Komplett salgsoppgave

Strømsveien 20

1 600 000 kr
15 m²
Sindre Nyhus v/Krogsveen presenterer denne 1-roms leiligheten i Strømsveien 20.
Sindre Nyhus v/Krogsveen presenterer denne 1-roms leiligheten i Strømsveien 20.
Vålerenga
Lys 1-roms i 4. etg. Sentralt med nærhet til "alt". Flott førstegangskjøp. Lave fellesutgifter

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  1 600 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  661 480 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 262 612 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1933
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  15 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  4 539 kr

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sindre Nyhus v/Krogsveen presenterer denne 1-roms leiligheten i Strømsveien 20. Boligen ligger supersentralt til i et borettslag på Vålerenga. Fra boligen er det svært kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvare, parker m.m. Høydepunkter:
 • Godt førstegangskjøp
 • Supersentral beliggenhet
 • Ingen forkjøpsrett
 • Bakgård med sittebenker og sykkelparkering - nærhet til fine grøntområder i blant annet Svartdalsparken, Botaniske Hage og Tøyen Parken.
 • Kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvare, parker m.m.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Strømsveien 20, 0657 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 232, bruksnummer 280, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 55, Nedre Vålerenga borettslag, organisasjonsnummer 988 323 632

  Innhold

  Totalt bruksareal: 15 kvm
  Totalt primærrom: 15 kvm
  Bruksareal:
  Leilighet 15 kvm
  Primærrom:
  Leilighet:
  1. etasje 15 kvm: Bad, Stue/kjøkken, Entré
  I tillegg disponerer boligen én kjellerbod på ca. 2 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 04.08.2022, utført av Taksering Norge AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i murverk med pusset og malte overflater. Yttertak i flatt oppforet betongdekke tekket med takpapp/folie.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på: Flere punkter har fått tg2 i tilstandsrapporten. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om forholdene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Sindre Nyhus v/Krogsveen presenterer denne 1-roms leiligheten i Strømsveien 20. Boligen ligger supersentralt til i et borettslag på Vålerenga. Fra boligen er det svært kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvare, parker m.m.
  Leilighet med normal standard.
  Entré: Lys entré med varmekabler i gulvet. Garderobeskap med frostede glassfronter.
  Stue: Stue med utsyn mot grøntarealer på vestsiden av bygget. Fliser på gulvet. Malt strietapet. Himlingshøyde ca. 2,48 m målt i stue/kjøkken.
  Kjøkken: Kjøkkeninnredning med glatte fronter. Fliser på vegg over benkeskap. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Ventilator. Stekeovn og keramisk topp er integrert i innredningen.
  Bad: Flislagt bad med varmekabler i gulvet. Baderomsinnredning bestående av benkeskap og veggskap. Speil og belysning over servant. Dusj på gulv, servant og klosett.
  Vinduer med tolags isolerglass, av eldre dato.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger et uattestert ekspedisjonsdokument for våningshus datert i 1932. Det foreligger også ferdigattest for 71 dusjbad og minikjøkken for hver hybel datert 15.11.2002.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om benyttelse, midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. lysforholdene i kjøkken og bestemmelse om gjerde.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et attraktivt boligområde på Vålerenga. Området kan by på alt fra flotte grøntområder til restauranter og kafeer. Vålerenga er ikke uten grunn kjent for sine sjarmerende smågater med fargerik trehusbebyggelse. Før i tiden lå området utenfor bygrensa, og husbyggingen ble derfor ikke begrenset av den daværende murtvangen. De små trehusene ble bygd i den stilen som folk kjente fra bygdene de kom fra. Derfor dette sjarmerende mangfoldet av ulike trehus. Ellers er Strømsveien stengt med bom ved Enebakkveien noe som forhindrer gjennomfartstrafikk i nærområdet. Det er flere hyggelige grøntområder i området. Sjarmerende rekreasjonsområder som Vålerenga park, Kampenparken og Tøyenparken er alle i nærheten. Spennende Jordalparken med nye Jordal Amfi er i umiddelbar nærhet til leiligheten og er verdt en titt. Bydel Gamle Oslo er i sterk utvikling med Bjørvika som nærmeste nabo. Det er ca. 20 minutters gange til Bjørvika og Oslo sentrum.
  Litt historie - Kvinnenes hus
  Elise Sem, Norges første kvinnelige høyesterettsadvokat, opprettet aksjeselskapet " Kvindernes boligselskap AS" i 1923. Dette for å å gjøre det mulig for kvinner å ha eiendom i eget navn, samt et ønske om å hjelpe unge kvinner fra middelklassen i boligmangelen som rådet på denne tiden. Det ble bygget 3 såkalte kvinnenes hus, hvorav et av disse var Strømsveien 20 som ble kalt "Kvinnenes hus 1/Østkantkvinnenes hus". Hovedentreprenøren for oppføringen var Høyer-Ellefsen A/S, nå Veidekke.
  Offentlig kommunikasjon:
  God offentlig kommunikasjon med buss nr. 37 og 20 med avganger hele døgnet, samt buss nr. 100 og 110 via bl.a. Alna og IKEA Furuset til Lillestrøm/Kjeller like ved.
  T-bane fra Ensjø og Helsfyr er også i nærheten. Blåtrikken mot Ljabru i sør og Rikshospitalet i nord er tre busstopp unna. Det er sykkeltrasé til sentrum og langs Ring 2. Taxi-holdeplass er ca. 7 minutters gange fra leiligheten.
  Av dagligvarehandel rett i nærheten finnes Kiwi, Rema 1000 og Coop Extra (som også har post-i-butikk).

