Komplett salgsoppgave

Gjervågveien 50

4 490 000 kr
83 m²
4 soverom
Hytta ligger hyggelig til i et attraktivt hyttefelt på Gjervåg. Eiendommen ligger i svært fredfulle og idylliske omgivelser med skogen og flotte tur og rekreasjonsområder rett på utsiden av stuevinduet ditt.
Hytta ligger hyggelig til i et attraktivt hyttefelt på Gjervåg. Eiendommen ligger i svært fredfulle og idylliske omgivelser med skogen og flotte tur og rekreasjonsområder rett på utsiden av stuevinduet ditt.
Kart
Del
Tjøme/Gjervåg
Solrik, koselig og familievannelig hytte i attraktivt hytteområde. Koselig tomt og gangavstand til sjø og strand.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  4 490 000 kr
 • Omkostninger
  113 250 kr
 • Totalpris
  4 603 250 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  104 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  83 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  21 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  38 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1965
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  500 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte 2 timer før visningstidspunkt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gjervågveien 50!
En høyt og frittliggende fritidseiendom med sol fra morgen til sent på kveld. Hytta ligger i et veletablert hytteområde på Gjervåg, på Tjømes vestside.
Her er det stue, kjøkken, hele 4 soverom og bad. I tillegg er det en frittstående redskapsbod og et anneks.
Forøvrig er det deilige, solrike uteplasser og en koselig hage.
Her kan du virkelig invitere venner og familie til hyggelige sommerkvelder. Bilvei helt frem.
Det er gangavstand ned til Glennekilen hvor man kan ta seg et bad og hvor det er en liten småbåthavn. Her i fra er veien kort ut til en av kanskje Norges vakreste skjærgårder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gjervågveien 50, 3145 TJØME
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 206, bruksnummer 15, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
Fritidsbolig:
1. etasje 83 kvm: Gang, 4 soverom, bad, kjøkken, stue og spisestue.
BRA-e:
Anneks:
1. etasje 6 kvm: Bod
Redskapsbod:
1. etasje 15 kvm: Bod
Åpent areal:
Fritidsbolig:
1. etasje 38 kvm:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.05.2024 utført av Omega Akerholdt AS v/ Tom Eivind Hansen og Knut Hedlund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Fritidsbolig fra 1965 oppført i tre og tilbygget og oppgradert i 2010, samt modernisert i 2018. Det er registrert enkelte avvik, men disse er stort sett relatert til normal elde, slitasje og avvik fra dagens forskriftskrav. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det finnes ingen dokumentasjon for utførelse av badet da dette er utført av eier. Det anbefales å montere dusjkabinett på badet, slik at vann renner fra dusjkabinett og direkte ned i sluk.
TG2:
- Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen i veggkonstruksjonen, samt at det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
- Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
- Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer i vinduer og dører. Utvendig beslagsløsning under vindu mot sør er ført inn til trekledning og ikke inn bak kledningen som på øvrige vinduer. Beslag i overgang terskel og vegg bør monteres for å sikre/beskytte mot fuktinntrengning.
- Åpninger i rekkverk på terrasse er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket på terrasse og utvendig trapper er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Løse skiferheller bør limes til underlaget.
- Det er registrert fukt/svellskade i laminatet i området hvor vv-bereder er plassert i gang.
- Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm. innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "Høy" aktsomhetsgrad.
- Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren.
- Det er påvist at vannrør som er utsatt for kulde har mangelfull isolering. Det må påregnes avtapping av vannledninger i forkant av kuldeperioder for å forhindre frostspreng i røranlegget.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. VV-bereder var ikke tilkoblet vannforsyning på befaringstidspunktet, derfor begrenset mulighet for kontroll.
- Selv om det ikke er registrert noen avvik på det elektriske anlegget vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tg 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgraderinger.
Redskapsbod:
Utvendig sportsbod i maskinlaft antatt kjøpt på hagesenter eller lignende. Ukjent byggeår. Gulv er av bord på enkle bjelker. Yttervegger av laftede bord, Taket er tekket med shingel. Bygget benyttes til lagring av ved og hageredskap. Bygget er ikke nærmere vurdert av takstmann. Det spesifiseres at bygningen er eldre og at det må påregnes kostnader til vedlikehold. Registrert noe svikt i innvendig gulv.
Anneks:
Anekset oppført med trebjelkelag, antatt isolerte yttervegger og tak. Ukjent byggeår. Taket er tekket med undertak og betongtakstein. Bygget bærer preg av noe manglende vedlikehold og oppgradering må påregnes utvendig og innvendig. Bygget er ikke nærmere vurdert av takstmann.
Selger opplyser at enkelte arbeider er utført av hennes mann ved egeninnsats.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Standard

