Komplett salgsoppgave

Kaldnesgaten 2A

5 290 000 kr
183 m²
3 soverom
Velkommen til Kaldnesgaten 2A
Velkommen til Kaldnesgaten 2A
Kart
Del
Tønsberg/Kaldnes
Pen, frittliggende enebolig over 2 plan med flott, solrik hage og stor dobbelgarasje. Kort gangavstand til sentrum!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  5 290 000 kr
 • Omkostninger
  133 250 kr
 • Totalpris
  5 423 250 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  245 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  183 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  62 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  34 m²

  Nøkkelinfo

 • Byggeår
  1926
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Energimerke
  Gul G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte. minimum 2 timer før oppsatt tid. Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Innholdsrik og pen, frittliggende enebolig over 2 plan sentralt beliggende på Kaldnes. Eiendommen er de senere år oppgradert og modernisert utvendig med blant annet nytt yttertak i 2022. Ytterkledning byttet i tidsperioden 2010-2014 og malt i senere tid. Innvendig er kjøkken oppgradert med nye overflater og innredning i 2019. Toalettrom oppgradert i 2023. Til boligen medfølger det en frittliggende dobbel garasje fra 2008. Det er få meter ned til Støperiet og Kanalen med gangbroa til Tønsberg. Her kan man rusle de få meterne ned til butikken på "hjørnet" å gjøre innkjøp av alt av dagligvarer. Dette er en stor og moderne matvareforretning. Det er få skritt til Tønsberg brygge og bysentrum, over gangbroen ved Kaldnes Brygge - så her bor man midt i smørøyet - med absolutt alt i nærheten!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kaldnesgaten 2A, 3115 TØNSBERG
Kommunenummer 3905, gårdsnummer 1003, bruksnummer 39

