Komplett salgsoppgave

Storamyra 11

6 350 000 kr
210 m²
4 soverom
Velkommen til Hjelteryggen og Storamyra 11. En super enebolig i et av kanskje Norges største eneboligfelt
Velkommen til Hjelteryggen og Storamyra 11. En super enebolig i et av kanskje Norges største eneboligfelt
Kart
Del
Hjelteryggen
Flott familiebolig med suveren utsikt! | Utleiedel (11 000,- mnd) | Bad fra 2021 | Skole og Barnehage like ved | Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 350 000 kr
 • Omkostninger
  159 920 kr
 • Totalpris
  6 509 920 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  210 m²
 • Bruksareal
  249 m²
 • Tomteareal
  692,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  750 kr
 • Energimerke
  Gul D

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til idylliske Hjelteryggen, et paradis for småbarnsfamilier som trenger plass, nærhet til skole og barnehage, samt flotte tur- og badeområder. Dette området, med hovedsakelig eneboliger og tomannsboliger, vokste betydelig på 1970-1990-tallet etter Sotrabroens åpning.
Boligen spenner over tre etasjer, inkludert en selvstendig utleiedel som sørger for gode skattefrie inntekter som hjelper godt på lån og renter. Hoveddelen har romslige rom og et nytt bad fra 2021. Her finner du også tre soverom, bad, et romslig vaskerom og en stor stue med åpen kjøkkenløsning.
Uteområdene inkluderer en velstelt plen, en sjarmerende terrasse, og en nydelig altan med en sjelden utsikt. Utestuen gir hyggelige stunder på varme sommerkvelder. I tillegg har du en praktisk dobbel garasje. Velkommen

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Storamyra 11, 5355 KNARREVIK
Kommunenummer 4626, gårdsnummer 39, bruksnummer 142, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 249 kvm
Totalt primærrom: 210 kvm
Bruksareal:
Bolig 216 kvm
Garasje 33 kvm
Primærrom:
Bolig:
1. etasje 81 kvm: Underetasje: Hoveddel: Vaskerom/trapp.
Utleiedel: Gang, bad, bod benyttet som vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
2. etasje 96 kvm: Gang/trapp, trapperom, bad, stue/spisestue/kjøkken og soverom.
3. etasje 33 kvm: Gang/trapp og 2 soverom.
Sekundærrom:
Bolig:
1. etasje 6 kvm: Bod
2. etasje 0 kvm:
3. etasje 0 kvm:
Garasje:
1. etasje 33 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.10.2023 utført av Ian Lilletvedt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Rom brukt som vaskerom i utleiedel er godkjent som bod.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført 1994. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig
tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelt og elektrisk kodelås. Vinduer og altandør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe i
stue (leilighet). Varmepumpe samt peisovn i spisestue/stue (hoveddel). Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert
med stedvis mekanisk avtrekk.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er gitt TG2 under følgende elementer:
- Bad i hoveddel pga. Lekkasje i innebygget toalettsisterne - dette blir utbedret til overtagelse. Vinduets plassering.
- Bad i leilighet pga. Helhetsvurdering.
- Vaskerom i hoveddel pga. Helhetsvurdering
- Bod benyttet som vaskerom i leilighet pga. Helhetsvurdering.
- Kjøkken i leilighet. pga. stedvis knirk i gulv.
- Øvrige rom i 1. etg pga. Ventilasjon.
- Rom under terreng pga. Helhetsvurdering.
- Loftsetasje pga. Ventilasjon, stedvis riper og skader i gulvets overflatemateriale, begrenset tilkomst til knevegger og dørblad til et soverom kommer i kontakt med karm/terskel.
- Innvendige trapper pga. mangler håndløper på ene siden, trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.
- Etasjeskiller - loft pga. målt skjevheter i ett soverom, hvor forskjeller mellom høyeste og laveste punkt er målt til 20 mm.
- Radon pga. det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.
- Elektrisk anlegg pga varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling.
- Yttervegger pga. stedvis kort avstand fra underkant av kledning til terreng/terrasse.
- Dører og vinduer pga. Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde.
- Balkonger pga. Rekkverkshøyden er stedvis under 1,0 meter.
- Utvendige trapper pga. Tretrapp har synlig slitasje.
- Drenering pga. Enkelte nedløpsrør for takvann er ført direkte ned i grunnen. Grunnmur har ingen synlige utvendig fuktsperre.
- Forstøtningsmur pga. Sprekker observert på forstøtningsmurer ved snuplass/parkeringsplass.
- Frittstående garasje pga. Helhetsvurdering.
 

