Komplett salgsoppgave

Dramsåsveien 13

7 790 000 kr
127 m²
4 soverom
Eiendommen har en eiet tomt på 639 kvm. Eiendommen ligger i skrånende terreng med fantastisk utsyn mot Røssesund og sen kveldssol.
Eiendommen har en eiet tomt på 639 kvm. Eiendommen ligger i skrånende terreng med fantastisk utsyn mot Røssesund og sen kveldssol.
Kart
Del
Hvasser/Dramsås
Sjønær enebolig med nydelig tomt, fantastisk utsikt mot Røssesund og sen kveldssol!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  7 790 000 kr
 • Omkostninger
  195 750 kr
 • Totalpris
  7 985 750 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  144 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  127 m²
 • BRA-E (externt bruksareal)
  17 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  46 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1994
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød E

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte 2 timer før visningstidspunkt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Dramsåsveien 13!
Sjønær og meget hyggelig eiendom på Hvasser. Eiendommen har nydelig sjøutsikt mot Røssesund, koselig tomt og seneste kveldssol.
Boligen er meget innholdsrik og går over 2 etasjer. Her er det blant annet bod og 2 soverom i underetasjen. I hovedetasjen er det 2 stuer, 2 soverom, 2 bad, vaskerom.
På Hvasser er det Sandøsund som er sentrum, her finner du Joker dagligvareforretning, fiskerimottak, isbar, "Havnesjefen" "Den blå Brygge" og "Solsiden" m.m. Hvasser er også kjent for sine vakre turområder og hyggelige badesteder. Boligen har kort gangavstand til Risbrua med flott strand og småbåthavn hvor det er muligheter til å leie båtplass. I tillegg er det barnevennlige sandstrender på Sydstranda, Fynstranda og Lilleskagen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dramsåsveien 13, 3148 HVASSER
Kommunenummer 3911, gårdsnummer 229, bruksnummer 58, ideell andel 1/1

Innhold

BRA-i:
Enebolig:
Kjeller: 30 kvm: Gang/trapp, bod, 2 soverom
1. etasje 97 kvm: Stue/kjøkken, soverom, bad, vaskerom, bad hybel, soverom hybel, stue hybel, vindfang, entré, gang
BRA-e:
Hagebod:
2. etasje 4 kvm: Hagebod
Utestue:
2. etasje 13 kvm: Utestue
Åpent areal:
Enebolig:
2. etasje 46 kvm: Terrasse
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.03.2024 utført av Omega Akerholdt AS v/ Tom Eivind Hansen og Knut Hedlund. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger for hagebod og utestue.
Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Eiendommen bestående av enebolig fra 1994 som opprinnelig bygget som generasjonsbolig, som innebærer at det er 2 stk og komplette baderom og stue med hybelkjøkken. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3:
- Vindu fasade nord har påviste råteskader i karm.
- Balkongdør har påviste råteskader i tillegg til utetthet som skaper trekk. Råteskadede dører må skiftes ut.
- Våtrom må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens standard. Rommet fungerer med avviket, men forventet brukstid for tettesjiktet er oppbrukt. Rommet må beregnes oppgraderes innen rimelig tid. Det anbefales å montere dusjkabinett på badet, slik at vann renner direkte ned i sluk.
- Vaskerom må oppgraderes for å tåle bruk etter dagens krav. Rommet fungerer med avviket, men forventet brukstid for tettesjikt er oppbrukt. Rommet må beregnes oppgraderes innen rimelig tid.
- Bad i Hybel må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skjulte konstruksjoner slik som tettesjikt (membran) bak fliser har passert anbefalt brukstid og det må påregnes full renovering av badet innen kort tid.
- Forstøtningsmurene mangler rekkverk ut ifra dagens krav. Det er også påvist mindre sprekker og skjevheter i muren.
TG2:
- Takets forventede levetid nærmer seg 50%. Det er påvist skade/flenge i undertaket.
- Vegger har liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er også påvist spredte råteskader i bordkledningen.
- Takkonstruksjonen har begrenset ventilering og det er påvist fuktskjolder. Sett fra loft er det revne i det forenklede undertaket, samt stedvise fuktskjolder i undertaket.
- Vinduer har avvik rundt innsettingsdetaljer og er vanskelig å åpne/lukke. Karmene er slitte i tillegg til at det er sprekker i treverket. Enkelte vinduer må beregnes skrapes og males. Enkelte vinduer hvor det er påvist råte i karm/ramme må beregnes skiftes. Utvendig belistning går stedvis ned til beslaget, noe som fører til fuktopptrekk i belistningen. Løsningen fører til at belistningen holder på fukt og øker risiko for råte.
- Dører har avvik rundt innsettingsdetaljer. Balkongdør mangler vrider på ytterside, samt har skader i nedre del av dørblad.
- Rekkverkets høyde og åpninger på balkonger og utvendige trapper er ikke i henhold til dagens forskrifter.
- Radonmåling ikke foretatt og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke.
- Fuktinntregning i kjeller ble registrert i forbindelse med store nedbørsmengder i 2017. Følgeskader ble utbedret etter hendelsen. Kjelleretasjen er bygget med materialer som vil kunne tåle noe fuktbelastning dersom det skulle oppstå lignende situasjon senere. Forholdene bør overvåkes.
- Enkelte innvendige dører trenger justering.
- El-anlegg har ikke registrert noen avvik, men på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tg 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år.
- Drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Vorteplast mot grunnmur mangler klemlist i overgang vorteplast og mur. Det bør som et strakstiltak monteres plast tettelist over vorteplast. Klemlist vil redusere regn/smeltevann å trenge ned bak vorteplasten, som igjen kan føre til fuktinntrengning.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
Det er gitt 5 TG2 på grunn av slit og elde. Det henvises til tilstandsrapporten for disse forhold.
Hagebod:
Utvendig sportsbod i maskinlaft antatt kjøpt på hagesenter eller lignende. Gulv er av bord på enkle bjelker. Yttervegger av laftede bord, Taket er tekket med takstein. Bygget er utvendig behandlet i samme farge som boligen. Bygget benyttes til lagring av ved og hageredskap. Bygget er ikke nærmere vurdert av takstmann. Det spesifiseres at bygningen er eldre og at det må påregnes kostnader til vedlikehold.
Utestue:
Utestue oppført med yttervegger i pusset mur i kombinasjon med reisverkskonstruksjon i tre, kledd med liggende bordkledning. Innvendig er det oppforet terrassegulv i impregnert materiale, glass skyvedører på 2 sider og klart plasttak. Det er montert vedovn med stålpipe i hjørne. Bygget er ikke nærmere vurdert av takstmann utover enkel visuell besiktigelse.
Se for øvrig tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

