Komplett salgsoppgave

Storgaten 71B

3 950 000 kr
104 m²
2 soverom
Sol fra ca. kl. 07.00 til 14.30 (midtsommerstid) iflg. selger
Sol fra ca. kl. 07.00 til 14.30 (midtsommerstid) iflg. selger
Kart
Del
Markus Alm Thoen
Presenteres av
Markus Alm Thoen
Svelvik sentrum
Moderne og delikat 3-roms endeleilighet fra 2021 med 2 etg. Balansert ventilasjon. Balkong. Egen inngang. Garasjeplass.

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  26 609 kr
 • Omkostninger
  100 585 kr
 • Totalpris
  4 077 194 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  104 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 748 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Moderne og delikat 3-roms endeleilighet beliggende i u. etg og 1. etg.
 • Denne seksjonen ble bruksendret/ombygget til leilighet i 2021
 • Leiligheten er gjennomgående og strekker seg over 2 plan
 • Luftig åpen kjøkken- og stueløsning med høy takhøyde samt store vindusflater
 • Moderne HTH kjøkkeninnredning med helintegrerte hvitevarer
 • Separat wc-rom og praktisk vaskerom med skapinnredning (ikke bruksendret)
 • Lekkert flislagt bad med regnfallsdusj og gulvvarme
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
 • Østvendt balkong på ca. 8 kvm med utsikt
 • Medfølgende parkering i felles garasje
 • Idyllisk og sentral beliggenhet langs sjøen
 • Kort gangavstand til bussholdeplass, butikker og brygge
 • Sentrumsområdet er et lite tettsted som bærer preg av sørlandsidyll
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Storgaten 71B, 3060 SVELVIK
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 339, bruksnummer 56, seksjonsnummer 61

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 107 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 104 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 3 kvm
  Primærrom
  Underetasje:
  64 kvm: Entré, gang, bad, vaskerom, 2 soverom og omkledningsrom.
  1. etasje:
  40 kvm: Stue, kjøkken, wc-rom og gang.
  Sekundærrom
  Underetasje:
  3 kvm: Bod.
  Deler av bod er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under trapp.
  Rom som avviker fra godkjente byggetegninger ifbm. rom for varig opphold: Vaskerom i underetasjen. Se mer informasjon under punktet ferdigattest.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.04.2023 utført av Bjørnar Hansen Sundet. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med grunnmur, etasjeskiller og yttervegger av betong/murkonstruksjoner. Yttertak med saltaksform av trekonstruksjon tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med glassfelt fra ukjent årstall. Balkongdør og vinduer med to-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2021 og ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Moderniseringer og påkostninger

  Bygningen ble oppført i 1960, denne seksjonen ble bruksendret/ombygget til leilighet i 2021.