Sammendrag av selgers egenerklæring

- Selger har fått nytt beslag rundt pipe i 2022.
- Det er skiftet gulv i stue & kjøkken i 2022.
- Malte to vegger på soverom i 2023.
- Nytt kjøleskap i 2022.
- Ny ovn 2022.
- Ny induksjonstopp i 2023.
- Skiftet vindu ned til vaskerom i 2021.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.04.1994. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Montere håndlist i innvendige trapper, for lite inntrinn i de samme trappene, lufting av kloakk føres over tak, ventilasjonsanlegg føres over tak, pipe mures og tekker forsvarlig og forskriftsmessig over tak, forskriftsmessig montering av stigetrinn på tak, montering av sink over utvendig vindu, montering av rekkverk på utvendig trapp og rap, utvendig behandling av grunnmur, opparbeidelse av forsvarlig adkomst til hovedinngang, taknedløp føres ned og ut fra husgrunn, sikring av fyllingskant i nordøst med gjerde. Innsending av ildstedsmelding for montert ovn. Innsending av justerte tegninger av bolige som bygget. Montering av utvendig skilt for stoppekran.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Vaskerom i utleiedel er opprinnelig byggemeldt som bod jf. byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4626/39/142:
15.09.1977 - Dokumentnr: 908336 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4626 Gnr:39 Bnr:26
01.01.2020 - Dokumentnr: 177659 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1246 Gnr:39 Bnr:142

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hjelteryggen, et område som på folkemunne blir omtalt som et av Norges største eneboligfelt. Et stort område der de fleste enten bor i enebolig eller tomannsbolig. Med suveren utsiktsforhold mot hjeltefjorden kan du følge seilasen til Fjordline, cruisetrafikken som går hele året, samt et og annet gråmalt fartøy som seiler forbi. Med sin unike utsiktsposisjon blir man her fort etterspurt om å være dem som holder middag til nyttårsaften med prima utsikt mot Bergen og fyrverkeriet fra både Askøy og Olsvik, for ikke å glemme Bergen sentrum. Trenger ikke kjøpe eget fyrverkeri når man bor her.
For de minste som enten går i barnehage eller skole kommer du nesten ikke nærmere. Marihøna barnehage og hjelteryggen barneskole ligger ca. 180 meter unna fra boligen og veien dit er trygg både vinter som sommer. Her finner man sin nesten venn nesten rett over veien.
For bilen parkerer du fint på egen tomt, om buss er et alternativ kan du enten gå til busstoppet like ved eiendommen eller ta en herlig luftetur til Sotrabroen hvor bussen har flittige avganger.
Det kan og nevnes at det nye sotrasambandet er i full gang og fra boligen får du fin kontroll på fremgangen her.
For handling kan dette enten gjøres i Drotningsvik eller på Straume der Sartor senter har alle fasiliteter. På Straume finner du både paintball, go cart og kino, trenger ikke reise over broen for å finne på noe i helgene.
For den turglade vil den nye turstien fra Høgafjellsvegen til Foldnes kirke være et ypperlig valg for søndagsturen. Om sommeren kan det fort friste med et lite bad i tjernet ved Foldnes kirke som er et yndet badested.
På Hjelteryggen er det og et eget allaktivitetshus som gjennom velforeningen kan leies til eget bruk.

Adkomst

Veibeskrivelse Se Google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Ved visning anbefales det å parkere enten i Tepperotvegen eller ved Hjelteryggen senter.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehage:
Marihøna barnehage (1-5 år)
Liljevatnet barnehage (0-5 år)
Valen (1-5 år)
Skoler:
Hjelteryggen skule (1-7 kl.)
Fjell ungdomsskule (8-10 kl.)
Sotra VGS
Olsvikåsen VGS
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomt opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, terrasse på terreng, diverse støttemurer og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Parkering

Parkering i egen garasje, gjesteparkering kan gjøres i Tepperotvegen eller ved Hjelteryggen senter.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 124619740002 datert 17.09.1974 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 32 961,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10 860,-
Velavgift er kr 750,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Bergen Fiber som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 1 200 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger om kjøper tar over abonnement.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster kr 5 500 pr. år. Alarm kan videreføres.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 275 964,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr 4 593 470,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 509 920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristian Bergdal og Lise Inde Zsak

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Selger opplyser at boligen er klar for overtagelse 01.12.2023.

Velforening

Boligen er tilknyttet Hjelteryggen Velforening.
Velforeningens oppgave er vedlikehold av velforeningens lekeplasser, fellesområder samt holde og drifte allaktivitetshuset. Dette kan leies for kr. 4 500,- pr. helg.
Velforeningen har og fått tilskudd til å starte opp en egen ungdomsklubb.
 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 70-0106/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fyllingsdalen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR70.23106

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2024 kl. 14:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.