Komplett salgsoppgave

Framnesveien 6

3 990 000 kr
166 m²
2 soverom
Andreas Haraldsen
Presenteres av
Andreas Haraldsen
Framnes/Huvik
Enebolig på Framnes med sjøutsikt - 4 stuer - 2 soverom - Koselig hage - Noe moderniseringsbehov - IKKE BOPLIKT

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  101 092 kr
 • Totalpris
  4 091 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  166 m²
 • Bruksareal
  166 m²
 • Tomteareal
  1 086 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Sjønær enebolig eller kanskje en fritidsbolig? Da bør du se på denne spennende eiendommen på Framnes.
Eldre enebolig med gjennomgående enkel standard. Boligen har en god planløsning og man har klart å beholde den sjarmerende gammel stilen på huset med blant annet tømmervegger.
Romslig kjøkken med hvite profilerte fronter, god skap- og benkeplass, samt fliser mellom over-/underskap. Integrert komfyr og platetopp.
Stort flislagt bad med servant i plassbygget innredning, dusjnisje, badekar og wc,
Det er i dag totalt 4 stuer og 2 soverom, det kan ved enkle grep endres til flere soverom om ønskelig.
Separat vaskerom og gjestetoalett.
Her bor man med kort avstand til både skoler, barnehager, lekeplasser, flotte turområder, samt sjø og brygge!
Velkommen på visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Framnesveien 6, 3222 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 113, bruksnummer 71
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 113, bruksnummer 71, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 166 kvm
Totalt primærrom: 166 kvm
Bruksareal:
Enebolig 166 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 112 kvm: Vindfang, vaskerom, toalettrom, hall m/trapp, kjøkken m/spiseplass og stuer.
2. etasje 54 kvm: Trappegang, bad, stue og 2 soverom (et soverom har glassdører)
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller har høyde på ca 1,85 meter, og medtas da ikke arealmålingen da det er krav til 1,9 meter takhøyde. Kjeller har et areal på 30m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.05.2021 utført av Teisbekk Takst og Eiendom AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med tømmer i 1.etg og grovt bindingsverk i 2.etg. Saltak i tre. Grovkjeller med kjellermurer med steinblokker. Boligen er renovert fra 1975-1977 og ble samtidig tilbygget nytt inngangsparti, toalettrom og vaskerom. Utførte renoveringer har nå en del alder og synlige råteskader, slik at det er behov for oppgraderinger på bygget. Bygget har noe skjevheter i konstruksjonene på grunn av alder, men det meste rettet opp ved renoveringen og ikke noe unormalt og vurderes som stabilt nå. Yttertak lagt i ca. 1976 med teglstein, papp og lekter samt nytt undertak av bord. Vindskier i tre. Yttervegger med stående kledning og vinduer som alt er fra 1976-77. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål og noe bly fra 1975. Tømmervegger i 1.etg og grovt bindingsverk i 2.etg. Vegger er renovert i 1976-1977 og er isolert 5-10 cm utvendig inkl. ny stående kledning og datidens lufting bak kledning. Innvendig er de fleste vegger forut ut og isolert 5 cm. Etasjeskiller i tre fra byggeår. Gulv er opplyst å være åpent og isolert i fbm renoveringen av huset i 1976-77. Utgang fra stue til en noe uferdig liten platting med tregulv og lecamur under som går videre langs kjellertrapp. Støpt/ murt trapp til hagen. Utgang fra 2.etg til balkong med gulv av trebord som er malt og rekkverk i tre som er malt. Støpt trapp med skifter og gitterrist ved inngangsdør.
Teknisk anlegg/ VVS
VVS-anlegg er lagt nytt i perioden 1977-1983. Vannrør i kobber og avløpsrør i plast. I kjeller er det noe vannrør som er eldre, og disse er i galvanisert jern. Varmtvannsbereder på 200l fra 1982 i kjeller. Det er dårlig vanntrykk, og dette skyldes trolig disse eldre rørene.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer i 1977. Varmekabler i støpt gulv i vindfang, toalettrom og vaskerom. Varmekabler ellers i hele 1.etg som ligger på hønsenetting mellom bjelkelag. Varmekabler på bad er fra 1994.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2
- Taktekking - Alder
- Nedløp og beslag - alder
- Veggkonstruksjon: Kledning er noe eldre og slitt. Generelt litt råte og oppsprekking i kledning, lister og detaljer som bør gås over.
- Takkonstruksjon/ loft: Begrenset/ dårlig ventilering av takkonstruksjon
- Noe ujevnheter på opptil 15mm i rommene, men ingen større skjevheter. I kjeller er det litt råte og spor etter insekter, men ikke mye. Alt lar seg ikke inspisere.
- Mangler håndløper i 2.etg
- Fuktskader på vaskerom
- Bad: Svertesopp er registrert. Noe bomlyd i flis. Noe sprekker i flis.
- Elektrisk anlegg: Alder
- Drenering: Alder
- Varmtvannsbereder er over 20 år.
TG3
- Taktekking - skader: påvist råteskader. Tak mot nord og detaljer i tak- utstikk generelt har råteskader.
- Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/ feiertilsyn.
- Vaskerom må oppgraderes for å tåle normal bruk. Det er ikke benyttet membran under fliser og gulvet er ikke vanntett.
- Det foreligger krav om sanering av oljetank.
Eneboligen bærer preg av slitasje og alder. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Eldre ville med gjennomgående enkel standard. Noen oppgraderinger må påregnes. Boligen har en god planløsning og eier har klart å beholde den sjarmerende gammel stilen på huset. På gulvene er det parkett, tepper, laminat og fliser, veggene har tapet, malt tømmer og panel. I 1.etg. er det hele 3 stuer, en med stor peis og utgang til fantastisk koselig hage. Sjøutsikt fra stue.
Romslig kjøkken med hvite profilerte fronter, god skap- og benkeplass, samt fliser mellom over-/underskaper. Integrert komfyr og platetopp.
Stort flislagt bad med servant i plassbygget innredning, dusjnisje, badekar og wc,
Det er i dag totalt 4 stuer og 2 soverom, det kan ved enkle grep endres til flere soverom om ønskelig.
Separat vaskerom og gjestetoalett.
Se boligsalgsrapport.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vedovn i stue og loftstue, varmepumpe ellers elektrisk oppvarming.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Eiendommen er under seksjonering, Sandefjord kommune har godkjent vedtaket om seksjonering, men den endelige oppmålingen av eksklusive bruksretter og tinglysning vil bli utført innen kort tid. Det tas derfor forbehold om at dette kommer på plass og at overtagelse ikke kan gjennomføres før seksjoneringen og oppmålingen er endelig tinglyst. Dersom kommunen/kartverket ikke godkjenner endelig seksjonering, er kjøper ikke bundet av sitt bud.
Hver seksjon har ansvar for vedlikehold av sine bygningsmasser, det er kun felles innkjøring som man står ansvarlig for i fellesskap.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sjønær beliggende i et populært område ca. 2,5 km. fra Sandefjord sentrum. Framnesveien ligger med kort gange til Skagerak internasjonale skole, Framnes skole og brygga på Framnes/Huvik. Det er flere lekeplasser for store og små i nærområdet. Innenfor gangavstand ligger Coop matvarehandel samt e2 treningssenter. Vi i Krogsveen kan trygt anbefale området med et hyggelig og trivelig bomiljø.
Nærområdet er meget populært og veletablert. Her bor man med kort avstand til både skoler, barnehager, lekeplasser, fotballbane, flotte turområder, samt sjø og bryggeanlegg. Like i nærheten finner man populære Asnes med små sydvendte sandstrender, fine svaberg og en grasslette der sommeren kan nytes med familien. Campingplass i bakkant av strendene.
Vesterøya er kjent for sine flotte badestrender (Langeby, Vøra og Tangen) der en finner en langgrunn og barnevennlig badestrand samt slette fjell og fine stupeplasser.

