Komplett salgsoppgave

Linnekastveien 15

13 400 000 kr
151 m²
3 soverom
Velkommen til Linnekastveien 15 - fritidsbolig (tidligere benyttet som helårsbolig) på 224 kvm i bruksareal - stor tomt på nesten 6 mål
Velkommen til Linnekastveien 15 - fritidsbolig (tidligere benyttet som helårsbolig) på 224 kvm i bruksareal - stor tomt på nesten 6 mål
Kart
Del
SVARTSKOG
Fritidseiendom på 224 kvm BRA - solrik tomt på 5.939 kvm - fantastisk sjøutsikt - sjelden sjanse
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  13 400 000 kr
 • Omkostninger
  336 342 kr
 • Totalpris
  13 736 342 kr
 • Byggeår
  1921
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  151 m²
 • Bruksareal
  224 m²
 • Tomteareal
  5 938,9 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjelden mulighet på Svartskog i populære Linnekastveien.
 • Boligen er tidligere benyttet som helårsbolig fra 1970-tallet frem til og med omkring 2011. Bolig med potensiale over 2 plan pluss kjeller og loft.
 • Stor tomt på nesten 6 mål. Landlig og idyllisk tomt skjermet for innsyn fra naboer. Tomten er pent opparbeidet med hage og naturtomt. Svært solrik tomt med flott utsikt til Bunnefjorden.
 • Ca 25 minutter med bil til Oslo sentrum og ca 15 minutter til Kolbotn sentrum.
 • Trivelig område med bl.a. kort vei til offentlig badestrand (ca 5 min. gange), Svartskog kolonial og flotte turområder (bl.a. nylagt sherpasti som en del av kyststien).

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Linnekastveien 15, 1420 SVARTSKOG
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 235, bruksnummer 142, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 224 kvm
Totalt primærrom: 151 kvm
Totalt sekundærrom: 73 kvm
Primærrom:
1. etasje 81 kvm: Entré/ gang/ trapp, stue/spisestue, kjøkken og toalettrom
2. etasje 66 kvm: Trapp/ gang, bad og 3 soverom
Underetasje 4 kvm: Trapp
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Kott
Underetasje 69 kvm: Råkjeller og teknisk rom
Inngang til loft via loftsluke i 2.etasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 24.05.2022 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på følgende måte:
Fritidsbolig oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i tømmer/ trekonstruksjoner. Grunnmur i betong. Yttervegger har stående trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre. Yttertaktekking er takstein. Oppvarming er elektrisitet og vedfyring.Privat brønn på naboeiendom med rettigheter (se punkt "vei, vann og avløp" for nærmere informasjon) og septiktank på eiendommen.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det foreligger tilstandsgrad 2 (TG2) på diverse bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Boligen ble etterisolert og panelt utvendig i 1976/1977.
Yttertak skiftet i 2016.

