Komplett salgsoppgave

Nedre Bogenvei 22

24 500 000 kr
148 m²
3 soverom
Eiendommen ligger lekkert til i et område med flotte strandeiendommer på rekke og rad.
Eiendommen ligger lekkert til i et område med flotte strandeiendommer på rekke og rad.
Kart
Del
Tønsberg/Husvik/Bogen
"Beachhouse" med dobbelt garasje, anneks, sjøbod og dypvannsbrygge - et vakkert hageanlegg og ca. 40 meter strandlinje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad

  Pris

 • Prisantydning
  24 500 000 kr
 • Omkostninger
  613 500 kr
 • Totalpris
  25 113 500 kr

  Areal

 • BRUKSAREAL
  148 m²
 • BRA-I (internt bruksareal)
  148 m²
 • TBA (terrasse-balkongareal)
  106 m²

  Nøkkelinfo

 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1910
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Strandeiendommen ligger solrikt og vakkert til med en vidstrakt sjøutsikt. Nydelig utsyn over til Vallø småbåthavn og marina, hvor mastene på seilbåtene stikker over moloene, båthavn, hus og kirken på Vallø og videre ut til Oslofjorden og til øyer og holmer i skjærgården, som strekker seg videre sydover, rundt Nøtterøy og Tjøme. En velstelt og nydelig eiendom hvor hovedhus, dobbelt garasje, anneks og en sjøbod ligger omgitt av et vakkert hageanlegg med sandstrand og dypvannsbryggen med flere båtplasser på nedsiden. Eiendommen ligger lekkert til i et område med flotte strandeiendommer på rekke og rad. Herlige uteplasser, på veranda utenfor stuen, i hagen, på stor terrasse platting utenfor huset og utenfor strandhuset. Huset er gjennomført og stilrent, varmt og innbydende. Ingen boplikt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedre Bogenvei 22, 3150 TOLVSRØD
Kommunenummer 3905, gårdsnummer 140, bruksnummer 38

