Komplett salgsoppgave

Kollenveien 18

9 350 000 kr
222 m²
4 soverom
Krogsveen Ski har gleden av å presentere Kollenveien 18, som ligger sentralt, men usjenert til
Krogsveen Ski har gleden av å presentere Kollenveien 18, som ligger sentralt, men usjenert til
Kart
Del
Ski
Stor og fin enebolig med godkjent utleiedel | Skjermet beliggenhet i blindgate | 12 minutter til Oslo S

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 350 000 kr
 • Omkostninger
  234 920 kr
 • Totalpris
  9 584 920 kr
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  222 m²
 • Bruksareal
  236 m²
 • Tomteareal
  885 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne flotte boligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Det er også mulighet for "dropp-inn" på visningen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Ski har gleden av å presentere Kollenveien 18, som ligger sentralt, men usjenert til.
Boligen fremstår med en god beliggenhet og gode og luftige romløsninger.
Bolig og garasje har en god plassering på den store tomta. Boltreplass for en stor familie, både inne og ute.
Utleiedel kr. 10.000,- pr. mnd. + strøm.
Også mulighet for ekstra praktikantdel.
- Store, lyse rom
- Trygt og rolig boligområde
- Gode leieinntekter
- Enkelt å etablere ekstra praktikantdel
- Separat bad og vaskerom
- Godt med oppbevaring/bodløsninger
- Stor hage som innbyr til lek og moro
- Hyggelig nabolag med kort vei til fine turområder
- Nyere parkettgulv og gips i store deler av boligen
- Stort, nyere innbydende kjøkken fra Kvik, delvis åpen løsning mot stue
Gå ut av døra, ta kollektivt - Oslo på 20 min!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kollenveien 18, 1424 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 140, bruksnummer 311, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 140, bruksnummer 208, ideell andel 1/5

Innhold

Totalt bruksareal: 236 kvm
Totalt primærrom: 222 kvm
Primærrom:
Underetasje - hoveddel 58 kvm: Entré, trapperom, vaskerom, soverom, rom benyttet som kjellerstue, toalettrom
Underetasje - utleiedel 40 kvm: Stue, kjøkken, rom benyttet som soverom, bad/vaskerom
1. etasje 124 kvm: Stue/kjøkken, 3 soverom, bad
Sekundærrom:
Underetasje - hoveddel 10 kvm: 2 boder
Underetasje - hybel 4 kvm: Bod
Garasje 35 kvm: Garasjerom for 2 biler
Rom benyttet som soverom i hybel, oppfyller ikke krav til varig opphold pga. dagslysforhold. Rom benyttet som kjellerstue oppfyller ikke krav til varig opphold pga. dagslysforhold.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.04.2023, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med valmtak i trekonstruksjoner. Kaldt loft med adkomst via stigeluke. Taktekkingen er av betongtakstein. Undertak av trefiberplater. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall og plast fra byggeår. Helbeslått pipe over tak. Luftehatt. Stigetrinn. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående og liggende bordkledning. Malte trevinduer fra byggeår med 3-lags glass. Malt hovedytterdør. Malt ytterdør. Nyere terrassedør med 2-lags glass. Terrassedør (skyvedør) fra byggeår med isolerglass. Verandadør med 3-lags glass fra byggeår. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Underetasje har støpt plate mot mark. Kjellerstue har oppforet gulv. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker.
Forstøtningsmur av betongstein. Hovedsakelig greie fallforhold rundt bygget, men noe svakt fall inn mot bygg fra nord/nordvest. Bunnledninger fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm. innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter i rom mot nordøst antas å komme fra setninger i bygget.
- Vaskerom (underetasje): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG3: dels motfall på gulv. TG3: ikke vanntett gulv.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen i 2019. Behandling ble utført samme år av Oslo Veggdyrkontroll AS, og selger har Ikke observert skjeggkre i ettertid.

Moderniseringer og påkostninger

2015 - Elektrisk (sikringsskap + store deler av det elektriske). Generell oppussing inne. Nytt kjøkken og endret romløsning noe. Gipsplater vegger og tak i store deler, nytt gulv (parkett) oppe og i trapp. Fliser gang og boder nede. Malt gulv kjellerstue og behandlet veggpanel nede. Terrasser og satt inn dør mot terrasse vest.
2017 - Utvidet terrasser noe.
2020 - Satt opp drivhus. Nye skiferheller inn mot huset.
2021 - Ny persienne mot øst. Maling av hus og garasje, utvendig. Elektrisk (utelys, utestikk + elbillader).
2022 - Mer isolering på loft.

