Komplett salgsoppgave

Konglefaret 10

5 990 000 kr
171 m²
4 soverom
Velkommen til Konglefaret 10!
Velkommen til Konglefaret 10!
Kart
Del
Bragernesåsen/Underlia
Enebolig beliggende i rolig blindvei rett ved marka. Nord- og vestvendt terrasse. Hage. Garasje og gårdsplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Omkostninger
  150 750 kr
 • Totalpris
  6 140 750 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  171 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  693,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. Fellesvisning uten påmelding vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig med 2 etasjer.
 • Lys og romslig stue som er gjennomgående samt har peis
 • Kjøkken med opplegg for frittstående hvitevarer
 • Bad i 1. etg med dusjnisje og badekar
 • Innredet bad i u. etg med dusj (ikke bruksendret rom)
 • Boligen har et oppussings- og moderniseringsbehov
 • Overbygget nord- og vestvendt terrasse på ca. 15 kvm
 • Parkering i garasje og på egen gårdsplass
 • Beliggende i blindvei med lite trafikk og ingen gjennomgangstrafikk
 • Markaområder med flotte turmuligheter rett ved boligen
 • Suverent skiløypenett om vinteren med bl.a. lysløype fra Underlia
 • Kort vei til bussholdeplass, barnehager og skoler
 • Kort kjørevei til sentrum med flere servicetilbud og sentrumsfasiliteter Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Konglefaret 10, 3021 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 115, bruksnummer 484, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 188 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 171 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 17 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  71 kvm: Entré, gang, kjellerstue, soverom, wc-rom og bad.
  1. etasje:
  100 kvm: Stue, kjøkken, bad, 3 soverom og gang.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  17 kvm: Bod.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Kjellerstue, soverom og bad i underetasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  Garasje
  Bruksareal/sekundærrom: 16 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.08.2023 utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn med grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med liggende trekledning. Tak med saltaksform tekket med takplater (vasket og lagt nytt belegg i 2021). Vinduer i 2-lags glass fra 1969 og ukjent årstall. Terrassedør med 2-lags glass fra 1969 (ett vindu i skyvedør ble skiftet i 1980 iflg. selger). Profilert ytterdør fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Fra gårdsplassen er det tilgang til boligens overbygde inngangsparti i underetasjen.
  1. etasje
  Stue: Lys og romslig stue med sofaområde og spiseplass. Rommet er gjennomgående og har store vindusflater som gir godt med naturlig lys samt gjennomlys. Innmurt peisinnsats. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og malt panel samt malte takbjelker i himling. Utgang til overbygget nord- og vestvendt terrasse på ca. 15 kvm. Videre er direkte adkomst til hageområde.
  Kjøkken: Over- og underskap i hvit og glatt utførelse. Flislagte felt over laminerte benkeplater. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum i benkebeslag, oppvaskmaskin, ventilator og komfyr. Opplegg for frittstående kjøleskap. Mulighet for spiseplass. Belegg på gulv, tapet på vegger og malt panel samt malte takbjelker i himling.
  Bad: Nedfelt servant i benkeplate over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengte skap med hyller. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett, dusjnisje og frittstående badekar. Belegg på gulv (fliser i dusjsone), panel samt tapet på vegger (baderomsplater i dusjsone) og malt himling.
  Soverom 1: Takhøy plassbygget garderobeløsning i glatt utførelse. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
  Soverom 2: Takhøy plassbygget garderobeløsning i glatt utførelse. Utgang til terreng på baksiden av boligen. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
  Soverom 3: Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og plater i himling.
  Gang: Trappegang til underetasje. Vegg-til-vegg teppe på gulv, panelplater på vegger og malt panel samt malte takbjelker i himling.
  Underetasje
  Entré: Vegg-til-vegg teppe på gulv, veggplater og malt panel i himling.
  Gang: Trappegang til 1. etasje. Vegg-til-vegg teppe på gulv, veggplater og malt panel i himling. Deler av rommet er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom. Tilgang til bod.
  Kjellerstue: Rommet er innredet som kjellerstue. Kjellerstue med sofaområde. Innebygget bod i vegg. Høiax 190 liters varmtvannsbereder, plassert i skap. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Soverom: Rommet er innredet som soverom. Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Wc-rom: Vegghengt servant. Gulvstående toalett. Belegg på gulv, tapet på vegger og malt himling.