Innhold

BRA-i:
Enebolig:
1. etasje 90 kvm: Hall m/trapp, kjøkken, stue, bad/vaskerom, bod
2. etasje 58 kvm: Trapperom/gang, 3 soverom, bad/wc, 2 kott
Åpent areal:
Enebolig:
1. etasje 106 kvm: Terrasse
Gulvet areal er totalt 194 kvm fordelt på kjeller, 1. etg., 2. etg. og loft.
Loft og kjeller er ikke måleverdig i hht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Takhøyde i kjeller ca. 1,80 m +.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.04.2024 utført av Boligtakst Vestfold AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Omdisponering av areal i sjøbod er ikke omsøkt. Se mer under punktet ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i tre over grunnmur ca. 1910 og tilbygd inngangsparti i 1988. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller/krypekjeller og krypeloft. Frittliggende sidebygning, sjøbod og garasje iht. tilstandsrapporten. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG 3:
- Bad/vaskerom i 1. etasje og bad/wc i 2. etasje tilfredsstiller ikke gjeldende krav til vanntette konstruksjoner/våtrom og må oppgraderes/renoveres for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet i 2. etg. har ingen membran og er ikke bygd som våtrom med vanntette konstruksjoner.
- Det foreligger krav om sanering av oljetank i kjeller.
- Kjellervindu har råteskader.
TG 2:
- Det mangler snøfangere på tak. Nåværende takstige er mangelfull, mangler to trinn nederst og øverst.
- Det er stedvis råteskader i vegg
- Det er begynnende råte i deler av vindski/gesims.
- Verandadør har aldersslitasje.
- Veranda har for lavt rekkverk i forhold til dagens krav om rekkverkshøyde og det er råte i enkelte av rekkverksbordene.
- Det er målt høydeforskjeller i etasjeskiller/gulv mot grunn.
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Dreneringen er antatt fra 1910 og det er ikke tegn på noen utvendig fuktsikring.
- Registrert fukt i kjeller. Bygningen har ingen drenering/fuktsikring som kan sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse
- Det er manglende fuktsperre på bakken
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper
- Andre innvendige forhold: Spor etter borebille.
- Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Det er gitt ytterligere 2 TG relatert til aldersslitasje. Se tilstandsrapporten for disse forhold.
Selger opplyser at bad i 1. etasje ikke er bygd som våtrom med vanntette konstruksjoner. Selger opplyser videre at eventuelt vann fra ekstrasluk renner til kjellersluk. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad i 2. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at bad i 2. etasje fra 2020 ikke er bygd som våtrom med vanntette konstruksjoner.
Selger opplyser om følgende:
- Renovert bad i 1. og 2. etasje dels ved egeninnsats og dels av fagfolk.
- Det er ikke membran under flisene i bad i 2. etasje.
- Installert waterguard i kjeller, kjøkken og to bad. Ekstra sluk på bad i 1. etasje er ikke tilkoblet avløp.
- Planlagt oppgradering/omkledning av deler av utvendig kledning i mai. Vegg mot øst på hus og anneks.
- Sjøbod er innredet planmessig i strid med innsendte tegninger. Omdisponering av arealet til kjøkken og bad er ikke byggemeldt/omsøkt.
- Setningsskader etter bombenedslag hos nabo i andre verdenskrig.
- Kommunen har informert om rotter i området, det er satt ut rottefangere, men ingen rotter er fanget.
- Det er spor etter borebiller.
- Jacuzzi på bilder medfølger ikke.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Trehusvillaen fra ca. 1910 fremstår velholdt og gjennomført ute og inne, hvor moderniseringen er i god harmoni med det opprinnelige. Det er gjennomgående mye panel i vegg og himling som er malt opp i lyse farger. Lekre peisovner både i kjøkken avdeling og i stuen sørger for stil og stemning i det innbydende huset. Den fantastiske utsikten kan nytes om man er inne eller ute på eiendommen. På hovedplanet har man en både pen og praktisk entré med garderobe. Man kommer videre i en trappehall med tilkomst til øvre etasje, bad/vaskerom på den ene siden og tilkomst til spisestue, kjøkken og stue. Spisestue og kjøkken har åpen løsning og en vedovn deler av rommet til kjøkkenet som har en stilig løsning med innredning med benker i marmor av type 3 cm "Jura beach" med koloniskuffer og skap under. Kjøkkeninnredningen er plassert i en vinkel med integrert sitteplass foran vinduet som henter inn den herlige utsikten gjennom de doble vinduene i rommet. En eksklusiv komfyr med ventilator er plassert på langveggen sammen med et frittstående kjøl-/fryseskap. Kjøkkenøya har en flott løsning med opp oppvaskkum og 2 oppvaskmaskiner på den ene siden og en hyggelig sitteplass på andre siden i barkrakk høyde. Det er er også oppbevaring i kolonialskuffer i kjøkkenøya samt oppbevaring i lyssatte vitrineskap på motsatt side. Den innbydende stuen prydes av en vakker peisovn og nydelig vindussetting på 2 sider og har utgang til veranda og til det fantastiske utomhus området. Husets eiere har plassert en daybed på verandaen, en rolig morgenstund her med en kopp nybrygget kaffe, vil være en god start på en ny dag.
På øvre plan er det et repos med arbeids-/sitteplass, et hovedsoverom med fransk balkong og en eventyrlig utsikt å våkne til. Et pent badeværelse ligger på innsiden av dette soverommet. For øvrig er det 2 soverom og bodrom (ikke målbart) i 2. etasje. På soverom 2 og 3 følger det med uttrekkbare senger, slik at man enkelt får dobbelt oppredning på soverommene. På hovedplanet får man allerede når man åpner dørene ut til verandaen en forsmak på alle de herlige uteplassene på eiendommen. For husets gjester er det fin overnattingsplass i annekset også på utsiden av denne koselige bygningen med svalgang er det terrasse. Hagen er et eventyr, terrassert i flere nivåer med terrasser, gangstier og flott anlagte bed innrammet med plen og hekk mot naboene, eget drivhus og med sandstranden og egen dypvannsbrygge på nedsiden. I sjøboden med nydelige oppholdsplasser ute og inne, terrasse delvis under tak og under en pergola av vindrueplanter og med muligheter for matlaging på utekjøkken og vedfyrt pizzaovn , har man unike forhold for å nyte sommerhalvåret, uansett vær og vind. Med båt fra egen brygge kan Tønsberg by med Brygga være et fint mål for båtturen. Følger man båtleia sydover mot Nøtterøy og Tjøme, er det yrende liv på Hvasser, Havna og 8-glass i Vrengensundet på sommerstid. Med unike rekreasjonsmuligheter på egen eiendom og alt det som rører seg i nærområdet, er dette virkelig en perle på Solkysten i Vestfold.
Man parkerer enkelt i en stor, isolert dobbelt garasje hvor det er lading for el-bil på utsiden. På den store gårdsplassen, beskyttet fra veien med hekk, er det flere biloppstillingsplasser.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.

