Komplett salgsoppgave

Klebersteinsveien 130

6 300 000 kr
205 m²
4 soverom
Velkommen til Klebersteinsveien 130!
Velkommen til Klebersteinsveien 130!
Kart
Del
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Bergermarka
Enebolig fra 2017 innerst i blindvei, grensende til skog. Stor, flott tomt og solrike uteplasser. Dobbelgarasje. Fiber.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 300 000 kr
 • Omkostninger
  158 842 kr
 • Totalpris
  6 458 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  205 m²
 • Bruksareal
  214 m²
 • Tomteareal
  1 005,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 250 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Klebersteinsveien 130 er en enebolig fra 2017 med dobbelgarasje og barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei. Eiendommen har inngjerdet tomt på over ett mål, grenser til skogsområde og byr på en praktfull utsikt over Tyrifjorden og Randsfjorden. Den solrike tomten er godt opparbeidet og godværsdager kan tilbringes både på stor veranda eller terrasser som ligger på to sider av boligen.
Boligen fremstår som et pent hjem med god planløsning og moderne fargevalg. Med fire gode soverom, separat vaskerom og to delikate bad er boligen godt tilrettelagt for en familie. Stuen og kjøkken ligger som et luftig allrom i første etasje og har store vindusflater, peisovn og integrerte hvitevarer i kjøkkeninnredning. Videre er det en kjellerstue, entré med skyvedørsgarderober og en gang med eiketrapp.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Klebersteinsveien 130, 3520 JEVNAKER
Kommunenummer 3053, gårdsnummer 150, bruksnummer 994, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 214 kvm.
Totalt primærrom: 205 kvm.
Bruksareal:
U. etasje: 105 kvm.
1. etasje: 109 kvm.
Primærrom:
U. etasje - 96 kvm: Hall, gang/trapperom, stue, bad, vaskerom og to soverom.
1. etasje - 109 kvm: Stue/kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom:
U. etasje - 9 kvm: Teknisk rom.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2022 utført av Akershus Takst v/Tommy Strøm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2017 av Drammens Hus og Hytter AS. Byggegrunn av fjell. Grunnmur i isolerte elementer med såleblokk under grunnmur. Yttervegger oppført i bindingsverk, plateslått på innvendig side med overflatebehandling, samt utvendig stående og liggende panel av typen Møre Royal. De utvendige panelene er festet med skruer. Takkonstruksjon har sperrekonstruksjon, tekket med betongtakstein. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Malte trevinduer med 3-lags glass. Ukjent hvilken type drenering som er lagt rundt boligen. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det er gitt TG0 og TG1 på boligen. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Moderniseringer og påkostninger ifølge selger:
- Utført tilsyn på ildsted i 2018.
- Forsterket skjøtene i sponplater i stuegulv og soveromsgulv i 2018.
- Satt opp lettvegg i stue i 2020.
- Nye stikkontakter ifm. installasjon av to varmepumper i 2021.
- Utført el-tilsyn i 2022.
- Snekret utvendige plattinger og levegg i 2022.
- Sparklet og malt gipstak i stue på nytt pga. riss.

