Komplett salgsoppgave

Gruegårdene 45 og 47

9 000 000 kr
346 m²
3 soverom
Velkommen til Gruegårdene 45 og 47!
Velkommen til Gruegårdene 45 og 47!
Kart
Del
Kine Johansen Ruud
Presenteres av
Kine Johansen Ruud
Småbruk på 6,2 mål med våningshus, kårbolig, stabbur og stor driftsbygning/låve - Landlig idyll, bare 2 km fra Sundet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 000 000 kr
 • Omkostninger
  226 170 kr
 • Totalpris
  9 226 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1890
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  346 m²
 • Bruksareal
  365 m²
 • Tomteareal
  6 197,8 m² (eiet)
 • Type
  Småbruk
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Gruegårdene 45 og 47!
En småbrukseiendom på 6198 kvm med landlig, solrik beliggenhet. Det er under 2 km til Sundet, samt kort vei til skoler, barnehager og fine turområder i marka.
Eiendommen består av et idyllisk tun med våningshus, kårbolig, stabbur og stor driftsbygning/låve. Hagen har rikelig med boltreplass, flere terrasser og fine beplantninger med frukttrær og prydbusker. Gårdstunet er omkranset av åkerlandskap.
Våningshuset har historie i veggene fra 1890, men er velholdt og oppgradert gjennom årene. Boligen har bl.a spisekjøkken med egen inngang, dagligstue, finstue, tre (mulighet for fire) soverom, vaskerom, to wc-rom, stort bad. I kårboligen er både kjøkken og bad oppgradert i senere år. Småbruket har gode muligheter for leieinntekt på både kårboligen og låven.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gruegårdene 45 og 47, 2080 EIDSVOLL
Kommunenummer 3240, gårdsnummer 12, bruksnummer 35

Innhold

Totalt bruksareal: 365 kvm
Totalt primærrom: 346 kvm
Bruksareal:
Hovedbygning 266 kvm
Sidebygning 99 kvm
Primærrom:
Hovedbygning:
1. etasje 156 kvm: Entré, hall, gang, wc-rom, vaskerom, kontor, stue, tv-stue og kjøkken.
2. etasje 91 kvm: Trappegang, gang, bad, wc-rom Bod og tre soverom.
Sidebygning:
1. etasje 60 kvm: Vindfang, gang, bad, stue, kjøkken og et soverom.
1. etasje 1 kvm: Bod
2. etasje 38 kvm: Trappegang og to soverom
Sekundærrom:
Hovedbygning:
2. etasje 19 kvm: Bod
Driftsbygning med grunnflate på ca 840 m2.
Stabbur med grunnflate på ca 70 m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med delvis støpt gulv mot grunn og krypekjeller. Grunnmur i murkonstruksjon/sparesteinsmur. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av tømmer og bindingsverk, utvendig kledd med stående trepanel. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Sidebygning er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i murkonstruksjon med krypekjeller. Yttervegger av tømmer/trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trepanel. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein.
Da bygningen ble bygget i slutten av 1800-tallet har store deler av boligen TG2. Det gjøres spesielt oppmerksom på TG3:
- TG 3 er valgt på hele vaskerommet på grunn av høy alder og slitasjegrad. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering på yttervegg, men det er observert muggsopp på vegger. Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder total oppgradering. Sjablongmessig prisanslag: kr 100.000 - 300.000.
- Det er ikke etablert rekkverk eller noe form for sikring ut fra terrassedør på soverom 1. Forholdet må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10.000 - 50.000.
- Innkledde teglsteinspiper. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Riss/sprekker påvist på skorstein i bod. Ukjent årsak. Overflater må fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10.000 - 50.000.
Sidebygning har også store deler TG2. Det gjøres spesielt oppmerksom på TG3:
Riss/sprekker påvist på skorstein ved kjøkken. Ukjent årsak. Overflater må fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10.000 - 50.000
Forøvrig slitasje pga alder. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 
Selger opplyser videre:
- Nytt bad i hovedhus 2018. Nytt toalett, dusj og servant på bad, kårbolig, 2019- 20. Utført av Kjells Byggeservice, Sigvartsen Elektro, E & H Rør.
- Nytt kjøkken i kårbolig i 2019.
- Nye rør lagt i kjeller på hovedhus, ny vannledning utendørs fra tilknytningspunkt fra kommunalt anlegg over tunet og til tilknytningspunkt for hovedhus 2023.
- Etter vannlekkasje ute, ble det gravd 75 meter over tunet og lagt ny vannledning til hovedhus i juni 2023. Utført av VVS Gruppen.
- Det har vært forekomst av mus.
- Det har vært utettheter i terrasse ved hovedinngang.
- Vasket tak, hovedhus, fjernet mose og vasket tak, renset og spylt takrenner, juli 2023. Utført av Jørn tak og fasade.
- Nytt sikringsskap og ekstra kurser, både hovedhus og kårbolig. Utført av Sigvartsen elektro.
- Nye dreneringsrør fra låve og til jorde, etter vannlekkasjen juni 2023, Knut Fosshaug.
- Oljetanken planlegges fjernet/ plombert etter salgsprosessen/ visninger.
- Eiendommen må ha nytt minirenseanlegg for avløp innen utgangen av 2024.
- Veirett over naboeiendommen, felles gårdsvei til alle tre eiendommer i Gruegårdene.

