Komplett salgsoppgave

Skaustranda 32

3 800 000 kr
109 m²
2 soverom
Åpent og innbydende med stue
Åpent og innbydende med stue
Kart
Del
Ny pris! Sjønært og moderne rekkehus - Mulighet for flere soverom - 2 bad - IN-ordning - Solrikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  1 222 177 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  5 023 137 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  109 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 628 kr
 • Energimerke
  Rød C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/Vindum ønsker velkommen til Skaustranda 32!
* Rekkehus med vestvendt terrasse og balkong i sjønære omgivelser
* Praktisk bolig, med flere innredningsmuligheter. Det er innredet med bla. 2 soverom (opprinnelig 3), 2 flislagte bad, 2 stuer og kjøkken/allrom
* Godt alternativ til leilighet
* Carport og utebod
* In-ordning. Ved fullstendig innfrielse vil fellesutgifter være på ca kr 3 400,- pr mnd.
* Maritimt miljø med ca 150 m. til sjøen med flotte bademuligheter
* Rolig og barnevennlig
* Forkjøpsrett kun for andelseiere i borettslaget. Ingen boplikt!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skaustranda 32, 3209 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 130, bruksnummer 251, ideell andel 1/1
Andelsnummer 2, Torshavn Lamellhus Borettslag, organisasjonsnummer 991 956 468

Innhold

Totalt bruksareal: 119 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
1. etasje 60 kvm: Entre, kontor, soverom, bad, hall, stue og kjøkken.
2. etasje 49 kvm: Soverom, bad og stue.
Sekundærrom:
1. etasje 6 kvm: Bod under trapp og innvendig bod ved entre.
2. etasje 4 kvm: Garderobe.
Utvendig bod på ca 4 m2 er ikke tatt med i arealberegningene.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.09.2023 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det er opprinnelig godkjente byggetegninger med 3 soverom, hvor 2 er beliggende i hovedetasjen og ett i 2. etasje. Stuen er gjort om fra soverom til tv-stue i hovedetasjen. Dette er ikke søknadspliktige arbeider.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
Bygningen er oppført i 2007 og iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur av støpt plate mot grunn. Veggkonstruksjoner av betong og treverk. Utvendige fasader av stående trekledning. Pulttak med slakt fall, tekket med takpapp. Carport er bygget med søyler av treverk og har tett vegg mot nabo, flatt tak av trekonstruksjon tekket med takpapp. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår og vindu i 3 -lags glass fra 2015 på kontor. Balkongdører i 2-lags glass fra byggeår. Slett inngangsdør fra byggeår.
Leilighetens tilstandsgrader:
TG1: 61%
TG2: 27%
TG3: 0%
TGIU: 12%
Det gjøres oppmerksom på følgende:
TG 2:
* Bad 1. etasje: Dør på dusjkabinett går tregt, ledehjul går ut av sporet. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
* Bad 2. etasje: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft.
* Kjøkken: Ufullstendige fuger på fliser under ventilator, riss i sparkel/plateskjøter i himling, sokkelforing er ufullstendig montert, sprekk i benkeplate rundt underlimt kjøkkenkum.
* Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget.
* Stedvis oppsprekk og vridning av kledningsbord.
* Terrasse 2. etasje ved stue, over inngang og på terrasse 1. etasje: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, løse blikk plater på innsiden av rekkverk.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligen. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser om følgende tilleggsinformasjon:
* Det er av fagfolk utvidet med ekstra strøm og etablert elbil lader
* Fjernet vegg mellom kjøkken og stue/soverom i 1. etasje i 2012. Fagfolk.
* Satt opp frittliggende utebod og utvidet carport i 2012/13. Fagfolk.
* Byttet utekran i 2012. Fagfolk.
* Døren til dusjkabinett på bad i 1. etasje går tregt og ut av sporet samt glass i dør er defekt.
* Etablert strøm/koblingsboks for elektriske markiser i 2021/22. Byttet flere dimmere og regulator av gulvvarme i stuen. Fagfolk.
For utfyllende informasjon, ta kontakt med megler.

