Komplett salgsoppgave

Ramstaddammen 6

3 390 000 kr
70 m²
1 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Ramstadammen 6
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Ramstadammen 6
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Åsgreina
Attraktiv og nyere 2(3)-R hjørneleilighet i 1. etasje fra 2021 | Trappefri adkomst | Solrik terrasse på 8 kvm.| Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 390 000 kr
 • Omkostninger
  85 920 kr
 • Totalpris
  3 475 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  70 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 565 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende og ny 2(3)-roms leilighet i første etasje med gjennomgående god standard, leiligheten er oppført i 2021 og ferdigstilt i 2022 - her kan du flytte rett inn. Påkostet og endeleilighet med mange tilvalg, opprinnelig en 3-roms som er gjort om til 2-roms, det kan med enkle grep gjøres tilbake til en 3-roms om ønskelig.
Attraktiv og romslig leilighet i første etasje med trappefri adkomst og direkte utgang til terrassen. Leiligheten er gjennomgående, har godt med naturlig lys og en praktisk planløsning. Åpen kjøkken- og stueløsning gjennomført på en god måte med god plass til stort spisebord mellom kjøkken/stue. Fra stuen er det direkte utgang til solrik terrasse som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Parkering i garasje og kjellerbod på ca. 6 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ramstaddammen 6, 2033 ÅSGREINA
Kommunenummer 3036, gårdsnummer 92, bruksnummer 33, seksjonsnummer 22, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 73 kvm
Totalt primærrom: 70 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 73 kvm
Primærrom:
1. etasje 70 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 6 kvm. Kjellerboder er fellesarealer som styret i sameiet fordeler og kan omdisponere.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.05.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong og tre. Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærendevegger samt skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Flat takkonstruksjonen utvendig tekket med takpapp/membran. Takkonstruksjonen er ikke besiktiget.
Bygget er oppført i 2021 og leiligheten har gjennomgående tilstandsgrad 1 (TG 1).
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Hulltaking på bad. Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Badet selges med våtromsbevis fra If. Ta kontakt med megler for vilkår.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Tiltalende og ny 2(3)-roms leilighet i første etasje med gjennomgående god standard, leiligheten er oppført i 2021 og ferdigstilt i 2022 - her kan du flytte rett inn. Påkostet og endeleilighet med mange tilvalg, opprinnelig en 3-roms som er gjort om til 2-roms, det kan med enkle grep gjøres tilbake til en 3-roms om ønskelig.
Attraktiv og romslig leilighet i første etasje med trappefri adkomst og direkte utgang til terrassen. Leiligheten er gjennomgående, har godt med naturlig lys og en praktisk planløsning. Åpen kjøkken- og stueløsning gjennomført på en god måte med god plass til stort spisebord mellom kjøkken/stue. Fra stuen er det direkte utgang til solrik terrasse som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Kjøkken:
Praktisk og moderne kjøkken i åpen kjøkken- og stueløsning, leilighetens store samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med store vindusflater og god romfølelse. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum med ettgreps armatur. Integrert komfyr, oppvaskmaskin og nedfelt induksjonstopp. Frittstående kjøleskap
med frysedel. Komfyrvakt. Mekanisk kjøkkenventilator. Automatisk vannstoppventil.
Bad:
Tiltalende og moderne bad med inngang fra entré. Flislagt gulv med gulvvarme og lislagte vegger. Vegghengt servantskap med heldekkende servant
og ett-greps armatur. Speil over servant. Dusjnisje med innfellbare glassdører og dusjarmatur. Innebygget sisterne med vegghengt klosett. Opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling. Malt himlingflate med downlights.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer via felles varmesentral. Det er varmekabler i gulv i entré og på bad.
Bygningen har felles varmtvann. Leiligheten er tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg med ventilasjonsaggregat over himling i entré.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.12.2021.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
- Asfalt, permanent tilkomst, plenarbeider og beplanting skal utføres så snart årstiden tillater det og senest innen 01.06.2022.
- Viser ellers til riggplan for felles innkjøring og byggegjerder som avgrenser anleggsområdet og boliger tatt i bruk.
- Ferdigattest for hele prosjektet skal sendes inn innen 20.07.2023.
Det er uklart om dette er utført. Sameiet overtar ansvaret for dette.
Leiligheten er opprinnelig byggemeldt som 3-roms, men det ene soverommet i tilknytning til stuen er innlemmet i stuen. Det kan med enkle grep omgjøres til et soverom dersom man ønsker det. Bruksendringen er ikke søknadspliktig.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 2548774, tinglyst 05.06.2020, type heftelse: Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler. Elvia og Hellvik Hus Romerike Eiendomsutvikling AS har inngått overenskomst om rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av et kabelanlegg med driftsspenning på lavspennings og/eller høyspenningsnivå. Det er gitt stedsvarig rett til drift, vedlikehold og fornyelse av kabler i traseen på eiendommen. Netteiers personale, transportmidler og eventuelle nødvendige underentreprenører skal ha rett til uhindret adgang til kabelanlegget. Det skal ikke foretas bygging, beplantning eller oppfylling av masse på eller nær ved kabelanlegget, som kan være til skade eller til hinder for vedlikehold av anlegget.
Dagboknr 187205, tinglyst 15.02.2021, type heftelse: Erklæring om rettighet i fast eiendom. Kommunen er gitt rett til å ha kommunaltekniske "fellesanlegg" på eiendommen som vei, vann og kloakk samt andre ledninger/fellesanlegg f. eks. el-kraft, nett, kabelselskap, lysstopler, veg- og gatenavnskilt, kummer, kumanvisere, postkasser, renovasjonsanlegg etc. herunder nødvendige arealer til disse anleggene. Kommunen har vederlagsfri rett til drift og vedlikehold av fellesanlegg/snøbrøyting. Det kan ikke nektes slik tiltak på seksjonseiernes individuelle areal/uteareal.
Seksjonseierne må ikke anlegge private anlegg (for eksempel bod, terrasse, uteplass, trær, grøntareal, gjerde, annet) som er til hinder for fremtidig drift og vedlikehold av fellesanlegget. Seksjonseiere må ikke anlegge/ha private anlegg nærmere enn 4 meter fra fellesanlegg/fellesarealer. Ingen seksjonseiere kan endre utvendige farger inkl. tak og takfarge uten skriftlig samtykke fra sameiets styre.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 9 420 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Denne seksjonen har tinglyst bruksrett til tomt på ca. 38 kvm.

