Komplett salgsoppgave

Sløssåsveien 12D

2 450 000 kr
48 m²
1 soverom
Velkommen til Sløssåsveien 12D - Lys 2-roms leilighet i 2. etasje
Velkommen til Sløssåsveien 12D - Lys 2-roms leilighet i 2. etasje
Kart
Del
Pernille Skjolden
Presenteres av
Pernille Skjolden
Ytre Enebakk
Lys og romslig 2-roms leilighet med vestvendt veranda | P-plass | Nærhet til fine tur- og bademuligheter | Nær buss

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 450 000 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  2 450 960 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 954 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En lys og arealeffektiv 2-roms leilighet i 2. etasje. Koselig uteplass med vestvendt veranda på 7 kvm med svært gode solforhold. God plass til utemøbler og grill. Parkeringsplass utenfor og utebod på 4 kvm. Godt med oppbevaringsplass i leiligheten.
Leiligheten ligger i et rolig og barnevennlig boligområde nord for Våglia. Gang- og sykkelsti til barnehage, skole og idrettshall. Flotte turområder i Østmarka rett i nærheten med sti- og løypenett, bade- og fiskevann. Det er 2,5 km til Våglia senter med blant annet matbutikk, apotek, legekontor, postkontor, vinmonopol, Ye sushi og wok, café, diverse andre butikker og treningssenter. Det er ca. 2 min. gange til bussholdeplass. Det er gode bussforbindelser til Oslo/Lillestrøm. Det er ca. 15 min til Ski og ca. 25 min til Oslo.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sløssåsveien 12D, 1914 YTRE ENEBAKK
Kommunenummer 3028, gårdsnummer 91, bruksnummer 642, ideell andel 1/1
Andelsnummer 8, Nylende Borettslag, organisasjonsnummer 953 671 360

Innhold

Totalt bruksareal: 50 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Leiligheten ligger i 2. etasje og har adkomst via felles utvendig trapp.
Primærrom:
2. etasje, 48 kvm: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
2. etasje, 2 kvm: Bod.
I tillegg disponerer leiligheten en utebod på ca. 4 kvm.
Felles redskapsbod for borettslaget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.08.2023 utført av Lars Erik Bergersen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over to etasjer, samt kaldtloft. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskille vurdert til å være av lettklinkerelementer. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein. Leiligheten har profilert entrédør av tre med glassfelt og kikkhull. Terrassedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Tilstandsgrad 3 (TG3):
- Bad: Helhetsvurdering pga. høy alder og/eller slitasjegrad. Registrert følgende avvik: fuktskader på våtromsplater i dusjsonen, alder på membraner, vannrør, avløpsrør, sluk og sanitærutstyr. Oppgradering av badet må påregnes. Det var rennmerker i taket på badet i Sløssåsveien 12A (leiligheten under denne). Det er registrert utettheter rundt toalett, i baderomsplate, og rundt blandebatteri i dusjen ifølge skaderapport utarbeidet av forsikringsselskapet til borettslaget. Det er ifølge skaderapporten ingen indikasjoner på skadelig fukt pr. nå. Forsikringsselskapet har utbedret følgeskaden i leiligheten under. Selger har satt inn dusjkabinett i juli 2023.
- Brannskiller. Registrert avvik i de branntekniske forholdene på kaldtloft (hull i brannskillevegg), som krever tiltak og videre undersøkelser. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer må utføres. Borettslaget er ansvalig for loftet/brannskiller og styret har planlagt å utbedre brannskiller på loftet.
- Lekkasje fra feieluke. Borettslaget er ansvarlig for utvendig vedlikehold/pipe og skal utbedre dette. Følgeskadene i leiligheten er utbedret.
Interessenter må lese mer om byggemåte, øvrige tilstandsgrader og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette.

Standard

En fin, lys og arealeffektiv 2-roms leilighet i 2. etasje. Fin uteplass med vestvendt veranda på 7 kvm med gode solforhold. God plass til utemøbler og grill på veranda. Leiligheten disponerer biloppstillingsplass på felles parkeringsplass og utebod på 4 kvm. Godt med oppbevaringsplass med innebod, utebod og loft.
Entré:
Lys og romslig entré med god plass til oppheng av yttertøy og til å sette fra seg sko. Inngang til praktisk bod fra entré.
Stue:
Stue med åpen kjøkkenløsning. Vindusflater mot vest slipper inn godt med naturlig lys. God plass til sofagruppe og tilhørende møblement. Peisovn for ekstra varme og hygge. Utgang til vestvendt uteplass.
Kjøkken:
Kjøkkenløsning fra ca. 2008. Praktisk barløsning/spiseplass på kjøkkenet. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Overskapsbelysning og stikkontakter. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrert stekeovn med induksjonstopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Integrert ventilator med avtrekkskanal tilknyttet ventilasjonsanlegg. Kun integrerte hvitevarer og oppvaskmaskin medfølger. Varmtvannsbereder på 115 liter fra byggeår plassert under kjøkkenbenk.
Bad:
Baderom fra byggeår. Gulv belagt med belegg. Vegger utført med våtromsplater. Himlingsflate utført med takessplater. Veggmontert servant med ettgreps armatur. Speil over servant med belysning og stikkontakt. Dusjkabinett satt inn i juli 2023. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekksventil plassert i himling. Oppgradering av badet må påregnes.
Soverom:
Stort soverom med plass til dobbeltseng, skrivebord og stor skyvedørsgarderobe.
Lagringsplass:
Det er godt med lagringsplass i leiligheten med kaldloft med mye lagringsplass, innvendig bod på ca. 2 kvm og utebod på ca. 4 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke:
- Bokhylle i stue.