Standard

Våningshuset har et overbygd, østvendt inngangsparti med velkomsttram på ca. 9 kvm. Ved sideinngangen er det en sydvendt terrasse på ca. 11 kvm. Ellers har boligen utgang fra dagligstuen til en støpt terrasse på ca. 10 kvm, som er belagt med skifer og har trapp ned til hagen. Terrassen er vestvendt og har elektrisk markise, utelys og strømuttak. Kårboligen har utgang fra stuen til en markterrasse på ca. 20 kvm.
Våningshuset:
Entré/hall: Boligen har et overbygd inngangsparti vendt mot tunet. Inne er det et praktisk vindfang med flislignende gulv og malte overflater. Fra vindfanget er det dør med glass til en større hall med rustikk sjarm. Her er noen av de originale tømmerveggene eksponert. Ellers er det malte panelvegger, trehvitt paneltak og flislignende gulv.
Fra hallen er det glassdør til både finstua og dagligstua. Det er også adkomst til wc-rom og kjøkken, pluss at en hvitmalt trapp svinger seg opp til andre etasje.
Kjøkken: Kjøkkenet har egen inngang fra sydsiden av huset, men også adkomst fra hallen ved hovedinngangen. Midt i rommet er det plass til spisebord og fra kjøkkenvinduene er det utsyn mot tunet.
Kjøkkeninnredningen er av eldre årgang og har profilerte fronter i heltre og benkeplater i laminat. Det er nedfelt stålbeslag med oppvaskkum og avrenningsfelt, og under benken er det opplegg for oppvaskmaskin. Over komfyrplassen er det ventilator med mekanisk avtrekk. Rommet har gulvbelegg og malte veggflater.
Dagligstue: Dagligstua er lys og trivelig med mange vinduer og tofløyet dør ut til den skiferlagte terrassen. Rommet lar seg enkelt inndele i to soner, hvor den utenfor kjøkkenet passer utmerket som spisestue, og den andre som tv-stue. Gulvet har parkett som er lagt sømløst gjennom hele rommet. I tv-stua er veggene malt i kremgult, mens spisestua er malt i mørkeblått. En luft-til-luft varmepumpe gir god varme og behagelig kjøling.
Finstue: Finstua har et herregårdspreg slik et våningshus skal ha. Den er gjennomgående og stor, med en plassmurt peis med åpent ildsted omtrent midt på den ene langveggen. Lysforholdene er gode fra vinduer mot både øst og vest, og på nordveggen er det et fargerikt blyglassvindu.
Stua har god plass til flere sittegrupper, så her kan man invitere mange til høytider og andre selskapeligheter. Rommet har stripete, klassisk tapet på veggene og parkett på gulvet.
Bad/wc/vaskerom: Boligen har to wc-rom, et bad og et vaskerom. Badet ble oppgradert i 2018 og har en sjarmerende stil med historisk mønstrete gulvbelegg, hvitmalt panel i taket og hvite våtromsplater med flismønster på veggene. Det er gode lysforhold med dagslys fra vindu, downlights i himling og speilbelysning.