  Bad: Nedfelt servant og nedfelt utslagsvask i laminert benkeplate over servantskap i hvit samt glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv, fliset samt pusset mur på vegger og panel i himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Kjøkken, yttertak og drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Wc-rom: Redusert luftutskiftning, toalett er løst, gulvbelegg er løst og manglende gulvlister.
  - Øvrige rom (1. etg): Stedvis løs samt skadet gulvteppe og takkonstruksjon i stue har synlige nedbøyninger.
  - Rom under terreng (u. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon på soverom, stedvis riss/sprekker på enkelte vegger (underetasje), fuktmerker samt salt/kalkutslag på vegger (boder), stedvis sprekker i gulv (bod), registrert forhøyede fuktverdier i utlektet kjellervegg, konstruksjonen har en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet fukt-/kondensproblematikk og sport etter gnagere.
  - Loft (uinnredet/råloft): Redusert tilkomst for inspeksjon.
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på én side, for store åpninger i rekkverket og for lav stedvis fri ganghøyde i trapp.
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 12 mm i gang (underetasje) og 11 mm i stue.
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Varmesentralanlegget er ikke tilpasset bruk av bioolje (anlegget er derfor ulovlig).
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999) og enkelte sikringer kan tidvis løses ut.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Råteskader i bærende søyler til takutstikk ved terrasse, tørrsprekker på kledning og vindskier samt dekkbord har stedvis tørrsprekker, avflassing og råteskader.
  - Dører og vinduer: Innsettingsdetaljer på vinduer har stedvis uheldige løsninger.
  - Terrasse: For lav rekkverkshøyde og råteskader i bjelker.
  - Grunnmur: Stedvis riss/sprekker.
  - Forstøtningsmurer: Sprekker samt avskallinger.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Bad (1. etasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. høy alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Bad (underetasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. høy alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Wc-rom: Tegn til varmgang på gulvbelegg (selger opplyser om at dette er etter bruk av gulvvarme).
  - Brann: Utgått brannslukkerutstyr.
  - Dører og vinduer: Vind i kjellerstue er ikke mulig å lukke.
  - Frittstående byggverk (garasje): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Andre forhold (tak mellom bolig og garasje): Lekkasjer fra tak mellom bolig og garasje.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin og komfyr.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Innmurt peisinnsats i stue. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2023, utført av Drammenregionens brannvesen IKS. Følgende bemerkninger ble konstatert under tilsynet: Montert brennbart materiale for nært skorsteinens gjennomføring flere steder, materialet må fjernes eller så kan dette løses ved å rehabilitere pipa i sin helhet (sette inn nytt røykrør). Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Boligen har en innvendig oljetank og oljefyr. Iht. tilstandsrapporten er anlegget ikke tilpasset for bruk av bioolje. Anlegget er derfor ulovlig, og må enten avvikles eller tilpasses bioolje. Kjøper overtar alt ansvar og kostnader i forbindelse med dette.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.01.1972, som omfatter oppføring av enebolig med garasje.
  Det er ustedt godkjente byggetegninger for enebolig datert 21.12.1966
  Kjellerstue, soverom og bad i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som tørkerom samt område som ikke er utsprengt jf. Godkjente byggetegninger datert 21.12.1966. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Deler av bod i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som et område som ikke er utsprengt og deler av gang i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom, dette er ikke byggesøkt til kommunen. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 1901
  Tinglysningsdato: 08.11.1967
  Servitutten omhandler: Rett til anleggelse av diverse ledninger over eiendommen, samt rett til å etterse, reparere og omlegge disse. Ledningene må ikke overbygges. Kommunen har rett til nødvendig skjærings- og fyllingsskråninger innenfor tomtegrensen. Trær må ikke hugges uten bygartnerens samtykke. Plikt til å vedlikehold veigrøft inntil offentlig vei og vedlikeholde gjennomløp for vann. Bestemmelser om private avkjørsler.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.
  Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt for radon i boligen (nov 2009 - mars 2010), og målingene viste verdier som er innenfor angitt grenseverdi iflg. selger.

