Komplett salgsoppgave

Papirvegen 38

4 890 000 kr
147 m²
3 soverom
Velkommen til Papirvegen 38
Velkommen til Papirvegen 38
Kart
Del
Oppaker/Bjertnestunet
Tiltalende enebolig over ett plan med 3 soverom, 2 bad og vaskerom | Vannbåren varme | Dobbelgarasje | Byggeår 2021

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 890 000 kr
 • Omkostninger
  123 420 kr
 • Totalpris
  5 013 420 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  147 m²
 • Bruksareal
  152 m²
 • Tomteareal
  792,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Papirvegen 38 er en innbydende og familievennlig enebolig beliggende i et nyetablert, barnevennlig og populært boområde på Bjertnestunet. Eiendommen har en meget god beliggenhet på feltet - her bor man rolig og stille i idylliske omgivelser! Det er asfaltert gårdsplass og parkering i frittliggende dobbelgarasje. God boltreplass for familien med fine plenarealer og nyoppført, flott terrasse i 2022.
Boligen strekker seg over ett plan og inneholder lys entré, tiltalende stue og kjøkken i åpen løsning, ytterligere romslig stue-avdeling, tre gode soverom, to bad med gulvvarme og et praktisk vaskerom med egen utgang. Boligen preges av en åpen planløsning med mye naturlig lys og god romfølelse. Vinkelhus med terrasse og hage på baksiden med utg. fra både stuen og hovedsoverom. Trappefri adkomst.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Papirvegen 38, 2166 OPPAKER
Kommunenummer 3228, gårdsnummer 141, bruksnummer 208, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 152 kvm
Totalt primærrom: 147 kvm
Bruksareal:
Enebolig 152 kvm
Primærrom:
1. etasje 147 kvm: Entré, stue, spisestue, kjøkken, to bad, vaskerom og tre soverom
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod
Bruksareal:
Garasje 37 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.02.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen er oppført med grunnmur og søylefundamenter av betong. Bærende konstruksjoner og skillende dekker bestående av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med panel. Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takplater av metall.
Boligen har gjennomgående tilstandsgrad 0 og 1 (TG 0 og 1).
Følgende er ikke vurdert av takstmann og satt til TGIU:
- Yttertak. Yttertaket er ikke besiktiget grunnet snø og isdekte flater.
- Terrassen. Terrassen er ikke besiktiget i sin helhet grunnet snø og isdekte flater.
- Byggegrunnens eksakte beskaffenhet er ukjent.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- På andre siden av Papirvegen er det klargjort tomter for bygging av boliger fra Norgeshus.
- En av beboerne på feltet er i tvist med utbygger grunnet setningsskader på sitt hus. Vi har ikke sett tegn på dette her. Vi har nylig hatt 1-års befaring uten avvik på dette, og det blir også utarbeidet tilstandsrapport av takstmann før salget.