Badet har et frittstående badekar og en stilig dusjnisje med fastfelt i glass, mørke flisplater på vegg, samt garnityr med både hånddusj og regnfallsdusj. Videre har badet vegghengt baderomsinnredning med hvite lamellfronter og heldekkende, sort servant. Badet har varmekabler og mekanisk avtrekk.
Vaskerom: Fra sideinngangen er det dør inn til et eldre vaskerom med gulvbelegg, tapetserte vegger, vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe: Boligen har tre soverom i andre etasje og et lite kontor i første etasje. Ett av soverommene har tregulv og adkomst til en stor bod. De andre to soverommene har teppebelagte gulv og plassbygde garderobeskap, samt direkte inngang til badet. Det er også plassbygde garderobeskap i trappegangen utenfor soverommene. Kjelleren har boder.
Oppvarming - Teknisk: Boligen er elektrisk oppvarmet, kombinert med vedfyring og luft-til-luft varmepumpe. Det er også en eldre oljefyr i kjelleren med tilhørende radiatorer. I finstua er det åpen peis. Våningshuset har to pipeløp, så det er mulig å få peis i både dagligstue og på kjøkken, i tillegg til peisen i finstue.
Varmtvannsbereder på 200 liter fra 2016 er plassert i kjelleren, fordelerskap for vannbåren varme er plassert på bad, og sikringsskap med automatsikringer er plassert i wc-rom i første etasje. Utvendig vannrør er nytt i 2023.
Kårboligen har taktekking fra 2014 og ytterdør fra 2017. Utenfor stuen er det en markterrasse på ca. 20 kvm, med levegg, utelys og markise. Stue og kjøkken ligger i åpen løsning.
Kjøkkeninnredningen var ny i 2019/20 og har hvite glatte fronter og heltre benkeplate. Det er lagt plate på vegg mellom benk og overskap. Innredningen har nedfelt oppvaskkum i kompositt, samt integrert keramisk koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Ventilatoren har kullfilter. Rommet har gulvbelegg og ellers malt trepanel.
Badet ble oppgradert i 2013 med malte overflater og nye innredninger i 2019/2020. Gulvet har fliser og himlingen har malt trepanel. Badet har opplegg for vaskemaskin og er utstyrt med dusjkabinett, gulvmontert toalett og baderomsinnredning med servant.
I alle tre soverommene er det plassbygde garderobeskap, og det samme er det i trappegangen i andre etasje. I første etasje er det to kott med hylleløsninger og en liten bod.
Kort fortalt
- Idyllisk småbrukseiendom.
- Tomt på 6198 kvm.
- Våningshus og kårbolig.
- Stor driftsbygning/låve.
- Tradisjonelt, stort stabbur. Stabburets 2.etasje kan dekkes til selskap med plass til langbord for opptil 60 personer.
- Flott hage med frukttrær.
- Flere solrike terrasser.
- Våningshuset er fra 1890.
- Velholdt og oppgradert.
- Stort spisekjøkken.
- Egen kjøkkeninngang.
- Dagligstue og finstue.
- Peis og varmepumpe.
- Tre soverom i andre etasje.
- Kontor i første etasje.
- Bad oppgradert i 2018.
- To wc-rom og vaskerom.
- Flere plassbygde skap.