Oppvarming

Oppvarming med varmekabler/varmefolie (gulvvarme) i 1. etasje unntatt i bod. Ved for øvrig.
Det står en utkoblet(og tømt) oljetank / parafin i kjeller. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden ca. 1882.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for boligen. Byggeår er ikke i arkiv iflg. melding fra Tønsberg kommune. Godkjente tegninger foreligger på tilbygg sidebygning 1986 - tilbygg vindfang til enebolig 1988 - og garasje 1988. Det foreligger ferdigattest for Naust/båthus/sjøbod, terreng og bryggeanlegg datert 18.01.2019. Deler av sjøbodens areal/plan er innredet/omdisponert til kjøkken og dusjbad/wc, dette er ikke byggemeldt/omsøkt.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 900112, tinglyst 01.02.1882, type heftelse: Bestemmelse om vannrett. Enerett for bnr. 7 til laksefiske. Forbud mot handel, samt mot å ta bryggeavgift. Rett for bnr. 37 til fri adgang til den på nordsiden gående vei og til en brønn, iflg. skjøte tinglyst 01.02.1882.
Dagboknr 2785, tinglyst 19.09.1938, type heftelse: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Tillatelse til å anlegge en vannledning i veigrøften ved bygdeveien ved Bogen på gitte betingelser.
Dagboknr 10389, tinglyst 20.08.1996, type heftelse: Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Drift og vedlikehold av pumpestasjon for eiendommene, gnr. 140, bnr. 36, 37, 38 og 69. Pumpestasjonen ligger i stikkvei mellom g/bnr. 140/36 og 140/38.
Dagboknr 383062, tinglyst 15.05.2012, type heftelse: Bestemmelse om strand/fellesstrand/strandlinje med flere bestemmelser. Personlig rett til å benytte strandareal inntil 1,4 meter sør for oppmålt tomtegrense.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Helt nytt Sundance massasjekar verdi kr 260 000,- følger i utgangspunktet ikke med i handelen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et idyllisk barnevennlig boligområde på Bogen i Tønsberg kommune, ca. 10 minutters kjøring fra Tønsberg sentrum. Det er gangavstand til barneskole, ungdomsskole og barnehage. Det går buss i Nedre Bogenvei med busstopp i umiddelbar nærhet. Foruten unike rekreasjonsmuligheter på egen eiendom så ligger populære strender i nærheten bla. Ringshaugstranda, en populær sandstrand med steinmolo, badetrapp og gresslette. Området har en rekke fine turområder, blant annet ved Bekketjønnmyra, Søndre Slagen kirke og Essoskogen. Det går kyststi fra Vallø Marina til Åsgårdstrand. Flint idrettslag er det største i Vestfold og har nyere klubbhus på Løveid ved Tolvsrød. Idrettslaget har et bredt tilbud innen en rekke grener, samt mosjonsgrupper og barneidrett. Det er flere lokale gress- og grusbaner i området. Slagenhallen ligger ved Presterød ungdomsskole.
I området er det flere handelsområder, Tolvsrød har de fleste sentrumstilbud, Olsrød Park med mange butikker og et stort treningssenter og det er matbutikk på Råel og på Gauterød. På vei til Tønsberg by passerer man handelsområder både på Kilen og Træleborg.
I Tønsberg sentrum er det forretninger av alle slag, kjøpesentre, cafeer og et sjeldent flott bibliotek. En populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Det arrangeres kunstutstillinger samt show og konserter på hoteller og på utesteder. Velkommen til Norges eldste by med flott skjærgård og kulturopplevelser. Rett utenfor Tønsberg ligger Nøtterøy og Tjøme, populært for både fastboende og turister - øyene byr på mye spennende, sommer som vinter.
Med tog fra Tønsberg jernbanestasjon er man i Oslo på 1 time og 15 minutter. Med flytoget er på på Gardermoen på 1 time og 40 minutter. Det er ca. 30 minutter til Sandefjord lufthavn, Torp. Flyplassen har direkte fly til mange destinasjoner, både til inn- og utland.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kilen og videre til Olsrødkrysset. Her kjøres Valløveien til høyre og følger den forbi Tolvsrød handelsområde og videre ned bakken mot Vallø. I krysset før Vallø båthavn ta Nedre Bogenvei inn til høyre. Eiendommen befinner seg på venstre side av veien, 6 eiendom etter båthavnen.

