Komplett salgsoppgave

Horgenveien 3

6 350 000 kr
148 m²
4 soverom
Velkommen til Horgenveien 3 i Oppegård!
Velkommen til Horgenveien 3 i Oppegård!
Kart
Del
Oppegård
Innholdsrik og tiltalende enebolig | Meget gode solforhold | Pent opparbeidet uteområde og garasje | God planløsning!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 350 000 kr
 • Omkostninger
  159 920 kr
 • Totalpris
  6 509 920 kr
 • Byggeår
  1986
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  148 m²
 • Bruksareal
  157 m²
 • Tomteareal
  494,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Horgenveien 3! Eneboligen ligger i et sentralt og barnvennlig boligområde på Oppegård. Det er gangavstand til et godt utvalg av servicetilbud som skoler, barnehager, dagligvarehandel og offentlig kommunikasjon (både tog og buss). I tillegg kort vei til flotte turmuligheter og kort avstand til Vinterbro og Tusenfryd. Boligen ble oppført i 1986 og garasje oppført i 1989. Innvendig fremstår boligen tiltalende og inneholder 4 soverom, 2 bad + praktisk vaskerom, stor stue og velutstyrt kjøkken. Flere solrike uteplasser og stor hage til glede for store og små. Verdt å merke seg: - Enebolig over to plan - To innganger - Store romløsninger - Fine uteplasser - Parkering i garasje og gårdsplass (3-4 biler) - Nærhet til tog, buss og E6 - 15 min. med bil til Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Horgenveien 3, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 836, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 793, ideell andel 1/15
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 794, ideell andel 1/15

Innhold

Totalt bruksareal: 157 kvm
Totalt primærrom: 148 kvm
Primærrom:
Underetasje 66 kvm: Trapperom, 2 soverom, gang, vaskerom, bad, rom benyttet som soverom m/omkledningsrom, omkledningsrom
1. etasje 82 kvm: Entré, soverom, bad, kjøkken, stue.
NB! Se punkt under ferdigattest vedr. beskrivelse/godkjennelse av soverom og garderoberom. I kommunens arkiv er det på plantegning 3 soverom. Tidligere eier har gjort om et rom nede til soverom og vinduene er endret. Megler har ikke fått rede på om tidligere eier har omsøkt fra sekundærrom til oppholdsrom.
Sekundærrom:
Underetasje 9 kvm: Bod, kott (under trapp)
Garasje 28 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.06.2023, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med taktekkingen er av betongtakstein fra byggeår. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre (saltak). Kaldt loft med adkomst fra luke i gavlvegg mot øst. Pusset pipe over tak. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra byggeår. Luftehatter. Ytterveggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass. Ytterdør med glassfelt antatt fra 2014. Terrassedør med 2-lags glass fra 2014 Terrassedør med 2-lags glass antatt fra 2014. Eldre dør i tre underetasje. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt dekke i underetasje. Drenering fra byggeår. Grunnmursplast uten topplist er stedvis synlig og stedvis under terreng. Større deler av grunnmursplasten er ikke kontrollerbar pga. terrasser. Grunnmur i lettklinkerblokker og betong. Støpt plate på mark. Normalt greie fallforhold rundt bygningen. Pga. terrasser er det ikke mulig å vurdere nøyaktige fallforhold. Bunnledninger fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på vaskerommet. Som et minimum bør det etableres elektrisk avtrekk og lekkasjestopper i rommet.
-  Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på badet i underetasjen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Det er registrert gjennomgående fukt i murvegger mot dusjsone ved fuktsøk. Se punkt for "Tilleggende konstruksjoner". Dette gir tydelige indikasjoner på at det ikke er et fungerende tettesjikt i dusjsonen. Som et minimum bør det gjøres ytterligere undersøkelse vedr. fukt i vegger samt tørking av konstruksjonen og det bør etableres dusjkabinett og lekkasjestopper.
- Lampettledning til elektrisk vifte får TG3. Det samme gjør løs ledning på utsiden av terrassedør.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt, og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

- Bygd platting rundt to sider av boligen
- Ny markise
- Steinheller
- Malt vegger inne