Standard

Boligen er oppført i 1994 og går over to plan. Eiendommen har i tillegg en koselig hagestue og utvendig bod.
Hovedetasjen i boligen har vindfang, entrè, soverom, koselig kjøkken med innredning i heltre fronter og godt med både benkeplass, skuffer og skap. Fra kjøkkenet er det fantastisk utsikt mot Røssesundet. Kjøkkenet og stuen ligger i åpen løsning og det er god plass til et spisebord som et naturlig skille i rommet. Fra stuen er det utang til en fantastisk uteplass og innglasset hagestue.
I tillegg er det et bad med toalett, dusj og servant med underskap i denne etasjen, samt et eget vaskerom med enkel utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og VV-bereder er plassert i dette rommet.
I den ene delen av huset er det innredet til en hybel. Denne delen fungerer sammen med huset, men her er det også en stue med t-kjøkken, et bad med enkel servant med speilskap, toalett og dusj. I denne delen er det også et soverom.
I kjelleretasjen er det gang, og 2 soverom i tillegg til bod.
Den koselige hagestuen er på 13 kvm. Hagestuen har skyvedører av glass, samt montert vedovn - et perfekt sted å tilbringe tid med venner og familie. Her kan virkelig kveldene nytes til det fulle. Her sitter du godt skjermet fra vær og vind, helt usjenert med nydelig utsikt mot sjøen og kanskje det mest populære sundet i Norge!
Utvendig bod er på 4 kvm. Denne kan benyttes til lagring av ved og hageredskap.
Eiendommen har fortrinnsrett til leie av båtplass i Risbrua båtforening. Risbrua Båtforenings plasser er forbeholdt fastboende med folkeregistrert adresse i helårsboliger på Hvasser, og med gnr 229 som første prioritet. Andre fastboende med folkeregistrert adresse på Hvasser har prioritet deretter. Eventuelle ledige plasser ut over dette tildeles hytteeiere etter søknad – for ett år om gangen. Det er fortiden fullt, men her har man mulighet til å sette seg på venteliste for leie.
Priser er som følger:
Medlemskontingent (forutsetter tildelt fast båtplass): Kr. 400,-/år
Ventegebyr (søkt, men ikke tildelt båtplass): Kr. 200,-/år
Leiepris fast plass inntil 2,5 breddemeter kr. 1.900,-/år
Leiepris fast plass over 2,5, breddemeter Kr. 2.200,-/år
Leiepris årsplass (fåtall plasser/stort sett små/»jolleplass») Kr. 6.500,-/år
Begrenset plassbredde, vurderes i hvert enkelt tilfelle, antydningsvis max. 26-28 fot total lengde.
I henhold til vedtekter er det krav om folkeregistrert adresse i helårsbolig på Hvasser for å kunne tildeles fast plass.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen har varmekabler i gulv på bad og vedovn som varmekilde.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.
Det ble utført tilsyn med fyringsanlegget i ovennevnte adresse den 04.01.2023. Siste feiebesøk var 09.01.2014.
Under tilsynet 04.01.2023 ble det konstatert følgende avvik;
1. Innvendige støpejerns plater er brent opp. Brannplatene må skiftes, eller utbyttes til noe tilsvarende for å beskytte ildstedet.
2. Det er brannbart gulvteppe foran sotluke. Brannbart må holde min. 300 mm. fra sotluke.
Kommentar: Brannvesenet har mottatt skriftlig tilbakemelding av selger angående forholdet. Nye innvende plater er innkjøpt og forhold rundt sotluke er utbedret.
Takstmannen informerer om ovn i hagestue. Denne er ikke vurdert av takstmann og tilstand er usikkert.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 16.06.1994. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ingen ferdigattest for hagebod eller hagestue.
Det gjøres oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3911/229/58:
Eiendommens rettigheter:
03.12.1953 - Dokumentnr: 3069 - Best. om båt/bryggeplass
Rettighet hefter i: Knr:3911 Gnr:229 Bnr:2
Med flere bestemmelser
----------
Diverse påtegning
Rettighetene transporteres
RETTIGHETSHAVER: GNR. 29, BNR. 180
Båt/bryggeplassen er transportert til annen eiendom, det vil si at eiendommen ikke har noen båt/bryggeplass.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser, tilbaketrukket fra omverden med fantastisk utsikt mot Røssesundet på Hvasser. Her er man avskjermet fra biltrafikk da du ligger nesten innerst i en blindvei. På Hvasser er det Sandøsund som er sentrum, her finner du Joker dagligvareforretning, fiskerimottak, isbar, "Havnesjefen" og "Solsiden" m.m. Hvasser er også kjent for sine vakre turområder og hyggelige badesteder.
Boligen har kort gangavstand ned til sjøen hvor det er en liten strand og mulighet til å ta seg et bad. I tillegg er det kort vei bort til Risbrua hvor du finner en koselig strand og småbåthavn hvor eiendommen har fortrinnsrett til leie av båtplass. I tillegg er det flotte sandstrender flere steder på Hvasser. Særlig på Krøkle/Sydstranda. Et sted som ligger utsatt til for solgangsbrisen og er et yndet sted for kitere og vindsurfere. Når vinden stilner er dette en perle for de som ønsker seg en flotte sandstrender og varme svaberg. Dette området har hele 3 sandstrender med flott sand. Du kan også ta turen ut til Fynstranda som er en langgrunn sandstrand, egnet for småbarn ved Sandøsund.I tillegg er Lilleskagen er en av områdets beste badeplasser, her er det masser av fin sand og blankskurte svaberg. Du befinner deg kanskje nær en av Norges flotteste skjærgårder - et sommerparadis for mange og elsket av de fastboende hele året!
En biltur unna ligger Tjøme sentrum med barnehage på Lindhøy og Mølledammen, Lindhøy barneskole og en ungdomsskole som ligger på Haug. På Tjøme har du en rekke servicefunksjoner, flere dagligvareforretninger, cafè, klesforretning, vinmonopol, restaurant, apotek, lege, frisørsalong m.m.