Barnehager, skoler og fritid

Husvik skole og Presterød ungdomsskole. Greveskogen og Færder videregående skoler. Det er barnehager i nærheten.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Strandeiendommen byr på en eiet tomt på 2 013,7 kvm. Sjøgrensen er på ca. 40 meter med sandstrand og en dypvannsbrygge med vann og strøm. Et vakkert anlagt utomhus område med hekk mot naboer og en gruset gårdsplass og hekk mot veien. Det er elektrisk smijernsport inn til eiendommen, hvor man har rikelig med parkering på eiendommen - i dobbeltgarasjen og flere biloppstillingsplasser på gårdsplassen. Den solrike tomten skråner svakt mot sjøen og har terrassert områder foran eneboligen og anneks. Her er det nydelige sitteplasser på terrasser i terrenget, innrammet av bed med busker og stauder, stenlagte gangstier og plen. Et drivhus finner man også i denne delen av hagen. En forstøtningsmur deler øvre og nedre del sammen med et trappeløp ned til strandområdet med en uteplass av de sjeldne. Her har men eventyrlige sitteplasser både ute og inne - et strandhus med en pergola av vindrueplanter på utsiden. En flott sandstrand innrammet av gressplen med en stor og solid dypvannsbrygge på utsiden.

Parkering

Det er elektrisk smijernsport inn til eiendommen. Parkering i isolert dobbelt garasje og på egen gårdsplass. Det er fastmontert lader for EL-bil utenfor garasjen.
Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Selger opplyser at det er avløp med felles pumpekum med 3 andre naboer. Utbedret tæreskade på utgående 63 mm avløpsrør fra pumpekum. Entreprenør har opplyst om at stålrør innvendig i pumpekum bør skiftes ut på sikt.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 er avsatt til: Boligbebyggelse - nåværende. Byggegrense.
Bestemmelser og retningslinjer til Kommuneplanens arealdel 2018 – 2030 PlanID 0704 99008 - utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 190,- for 2023. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
I selgers husstand har det bodd 2 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 34 234 kwh 01.01.2022-01.01.2023.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 8.000,-.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett og har avgift på
kr 799,- pr. mnd. TV tilgang via Streaming. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2022 var kr 1 568 351,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2022 være kr 5 959 732,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 500,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 500,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 25.113.500,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Magne Sørlie og Lene Sørlie

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,88% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 2 visninger er inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0057/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2257

Dato

Sist oppdatert: 12. juli 2024 kl. 22:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Ønsker du kun å bli holdt orientert, kan du fra eiendommens hjemmeside få varsel om solgtpris, eller kontakte megler.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.