Standard

Enebolig med barnevennlig beliggenhet, solrike uteplasser, hage og garasje.
Terrasse på ca. 15 kvm. ved inngangspartiet.
1. ETASJE
Entré:
Velkommen inn i en lys entré skyvedørsgarderobe. Det er ekstra plass til knaggrekker, for å henge av seg ytterklær og skoskap/kommode. Malt panel på vegger og downlights i tak. Sikringsskap i entré med automatsikringer.
Kjøkken:
Kjøkken fra ukjent år med takhøy innredning. Dette gir ekstra skapplass. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter, benkeplater av laminat og oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Det er oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Frittstående kombikjøleskap følger med salget. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Utgang til østvendt veranda på ca. 11 kvm. fra kjøkken.
Stue:
Stor stue med plass til sofa, bord, TV og tilhørende stuemøblement. Spisebord og stoler kan praktisk plasseres, i tilknytning til kjøkkenet. I stuen er det peis med innsats og varmepumpe. Vinduer langs hele vestsiden av stuen, slipper inn mye naturlig lys. Utstrakt bruk av downlights i tak. Utgang til stor, vestvendt, delvis overbygget terrasse på ca. 30 kvm. fra stue. Her er det plass til flere hagegrupper og grill. Det er montert markise på terrassen, for de varmeste sommerdagene. Videre er det adkomst til hage.
Bad:
Flislagt bad med varmekabler på gulv og malt tak. Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Type membran kan ikke konstateres. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er elektrisk styrt vifte.
Det er et soverom i 1. etasje. Selger bruker i dag dette rommet som stue. Det er god plass til sofa, bord, TV og andre møbler.
UNDERETASJE
Bad:
Vegger og gulv er flislagt. Taket er malt og rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 20. Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett og dusjvegger/hjørne. Det er naturlig ventilering.
Vaskerom:
Vaskerommet har skyllekum, opplegg for vaskemaskin og malte flater på vegg. Panel i tak og malt betonggulv.
Soverom:
To av boligens soverom ligger i underetasjen. Det ene soverommet har adkomst til walk-in closet. Soverom 2 har garderobeskap. Et tredje rom benyttet som soverom, har også adkomst til walk-in closet. Her er det også skyvedørsgarderobe.
Boder:
I underetasjen er det flere rom for oppbevaring av diverse.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følger med salget: Kombikjøleskap (kjøl/frys).

Oppvarming

Luft til luft varmepumpe.
Ildsted i stue.
Elektrisk gulvvarme på baderommene.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.09.1987. Det foreligger også ferdigattest på garasjen, datert 16.08.1995. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Største rom i underetasje benyttet som soverom, er opprinnelig hobbyrom (tilleggsdel). Merk følgende vedrørende omkledningsrommene: Da rommene i dag benyttes som garderobe og det er plass til å skifte i rommet, blir rommet definert som et p-rom. Rommet er opprinnelig bod og kott. Merk følgende vedrørende rom omtalt som gang i underetasjen: Da rommet i dag benyttes som gang, blir rommet definert som et p-rom. Rommet er opprinnelig søkt som sportsbod. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 
Det er tinglyst to servitutter på realsameiet, som denne eiendommen er en del av. Disse inneholder to målebrev og vedlikeholdsplikt for realsameiets tomt.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Idyllisk beliggenhet i et hyggelig og barnevennlig bomiljø. Store fellesområder og lekeplass for barn. Gode oppvekstsvilkår, med kort vei til barneskolen på Greverud.
Kort vei til matbutikker og Greverud Senter med apotek, legesenter, frisør m.m. Bade- og turmuligheter ved Tussetjern, Gjersjøen og Nøstvedtmarka.
18-hulls golfbane, skiløyper/lysløype, kunstgressbane, samt en nyere idrettshall ved Østre Greverud. Det er flotte tur- og rekreasjonsmuligheter særlig ved Østre Greverud, Nøstvedtmarka og langs Gjersøen.
Bademuligheter på Tussetjern og Gjersjøen en kort gåtur unna. Ellers bademuligheter i sjø ved Breivoll, Hvervenbukta, Ingierstrand og på Svartskog.
Det er enkelt å komme til Oslo og resten av Follo, samt Østfold med bil via E18 og E6.
Området er godt tilknyttet offentlig kommunikasjon og Oppegård togstasjon ligger ca. 4-5 minutters gange fra boligen. Toget tar ca. 20 minutter til Oslo og ca. 7 minutter til Ski eller Kolbotn.

Adkomst

Ta av fra Skiveien inn Gjersjøveien og ta første avkjørsel til høyre. Ta deretter inn første vei til høyre inn i blindveien Horgenveien og huset ligger venstre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i område. Greverud barneskole er også i nærheten. Ellers er nærmeste ungdomsskole; Flåtestad ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Selveiet tomt på 494,6 kvm. Tomten går over to nivåer og er opparbeidet med gruset gårdsplass, steinlagt adkomst, terrasse, plen og beplanting ellers.

Parkering

Garasje med byggeår ca. 1995. Elbillader: Plass plass til flere biler på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei, med felles vedlikeholdsansvar gjennom realsameie.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett, med vannmåler, via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Oppegård syd, vest for jernbanen med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 27.05.1981.
I kommuneplan for Nordre Follo 2023-2034 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H320_2: Flomfare
- H110: Nedslagsfelt drikkevann.
- H220: Gul støysone.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
- Id 202301: Sætreskogveien 3
- Id 202204: Dalsbekken VA-anlegg
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 34.086,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.500,-
Velavgift er kr 1.500,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av tv og internett og har avgift på ca. kr 1.500,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster ca. kr 9.000,- pr. år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1.747.447,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.290.808,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.509.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Beatrice Kalambayi og Pascal Kandu Kazembe

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,65 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger/privatvisninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0089/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.2389

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 14:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.