Løsøre og tilbehør

Alle hagemøbler og benker følger salget. I tillegg en stor barløsning og barbord som kan brukes utendørs eller på låve. Også langbord og stoler i stabburets 2. etasje, samt gammel kjøkkenbenk og skap i stabburets 1. etasje følger salget.
Eiendommen har Husquarna robot gressklipper med ledeledning lagt rundt nesten hele eiendommen. Kan avtales overtakelse etter avtale med selger. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Hovedbygning: Boligen er elektrisk oppvarmet, kombinert med vedfyring og luft-til-luft varmepumpe. Det er også en eldre oljefyr i kjelleren med tilhørende radiatorer. I finstua er det åpen peis.
Sidebygning: Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring. Det er peis i stuen og vedovn i andre etasje. Varmtvannsbereder på 66 liter fra 2020 er plassert på bad, og sikringsskap med automatsikringer er plassert i andre etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1890.
Kommunen opplyser at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har en kårbolig som kan lovlig leies ut. 
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige omgivelser på Eidsvoll, ca. 1,8 km fra Sundet som er selve sentrum. Det er dermed nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Kommunen har milevis med spennende skogsveier, skiløyper og sykkelstier med fine turmuligheter. Omtrent 3 km inn i marka ligger Fløyta – et lite vann med muligheter for en forfriskende dukkert. Vannet ligger idyllisk til med svaberg og vannliljer. Området rundt har rike forekomster av bær på sensommeren. Ellers er det populært å legge badeturen til Hurdalssjøen. For båtfolket er det kort vei til Mjøsa og idylliske Vorma med gjestehavner og båtforeninger.
Råholt bad har et godt og variert tilbud til både mosjonister og til barnefamilier. Det er også kort kjørevei til Eidsvold Turns idrettsanlegg som har fotballbane om sommeren og skøytebane om vinteren. Eidsvollsbygningen er en opplevelse for alle og byr på et idyllisk parkområde, samt Wergelands hus. Rett i nærheten finner du både Galleri Festiviteten og Stallgården.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Coop Prix og Kiwi Eidsvoll. I sentrum er det gode servicetilbud, der Sundet byr på et variert utvalg fra kjente leverandører og en rekke butikker med lokalt særpreg. AMFI Eidsvoll ligger på Råholt, med over 50 butikker og serveringssteder. Senteret har også et eget helsesenter med lege, tannlege, kiropraktor, fysioterapeut, fotterapeut og tanntekniker.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Gruemyra som ligger ca. 550 meter unna. Det er ca. 3 km til Eidsvoll stasjon med pendlerparkering og gode togforbindelser med bl.a. fire tog i timen til Oslo, og det tar bare elleve minutter med tog til Oslo Lufthavn Gardermoen. Gode togforbindelser også til Hamar. Med bil fra Eidsvoll tar det ca. 15 min til Minnesund, 15 min til Råholt, 28 min til Jessheim, 30 min til Oslo Lufthavn og en drøy time til Oslo S.

Adkomst

Det vil bli godt skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Fra eiendommen er det ca. 1,9 km til Vilberg barneskole og 2,2 km til Vilberg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 6 198 kvm omkranset av jordbruksareal. Hele småbruket er samlet i ett tun, som er bebygd med våningshus, kårbolig, stabbur og stor driftsbygning. Stabburet har en grunnflate på ca. 70 kvm og driftsbygningen har grunnflate på ca. 840 kvm.
Det er gruset adkomstvei til eiendommen og gruset gårdsplass inne på tunet. Rundt byggene er det idylliske hageareal med plen, frukttrær, trær, prydbusker og diverse beplantninger. Det hele er solrikt, fredfullt og skjermet.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter på tunet og i driftsbygningen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Eidsvoll kommune har informert om at det vil komme varsel om pålegg om minirenseanlegg innen utgangen av 2024. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 13.04.2021 er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Våningshuset er SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting. Kommunen opplyser at bebyggelsen på eiendommen er pr. i dag ikke regulert til bevaring. Kontakt megler for mer informasjon.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.164,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, slam, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt
Eiendomsskatten er kr 6.365,- for inneværende år og er medregnet i de kommunale avgiftene som nevnt over.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 25.000,- pr. år. / 20.000 kwh. pr. år på hovedbygning.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 15.000,-.
Felles bøyteavtale kr 4.000,- pr. år.
Telenor er leverandør av internett, trådløst bredbånd, 649 kroner per mnd.
Allente Norge er leverandør av parabol, og månedlig kostnad er 429 kroner. TV-tuner/ dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 360 328,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 297 180,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Eidsvoll kommune. Avgiften er medregnet og faktureres sammen med kommunale avgifter.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.226.170.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Helle Karterud

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 75.000 av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0156/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.23156

Dato

Sist oppdatert: 17. januar 2024 kl. 13:03

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes. Husk å lese salgsoppgaven før visningen, så du stiller forberedt.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.