
  Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.
  Våtrommet er vurdert til å være bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. TG 2 settes for å belyse risiko grunnet våtrommets alder. Det er derfor utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument. Det ble ikke oppdaget forhold som kan tolkes til fuktskade. Det foreligger ingen sikre opplysninger om våtrommet på befaringstidspunktet. Fallforhold (gulv) Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 10 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet. Avløpsrør (inkl. sluk): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Begrenset restlevetid.
  Kjøkken:
  Kjøkkeninnredning fra 2008, som ble overflatebehandlet/malt sort i 2019 i følge selgers opplysninger. Innredning med slette fronter i matt sort utførelse. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter og belysning under overskap. Nedfelt induksjonstopp. Ventilator med belysning og kullfilter. Stekeovn og espresso maskin plassert i høyskap. Innebygget oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryserdel plassert i nisje. Synlige vannrør av typen plastrør og synlige avløpsrør i plast.
  Hvitevarene på kjøkken følger med. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake (2019), og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk. 
  TG 2: Avløpsrør er vurdert til å ha passert mer enn halvparten av forventet brukstid. Begrenset restlevetid.
  Øvrige rom:
  Gulvflater med parkett.
  Malte veggflater.
  Himlingsflater med malt betong. Nedsenket platehimling i gang.
  Takhøyder er målt på tilfeldige steder i leiligheten. Bad: 2,42 meter. Gang: 2,17 meter. Øvrige rom ca: 2,38 meter.
  Profilerte innerdører.
  Skyvedørsgarderobe i soverom 1 med mål på ca. 1,85 meter.
  Skyvedørsgarderobe i soverom 2 med mål på ca. 3,0 meter.
  Balkong:
  Utgang fra stue til en overbygget balkong på 6 m2. Betongdekke belagt med trebord. Rekkverk av mur og metall konstruksjoner. Elektrisk terrassevarmer, belysning og stikkontakter er montert.
  TG 2: Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.
  Dører og vinduer:
  Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås og brannklasse B30. Usikker lydklasse. Vinduer og balkongdør med to-lags isolerglass fra byggeår.
  Etasjeskiller av betong.
  Gulv mot grunn og etasjeskillere måles ved bruk av laser for eventuelle skjevheter. I utgangspunktet måles 2 rom i hver etasje (eventuelt kryssmåling i ett rom), og i hvert rom er det 5 målepunkter. Følgende rom er målt: kryssmåling av stue.
  Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
  Synlige vannrør av typen plastrør og plastbelagte kobberrør. Synlige avløpsrør i plast. Felles varmtvann. Oppvarming via radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg og elektriske varmekabler på bad. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via veggventiler.
  TG 2:
  Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Gjelder skjulte vannrør av kobber fra byggeår: Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Usikker restlevetid. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
  Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Skjulte avløpsrør fra byggeår er vurdert til å ha passert mer enn halvparten av forventet brukstid. Begrenset restlevetid.
  TGIU:
  Ventilasjon: Anlegget er felles for bygningen. Bygningsdelen er ikke undersøkt.
  Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
  Hovedstoppekran: Stoppekran er ikke lokalisert. Stoppekran bør lokaliseres.
  Elektrisk anlegg:
  Sikringsskap plassert i innvendig bod. Automatsikringer. Skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
  TG 2: Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
  Med bakgrunn i de registrerte avvik(manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget) bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
  Varmtvann, fyring via fjernvarme.
  Trappefri adkomst. Heis til leilighetsplan og ned til garasje og bod i kjeller.
  Alarmanlegg inkludert innbruddsalarm og røkvarsler direkte til Bryggedrift med 24 timers vakt.
  Tilknyttet Kabel-TV og Internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Brann:
  Det er røykvarslere i leiligheten.
  TG 3: Det er ikke brannslukkingsutstyr iht gjeldende forskrift i boligen. Brannslukkingsutstyr må anskaffes.
  Heis med direkte adkomst til garasjeplass m/lader og kjellerbod i bakkant. Trappefri adkomst.
  For ytterligere teknisk beskrivelse og tilstandsgrader (TG), henvises det til tilstandsrapporten som er vedlagt den digitale salgsoppgaven.