Parkering

Leiligheten disponerer én parkeringsplass, merket nr. 22, i felles garasjeanlegg. Det er muligheter for å montere elbil-lader. Øvrig parkering etter sameiets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Ramstadåsen BK2 - Ramstadtunet" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 12.02.2019.
Reguleringsplan under bakken vedtatt 12.02.2019 for parkeringsanlegg.
Generelt stor utbygging i området og byggestøy må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Beregnede kommunale avgifter er kr 8 070,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 3 565,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, a-konto fjernvarme, garasje, generelt drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3 770 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er inkludert i de månedlige felleskostnadene.
Det er pliktig medlemskap i Ramstadåsen Velforening med en årlig kostnad på ca. kr. 900,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen er nyoppført i 2021 er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 9 243,- pr. 31.12.2022
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.475.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Brit Helen Stenersen Håkerud

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Ramstadtunet, med sameiebrøk 738/73431.
Sameiet består av 60 boligseksjoner fordelt på 28 rekkehus og 32 leiligheter, fordelt på 2 lavblokker.
Forretningsfører er BORI Boligbyggelag Romerike AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Fasaden skal males ila. 2024. Kjøper må påregne kostnader knyttet til maling. Styreleder opplyser at han er i dialog med forretningsfører for å se om de får ordnet med maling av første trinn allerede i år (2023). Han opplyser at en mulig finansieringsplan kan være å kreve inn et fast beløp fra hver seksjonseier på ca. kr. 35.000,-. Dette er ikke endelig bestemt.
Garasjeanlegget blir organisert som en næringsseksjon hvor hver garasjeplass representerer en ideell andel på 1/76 del. Det medfølger en garasjeplass til hver seksjon. Enkelte seksjoner har kjøpt ekstra garasjeplass, og denne plassen kan omsettes internt i sameiet. Det kan være mulig å kjøpe ekstra parkeringsplass i sameiet av utbygger, ta kontakt med jorgen.nordli@hellvikhus.no for mer informasjon om pris og usolgte plasser.
Felleskostnadene ble økt med 20% i mars 2023. Økningen er medregnet i de oppgitte felleskostnadene. Økningen skyldtes ekstraordinære kostnader tilknyttet strøm og drift av sameiet, hvor sameiets likviditet ikke har holdt for å dekke disse kostnadene. Årsaken til dette kommer av leverandøravtaler som har vært dårlige for sameiet, hovedsakelig med strømleverandøren, og har dermed ledet til at likviditeten ikke har holdt opp mot de kostnadene som sameiet har mottatt. Styreleder opplyser pr. 31.05.2023 at sameiet er kommet a jour med alle utestående fordringer.
Det er vedtatt å montere vannmålere for hver seksjon i sameiets lavblokker (32 seksjoner). Hver seksjon faktureres kr. 69,- pr. mnd. for installasjonen samt et beløp på kr. 107,- for tilgang til app/fakturering og kr. 21,- for måleravlesning. Total fakturering for hver seksjon er kr. 197,- pr. mnd. Dette beløpet vil bli fakturert direkte fra faktureringsselskapet. For installasjonen er det en nedbetalingsplan for 10 år.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 35.645,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0102/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23102

Dato

Sist oppdatert: 06. desember 2023 kl. 10:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.