Oppvarming

Peisovn i stue. Gulvvarme på badet. Øvrig oppvarming fra panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.10.1990. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
Det gjenstår montering av brannmelder og ventiler v/avtrekk. De utførte arbeider er gjort i henhold til byggemelding av 22.05.1989. Det må monteres håndlist på vegg v/utvendig trapp.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Sløssåsveien 12D!
En 2-roms andelsleilighet beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde nord for Våglia. Gang- og sykkelsti til barnehage, skole og idrettshall. Her får du flotte turområder i Østmarka rett i nærheten med sti- og løypenett, bade- og fiskevann. Gangavstand til flott badeplass. Ytre Enebakk har et godt og variert tilbud til både barn og voksne med idrettslag, jeger- og fiskeforening, korps, vannskiklubb ved Mjær og Østmarka golfklubb med 18-hulls bane som ligger idyllisk til mellom Våg og Mjær. Kun 300 meter til bussholdeplass med gode forbindelser til Oslo og Ski.
Det er ca. 2,5 km til Våglia senter med blant annet dagligvarebutikk, apotek, legekontor, postkontor, vinmonopol, Ye sushi og wok, café, diverse andre butikker og treningssenter. Det er ca. 2 min. gange til bussholdeplass. Det er god bussforbindelse til Oslo/Lillestrøm. Det er ca. 15 min. med bil til Ski, 30 min. med bil til Oslo og 1 time til Gardermoen.
Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 15 minutter til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. Ski sentrum kan by på Ski storsenter med 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kino og offentlige kontorer.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E6 til Klemetsrud og ta av mot Enebakk Rv 155. Følg denne mot Ytre Enebakk sentrum. Ta til venstre inn Nylendeveien og deretter til venstre inn Sløssåsveien.
Fra Ski: Kjør Rv 154 mot Enebakk. Ta til høyre i rundkjøring og følg Rv 155. Ta til venstre inn Nylendeveien og deretter til venstre inn Sløssåsveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen!

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til flere barnehager: Nylende bhg, Ytre Enebakk bhg og Mjær Fus bhg. Nylende barnehage ligger kun 200 meter fra leiligheten. Ytre Enebakk skole og Mjær ungdomsskole ligger ca. 3 km fra boligen. Nærmeste videregående skoler er Drømtorp og Ski videregående skole. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5.786 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, biloppstillingsplasser og diverse beplantning.

Parkering

Leiligheten disponerer én biloppstillingsplass på felles parkeringsplass utenfor.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for avløp via private stikkledninger. Privat vannverk, Kirkebygden og Ytre Enebakk Vannverk SA. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Nylende datert 23.03.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser. 
Nylende Park i retning nordøst har forventet byggestart høsten 2023. Det vil bestå av omlag 60-70 boliger fra 80-200 kvm. Det blir eneboliger, rekkehus og leiligheter.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5.954,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, kabel-tv og internett grunnpakke, forretningsførsel, styrehonorar, velavgift til Våglia vel, drift og vedlikehold, vedlikehold og brøyting/strøing/feiing.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2023.
Megler har ikke fått informasjon om eiers strømforbruk. Strømkostnad vil variere i forhold til forbruk og avtale.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 473.126,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1.703.253,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 30.490,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 05.06.2023
Borettslaget har ikke felles lån.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.450.960,-.
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 650 pr. ny andelseier. For personer under 20 år er prisen kr 475,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Unn Grevskott

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nylende Borettslag. Borettslaget består av 28 leiligheter.
Forretningsfører er Bori.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold må søkes om til styret før dyrene kan flytte inn. Forutsetning for å få godkjent søknad er at hund eller katt er kastrert/sterilisert.
Foretatt påkostninger de senere år: 
Høsten 2022 ble det fjernet 3-4 store trær bak nr. 4.
Det ble gjennomført en brannteknisk tilstandsanalyse av Norsk brannvern i 2022 og i den forbindelse med ble det implementert nye og oppdaterte HMS-rutiner.
I mars 2023 det ble utført kontroll av felles el-anlegg av Ski elektriske AS.
Planlagt vedlikehold/påkostninger:
- Utbedre brannskiller mellom 2. etasje og loft i alle byggene iht. brannteknisk tilstandsanalyse.
- Utbedre taket. Taket i nr. 8 trenger utbedring før høsten/vinteren 2023. Det vil trolig være behov for et låneopptak for å finansiere utbedring av tak og dermed fellesgjeld/økning av felleskostnadene pr leilighet. Ikke vedtatt pr nå, men må forventes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Enebakk kommune, øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere.  Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for kommunen, øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 34.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0076/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2376

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 19:30

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.