  Oppvarming

  Oppvarming med fjernvarme via radiatorer. Det er varmekabler på baderomsgulv.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men brukstillatelse ble gitt 18.07.1990
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  - Det må oppsettes fysisk avsperringer mot byggeplassområdet.
  - Vinduer skal sikres med rekkverk eller brystning.
  - Forutsetter innsetting av brannklassifisert glass der det er påkrevet.
  - Dokumentasjon på at de sanitære innstallasjoner er godkjent skal sendes inn før ferdigattest utstedes.
  Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  301/209/447/31: 21.08.1987 - Dokumentnr: 53876 - Erklæring/avtale
  AVTALE MELLOM SAMEIET AKER BRYGGE(UTBYGGER) OG OSLO KOMMUNE VEDR BYGGING AV PARKERINGSPLASSER Gjelder denne registerenheten med flere
  Nye vilkår
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.09.1989 - Dokumentnr: 63017 - Erklæring/avtale
  MELLOM OSLO KOMMUNE OG AKER EIENDOM AS
  Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere
  15.12.1989 - Dokumentnr: 88874 - Erklæring/avtale vedr. drift av teknisk anlegg m.v.
  Kan ikke slettes uten samtykke fra samtlige berørte eid.
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:209 Bnr:447 Gjelder denne registerenheten med flere
  15.12.1989 - Dokumentnr: 88887 - Best. om adkomstrett
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:26
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:27
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:28
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:29
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:30
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:31
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:32
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:33
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:34
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:35
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:36
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:37
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:38
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:39
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:40
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:41
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:42
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:43
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:44
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:45
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:46
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:47
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:48
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:49
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:50
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:51
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:52
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:53
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:54
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:55
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:56
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:57
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:58
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:59
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:60
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:61
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:62
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:63
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:64
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:65
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:66
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:67
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:68
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:69
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:70
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:71
  Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:72
  Gjensidig adgang til rømningsveier
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra partene
  Overført fra: Knr:0301 Gnr:209 Bnr:447
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.12.1989 - Dokumentnr: 88888 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:209 Bnr:24 ang forankring av kai
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra gnr 209 bnr 24 Overført fra: Knr:0301 Gnr:209 Bnr:447 Gjelder denne registerenheten med flere
  12.07.1991 - Dokumentnr: 35825 - Bruksrett Bruksrett til parkeringsplass nr. 45 i gnr. 509 bnr. 1 snr. 18, samt til bod nr. 45 i d.s.
  21.12.1990 - Dokumentnr: 77999 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 31
  Formål: Bolig Sameiebrøk: 96/17665
  03.02.2015 - Dokumentnr: 99456 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
  Snr: 31 Formål: Bolig Sameiebrøk: 96/17675
  Registrert feil nevner ved reseksjonering tinglyst 26.10.2001 med dokumentnummer 65655. Rettet etter tingl. § 18. 03.02.2015, BRN
  15.12.1989 - Dokumentnr: 88887 - Best. om adkomstrett
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:1
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:2
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:3
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:4
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:5
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:6
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:7
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:8
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:9
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:10
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:11
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:12
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:13
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:14
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:15
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:16
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:17
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:18
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:19
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:20
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:21
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:22
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:23
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:24
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:25
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:26
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:27
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:28
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:29
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:30
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:31
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:32
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:33
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:34
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:35
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:36
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:37
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:38
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:39
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:40
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:41
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:42
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:43
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:44
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:45
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:46
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:47
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:48
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:49
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:50
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:51
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:52
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:53
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:54
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:55
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:56
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:57
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:58
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:59
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:60
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:61
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:62
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:63
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:64
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:65
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:66
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:67
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:68
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:69
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:70
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:71
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:72
  Kan ikke slettes uten samtykke fra partene
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.05.1991 - Dokumentnr: 24274 - Erklæring/avtale
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:18
  Bestemmelse om garasje/parkingsplass
  15.05.1991 - Dokumentnr: 24274 - Erklæring/avtale
  Rettighet hefter i: Knr:0301 Gnr:509 Bnr:1 Snr:18
  Bruksrett til lagerrom.
  Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
  Dagboknr 1990/77999-2/105 , tinglyst 21.12.1990, type heftelse: Pantsettelseserklæring - sameiet
  Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
  I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
  Det er tinglyst servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bruksrett til lagerrom og garasjeplass, adkomstrett etc
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til sameiet.