  Adkomst

  Med buss:
  Linje 2N, 3N, 4N, 20, 37, 100, 110 til bussholdeplassen Vålerenga. Boligen er under 1 minutt gange unna.
  Med t-bane:
  Linje 1, 2, 3, 4 til t-banestoppet Ensjø. Boligen er ca. 9 minutters gange unna.
  Med trikk:
  Linje 13 og 19 til trikkestoppet Middelalderparken. Boligen er ca. 15 minutters gange unna.
  Med tog:
  Linje L3 og R30 til togstasjonen Tøyen stasjon. Boligen er ca. 21 minutters gange unna.
  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er kort vei til barnehager og skoler i området.
  Barnehager:
  Sotamyggen barnehage (0-6 år): 0.1 km
  Vålerenggata barnehage (1-6 år): 0.2 km
  Jordal barnehage (0-6 år): 0.2 km
  Skoler:
  Vålerenga skole (1-7 kl.): 0.4 km
  Nyskolen i Oslo (1-10 kl.): 0.4 km
  Kampen skole (1-7 kl.): 0.7 km
  Jordal ungdomsskole (8-10 kl.): 0.1 km
  F21 - Fyrstikkalleen skole (8-13 kl.): 1.1 km
  Etterstad videregående skole: 0.7 km
  Hersleb videregående skole: 2 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 788 m² som tilhører borettslaget. Koselig bakgård med sittebenker.

  Parkering

  Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål (bolig m. tilhørende anlegg) i henhold til reguleringsplan for "S-2255" med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.10.1987.
  Vest for eiendommen er det i reguleringsplanen en ubebygd tomt regulert for offentlig bygning/allmenn nyttig formål(skole).
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr. 4.539,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, internett, kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, felles strøm m.m.
  Felleskostnadene justeres normalt i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.02.2022.
  Oversikt over fordelingen fra forretningsfører: felleskostnader kr 1.535,-, renter kr 1.794,- avdrag kr 1.210,-.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, grunnpakke er inkludert og kan oppgraderes for egen kostnad. Borettslaget har en avtale om installering av fibernett i 2023.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr ,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 0,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr. 5.805,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr. 661.480,- pr. 31.12.2021
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 30.059.146,- pr. 31.07.2021 fordelt på 2 lån med følgende lånevilkår:
  Lån 1 - Eiendomskreditt:
  Restgjeld: kr. 18.811.946,-.
  Rentebetingelser: 2,60% nominell rentesats fra 14.01.2022.
  Lånets løpetid: Siste innbetaling i 2054.
  Lån 2 - Bien Sparebank:
  Restgjeld: kr. 11.247.200,14,-.
  Rentebetingelser: 2,80% nominell rente p.t.
  Lånets løpetid: Innfrielsesdato 31.07.2045.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Pantattest kr. 172,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2 261 480,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Saalih Ahmed

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Nedre Vålerenga borettslag.
  Borettslaget består av 78 andelsleiligheter.
  Forretningsfører er Eiendomsnøkkelen Forvaltning, tlf. 22 11 15 40.
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
  Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett, men styregodkjenning må foreligge før overlevering til ny eier.
  Foretatt påkostninger de senere år:
  Generelt vedlikehold
  Planlagte påkostninger:
  Oppgradering av Internett. Styreleder informerer om at borettslaget har vedtatt ny avtale med Nextgentel for levering av fiberlinje 1000/1000, som vil tre i kraft 01.04.2023. Hun opplyser at felleskostnadene vil da øke med kr. 29,- pr. mnd. pr beboer.
  Følgende tiltak prioriteres for perioden 2022/2023:
  - Tekking av ventilasjonshus på taket
  - Beising av vinduer og balkongdører
  - Rens av ventilasjonskanaler
  - Nytt låsesytem/nytt digital dørklokkesystem
  - El-sjekk
  - Vannsjekk
  - Felling av tre i bakgård
  - Oppgradering av vaskerom
  Generalforsamlingen fatter deretter følgende enstemmige vedtak:
  - gir sin tilslutning til at det settes av kr. 200.000,- i budsjettet for 2022 til utferdigelse av rapport fra fagekspert om ventilasjonsanlegget, rørsystemet og det elektriske anlegget i Strømsveien 20.
  - ber styret innhenter priser på revidert tiltaksplan for 22/23. Når totalsummen for alle tiltak foreligger, innkaller styret til ekstraordinær generalforsamling for å vedta finansieringen.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 54-0091/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR54.2291

  Dato

  Sist oppdatert: 21. august 2022 kl. 10:29

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.