  Diverse

  Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Den ene arvingen/selgeren har bodd i huset i noen år for å hjelpe til, men har ikke hatt eierskap eller teknisk ansvar for huset. Arvingene har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave, tilstandsrapport og egenerklæringsskjema. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. 
  Det er før markedsføring utført vask av boligen via rengjøringsbyrå i regi av Krogsveen Pluss, boligen vil derfor ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen er attraktivt beliggende ved Underlia i Bragernesåsen. Konglefaret er en blindvei med lite trafikk og ingen gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til barnehager og skoler. Kort kjøring til Drammen sentrum med kjøpesentre, kino, teater, restauranter, kaféer, koselig torg, en fantastisk elvepark m.m. Det er også flotte turmuligheter i marka som ligger like ved boligen. Suverent skiløypenett om vinteren med bl.a. lysløype fra Underlia. Landfalltjern er et populært badested på varme sommerdager.
  Drammen sentrum med torget, kinoen og teateret innen kort gangavstand. For øvrig alle butikker og servicetilbud rett i nærheten. Restauranter og uteliv innen hyggelig gangavstand. Gangavstand til Bragernesåsen med fine turveier, Åspaviljongen og Spiralen. Flotte turveier, sommer som vinter med oppkjørte skiløyper og suverent turterreng. Langs elven går den flotte elvepromenaden. Praktisk avstand til Skimore Drammen med hurtigheis inn til marka. Drammensbadet på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.
  Drammen Ballklubb (DBK) fotball, bandy, ski (DBK med i Drammen Ski), basketball, E-Sport og IFO. Deler fotball-/isbanen med Øren barneskole. Klubbhuset er på motsatt side av banen for Øren barneskole. Ca. 9 min kjøreavstand til SATS og EVO treningssenter på CC Drammen.
  Det går busser til og fra Drammen sentrum i Underlia, med bussholdeplass ved Konglefaret, se www.brakar.no for rutetider. Togstasjon i sentrum med hyppige avganger retning Asker, Sandvika og Oslo - såvel som retning Kongsberg, se www.vy.no for avganger. Busskommunikasjon i sentrum mot bl.a. andre bydeler, Oslo, Kongsberg, og Kristiansand. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Ekornheia barnehage, Øren andelsbarnehage, Dampsentralen barnehage, Klokkegaarden kultur- og naturbarnehage.
  Skoler: Øren barneskole og Børresen ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 694 kvm. Skrånende tomt som er opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Gårdsplass belagt med belegningsstein.
  Det gjøre oppmerksom på at garasjen på denne eiendommen er plassert på tomtegrensen mot naboeiendommen Konglefaret 6 (gnr. 115/bnr. 482). Tilsvarende gjelder for naboeiendommen sin garasje.

  Parkering

  Parkering i garasje og på egen gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Underlia til boligområde datert 18.08.1964. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommunedelplan for FV 283 Rosenkrantzgata (se kommunens hjemmeside for mer info). Planen Fv 283 Rosenkrantzgata gjelder ny utforming av vei hvor hele Åssiden bydel er avsatt som planområde, men store deler av området blir ikke direkte berørt.
  Selger opplyser om at naboeiendommen skal gjenoppbygges etter brann. Det må påregnes støy o.l. under oppbyggingen.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 8.202,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Renovasjonskostnader: kr 3.973,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via Tryg på kr 1.160,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett og har kostet ca. kr 1.229,- pr. mnd avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet.
  Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 5.508,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
  Selger har ikke opplyst om forbruk av strøm.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 463 615,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 5 269 015,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.140.750,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Heidi Hagen-Larsen, Helene Hagen-Larsen og Roy Hagen-Larsen

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,90% av salgssummen
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (faktureres kun én gang, evt ekstra fellesvisninger er vederlagsfrie)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0274/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23274

  Dato

  Sist oppdatert: 14. februar 2024 kl. 12:38

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. Fellesvisning uten påmelding vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.