Adkomst

Fra Tønsberg følger man skilting til Tjøme (308), følg så veien til Ormelet og videre til Brøtsø. Kjør deretter over broen til Hvasser og hold Hvasserveien helt til Dramsåsveien som går inn til høyre. Følg veien i ca. 200 meter. Boligen vil så være på din venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Kommunen er på landbasis kjent for gode skoler og sitt helhetlige oppveksttilbud. Eiendommen sogner til Lindhøy skolekrets. Randineborg barnehage er privat og ligger på Mølledammen. Stor barnehage på Lindhøy. Barneskolen ligger også på Lindhøy og ungdomsskolen ligger på Haug. Nøtterøy videregående skole og Rudolf Steinerskolen i Vestskogen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 639 kvm. Eiendommen ligger i skrånende terreng med fantastisk utsyn mot Røssesund og sen kveldssol.
Tomten er opparbeidet med treterrasser, forstøtningsmurer, nydelig beplantning, og steinlagt uteplass i tilknytning til hagestue. Her er alt lettstelt og livet kan nytes til det fulle!

Parkering

Parkering på egen tomt.
Det er lader for elbil på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Kommunen antar at eiendommen har felles vannledning med naboeiendommer.
Eiendommen har privat septiktank/slamavskiller og kommunen opplyser at det er kommunal slamtømming. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kommunen opplyser at det vil komme pålegg om tilknytning til kommunal avløp i nær fremtid. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 06.09.2023 avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende, byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. Eiendommen ligger innenfor 100-metersbelte til sjø.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.728,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, renovasjon, miljøgebyr, slamtømming og feiing/tilsyn.
Selger opplyser at det er slamtømming ca. hvert andre år, kr. 1.900,- per gang.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.000,-.
Boligen er tilknyttet Nexgentel som leverandør av fiber og har avgift på kr 624,- pr. mnd.
Boligen har en årlig privat veiavgift på kr 600,- (her inngår privat brøyting).
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 976 269,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 3 709 823,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.985.750,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr 15.050,-for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

May Synnøve Bramley

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt på Tjøme. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. mva.
Tilrettelegging fra kr 17.000,-
Oppgjør: kr 7.500,-
Markedspakke: kr 23.250,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning (3 stk. er inkludert)
Oppslag eiendomsregister: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0028/24
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2428

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt. NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte 2 timer før visningstidspunkt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.