  Standard

  Leiligheten er en del av sameiet Sentrumskoletomta, som består av leiligheter og kontorlokaler i den opprinnelig bygningen til det gamle lensmannskontoret i Svelvik. Eget utvendig og overbygget inngangsparti til leilighetens underetasje.
  1. etasje
  Stue: Rommet har en luftig atmosfære med høy takhøyde (opptil 2,87 m) og store vindusflater. Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Utgang til østvendt balkong på ca. 8 kvm. Sol fra ca. kl. 07.00 til 14.30 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Moderne HTH kjøkkeninnredning fra 2021 med helintegrerte hvitevarer. Utvidet innredningen med en halv kjøkkenøy i mai 2022. Over- og underskap i glatt utførelse. Laminert benkeplate. Glassplate på vegg ved stekeområde og oppvaskområde. Lysarmaturer under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med vegghengt ventilator, platetopp, stekeovn, oppvaskkum, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Wc-rom: Wc-rom fra 2021. Servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speil over servant. Vegghengt toalett. Downlights i tak. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling.
  Gang: Plassbygget sittebenk med hyllenisje under. Trappegang til underetasjen med spilevegg og belysning. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Underetasje
  Entré/gang: Skyvedørsgarderobe i mørk og profilert utførelse. Trappegang til 1. etasje med spilevegg og belysning. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod.
  Bad: Lekkert bad fra 2021. Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Vaskerom: Vaskerom fra 2021. Skapinnredning med underskap i hvit og glatt utførelse. Nedfelt utslagsvask i benkeplate. Dusjhjørne med foldedører av glass. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Rommet er ikke bruksendret/omsøkt.
  Soverom 1: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til omkledningsrom.
  Omkledningsrom: Garderobeløsninger i glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Soverom 2: Garderobeløsning i glatt utførelse. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Oso 194 liters varmtvannsbereder fra 2021. Vannrør av rør-i-rør system og kobber fra 2021. Avløpsrør av plast fra 2021. Sikringsskap med automatsikringer, plassert på vaskerom.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Drenering: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
  - Bad (u. etg): Øverste skuff subber i skuffen under (innredning) og noe merker på skuffene.
  - Vaskerom (u. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser, stedvis tilnærmet flatt lokalfall i dusjsone og noe vannansamling i dusjsone (v/funksjonstest).
  - Wc-rom: Usikre tettedetaljer rundt avløp (servant).
  - Rom under terreng (u. etg): Bobler i maling/deformasjoner på vegg (utilsiktet fuktighet) og ikke utført hulltaking/fuktmåling.
  - Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side.
  - Radon: Ukjent om det er gjennomført radonmåling i boligen.
  - Dører: Dørblad til entrédør har kontakt med terskel/karm og er noe hard å åpne/lukke.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.
  Anticimex har gitt våtromsbevis for badet i underetasjen. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap.
  2 hyller i boden kan medfølge om ønskelig.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Gulvvarme på bad, vaskerom og entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.12.2005, som omfatter hele prosjektet "Sentrumskoletomta". I tillegg er det ferdigattest for bruksendring fra næring til bolig med etablering av 3 nye boenheter datert 02.09.2021.
  Det er utstedt godkjente byggetegninger for bygningen fra 2020.
  Vaskerom i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som kjellerbod jf. Godkjente byggetegninger fra 2020. Innredning av rommet til primærrom er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som primærrom og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Tinglyst reseksjonering
  Dagboknummer: 1281364
  Tinglysningsdato: 13.10.2021
  Omhandler reseksjonering av eiendommen.
  Seksjonsnummer 61, boligformål, sameiebrøk 105/3903.
  Eiendommen har andel i et realsameie
  Dagboknummer: 1324363
  Andel i: Gnr. 339, bnr. 56 og snr. 33
  Realsameiet består av fellesareal (garasjeplass).
  Andel av realsameiet vil følge eiendommen.
  Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om gjerde, bruksrett for Jensen Eiendomsutvikling AS, strand/fellesstrand/strandlinje, overdragelse m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har en idyllisk og sentral beliggenhet like ved sjøen. Kort gangavstand til dagligvarebutikk, Svelvik Bryggen og promenaden ved Storgaten. Sentrumsområdet er et lite tettsted som bærer preg av sørlandsidyll med trange gater, nisjebutikker og hyggelige spisesteder. Kystlinjen langs Svelvik gir gode muligheter for både bade- og båtliv sommerstid. Det er i tillegg gode fiskemuligheter i Svelvikstrømmen og fjorden. Svelvikstrømmen er hovedpulsåren for båttrafikk i Drammensfjorden og sentral i Svelviks historie, næringsgrunnlag og utvikling.
  Med kystlinje langs hele Svelvik tilbys det utallige muligheter for aktiviteter og opplevelser knyttet til vann og sjø. Batteriøya er en perle for dem som ønsker å bevege seg på historisk grunn i nær tilknytning til natur og sjø. Grunnane Naturreservat er et viktig våtmarksområde som skal verne om et rikt og interessant fugleliv, vegetasjon og annet dyreliv. Kyststien går fra Berger, gjennom naturreservatet og til Svelvik sentrum, hvor det er ferge over til Hurumlandet. Fergen er gratis for gående og bruker ca. 5 minutter til Hurum. På Verksøya er det fin badeplass og turområde.
  Svelvik kan tilby et god utvalg av fritids- og sportstilbud med bl.a. fotball, tennis, håndball, turn og seiling. Verket er et svært populært sted for Kiting og Windsurfing. Svelvik IF er en aktiv idrettslag med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Mange aktiviteter i forbindelse med skoler og andre foreninger. Ca. 15 minutter med bil til Sande Golfklubb og ca. 30 minutter til Skoger Golfbane. Om vinteren brukes marka flittig i alle kommunens hjørner, takket være oppkjørte løyper, lysløyper, godt med snø, vakker natur og nærhet til bostedene. Flere skøytebaner, akebakker og pilkemuligheter gir en god og aktiv vinter i Svelvik.
  Svelvik er rik på kulturaktiviteter og huser flere anerkjente profesjonelle kunstnere. I Fossekleiva Brukssenter på Berger er det bygget opp et kulturbasert næringsområde med glassblåser-, keramikk- og skulpturverksted, butikker, museum og kafé. Kommunen har et nært samarbeid med Norsk Billedhoggerforening, og hver sommer vises det skulpturer av Norges fremste og viktigste billedhuggere i Svelvik sentrum. Hvert eneste sommer arrangeres det mange familieforestillinger, konserter, forestillinger og andre aktiviteter i Svelvik. Se svelvikportalen.no for informasjon.
  Kort gangavstand til bussholdeplass langs Storgaten med forbindelser mot Drammen og Sande, se www.braker.no for rutetider. Togstasjon i Drammen sentrum og Sande sentrum, se www.vy.no for avganger. Det er ca. 30 minutters kjøring til Drammen sentrum og ca. 30 minutters kjøring til Sande sentrum.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Tømmerås barnehage, Ebbestad barnehage, Berger barnehage.
  Skoler: Eiendommen er innenfor et område med valgfri skoletilhørighet, det kan da velges mellom Tangen barneskole og Tømmerås barneskole. Videre er det Svelvik ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Sande og Drammen, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 3 595 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