Standard

Boligen holder en gjennomgående god standard med lyse fargevalg. På gulvene er det for det meste trestavs eikeparkett og veggene har malt tapet. Flislagte bad med varmekabler. Det er mulighet for ytterligere utnyttelse og flere soverom om ønskelig, da det opprinnelig er godkjent 3 soverom i boligen.
Man entrer boligen i romslig hall med tilliggende garderobeplass.
Det er innredet med et kontor, innenfor garderoberommet. Dette er opprinnelig godkjent til bod, og dermed ikke godkjent til varig opphold. Det er varierende isolert og kan lukkes mot garderoberommet.
Videre inn i gangen, fra hallen, har man trapperom og tilgang til ett soverom og flislagt bad. Badet er innredet med dusjkabinett (døren er løs/defekt), vegghengt toalett, servant i innredning samt opplegg til vaskemaskin.
Kjøkken med hvite slette fronter og integrerte hvitevarer. Alle hvitevarer, integrerte og frittstående, medfølger handelen. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Det er lyst og trivelig med store vindusflater og god plass til spisestuen. Dette blir naturlig husets hjerterom!
Stue i tilknytning til kjøkken/allrom, med fin plass til salong. Dette er opprinnelig ett soverom, og kan med enkle grep gjøres om.
Det er utgang kjøkkenet til vestvendt terrasse. Rekkverk i trekonstruksjon. Utebelysning, elektrisk markise og stikkontakt. Levegg og glass mot nabo i syd skjermer uteplassen fint mot innsyn og i le av vær og vind.
I 2. etasje kommer man opp til en romslig stue med særdeles god takhøyde og store vindusflater mot vest, noe som gir rommet mye naturlig lys. Stuen kan enkelt gjøres om med et ekstra soverom. Utgang til vestvendt balkong, også med elektrisk markise og med fin utsikt til vannet. Her er også montert utvendige screens på vinduene.
Hovedsoverom med eget walk-in closet med skyvedør samt med utgang til østvendt luftebalkong.
Flislagt bad, som har inngang både fra hovedsoverom og gang/stue. Badet inneholder servant i innredning, vegghengt toalett og dusjkabinett med skyvedør. Varmekabler i gulv og downlights i tak.
Rekkehuset har også en carport og en utvendig bod på ca. 4 m2.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.9.2010.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kontor i hovedetasjen er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det er besluttet at man kan søke om å bygge inn balkong i 2. etasje. Dog vil eier selv måtte bekoste og bære all risiko forbundet med søknad og byggeprosess.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
20.10.2003 - Dokumentnr: 7678 - Erklæring/avtale - Rettighetshaver: Lede AS - Rett til å bygge, drive og vedlikeholde nettstasjon - Bestemmelse om adkomstrett
10.01.2008 - Dokumentnr: 23133 - Festekontrakt - vilkår - Bestemmelser om regulering av leien - Pant for forfalt festeavgift
28.02.2023 - Dokumentnr: 215231 - Bestemmelse om bebyggelse - Rettighetshaver: Sandefjord Kommune - Tillatt å bygge nærmere tomtegrensen enn 4 m

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Uteplasser og vinduer er rengjort før 1. visning og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Rekkehuset har en flott beliggenhet med pent utsyn og vestvendt terrasse!
Det er kun et steinkast ned til Granholmsundet hvor det er et yrende båtliv en varm sommerdag og flotte badeplasser. Solen kan nytes fra midt på dagen til godt ute på kvelden, og store vinduer gjør rekkehuset lyst og trivelig!
Skaustranda er et meget populært boligområde og ligger ca 4 km syd for sentrum. Området ligger på vestsiden av Sandefjordsfjorden.
I tidligere tider var Thorøya et populært utfartssted for Sandefjords befolkning. Senere under hvalfangstiden, ble Thorøya en viktig havn for A/S Thor Dahl som har stått for utbyggingen.
Utallige skip ble utrustet her før ekspedisjoner til Sørishavet. I dag er Thorøya er regulert til bolig, næring, grønne friområder med bl.a flotte svaberg og badeplassen "Karliroa".
Småbåthavn, dagligvareforretning, bakeriutsalg, blomsterhandler ligger alle i gangavstand fra boligen, samt populære Sole barnehage og Store Bergan barneskole. Like ved eiendommen er det også en liten kunstgressbane og skur tilrettelagt for lek og moro.
Gang- og sykkelveier finnes i flere retninger og de populære tur- og utfartsområdene Marum og Granholmen ligger bare ca 1,5 km unna.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning!

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum kjører man Hystadveien (RV 303) mot Granholmen. Ta av mot Thorsholmen/Thorøya og til høyre rett etter Rema 1000 butikken.
Følg veien og eiendommen ligger på høyre side, nest innerst av Lamellhusene.
Det er skiltet med Krogsveen Til Salgs plakat
Det vil være skiltet med visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Store Bergan barneskole og Ranvik Ungdomsskole.
Flere barnehager i nærområdet.
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøpet, må interessenter selv sjekke tilgjengelighet med skolesjefens kontor.