Standard

KORT FORTALT
- Enebolig over to etasjer (2017).
- I blindvei, grensende til skog.
- Solrik tomt med praktfull utsikt.
- Pen hage rundt huset.
- To trivelige, skjermede terrasser.
- Skyvedørsgarderober i entré.
- Kjøkken og stue i åpen løsning.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Peisovn og to varmepumper.
- To delikate bad, et i hver etasje.
- Ett bad har dusj og ett har badekar.
- Fire soverom, to i hver etasje.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Boligen har sentralstøvsuger.
- Stor skyvedørsgarderobe på hovedsoverom.
- Kjellerstue med egen utgang til platting og hage.
- Stor og delvis overbygd veranda mot syd og vest.
- Tromlet Herregård grå mix belegningsstein på gårdsplass.
- Parkering i isolert dobbelgarasje på 45 kvm, Møre Royal utvendig kledning.
- Boligen har et separat vaskerom med egen inngang og tilhørende utvendig varmt- og kaldtvannskran.
- Boligen er tilknyttet Verisure boligalarm med detektorer, kameraer, røykvarslere samt appstyrt adkomst hoveddør.
E N T R É
Eneboligen har et flott inngangsparti med overbygg, utebelysning og inngangsdør med rundt glassfelt, kodet lås tilknyttet Verisure boligalarm. Her er det inngang til en meget pen entré med flislagt gulv, malte veggflater, gulvvarme og downlights. Langs to sider av rommet er det etablert romslige ELFA skyvedørsgarderober innredet med garderobestenger og kurver. I enden av rommet er det dør med glassfelt inn til hall med eiketrapp til etasjen over.
S T U E R
Stuen oppleves som et innbydende rom med barne- og hundevennlig klikkvinyl på gulv fra Pergo, harmoniske farger på vegger og downlights i himling. Store vindusflater på to sider av rommet gir behagelige lysforhold og det er også utgang til en koselig terrasse i bakkant av boligen. Stuen har tre motoriserte, utvendige screens og fire innvendige, hvite Duette plissegardiner fra Kjells Markiser. Med både varmepumpe og peisovn er stuen sikret et lunt, behagelig innemiljø i vinterhalvåret og kjølig inneklima på varme sommerdager.
I underetasjen har boligen en flott kjellerstue – et kjærkomment rom i familiehverdagen. Stuen gir et trivelig inntrykk med klikkvinyl på gulv, malt veggpanel og downlights i himling. Naturlig lys kommer inn via vindu på to sider og det er egen utgang til skjermet terrasse. Kjellerstuen har også tre innvendige, lystette Duette plissegardiner fra Kjells Markiser. Stuen har plass til sofa med tilhørende møblement, og hvis ønskelig kan stuen også fint benyttes som et ekstra soverom.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet ligger i første etasje i åpen løsning mot stue med egen utgang til veranda og med god plass til et stort spisebord. Den takhøye innredningen fra HTH er i et moderne design med mørke, glatte fronter, mørk laminatbenkeplate og mørk oppvaskkum. Innredningen har integrerte hvitevarer i form av platetopp, to stekeovner, oppvaskmaskin og kjøleskap. Over kokesonen er det en veggmontert vifte fra Røroshetta.
B A D E R O M
Eneboligen har to delikate bad, henholdsvis ett i hver etasje. Badet i underetasjen er stort med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk. Innredningen er hvit med glatte fronter, heldekkende servant, to veggmontert høyskap og speil over servanten. Badet har ellers et veggmontert toalett, samt dusjhjørne med innfellbare glassdører, håndgarnityr og regnfallsdusj.
I første etasje ligger et pent bad med flislagte overflater, gulvvarme, downlights og mekanisk avtrekk. Innredningen er trefarget og har glatte fronter, to veggmontert høyskap og to toppmontert skålservanter, begge med speil i overkant. Videre har badet et veggmontert toalett og et stilig Viking Elipse badekar.
V A S K E R O M
Eneboligen har et separat vaskerom i første etasje med flislagte overflater, gulvvarme og mekanisk avtrekk. Vaskerommet har romslig innredning med glatte fronter, benkeplater, hyller og nedfelt skyllekum. Det er opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel under benke, eventuelt bak lettvegg. Boligens varmtvannsbereder er plassert i hjørnet av rommet.
S O V E R O M
Eneboligen har fire pene soverom, hvorav to ligger i underetasjen og to er i første etasje. Hovedsoverommet har doble gipsplater i vegg, to lysette Duette plissegardiner, varmepumpe, spotbelysning på skinne og en romslig ELFA skyvedørsgarderobe med innredning. Det er også garderobeløsninger på flere andre rom, blant annet to store skyvedørsgarderober i entreen. På teknisk rom er det store, fleksible lagringsmuligheter.

Løsøre og tilbehør

Innbo og løsøre som medfølger er dataskap på teknisk rom og veggfaste detektorer o.l. fra Verisure alarmselskap.

