Komplett salgsoppgave

Stibolts gate 23

2 700 000 kr
63 m²
2 soverom
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum ønsker velkommen til Stibolts gate 23!
Krogsveen v/Sondre Trøseng Gjellum ønsker velkommen til Stibolts gate 23!
Kart
Del
Strømsø
Delikat og lun 3-roms endeleilighet i høy 1. etasje. Fjernvarme. IN-ordning. Garasjeplass. Sentral beliggenhet.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  619 803 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  3 320 763 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  10 598 kr
 • Energimerke
  Grønn E

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Delikat og lun 3-roms leilighet beliggende i enden av høy 1. etasje.
 • Leiligheten er gjennomgående og har en praktisk planløsning
 • Åpen kjøkken- og stueløsning med utgang til balkong
 • Flislagt bad med nyere baderomsinnredning og dusjnisje
 • Fjernvarme med radiatorer i leiligheten
 • Overbygget sydvestvendt balkong på ca. 5,5 kvm
 • Eget utvendig inngangsparti i 1. etasje
 • Disponibel parkeringsplass i felles garasjeanlegg
 • Tilrettelagt for etablering av ladeboks til el-bil
 • Gangavstand til alt av butikker, servicetilbud og buss/tog i sentrum
 • Gangavstand til Strømsø Torg og Bragernes Torg
 • Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld Velkommen til visning!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Stibolts gate 23, 3044 DRAMMEN
  Kommunenummer 3301, gårdsnummer 111, bruksnummer 569
  Andelsnummer 10, Nedre Strømsø Borettslag, organisasjonsnummer 986745378

  Innhold

  Bruksareal (BRA): 63 kvm
  Primærrom (P-rom): 63 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  63 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom, omkledningsrom (opprinnelig bod/s-rom) og entré/gang.
  I tillegg disponerer boligen 1 utvendig bod på ca. 5 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Amund Edvin Kjeldsaas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med gulv på grunn av betong. Bærende konstruksjoner, etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran ( ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør. Vinduer med karmer av tre og 2-lags glass fra byggeår. Balkongdør med karmer av tre og 2-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Utvendig trappeadkomst til felles svalgang. Eget utvendig inngangsparti til leiligheten i 1. etasje.
  Stue: Åpen kjøkken- og stueløsning med sofaområde samt spiseplass. Laminat på gulv, malte plater på vegger og malt himling. Utgang til overbygget sydvestvendt balkong på ca. 5,5 kvm med belegg på gulv og markise.
  Kjøkken: Kjøkkeninnredning med over- og underskap i hvit samt glatt utførelse. Lysarmatur under overskap. Flislagt felt over benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator og oppvaskkum. Opplegg for komfyr, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap. Laminat på gulv, malte plater på vegger og malt himling.
  Bad: Nyere servant over servantskap i sort og glatt utførelse. Nyere speilskap med lysarmatur over servant (lampe sitter ikke ordentlig fast iflg. selger). Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje med skyvedørsramme samt dusjvegg-/dør av glass (nyere dusj og vegg/dør). Opplegg for vaskemaskin. Gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
  Soverom 1: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, malte plater på vegger og malt himling.
  Soverom 2: Laminat på gulv, malte plater på vegger og malt himling.
  Omkledningsrom: Åpen garderobeløsning med skuffer og klesskinner. Laminat på gulv, malte plater på vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som en bod (s-rom).
  Entré/gang: Skyvedørsgarderobe med speilfronter. Laminat på gulv, malte plater på vegger og malt himling. Tilgang til omkledningsrom.
  Generelt om boligen: Overflateoppusset leiligheten i nyere tid (malt overflater og skiftet gulv). Fjernvarme med radiatorer. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i omkledningsrom. Vifte til kjøkken og bad har nylig blitt skiftet.
  Selger opplyser om: Dør mellom gang og stue bør strammes/løsnes, går ikke helt i sporet som er nederst. Av og til setter låsen på ytterdøra seg fast.
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Bad: Isolert sluk i dusjsone, bomlyd i enkelte gulvfliser, usikker restlevetid på tettesjikt, hull etter tidligere innfestninger i dusjsone (usikkert om hull er tilfredsstillende tettet) og for lite nivåforskjell på gulv.
  - Kjøkken: Vannrør er ikke plugget mot varerør og avflassing/slitte flater på innredning (under benkeplate ved oppvaskmaskin).
  - Øvrige rom: Dørblad til innerdør ved soverom har kontakt med terskel/karm.
  - Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 19 mm i stue.
  - Balkong: Slitt og løse gulvflater.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Komfyr og oppvaskmaskin på kjøkkenet medfølger i handelen.
  Kjøl/fryseskap på kjøkkenet medfølger ikke i handelen.
  Vaskemaskin på badet kan medfølge etter videre avtale.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Fjernvarme med radiatorer. Gulvvarme på bad.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 23.10.2007, som omfatter oppføring av boligblokk med 28 leiligheter og p-kjeller.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser, med unntak av borettslagets tinglyste panterett:
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om felles uteareal, felles hageanlegg, parkeringskjeller, byggegrense m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet med gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst med Drammensbadet, Drammenshallen, kunstis/kunstgress, treningssenter, Strømsø kjøpesenter, museum og flotte friområder. Kort gange til elvepromenade såvel som til Union, Bragernes Strand, etc. Gangavstand til Strømsø Torg og Bragernes Torg. Gangavstand til buss/jernbanestasjon med svært gode forbindelser retning Oslo.
  Strømsgodset IF og Skiold ski og ballklubb er aktive idrettsforeninger i nærheten. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen og Marienlyst, samt naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Kort vei til elveparken med tur og sykkelstier rundt elven. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsykliste.
  Kort gangavstand til bussholdeplass langs Tordenskioldsgate med god bussforbindelse til Drammen sentrum, samt kort gangavstand til Drammen busstasjon (bussknutepunkt), se www.brakar.no for rutetider. Svært gode togforbindelser mot Kongsberg, Oslo og Vestfold fra Drammen togstasjon se www.vy.no for avganger. Ca. 35 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til E-18.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
  Barnehager: Strømsø barnehage, Solstreif barnehage, Bikkjestykket barnehage.
  Skoler: Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole.
  Drammen kommune har tre private barne- og ungdomsskoler, Drammen Realfagsskole Heltberg, Norlights Montessoriskole Drammen og Rosendal skole (Mjøndalen).
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 2 099 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder med plenarealer og felles sykkelstativ. Interne adkomstveier belagt med belegningsstein og heller. Asfaltert parkeringsområde.