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum kjør Kilgata ca.800 meter frem til rundkjøringen ved Indre havn, ta til høyre inn på vesterøyveien, følg veien 400 meter og ta av til høyre på Framnesveien. Innkjøring til boligen ligger inn til høyre etter ca 100m.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt på 1.086 kvm. Denne består av 3 deler, hvor hver bolig har sin eksklusive bruksrett til sin tomt, samt en del som er felles som kun skal benyttes til innkjøring. Hver av seksjonseierne har ansvar for sin eksklusive del, samt i fellesskap vedlikeholdsplikt av felles innkjøring. Eksklusiv bruksrett til naturlig tomteareal for hver bolig sikres i seksjoneringen med tilleggsdel til de respektive seksjonene. Se kart.
Denne boligen har en pent opparbeidet hage med busker, trær og blomster. Pent omkranset av et stakittgjerde,

Parkering

Biloppstillingsplass på den del av tomten som denne eiendommen har eksklusiv bruksrett.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger og fri siktsone i henhold til reguleringsplan Vesterøyveien Framnesveien strekningen Kilen Langestrandveien syd datert 14.02.08 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10.500,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 799 291,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 877 448,-/2 877 447,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.091.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

RAGNE TØRJESEN

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 2% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0148/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.21148

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2022 kl. 15:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.