  Diverse

  Selger har ikke bebodd eiendommen fast, det er barna som har bebodd. Derfor har selger mindre kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.
  I kuldeperioder er det stor fare for frosne radiatorer når vinduene står åpne og radiatorene er avstengt.
  Når det er frost ute må vinduene kun åpnes fort kort lufting, under tilsyn. Dette gjelder særlig soverommene.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Ytterst på Aker Brygge ligger sameiet Stranden i teglsten, glass og smijern. Her har du alle byens tilbud rett utenfor dørstokken, men uten trafikkstøy og eksos. Enten du har båt eller ikke, dette yrende havnelivet er nødt til å sjarmere deg. Her viser Oslo seg fra sin beste side med bryggetorg, teatre, cafeer, restauranter og forretninger av alle slag. Spis japansk én dag, italiensk en annen - kulinarisk er det ingen grunn til å gå utenfor Aker Brygge og Tjuvholmen.
  Du bor i et bilfritt bomiljø midt i hjertet av en pulserende storby. 20 minutter til Oslomarka, 7 minutters spasertur til Karl Johan - Bygdøy, Rådhuset og Akershus Festning er i ditt eget nærmiljø. Bygget er tegnet av arkitekt Kari Nissen Brodtkorb. Hun har vunnet flere arkitekturpriser nasjonalt og internasjonalt, og dette bygget er selve signaturbygget på Aker Brygge.
  Sentralt med kort vei til de fleste servicetilbud. Gode shoppingtilbud på Aker Brygge, House of Oslo og Karl Johans gate. Aker Brygge og Tjuvholmen har en rekke gode restauranter og kaféer.
  Kort gange til trikk nr. 12 fra Aker Brygge (vestbaneplassen) mot Oslo Sentralbanestasjon og andre veien mot Majorstuen. Buss nr. 32 fra Munkedamsveien mot Sjølyst og mot Kværnerbyen (stopper i Bjørvika). Buss 54 til Kjelsås og buss 21 til Helsfyr fra Tjuvholmen.
  Det går egen ferge fra Aker Brygge til Bygdøy, øyene i Oslofjorden, Nesodden og Fornebulandet.
  Tog/flytog/buss/t-bane fra Nasjonalteateret ca. 10 min. gange.
  Aker Brygge har i dag et mangfold av butikker, Vinmonopol , mange forskjellige serveringssteder, og scenen Latter hvor Norges fremste komikere fremfører sine opptredener. I tillegg kommer alle kultur- og handelstilbud på Tjuvholmen og i Vika.
  Mer info kan sees på http://www.bydelakerbrygge.no eller www.npro.no
  Ellers er Tjuvholmen i umiddelbar nærhet med brygger, grøntarealer, badestrand, flere restauranter, barer, gallerier og butikker etc.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.
  Veibeskrivelse: Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 3 474,6 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
  Det er felles terrasse i 3. etg.

  Parkering

  Det medfølger en bruksrett til 1 garasjeplass i lukket garasjeanlegg for beboerne. Plass nr 45 på plan K.
  Fastmontert lader for EL-bil følger med.
  Bruksretten er knyttet opp til leiligheten.
  Fellesutgiftene for garasjeplassen faktureres kvartalsvis fra Aimo og kommer i tillegg til felleskostnadene til sameiet.
  Det er begrensninger for salg og utleie av bruksretten til parkeringsplassen.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Det foreligger planer for utbygging på Filipstad.
  Eiendommen er regulert til forretning, kontor, bolig og bevertning i henhold til reguleringsplan S-2919 datert 26.08.87 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 26.08.87.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Gården er på gul liste.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Totale fellesutgifter for boligsameiet og garasjen kr 9 593,- pr. mnd. og fordeles slik:
  1. Fellesutgiftene til boligsameiet er kr kr 8 830,- pr. mnd. (faktureres kvartalsvis) og inkluderer: Varmt vann, fyring (fjernvarme), kabel-tv, internett, drift av sameiet, renhold av fellesarealer, alarm, døgnåpent vaktkontor etc. se regnskapet/årsoppgave som er vedlagt den digitale salgsoppgaven.
  Felleskostnadene fastsettes hvert år ut ifra budsjett og faktureres kvartalsvis.
  Avvik mellom faktiske og budsjetterte kostnader avregnes påfølgende år og faktureres den som er registrert som eier av seksjonen på fakturadato.
  Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger og energikostnader.
  2. Fellesutgifter for bruksrett til garasjeplassen er kr 763,- pr mnd. og fordeles slik: kr 395,- per mnd. til Aimo Park for driftskostnader. Kr 368,- per mnd. for felleskostnader til Storebrand.
  Garasjeplassen faktureres pr. kvartal.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4 000,- pr. år.
  Eiendomsskatten utgjør kr. 4 942,- for 2024.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv.
  Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Boligen er tilknyttet innbruddsalarm og røykvarsler direkte til Bryggedrift med 24-timers vakt.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2022 var kr 2 309 020,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 8 774 277,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Eiendomsskatt