Standard

Bolig over 3 plan med solrike uteplasser.
1.etasje:
Entré: Plass til garderobeskap. Videre adkomst til separat wc og gang.
Separat wc: Linoleumsbelegg på gulv. Servantskap med glatte fronter på skuffer. Speil. Toalett. Varmeovn.
Gang: Plass til garderobeløsning. Videre adkomst til stue, kjøkken og trapp.
Stue: Stor spisestue med tømmervegger. Plass til stort spisebord. Vindu orientert mot vest og nord.
Peisstue: Tømmervegger. Åpen plan fra spisestue med god plass til sofaløsning. Peis og etasjeovn. Vindu orientert mot sør med doble glassdører orientert mot vest og utgang til overbygget veranda.
Kjøkken: Skap- og benkeplass. Frittstående komfyr med keramisk platetopp, kjøl-/fryseskap og delvis integrert oppvaskmaskin følger. Heltre benkeplate. Utslagsvask med 2 kummer. Plass til spisebord. Vindu orientert mot sør. Glass utgangsdør orientert mot øst og uteplass.
2.etasje:
Rommenes bruk i 2.etasje er ikke definert i bygningstegninger. Se punkt "ferdigattest" for nærmere informasjon.
Gang: Videre adkomst til 3 soverom, bad og kott.
Soverom 1: Romslig rom med plass til dobbeltseng. Tømmervegger. Glassdør orientert mot vest med utgang til balkong med fjordutsikt. Vindu orientert mot sør.
Soverom 2: Plass til dobbeltseng. Glassdør orientert mot vest med utgang til balkong med fjordutsikt. Vindu orientert mot nord.
Soverom 3: Plass til dobbeltseng. Delvis tømmervegger. Dør mellom soverom 1 og soverom 3. Vindu orientert mot syd med skog og fjord utsikt.
Bad: Vinylbelegg på gulv. Varmeovn. Trekledning/trefiberplater på vegger. Dusjkabinett (fra 2008). Toalett (fra 2008). Baderomsinnredning (servant, profilerte fronter på skuffer og skapdører og speil med sideskap). Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskinen følger).
Kott: Gode lagringsmuligheter. Med loftsluke til loft.
Kjeller:
Råkjeller med 2 rom. Gulvet delvis oppgravd i forbindelse med senking av gulvet. Inngang fra innvendig trapp fra gangen. Egen inngang fra hage.
Teknisk rom: Adkomst fra råkjeller. Varmtvannsbereder. Vannpumpe.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet. Peis og Ulefos etasjeovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1921 (omgjort til fritidsbolig i omkring 2011 - boligen ble benyttet som helårsbolig fra 1970-2011).
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det foreligger godkjente bygningstegninger av eiendommen. Bygningstegningene er ikke stemplet/datert (tegningene antas å være fra 1920-tallet).
I 1.etasje gjøres oppmerksom på følgende endringer ift bygningstegningene:
- Inngangsdør ikke inntegnet. Det er åpnet opp mellom entré og bod (omgjort til en større entré - rommenes bruk er ikke definert i bygningstegningene)
- Separat wc med adkomst fra entré fremkommer ikke i bygningstegningene (således ikke byggemeldt), og det antas at boligen er tilbygget i omkring 1982.
- Åpnet opp dør mellom entré og gang (gang er definert som soverom), og åpnet opp mellom gang og stue (stue definert som soverom).
- Åpnet opp dør og vegg mellom kjøkken og opprinnelig soverom (omgjort til et større kjøkken).
I bygningstegningene foreligger det tegning av kjelleretasje . Kjelleren er tegnet opp som 2 rom med kun én åpning mellom rommene og rommenes bruk er ikke definert. Trapp er ikke inntegninget. Teknisk rom fremkommer ikke i bygningstegningene, og antas å være tilbygget i omkring 1982 (således ikke byggemeldt).
Det foreligger ikke bygningstegninger av 2.etasje. Bygningstegningene inneholder tegning av fasaden, der fremkommer at boligen har en 2.etasje). Rommenes bruk i etasjen er derfor ukjent, og kjøper overtar alt ansvar rundt dette. Da 2.etasje, separat wc i 1.etasje og teknisk rom i kjeller ikke fremkommer av bygningstegningene, kan ikke etasjen og rommene ansees til å være godkjent til varig opphold. Innredning av etasjen og rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at etasjen og rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
Dagboknr 905802, tinglyst 21.11.1970, type heftelse: Bestemmelser om begrensning i bebyggelse. Det fremgår i servitutten at dette gjelder for gnr/bnr 235/94 og at den eiendommen ikke kan bebygge eller ytterligere bebygge eiendommen etter oppdeling før vilkår gjeldene i bygningslovens §66 og §67 i 1970.
Denne eiendommen (Linnekastveien 15) er tidligere utskilt fra gnr/bnr 235/94, og det antas derfor at denne servitutten også omhandler denne eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
På eiendommen gnr/bnr 235/94 (Linnekastveien 13 og 17) er det bl.a. tinglyst servitutt (dagboksnr. 6021, tinglyst 06.11.1971) som omhandler bestemmelser ifbm overskjøting av eiendommen gnr/bnr 235/94 på 1970-tallet. I denne fremkommer det blant annet følgende:
- bestemmelse om fremtidig adkomstvei til Linnekastveien 15 (denne boligen) og øvrige parseller av gnr/bnr 235/94 fra Linnekastveien i nord. Det gjøres forøvrig oppmerksom på at denne ikke gjelder adkomst over Linnekastveien 11 (gnr/bnr 235/95), kun den del som er over gnr/bnr 235/94.
- bestemmelse om at det langs eiendomsgrense i syd mot Linnekastveien 19 (gnr/bnr 235/92) skal være fremtidig adkomstvei kun til Linnekastveien 15 (denne eiendommen) og nederste parsell av gnr/bnr 235/294. Det gjøres oppmerksom på at det er vanskelig å vurdere om dette omhandler bilvei eller turvei/gangvei
- bestemmelse om at Linnekastveien 15 (denne eiendommen) har rett til å bruke brønn som ligger på gnr/bnr 235/94, samt sette opp gjerde rundt brønnen i avstand inntil 5 meter fra nærmeste brønnkant.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Eiendommen er registert som fritidsbolig. Har blitt benyttet som helårsbolig fra 1970-tallet frem til og med 2011. Etter 2011 ble boligen arvet og har blitt benyttet som fritidsbolig av arvingene siden den gang.
Selger har ikke bebodd eiendommen som helårsbolig, og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott beliggende eiendom på Svartskog. Eiendommen ligger fint til i terrenget med utsikt til Bunnefjorden.
Offentlig badestrand på gråsten ca 5 minutters gange fra eiendommen. Forøvrig flere idylliske badeplasser langs Bunnefjorden, f.eks. Ingierstrand med stupetårn og restaurant, Bekkensten, Bestemorstranda og Hvervenbukta. Kort vei til Oppegård båthavn.
Flotte turmuligheter sommer som vinter. Videre kan Svartskog by på blant annet Roald Amundsens hjem, den populære Svartskog Kolonial med kafe og servering, Gjersjøen golfbane, m.m.
Få minutter gangavstand til bussforbindelse med ca 15 minutter til Kolbotn sentrum. Fra Kolbotn går det direkte tog til Oslo (omkring 12 minutter). Ellers god innfartsparkering på Rosenholm. Ca 25 minutter med bil til Oslo sentrum. Ca 15 minutter med bil til Kolbotn sentrum med alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg, i tillegg til Kolben kulturhus med kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.