Standard

Stor familiebolig med utleiemuligheter. Parkering i dobbel garasje, flott hage og flere fine uteplasser.
Boligen er romslig og det er godt med oppbevaringsmuligheter i boder, loft og i dobbel garasje.
Fin beliggenhet i et trygt og barnevennlig nabolag.
UNDERETASJE HOVEDDEL:
Entré: Velkommen inn i en flislagt entré, med skyvedørsgarderobe under trapp. Her er det god plass til å henge fra seg ytterklær og til å sette fra seg sko. Det er ekstra knagger for klesoppheng, samt plass til kommode for ytterligere oppbevaring. Det er to boder i tilknytning til gangen.
WC-rom: Toalettrom med standard fra byggeår. Servant i servantskap, gulvmontert toalett og panelovn. Det er naturlig ventilasjon.
Vaskerom: Flis på gulv, malte vegger og tak. Arbeidsbenk over vaskemaskin og tørketrommel, der klesbretting og diverse kan gjøres. Vaskerommet har skyllekum med ettgreps blandebatteri.
Rom benyttet som kjellerstue: Rommet har plass til sofa, bord, TV og tilhørende møblement. Rom benyttet som kjellerstue oppfyller ikke krav til varig opphold pga. dagslysforhold. I 2015 ble gulvet malt og veggpanel behandlet. Projektor montert i tak og lerret følger ikke med.
UNDERETASJE UTLEIEDEL:
Kjøkken: Kjøkken fra 2014/2015. Kjøkkenet har innredning med slette fronter, benkeplaten er av laminat og oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Ingen integrerte hvitevarer. Frittstående komfyr og kjøleskap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Frokostbar på kjøkkenet, der morgenkaffen kan nytes.
Stue: Kjøkken og stue er i en delvis åpen løsning. Stuen har gulvvarme. Det er fin plass til spisebord og stoler, samt sofa, bord, TV og annet stuemøblement.
Bad/vaskerom: Malt strie på vegger og i tak. Gulvet er flislagt og har varmekabler. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte samt tilluft ved dør.
Rom benyttet som soverom: Romslig rom med skyvedørsgarderobe. Det er direkte adkomst til badet fra rommet. Det er også tilgang til bod.
1. ETASJE:
Kjøkken: Flott og moderne kjøkken av merket Kvik (2015), med benkeplate av laminat og innredning med slette fronter. Det er oppvaskkum med ettgreps blandebatteri, kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp, stekeovn og komfyrvakt. Vinduer på hele nordvestsiden av kjøkkenet slipper inn mye naturlig lys. Fra kjøkkenet er det utgang til nordvestvendt terrasse. I praktisk tilknytning til kjøkkenet kan man plassere spisebord og stoler. Her kan familien samles rundt middagsbordet. Romløsning ved stue/kjøkken i 1. etasje er endret. Endringer er ikke søknadspliktig.
Stue: Stor stue som er i delvis åpen løsning med kjøkken. I stuen er det flere vinduer fra gulv til tak, noe som gjør rommet åpent og lyst. Det er plass til stor sofa, bord, TV med tilhørende møblement, samt en koselig lesekrok. Tidsriktig peisovn er montert i stuen. Det ble 06.03.2023 foretatt kontroll av peisovnen, uten noen anmerkninger. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt terrasse med pergola og videre adkomst til hage. I 2020 ble det satt opp et koselig drivhus. Det ble også lagt nye skiferheller inn mot huset. i 2015 ble det lagt ny parkett i stue, kjøkken og trapp.
Soverom: Boligen har fire soverom som ligger i 1. etasje. Alle soverommene har en god størrelse og det er skyvedørsgarderobe på hovedsoverom. Hovedsoverommet har også utgang til overbygget, sørøstvendt veranda.
Bad: Veggene har fliser, taket er malt og gulvet er flislagt med varmekabler. Flis på flis lagt, som egeninnsats. Badet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjkabinett. Det er mekanisk avtrekk. Tilluft ved vindu og dør.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Gulvvarme i stue, på soverom og bad i hybel. Gulvvarme på bad i 1. etasje. Ildsted og panelovner.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 17.01.1984. Det foreligger også ferdigattest på garasjen, datert 31.10.1984. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Rom som benyttes som soverom i hybel er opprinnelig søkt som bod. Det samme gjelder rom benyttet som hobbyrom. Bruksendringen er søknadspliktig.
Rom benyttet som kjellerstue er opprinnelig søkt som hobbyrom. Bruksendringen er søknadspliktig.
Romløsning ved stue/kjøkken i 1. etasje er endret. Endringer er ikke søknadspliktig.
Ny terrassedør ved kjøkken er ikke søkt om. Det er ikke undersøkt om tiltaket utløser søknadsplikt i Nordre Follo kommune. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommene ikke godkjennes som varig opphold og at rommene da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 11882, tinglyst 12.12.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning/bestemmelse om veg: Inntil kommunen overtar arealet skal eierne av bnr. 310, 311, 312,313, samt parsell av bnr. 275 ha ansvar for vedlikehold, snømåking etc. Omhandler også bestemmelser rundt elektriske ledninger og vedlikehold av disse.
Dagboknr. 12227, tinglyst 20.12.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Vann- og kloakkverket har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Eier er ansvarlig for skader på offentlig ledning og renseanlegg, som følge av at avløpet fra eiendommen inneholder væsker eller stoffer som ikke er tillatt ført til kloakk.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Kollenveien 18!
Stor enebolig med frittliggende dobbel garasje og gode leieinntekter. Boligen ligger i et populært og attraktivt boligområde i Ski. Området består av eneboliger og noen rekkehus. Kollenveien er en blindvei med friområde rett bak boligen.
Det er gangavstand til barnehager, skoler, idrettsanlegg og Ski sentrum, hvor du blant annet finner Follobanen og Ski Storsenter m.m. Gode rekreasjonsmuligheter med store friområder og lysløyper i Sør- og Østmarka, samt turterreng i nærheten.
Ski tilbyr et aktivt lokalmiljø med mange forskjellige fritidsaktiviteter for barn og ungdom. God offentlig kommunikasjon til blant annet Oslo og Moss. En helt ny og moderne togstasjon finner du i sentrum av Ski. Follobanen som stod ferdig i desember 2022, reduserte reisetiden med tog mellom Ski og Oslo S ned til kun 12 minutter, med seks avganger i timen. Med bil tar det ca. 30 minutter å kjøre til sentrum av Oslo på firefelts motorvei, utenom rushtid. Ski er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med nærhet til både E6 og E18.
I Ski sentrum finner man flere offentlige kontorer, en rekke butikker og servicetilbud. Kinosenter, kulturhus, bibliotek og flere hyggelige restauranter samt caféer, som er med på å skape et godt bymiljø!