  Eiendomsskatten utgjør kr. 4 942,- for 2024.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 13 550,- pr. 31.12.2023
  Andel fellesgjeld er kr 5 232,- pr. 31.12.2023
  Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld,
  samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11 173 500,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 9.250,- for boliger/hytter med seksjonsnummer. 
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 11 178 732,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 5 232,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Arnfinn Nordstrand og Berit Nordstrand

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Stranden, med sameiebrøk 96/17675.
  Sameiet består av 112 leiligheter og 27 næringsseksjoner.
  Forretningsfører er Bryggedrift AS, tlf. 23238700.
  Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse.
  Styret har i løpet av det siste årene hatt hovedfokus på:
  - Vedlikehold av bygningen
  - Kostnadsoppfølging
  - Budsjetter
  - Energi — muligheter til begrense energikostnaden. Sameiets har fått inngått ny avtale på fjernvarme fra 1.juni som ga betydelig reduserte fjernvarmekostnader. P elforbruket fr
  boligseksjonene støtte for en måler begrenset til 5000 kwh pr måned.
  - Heiser — utskifting og finansiering
  - Solskjerming — En ny standard er utredet i samarbeid med Arkitekt Karl Brodtkorb for
  ivareta byggets arkitektoniske og bygningsmessige kvaliteter, samtidig som beboere kan
  f fungerende solskjerming.
  Vedlikehold 2022
  I tillegg til løpende drift er dette utført i 2022:
  • Heisene i Sameiet Stranden har høye vedlikeholdskostnader, og en snarlig utskifting av alle heiser er i gang.
  Et enstemmig årsmøte besluttet i 2022 en utskiftningsplan og finansiering av samtlige heiser ved hjelp av ekstraordinære innbetalinger fra seksjonseierne. Dette anbefales både med hensyn til driftssikkerhet og økonomi. Beddingen 8 har en pgende vannlekkasje med ukjent opphav. Det jobbes med finne årsaken, og løse dette før nytt gulv kan legges.
  • Gamle lysstoffrør utgr og overgang til LED lyskilder for strømsparing, og det er byttet til LED lyskilder i K2 og K3 fellesganger ved kjellerboder for spare strøm.
  • WS generelt har hatt kostnader over budsjett i 2022, som lekkasjer i sjakter og tilbakeslag fra gamle armaturer som har vært ressurskrevende.
  • I forbindelse med oppussing av Wilhelmsens lokaler er det avdekket og utført en del nødvendig vedlikeholdsarbeid p fellesteknisk anlegg.
  • På røropplegget er det utført en del lekkasjeutbedringer og bra nntettinger.
  • På varmeanlegget er det utført en del feilsøkinger, utbedringer med lufting og bytte av ventiler for at varmeanlegget skal levere den varmen det er satt opp til.
  Planlagt vedlikehold 2023
  • Det vil bli byttet 3 av sameiets heiser i 2023.
  • Beddingen 20 med oppstart i januar, forsinket oppstart hvor tidspunkt også ble flyttet for ha drift på heisen i julehøytiden. Denne heisen finansieres over forvaltningsfondet.
  • I henhold til den vedtatte utbyttingsplanen vil heisen i Stranden 73 og vareheis i Beddingen 18 bli byttet høsten 2023. Disse vil bli finansiert i henhold til vedtatt plan fra årsmøtet i 2022.
  • Det er satt av midler til vedlikehold av balustrader, tørt treverk har behov for renhold og behandling.
  • Mange av listene p vinduene blir byttet eller skrapet og malt. Fasaden mot sjøen er mest utsatt.
  • Det vil bli utført flekkmaling i fellesarealer innvendig i bygget der det er nødvendig, og utvendig er det satt av penger til maling av stål som ruster, eller bytte av blekk der det er nødvendig.
  Utført vedlikehold 2023
  I tillegg til løpende drift er dette noen av de tiltakene som er utført i 2023:
  • Det ble byttet tre av sameiets heiser i 2023. Beddingen 18 (næringsheis), Beddingen 20 og Stranden 73. Beddingen 20 ble finansiert over forvaltningsfondet i 2022 og 2023.