Oppvarming

Eneboligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i entré og på våtrom, samt to varmepumper. Boligen har isolert stålpipe og peisovn som er montert i stuen. Ventilasjonen er via balansert ventilasjonsanlegg.
Sikringsskap er utstyrt med automatsikringer. Varmtvannsbereder er på ca. 300 liter. Boligen har sentralstøvsuger. Boligen har utvendig kran med kaldt og varmt vann. Solskjerming med plissegardiner og screens. Boligen har fiber og datakablet 4 stk. internett/TV-uttak i tre soverom og to stuer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.04.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet på Jevnaker, ca. 3 km unna sentrum. Området er rolig og landlig, med umiddelbar nærhet til flotte turområder innover i skogen like ved boligen. Innover i Nordmarka finnes en rekke turstier som gir god rekreasjon på helårsbasis – et eldorado for friluftsmennesker. Blant annet er det flere tjern, og både Grønntjern og Tverrsjøen er populære mål for badelystne mennesker i sommerhalvåret. I vinterhalvåret er det fantastiske, oppkjørte skiløyper fra Tverrsjøstallen og Ringkollen. I tillegg er det lysløype på Eggemoen. Det er kort vei til natureldoradoene Vikerfjell, Norefjell og Lygna.
Fra boligen er det kort avstand til Randsfjorden. Randsfjorden benyttes til bading, fiske og annen vannsport. I sørenden av Randsfjorden ligger Haugerstranda. Stranda er ca. 300 meter lang, og har gresslette og toalettfasiliteter.
Av aktiviteter i Jevnaker finnes det idrettshall, idrettsplass, skøytebane, hestemiljø og speideren, og Jevnaker IF har et godt tilbud. En tur til Hadeland Glassverk kan anbefales, med naturskjønne omgivelser og et bredt spekter av aktivitetstilbud. Her er blant annet 9 butikker, hestekjøring og barnevennlig badestrand. Like i nærheten ligger også Kistefos-museet, med skulpturpark, industrimuseum, kunsthall og kafé.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra, Kiwi og Rema 1000. Jevnaker sentrum byr på et bra utvalg av butikker, servicetilbud, apotek, samt flere spisesteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Hønefoss med Kuben kjøpesenter som huser 63 butikker.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og flybuss. Nærmeste holdeplass er Bergerbakken skole som ligger ca. 1,4 km fra boligen. Med bil tar det ca. 20 min til jernbanestasjon på Hønefoss og Lunner, samt ca. 55 min til Oslo Lufthavn og ca. 57 min til Sandvika.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Bergerbakken barnehage (1-5 år) 1.6 km
Nesbakken barnehage (1-5 år) 3.6 km
Nordby Gardsbarnehage (1-5 år) 4.7 km
Skoler
Bergerbakken skole (1-7 kl.) 1.6 km
Jevnaker skole (8-10 kl.) 3.5 km
Ringerike videregående skole 13.7 km
Hønefoss videregående skole 14.8 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1005,6 kvm. Eiendommen grenser til skogsområde og har en pent opparbeidet tomt med hage, stor steinlagt gårdsplass, skigardsgjerde og smijernsport. Hagen byr på rikelig med tumleplass på store plenareal, noe naturtomt og har ellers prydbusker og diverse fin beplantning.
Fra stuen er det utgang til en meget trivelig terrasse som ligger skjermet og usjenert til på baksiden av boligen. Terrassen er på 17 kvm med Møre Royal terrassebord, levegg på ene siden, plassbygde plantekasser på andre siden og utebelysning montert på vegg.
Fra kjøkkenet er det utgang til en stor og herlig veranda på 32 kvm, hvorav 15 kvm er overbygget med downlights. Verandaen strekker seg langs to sider av boligen og har rekkverk i aluminium og frostet glass. Det er også en godt skjermet terrasse utenfor underetasjen med adkomst fra kjellerstuen.

Parkering

Den isolerte dobbelgarasjen har god plass til to biler og muligheter for oppbevaring samt benyttelse som hobbyrom. I tillegg er det god plass til parkering på stor, steinlagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Selger opplyser at det er gravd 50 mm K-rør fra utvendig sikringsskap til garasje for klargjøring av elbillading.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Bergermarka 1 - Etappe 2 (B10-B26) med plan-ID 305353 datert 26.08.2010 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende (110 - boligområde) og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk, reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende (210 - LNF-område), datert 25.03.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 27.834,- for inneværende år. I tillegg kommer årlige kostnader til renovasjon på kr. 3770,-
Kommunale avgifter fordeles slik:
Vann abonnement kr. 1471,-
Avløp abonnement kr. 1530,-
Vann a-konto forbruk kr. 10.515,-
Avløp a-konto forbruk kr. 13.723,-
Feiing/tilsyn kr. 545,-
Målerleie kr. 50,-
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales a-konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter. For denne eiendommen utgjør vannforbruket kr. 57,03 pr. kubikkmeter av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad vil variere utfra bruk/personer i husstanden. Kommunale avgifter inkl. eiendomsskatt utgjør ved forbruk av vann og avløp på 425 kubikkmeter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 17.000,- pr. år. / 17.900 kWh. pr. år med en årlig nettleie på kr. 17.000,-. Boligen er tilknyttet Altibox Fiber som leverandør av internett/TV og har avgift på kr. 1159,- pr. mnd. TV-tuner/dekoder medfølger. Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr. 2400,- pr. år. Abonnementet medfølger. Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 5520,-. Velavgift er kr. 1250,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr. 1.454.028,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 5.234.501,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3746,- pr. år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 6.458.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for boliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tom Arild Lund og Inger Kristin Flogard

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Bergermarka Velforening med en årlig kostnad på kr. 1250,-

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 60.000,- fast provisjon
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger/overtakelse: kr. 3.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0085/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal/Hadeland
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2285

Dato

Sist oppdatert: 26. november 2022 kl. 20:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.