Fritidsbolig fra 1965 oppført i tre og tilbygget og oppgradert i 2010, samt modernisert i 2018. I tillegg er det en redskapsbod og et frittliggende anneks.
Hytta har en praktisk og svært innholdsrik planløsning med god plass til hele familien.
Det første som møter deg er en stor terrasse med markise ved inngangsdøren. Fra terrassen er det flott utsikt ned mot Glennekilen og her er det gode solforhold fra morgen til kveld.
Videre i hytta er det gang, hele 4 soverom, badet er flislagt og innredet med toalett, servant i baderomsinnredningen og en dusj.
Koselig kjøkken med innredning fra IKEA, montert i 2010. Kjøkkenet har rikelig med både skap og skuffer, heltre benkeplate og integrert komfyr og platetopp. I tillegg er det avsatt plass til kjøl/fryseskap og kjøkkenvetilator med avtrekk ut. Mellom kjøkkenet og stuen er det eget rom til spisestue. Stuen er lun og koselig og har stemningsfull peis og utsikt mot Glennekilen. Fra stuen er det utgang til overbygget uteplass og videre trapp ned til hagen.
I tillegg har eiendommen en romslig redskapsbod på ca. 15 kvm med ukjent byggeår. Perfekt for lagring av hageredskap - og hagemøbler.
Frittliggende anneks på ca. 6 kvm med ukjent byggeår.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler på baderom. Peis i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
Det ble utført feiing og tilsyn med fyringsanlegget den 20.06.2018. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik, anmerkninger eller andre forhold som har betydning for brannsikkerheten og atkomsten til anlegget.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt som fritidsbolig siden ca. 1965.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven. 
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
10.05.1963 - Dokumentnr: 1699 - Bestemmelse om veg og vannrett
Rettighet hefter i: Knr:3811 Gnr:206 Bnr:2
Skjøte ved utskilling av eiendom gnr 206, bnr 15. Bruksrett til en 3 meter bred utvei over hovedbøllet. Vedlikeholdet av veien tilfaller hytteeierne. Kjøperen har rett til å grave brønn i utmarken på hovedbølet, og hente eller legge vann inn fra denne.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hytta ligger hyggelig til i et attraktivt hyttefelt på Gjervåg. Eiendommen ligger i svært fredfulle og idylliske omgivelser med skogen og flotte tur og rekreasjonsområder rett på utsiden av stuevinduet ditt. I tillegg er det gangavstand til sjø og strand nede i Glennekilen.
Med sin vestvendte beliggenhet er det fantastiske solforhold fra morgen til kveld. Tjøme er kjent for sin vakre skjærgård som kanskje er en av landets flotteste!
Tjøme er et av Norges mest besøkte sommerparadiser. For dem som bor her året rundt, er det godt å vite at Tjøme flere ganger har blitt kåret til Vestfolds beste bostedskommune. Her finner du 9-hulls golfbane, bondegårder for besøkende, hotell, marinaer, legekontor, post i butikk, 3 dagligvareforretninger, bensinstasjon, koselig Cafè, restauranter, frisør, blomsterbutikker, vinmonopol og byggevareforretning. Fra eiendommen er det kort vei til Kiwi som er dagligvareforretningen i Kjøpmannskjær.
I tillegg kan øya friste med en rekke fritidstilbud for barn og unge. Her er det ridesenter på Verdens Ende, skateboard bane og frisbeebane på Haug, tennisbane og fotballbane på Ormelet, idrettshall på Lindhøy og Aktiv Fritid med klatring og hinderløype på Havna m.m.
Høsten er flott på Tjøme med en god blanding av naturens stille sang, fargespill og den klare friske sjøluften. Fisken biter villig hele året. Turstiene ligger på rad for deg som ønsker å bevege deg ute. Tjøme består av øyene Tjøme med Verdens Ende, Brøtsø og Hvasser – i tillegg til de mange øyene som utgjør kanskje Norges vakreste skjærgård og en del av denne utgjør Nasjonalparken. Det er ca. 5.000 innbyggere i kommunen. Med sine 2.500 fritidsboliger mange-dobles dette tallet om sommeren.
Færder nasjonalpark ble opprettet i august 2013 og nasjonalparken strekker seg fra Ormøy i Nøtterøy kommune i nord til Færder fyr i Tjøme kommune i sør. Tjøme kjent for sine spektakulære naturopplevelser i Moutmarka og for å ha en av Norges mest sannsynlig, flotteste skjærgårder. Her vil du garantert trives!

Adkomst

Fra Vrengenbroa kjører man Vestveien sørover mot Tjøme sentrum. Deretter tar man til venstre ved skilting mot Grimestad. Ta så første vei til høyre. Følg Gjervåveien til veiskille hvor man fortsetter rett frem. Følg veien helt til Gjervågveien 50 kommer på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 1164,3 kvm. I tillegg har eiendommen et tilleggsareal under gnr. 206, bnr. 2 som eis av Færder Kommune. Dette arealet har et areal på ca. 646,4 kvm. Arealet er under fradeling og Kommunen har påtatt seg opprydding i formalia i saken for å få arealet sammenføyd med hovedbølet.
Sjarmerende tomt med gode solforhold. Her kan man flytte seg etter solen hele dagen på de hyggelige uteplassene. Eiendommen har naturlig uteareal med gress, berg, beplantning og trær. Det er også en praktisk redskapsbod i hagen. Her er det ordentlig sommeridyll!

Parkering

Opparbeidet biloppstillingsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Boligen har kun mulighet for tilkoblet vann i sommerhalvåret, da vann og avløpsledningene ikke ligger frostfritt under boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 06.09.2023 avsatt til nåværende fritidsbebyggelse, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.743,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for fastledd vann, vannmålerleie, fastledd avløp, sommerrenovasjon og feiing/tilsyn.
I tillegg betales det for forbruk av vann og avløp kr 19 per m3 for vann og kr 33 per m3 for avløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 4.300 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.400 pr. år. hos Tryg forsikring.
Velavgift er kr 500 pr. år. (Gjervågåsen vel)
Boligen har parabolantenne, dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 568.833,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.603.250,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 12.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne-Kari Dlouhy

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Gjervågåsen Velforening.
 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,1% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging fra kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke på fritidsbolig: kr 19.200,-
Visninger: kr 3.500,- pr. visning (5 stk. inkludert)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0105/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.23105

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte 2 timer før visningstidspunkt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.