  • Beddingen 18 og Stranden 73 ble byttet i løpet av høsten - og det ble innkalt et ekstraordinært innskudd etter tidligere &smøtevedtak.
  • Takterrasser og hndløpere i 3. etasje har fått nødvendig ren hold og vedlikehold.
  • Det er lagt ny membran p gangbro mellom Beddingen 20 og 26, i 3. etasje for stoppe en mindre vannlekkasje. P vannlekkasjen i inngangspartiet i Beddingen 8 er alle kjente lekkasjepunkter blitt utbedret og nytt gulv er lagt.
  • Dronefotografering av tak/fasader for eventuelt avdekke varmelekkasje eller andre skader. Det ble ikke oppdaget noen skader som krever øyeblikkelig handling, men man fikk gode innspill for fremtidig vedlikehold.
  • Det er utført noe flekkmaling i fellesarealer innvendig i bygget der det er nødvendig, og utvendig er det satt av penger til maling av stI som ruster, eller bytte av blekk der det er nødvendig.
  • Vinduer og dører har fatt vedlikehold etter behov, som for eksempel justering, smøring og bytte av pakninger.
  Planlagt vedlikehold 2024
  S lenge man har store kostnader med utskiftning av heiser, har styret valgt være forsiktige med større planlagte forbedringer. Man gjør selvsagt normalt vedlikehold for sikre at sameiets
  eiendeler beholder sin gode standard. Den enkelte seksjonseier kan bidra til holde vedlikeholdskostnadene nede ved for eksempel sørge for at inngangsdørene er last, samt passe p at man ved vedlikehold/oppussing setter opp beskyttelse av heisene. Vi har dessverre allerede hatt skader p gulvene til de nye heisene. • Det er inngått avtale om bytte heisene i Beddingen 26 og Stranden 83 i henhold til den vedtatte utbyttingsplanen fra årsmøtet i 2022.
  • Det er satt av midler til vedlikehold av balustrader, tørt treverk har behov for renhold og behandling.
  • Mange av listene p vinduene blir byttet eller skrapet og malt. Fasaden mot sjøen er mest utsatt. Tiltak utsatt fra 2023.
  • Det vil bli utført noe flekkmaling i fellesarealer innvendig i bygget der det er nødvendig, og utvendig er det satt av penger til maling av stål som ruster, eller bytte av blekk der
  det er nødvendig.
  Det er nødvendig oppgradere kapasiteten p kjøleanlegget som betjener næring i
  Stranden. Kostnaden er ikke avklart enda, men g& kun p næringsseksjonseiere.
  • Vannmlere for alt forbruksvann til Stranden har sluttet virke, og skal byttes. Mlerne er fra byggeret.
  • Varmeanlegget skal oppgraderes med ny sirkulasjonspumpe, og stedvis ombygging av rør etter behov, for gi en bedre varme leveranse ut til områder der det er funnet feil.
  Nytt årsmøte avholdes 24. april, 2024, innkallelse er vedlagt den digitale salgsoppgaven under dokumenter.
  Tidligere foretatte påkostninger:
  - Nyere heis.
  - Byttet alle sanitær og takvannsrør i området ved Wilhelmsen sine lokaler.
  - Vindu og takmembran over inngangspartiet til Stranden 73, 3. etg er byttet etter vannlekkasje.
  - Montert nye heisalarmer i alle heiser.
  - Gamle avtrekksvifter blir byttet fortløpende.
  - Diverse reparasjoner på avløpsrør og lekkasjer.
  - Utvendig mot Stranden er fasaden pusset opp.
  - Byttet avløp- og takvannrør i Beddingen 8 og Beddingen 24.
  Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
  Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
  Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,9 % provisjon av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging fra kr 17.000,-
  Oppgjør: kr 7.500,-
  Markedspakke: kr 26.000,-
  Visninger/overtagelse: kr 4.000,- pr. stk.
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 57-0003/24
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Aker Brygge
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR57.243

  Dato

  Sist oppdatert: 19. april 2024 kl. 08:36

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
  Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.