Beskrivelse av tomt

Festetomt på 1.551 kvm som tilhører borettslaget.    
Fellesområder, utover det man selv disponerer, er plensatt og beplantet med naturlig vegetasjon.
Hver enhet disponerer sitt naturlig tilliggende uteområde og de har opparbeidet ihht dette. Det er praksis og ikke nedfelt i vedtekter.
Boligen ligger fint til i innerste rekke, og som nest siste bolig i Lamellhusene, ned mot vannet. Man kan se gløtt av sjøen, men aller best er den fine nærheten til sjøen og måkeskrik men nyter på Skaustranda.
Det er stor asfaltert gårdsplass med stensatt inngangsparti. Her er god plass til parkering både i carport og i fremkant av carporten. Videre er dette en ypperlig plass for å nyte morgensolen i lune omgivelser.
Frittstående utebod på gårdsplassen.
Vestvendt terrasse bak som er romslig med god plass til utemøblement. Det er opparbeidet med levegg og glass mot nabo, slik at man er skjermet mot innsyn når man slapper av. Her er svært gode solforhold fra tidlig til sent!
Det er etablert elektrisk markise, slik at man kan skjerme seg på de mest solrike dagene og forlenge utesesongen.
I tillegg er det balkong i 2. etasje, både mot øst og vest.
Selger opplyser om at støttemuren i fremkant av terrassen skal utbedres i regi av borettslaget. Det kan da være mulighet for å utvide terrassen ytterligere, men dette vil være ny eiers ansvar for evt søknadsprosesser som må gjennomføres.

Parkering

Parkering i carport og på asfaltert gårdsplass.
Det er installert el-bil lader i carporten, som følger boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til: boliger, kjørevei, annen veigrunn og frisiktsone i henhold til reguleringsplan "Thorøya, 130/3, m.fl." datert 25.4.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er pr. 01.02.2024 kr 9.628,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsfører og drift av borettslaget.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig.
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres månedlig i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 5 738,-
Avdrag kr 563,-
Driftsutgifter kr 3.327,-
Borettslagets IN - lån er avdragsfritt helt frem til innfrielsen i 2037. Frem til 30.9.2037 betales det dermed kun renter og omkostninger. Borettslaget skal i regnskapet opplyse om hvor mye felleskostnadene vil øke etter utløpet av avdragsfri periode. Megler har ikke mottatt informasjon om dette fra forretningsfører, og det er derfor uklart hva felleskostnader etter avdragsfri periode vil utgjøre.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.200 kwh. pr. år. Dette vil dog variere ihht forbruk.
Boligen er tilknyttet Altiboks/Sandefjord Bredbånd som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 1.300,-pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 888 259,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 197 732,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 49 525,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 1 222 177,- pr. 6.2.2024
Total fellesgjeld for boligselskapet er 17 157 236,- pr. 14.9.2023 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 94887083740, Handelsbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.09.2023: 5.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 57
Saldo per 14.09.2023: 12 650 000
Andel av saldo: 1 200 000
Første termin: 30.09.2022. Lånet innfris i sin helhet: 30.09.2037
IN-lån | Flytende rente, kvartalsvise terminer | Avdragsfritt helt frem til innfrielsen 30.09.2037, betaler kun renter/omkostninger inntil da.
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på dette lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.
Lånenummer: 94887184431, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 14.09.2023: 5.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 14
Saldo per 14.09.2023: 357 236
Andel av saldo: 25 517
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.12.2026 )
Flytende rente, kvartalsvise terminer.
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 300,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5.026.476,-.  Av dette beløpet utgjør kr 1 225 516,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for boliger med andelsnr. 
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solveig Ødegård

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Torshavn Lamellhus Borettslag. Borettslaget består av 14 boliger.
Forretningsfører er USBL Sandefjord.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. Det skal ikke være til sjenanse for naboer/andre beboere.
Foretatt påkostninger de senere år: maling av vest, nord og sørvegger, tiltak mot skjeggkre iverksatt, piper og luftehatter har blitt utbedret,
Planlagte påkostninger: Støttemur mot vest skal utbedres i regi av borettslaget. Det er ikke opplyst når dette skjer.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Kun øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett.
I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Ansiennitetsregler:
1 - Andelseier i borettslaget
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.  

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15% av salgssummen (min. kr. 45.000,-)
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 3.750,- - alle inkl.
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0319/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.23319

Dato

Sist oppdatert: 03. mars 2024 kl. 22:08

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.