Adkomst

Veibeskrivelse:
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Fra "hovedveien" i Linnekastveien har eiendommen adkomst over gnr./bnr. 235/95 (Linnekastveien 11) og noe over gnr 235/94 (Linnekastveien 13 og 17). Det er ingen skriftlig dokumentasjon på adkomst frem til eiendommen. Selgerne mener at retten er hevdet, men det er ikke foretatt noen vurdering rundt dette. Risikoen for hvorvidt dette stemmer overføres til kjøper. Iht. selger har veien eksistert siden boligen ble bygget i 1921. Iht. grunnbok er denne eiendommen utskilt fra Linnekastveien 13 og 17 (gnr/bnr 235/94) i 1971.

Barnehager, skoler og fritid

Adkomst til Kolbotn barneskole, Ingieråsen ungdomsskole og Roald Amundsen videregående skole med buss. Forøvrig flere barnehager i kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 938,9 kvm. Stor og pent opparbeidet tomt med solrike uteplasser. Diverse beplantning, gressplen, naturtomt og skog. Bekk over tomten er synlig på kommunekart, men fremkommer ikke av dagen (kontakt megler for nærmere informasjon).

Parkering

Parkering på egen tomt (se forøvrig punkt "adkomst" for nærmere informasjon vedrørende adkomst til eiendommen) og forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Det er ingen tinglyste avtaler vedrørende vedlikeholdsansvar - denne eiendommen (Linnekastveien 15) er eneste bruker av veien, og det må påregnes at eier av denne eiendommen foretar vedlikehold alene. Se punkt "adkomst" for nærmere informasjon.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Kommunen er i ferd med å etablere ny hovedledning for vann og avløp i "hovedveien" i Linnekastveien. Dersom ny eier ønsker å tilkoble seg på dette, må dette avklares med kommunen, samt finne avtale med nabo slik at stikkledninger for vann-/avløp vil gå over nabotomt til offentlig punkt. Eventuell tilkoblingsavgift og alle andre kostnader vedrørende tilknytning (inkludert stikkledninger frem til offentlig nett) må ny eier eventuelt bekoste selv. Kontakt kommunen eller megler for ytterligere informasjon.
Eiendommen har privat brønn som vannkilde. Brønnen er av eldre dato og har ukjent utførelse og opprinnelse. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Det tas forbehold om vannkvalitet og brønnens tilstand.
Brønnen er på nabotomt (gnr/bnr 235/94) som er orientert øst for denne eiendommen med stikkledninger til husvegg. Iht servitutt med dagboksnr 6021 tinglyst 06.11.1971 tinglyst på gnr/bnr 235/94 er det bestemmelser om at Linnekastveien 15 (denne eiendommen) har rett til å bruke brønn som ligger på på gnr 235/94. Det er ikke tinglyst avtale om at stikkledningene går fra brønn til husvegg på Linnekastveien 15 (denne eiendommen). Eier av eiendommen må selv påregne vedlikeholdsansvar for stikkledningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan panid 2010001 datert 30.05.2016 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Iht reguleringsplan er 1.342 kvm av eiendommen hensynsone for "bevaring naturmiljø".
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder for området, og her er hele eiendommen definert under hensynsone "bevaring kulturmiljø" (som forøvrig gjelder store deler av nærområdet), og delareal 3.538 kvm ligger under "ras og skredfare" (sistnevnte gjelder forøvrig store deler av eiendommene i Nordre Follo kommune).
Linnekastveien 13 og 17 (gnr/bnr: 235/202) er planlagt på sikt å bebygges (antageligvis én fritidsbolig/generasjonsbolig).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Det betyr at etablering av fast bolig er i tråd med reguleringsformålet. Så lenge boligen oppføres i tråd med plan- og bygningsloven og reguleringsbestemmelsene har ikke kommunen hjemmel for å avslå en søknad om bruksendring fra fritidsbolig til bolig.
Eier har fått svar på spørsmål fra kommunen om å bruksendre fra fritidsbolig til bolig. Svar fra kommunen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 4 932,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for tømming av septiktank (2 ganger i året), renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger. Det ble gjort tilsyn 15.04.2016, iht brannvesenet ble det ikke funnet avvik/anmerkninger. Feiing ble utført sist 16.08.2019, og brannvesen skal utføres hvert 4. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.700,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Selger har benyttet Riks-TV som leverandør av tv via antenne. Forøvrig vil ikke tv-tuner/dekoder, parabol og TV-antenne medfølge. Eiendommen er ikke tilknyttet internett-løsning.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 3.240.000,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.736.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke ("hyttepakke") Tryg Forsikring kr 12.550,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Morten Tandberg, Kari Marshall og Unni Tandberg

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8 % av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0018/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2218

Dato

Sist oppdatert: 20. november 2023 kl. 14:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning. 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.