Innhold

BRA-i:
Enebolig:
Kjeller: 53 kvm: Trapperom, bod/vaskerom og 2 boder
1. etasje 70 kvm: Vindfang, toalettrom, trapperom, stue, spisestue, kjøkken og innbygget balkong
2. etasje 60 kvm: Gang, 3 soverom og 2 kott
3. etasje 0 kvm: Uinnredet loft
BRA-e:
Garasje:
1. etasje 45 kvm: Garasje
2. etasje 17 kvm: Hobbyrom og bod/lager
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 34 kvm: Terrasse
Kommentar areal:
Tilkomst til kaldtoft via luke i nedsenket himling i gangen oppe i 2. etasje. Kaldloftet er delvis etterisolert, noe som begrenser muligheten til bruk som lagring eller annet formål. Arealet er ikke oppmålt og eller ikke medtatt i arealoppsettet. Arealet i grovkjeller er medtatt i (BRA i) Det gjøres oppmerksom på at arealet er å betegne som en grovkjeller med begrenset bruksegenskaper slik den fremstår på befaringsdagen. Arealet vil kunne benyttes til lagring av gjenstander som tåler noe fuktbelastning.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.03.2024 utført av Hedlund Takst og Byggkontroll AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 3 - Store eller alvorlige avvik:
- Kjellervinduer: Vinduene bærer preg av elde og manglende vedlikehold. Alle vinduene må beregnes skiftet ut.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Har høydeforskjeller.
- Kjeller: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur, noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og høyt fuktnivå og synlig skade i vegg.
- Innvendig trapp til kjeller: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Trappen har store skader. Der er omfattende råteskader i trappen.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Bod/vaskekjeller: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Det er påvist indikasjoner på fuktskader.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er påvist unormale luktforhold rundt avløpsanlegg. Det er påvist at avløpsrør av jern har store rustskader.
- Branntekniske forhold: Det anbefales en generell EL-sjekk gjennomført av godkjent sakkyndig elektriker av boligen. En generell el-sjekk vil kunne avdekke forhold til vurdering om utbedringstiltak bør iverksettes.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.
- Tomteforhold: er enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vann- og avløpsledninger. Kombinasjonen av alder og materiale på utvendige vann- og avløpssystemet tilsier at man må regne med utskiftinger.
TG 2: Avvik som kan kreve tiltak:
Det er notert 13 stk. avvik som kan kreve tiltak;
Takkonstruksjon/Loft, Vinduer, Utvendige trapper, Overflater, Etasjeskille mellom 1. og 2. etasje, Radon, Innvendig trapper, Innvendige dører, Vannledninger, Ventilasjon, Varmvannstank, Grunnmur og fundamenter og Septiktank.
Selger informerer om følgende i egenerklæring:
- Lekkasje ved vannlås på bad.
- Støpt gulv på bad.
- Det er fukt merker på kjeller vegg.
- Dårlig fuger i pipe. montert rør i pipe.
- Muren på utsiden har sprekker.
- Det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade av eier.
Bygningssakskyndig kommenterer at boligen har 1 stk. brannmelder og pulverslukkeapparat.
Se supplerende og utfyllende tekst, herunder konsekvenser/tiltak, i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Enebolig opprinnelig fra 1926. Boligen er i senere år oppgradert og modernisert utvendig med blant annet nytt yttertak i 2022. Ytterkledning byttet i tidsperioden 2010-2014, malt i senere tid. Innvendig er kjøkken oppgradert med nye overflater og innredning i 2019. Toalettrom oppgradert i 2023. Til boligen medfølger det en frittliggende dobbel garasje fra 2008. Garasjen har innredet loftsareal (ikke boligrom). Boligen har en fin planløsning og inneholder bl.a. entré med integrert garderobe, trapperom og en romslig stue-/spisestue med varmepumpe og peisovn (pipe er rehabilitert med ny innvendig pipeforing i stål i 2023) . Fra spisestuen har du også utgang til en usjenert, nordvestvendt terrasse med gode solforhold. Her får du god plass til 2 forskjellige soner med både spiseplass og sofaseksjonen. Fra stuen har du også utgang til en innbygget balkong. Boligen har et pent, moderne og stilrent kjøkken fra 2019. Innredningen er i glatte fronter, med laminert benkeplate og god benk- og skapplass. For øvrig godt utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, micro, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Boligens 2. etasje har 3 soverom med god plass til skap og kommoder. For øvrig et flislagt bad med varmekabler i gulv, dusjkabinett, dobbeltservant og toalett. Eiendommen har også en kjellerdel som gir gode oppbevaringsmuligheter.
Vi viser for øvrig til selgers egenerklæringsskjema hva angår eiendommens standard og tilstand.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.01.1921. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligen er som fra byggeåret sett opp mot tegningene fra kommunen, for uten innglassingen av balkongen mot øst. Innvendig er noen av rommene utvidet og omgjort for å bedre funksjonen av rommene som de står i dag.
Innredede rom over garasje byggemeldt som lagringsrom og er ikke godkjent til varig opphold. En del av kjøkken i 1.etasje og en del av et av soverommene i 2.etasje er opprinnelig byggemeldt som spisskammer og kott og er ikke omsøkt til varig opphold (i dag inkludert i som kjøkkenareal og soveroms areal) . Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 
Eiendommen har tinglyst rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 m. Rettigheten er tinglyst på gnr. 1003, bnr. 39 og 40, dagboknr. 3452, tinglyst 07.10.1939. Gjelder denne registerenheten med flere.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt og solrikt til på Kaldnes. Det er få meter ned til Støperiet og Kanalen med gangbroa til Tønsberg. Her kan man rusle de få meterne ned til butikken på "hjørnet" å gjøre innkjøp av alt av dagligvarer. Dette er en stor og moderne matvareforretning. Ønsker man å ta en middag ute er det også en populære spisesteder på Kaldnes. Støperiet, med varierte tilbud hele året, ligger også på Kaldnes. Man har supre rekreasjonsmuligheter innen kort gangavstand, flotte turområder med lysløype i Teieskogen mm. Det er få skritt til Tønsberg brygge og bysentrum, over gangbroen ved Kaldnes Brygge - så her bor man midt i smørøyet - med absolutt alt i nærheten.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroa. Ta til høyre i rundkjøringen, følg hovedveien mot Kaldnes frem til rundkjøringen. Ta 3 avkjøring her, til venstre inn i Sundveien, her ligger eiendommen rett på venstre side, med parkering på egen gårdsplass foran garasjene.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen ligger i Tønsberg kommune og sogner til Træleborg skole og Byskogen ungdomsskole. Det er barnehager i nærheten. Greveskogen og Færder videregående skoler.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

En koselig eiet tomt på 632 kvm som ligger beskyttet fra veien med støyskjerm og for øvrig er det hekk og busker til naboene. Hagen er veletablert og pent opparbeidet med fine utplasser på gressplen og på en stor, solrik terrasse. Det er asfaltert gårdsplass på egen grunn foran dobbelt garasjen. Jfr. reguleringsplan så er en del av garasje og areal mot veien markert som felles avkjørsel/gårdsplass.

Parkering

Parkering i dobbelt garasje og på egen gårdsplass.
Øvrig parkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i område regulert til jfr. Reguleringsplan "Kaldnes felt F og G" med planID 65215, datert 01.02.2006 :
Boliger (551.38 kvm)
Privat vei (75.62 kvm)
Relaterte planer:
Havegaten (13.9.2017) PlanID20150111
Kulturparken - Kaldnes (6.9.2006) PlanID 65217
Scanrope (8.9.2021) PlanID 65218
Kaldnes, Gnr. 1003 bnr. 79 (12.12.2001) PlanID 65209
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 877,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 21.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av TV og internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 163 525,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 4 421 393,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.423.250,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm. For hytter er prisen på Hyttepakke Tryg kr 12.550,-. Rettshjelpsdekning for tomter koster kr 13.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Fritz Andersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 23.250,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0050/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2450

Dato

Sist oppdatert: 02. juli 2024 kl. 12:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte. minimum 2 timer før oppsatt tid. Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.