Adkomst

Fra Ski sentrum: Følg Kråkstadveien opp fra sentrum. Ta inn Ellingsrudveien til venstre etter ca. 1 km. og deretter til venstre inn Kollenveien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager og skoler. Se vedlagt nabolagsprofil for ytterligere informasjon.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 885 kvm. Tomten er opparbeidet med asfaltert gårdsplass, hellelagt adkomst, terrasser, plen og beplanting ellers. Stor hage med mye boltreplass!

Parkering

Parkering i dobbel garasje med elbillader. Elbilladeren er av merket Easee.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for området rundt Kråkstadvegen, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 24.10.1979.
I kommuneplanen for Nordre Follo 2023-2034 fremkommer det følgende hensynssone:
- H310_1: Ras- og skredfare. Hensynssonen gjelder for store deler av Nordre Follo.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 25.043,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.000,-
Måking på privat veistubb, fra krysset Kollenveien/Ellingsrudveien koster ca. kr. 1000,- i året.
Boligen er tilknyttet Viken fiber/Telenor som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 800,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.943.974,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.998.306,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.584.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Åsmund Indrebø Næs og Elisabeth Wergeland

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,60 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0040/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2340

Dato

Sist oppdatert: 04. september 2023 kl. 16:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne flotte boligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Det er også mulighet for "dropp-inn" på visningen.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.