  Parkering

  Medfølgende parkeringsplass (snr. 33) i felles garasjekjeller.
  Mulighet for el-bil lading etter samtykke fra styret, kostnader for etablering/installering av ladeboks, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til annet kombinert formål (bolig/offentlig/forretning), bolig/forretning, bolig, gangvei og kjørevei, i henhold til reguleringsplan for Sentrumskoletomta datert 18.03.2002. Videre er eiendommen avsatt til sentrumsformål ved kommuneplanen datert 07.09.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan Svelvik sentrum datert 08.09.2003 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Deler av eiendommen er innenfor et område med bevaring av kulturmiljø.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, avsetning til vedlikeholdsfond, felles garasje, felles vedlikehold, felles driftskostnader, heis, snøbrøyting/strøing/feiing, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  Styreleder opplyser om at det foreligger planer om vedlikehold av felles brygge, dette vil eventuelt bli finansiert ved et nytt låneopptak. Dette er ikke vedtatt per dags dato, men vil bli tatt opp ved neste årsmøte i juni 2023. Det må påregnes en økning av felleskostnadene og andel fellesgjeld, hvis tiltaket blir vedtatt og hvis det tas opp et nytt lån.
  Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 2.804,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2022.
  Kostnader til renovasjon belastes hver enkelt seksjonseier iflg. forretningsfører. Iht. opplysninger fra Renovasjonsselskapet for Drammensregionen IKS, foreligger det ingen renovasjonsavtale på denne eiendommen. Kjøper overtar ansvaret med å opprette avtale vedrørende dette.
  Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2024.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.000 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 6.300,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie, renovasjon og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2022 beregnet til kr 1 099 603,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 3 958 571,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 36 869,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 26 609,- pr. 31.12.2022.
  Forretningsfører har ikke opplyst om total fellesgjeld for sameiet eller om lånevilkårene til sameiets lån.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4.077.194,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 26 609,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer. 

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Wenche Slettemoen

  Informasjon om sameiet

  Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Sentrumskoletomta.
  Sameiet består av 60 eierseksjoner (28 boligseksjoner, 5 næringsseksjoner og 27 garasjeseksjoner), fordelt på 4 bygninger.
  Sameiets årsregnskap for 2022 viser et underskudd på kr 368,- (OBS! Regnskapet er ikke vedtatt av generalforsamlingen p.t.).
  Dugnader tilknyttet sameiet må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Styreleder opplyser om at det foreligger planer om vedlikehold av felles brygge, dette vil eventuelt bli finansiert ved et nytt låneopptak. Dette er ikke vedtatt per dags dato, men vil bli tatt opp ved neste årsmøte i juni 2023.
  Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
  Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
  Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i IF Skadeforsikring, polisenr.: SP534620.
  Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 45.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0132/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23132

  Dato

  Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:04

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.