  Parkering

  Leiligheten disponerer en parkeringsplass (nr. 10 iflg. selger) i felles garasjeanlegg.
  Mulighet for å koble seg på felles ledningsnett/infrastruktur for el-bil lading etter samtykke fra styret. Kostnader for etablering/installering av ladeboks, vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt andelseier.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til boligbebyggelse og kombinert bebyggelse samt anleggsformål ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Eiendommen er registrert innenfor et kulturmiljøområde som er fredet (eller planlagt fredet) etter kulturminnelova §20, samt område med verdsarvstatus (UNESCO). Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  Det gjøres oppmerksom på planlagt byggetiltak i Tordenskiolds gate 108. Tidshorisont og endelig utforming av prosjektet er pt. ikke klart, det må påregnes støy o.l. fra byggeprosjektet under utbyggingen (med forbehold om at planen blir vedtatt).

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene inkluderer bla. fjernvarme, kommunale avgifter (vann og avløp), renovasjon, renter og avdrag på andel fellesgjeld, tv/internett grunnpakke, felles vedlikehold, felles driftskostnader, snøbrøyting/plenklipping, vaktmestertjenester, strøm i fellesarealer, forretningsførsel, revisjon- og administrasjonskostnader, styrehonorar, felles bygningsforsikring m.m.. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga. renteøkninger.
  Felleskostnadene pr. mnd fordeles slik:
  Felleskostnader kr 3.146,-
  Renter/avdrag kr 2.978,-
  Renter/avdrag kr 2.752,-
  Fjernvarme kr 1.108,-
  Á-konto varmt vann kr 307,-
  Á-konto kaldt vann kr 307,-
  Kostnader for varmt vann og kaldt vann avregnes årlig etter forbruk, dette betales som et månedlig á-konto beløp. Beløpet fastsettes av styret årlig etter avregning. Det er installert målere slik at avgiftene vil variere etter forbruket i leiligheten.
  Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av strøm-/nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 1.527 kWh pr. år.
  Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv//internett, grunnpakke er inkludert i felleskostnadene.
  Det må påregnes kostnader til strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 885 288,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2021 kr. 3.187.038,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 8 286,- pr. 31.12.2022.
  Andel fellesgjeld er kr 619 803,- pr. 09.10.2023.
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 15.469.964,- pr. 09.10.2023 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 16292032408, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 09.10.2023: 5.1% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 25
  Saldo per 09.10.2023: 9 944 277
  Andel av saldo: 607 010
  Første termin: 30.06.2006
  Første avdrag: 30.06.2011 (siste termin 31.12.2035)
  Flytende renter
  IN-avtale på lånet
  Lånenummer: 12138799644, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
  Annuitetslån, 2 terminer per år.
  Rentesats per 09.10.2023: 5.6% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 12
  Saldo per 09.10.2023: 309 871
  Andel av saldo: 12 793
  Første termin: 30.12.2019
  Første avdrag: 31.12.2021 (siste termin 30.06.2029)
  Flytende rente
  Avdragsfrihet fram til 30.12.2021
  Borettslaget har tatt opp lån kr 400.000,- oktober 2019 ifbm. vedlikehold, dette lånet kan ikke nedbetales individuelt.
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (kun ett av borettslagets lån).

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.320.763,-.  
  Av dette beløpet utgjør kr 619 803,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger med andelsnr. 
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.769,- (NBBO).

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Rebecca Begashaw Zweidorff

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Nedre Strømsø Borettslag.
  Borettslaget består av 28 leiligheter.
  Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32 21 15 00.
  Borettslagets årsregnskap for 2022 viser et overskudd på kr 971.740,-.
  Disponible midler i borettslaget pr. 31.12.2022 kr -16.479,-.
  Dugnader tilknyttet borettslaget må påregnes.
  Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
  Borettslagets hjemmeside: https://nedrestromso.nbbo.net/
  Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.
  Foretatte arbeid/påkostninger i de senere år: Gjennomført rensing og oppgradering av radiatorene og fjernvarmeanlegget.
  Planlagte arbeid/påkostninger: Styret jobber med å finne en løsning for drift og fakturering av EL-bil ladestasjonene.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
  Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA, polisenr.: 86417566.
  Dokumenter vedrørende borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  Øvrige andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 40.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0373/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23373

  Dato

  Sist oppdatert: 21. februar 2024 kl. 10:54

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Frist for å melde deg på visning er senest klokken 12 samme dag som oppsatt visning. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.