Standard

Papirvegen 38 er en innbydende og familievennlig enebolig beliggende i et nyetablert, barnevennlig og populært boområde på Bjertnestunet. Eiendommen har en meget god beliggenhet på feltet - her bor man rolig og stille i idylliske omgivelser! Det er asfaltert gårdsplass og parkering i frittliggende dobbelgarasje. Boligen preges av en åpen planløsning med mye naturlig lys og god romfølelse. Vinkelhus med terrasse og hage på baksiden med utgang fra både stuen og hovedsoverommet.
Boligen er oppført i 2021 og bærer preg av mange gode, moderne løsninger. Lysemalte vegger og mye naturlig lys gjør det enkelt å innrede etter egen smak og stil. Boligen blir oppvarmet med vannbåren varme kombinert med elektrisitet. Badet ved entreen og vaskerommet selges med verdibevis fra IF, - ta kontakt med megler for mer informasjon.
Entré
Asfaltert innkjørsel og gårdsplass fører til både dobbelgarasjen og til boligen. Overbygd inngangsparti byr på et hyggelig førsteinntrykk. Bak inngangsdøren finner man en lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko.
Stue
Boligen har to stuer, en i tilknytning til gangen/kjøkkenet og en romslig og delvis separat stue-del. Stuen med adkomst fra gangen er lys og luftig, med plass for sofa-løsning og diverse møblement.
Den separate delen er i god størrelse med plass for flere sittegrupper og øvrig møblement. Praktiske delevegg i rommet gjør det enkelt å skape to forskjellige soner, med mulighet for spisestue nærmest kjøkkenet og separat stue lengst unna. Det er gjennomgående store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse i hele boligen. Utgang fra stuen til flott terrasse og hageareal som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Kjøkken
Tiltalende kjøkken med innredning i profilerte fronter, benkeplate av laminat og delvis integrerte hvitevarer. Det er laminerte plater mellom benkeplaten og overskap med stikkontatker. Det er nedsenket oppvaskkum tilkoblet ettgreps armatur og vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygget. Hvitevarer består av oppvaskmaskin som er opphøyd, integrert stekeovn og mikrobølgeovn samt frittstående kjøleskap og fryser. Det er montert lekkasjestopper under kjøkkenbenk og komfyrvakt på platetopp.
Bad
Boligen har to fine bad, utført i samme delikate stil. Begge bad har gulvflater med varme belagt med belegg, veggflater belagt med baderomsplater og malte himlingsplater med downlights. Hvert bad er innredet med gulvstående toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og armatur tilkoblet hånndusj samt vegghengt servantskap med lys og med ovenpåliggende servant tilkoblet ettgreps armatur. Det er praktisk håndkletørker montert på vegg på begge bad som varmes av NIBE varmepumpen. Det er avtrekksventil i himling.
Vaskerom
Et vaskerom er kjærkomment i enhver barnefamilie! Vaskerommet er praktisk plassert i boligen og har egen utgang. Rommet har gulvflate med belegg og malte vegg- og himlingsflater med taklampe. Det er innredet med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og nedsenket utslagsvask tilkoblet ettgreps armatur med ovenpåliggende benkeplate av laminat. Rommet har avtrekksventil i himling, og varmesentral for vannbåren varme er plassert her.
Soverom
Boligen har tre lyse og fine soverom. Hovedsoverommet har praktisk adkomst til bod, ypperlig for ekstra lagringsplass/walk-in closet samt egen utgang til terrasse.
Innvendige overflater:
Gulv: Hybridgulv (parkett og laminat).
Vegger: Malte og tapetserte veggflater.
Himlinger: Malte flater med taklamper.

Løsøre og tilbehør

- Lampe i spisestue, gardiner og hvite glasskap i stue medfølger ikke.
Vi viser ellers til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren varme kombinert med elektrisitet. Energieffektivt hus med NIBE varmepumpe, lave strømregninger. Det er i følge eier mulig å styre varmesentralen via nett eller f.eks Tibber når strømpris er lav. Varmepumpe varmer opp boligen via radiatorer, og i tillegg er håndkletørker og varmtvannsbereder tilknyttet denne.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 21.04.2021. Ferdigattesten gjelder enebolig og garasje. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 277362, tinglyst 07.04.2008, type heftelse: Erklæring/avtale. Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
Dagboknr 765744, tinglyst 15.05.2018, type heftelse: Bestemmelse om nettstasjon. Bestemmelse om oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon og tilhørende ledninger m.m. Bestemmelse om bebyggelse og beplantning. Bestemmelse om adkomstrett.
Dagboknr 1350794, tinglyst 02.10.2018, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk. Fremtidige boligeiendommer som fradeles i delområdet B2 har rett til å knytte seg til felles vann- og avløpsledninger i B2-området.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger rolig og idyllisk til i et nyere boligområde på Oppaker i Nes kommune. Eiendommen har umiddelbar nærhet til Glomma og alt det kan by på, meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter, merkede stier og skogsareal i området. Glomma har mange flotte badestrender som er godt besøkt på sommeren, blant annet Daskerudstranda er en flott perle med både strand, svaberg og stupebrett. Bjertnestunet båtforening drifter båtplassene og brygga som ligger i umiddelbar nærhet.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi Vormsund og i Årnes sentrum. Videre er det kort vei til kommunesenteret med et bredere utvalg av servicetilbud og togstasjon med god offentlig kommunikasjon inn mot Oslo. l Årnes sentrum og BB-senteret finner du et variert utvalg med blant annet div. dagligvare, post, bank, minibank, apotek, vinmonopol, mote, interiør, blomster, frisør, kafé/restauranter, lege og tannlege. Jessheim, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.
Kommunens kulturhus ligger i Årnes sentrum med tilknytning til BB-sentret. Her finner man bibliotek, kino og diverse kulturinnslag. Pakkhuset ved jernbanen har egen Bluesklubb med konserter og kulturelle innslag. Av arrangementer i kommunen er det blant annet matfestival, Årnesdager, Viking-marked v/elva, Oktoberfest mm. De fleste arrangementer på Oppakermoen finner sted i Flerbrukshuset. Bygget er det naturlige samlingspunkt for stedets innbyggere med idrettsplass. FUVO har både idrettsplass og klubbhus på Funnefoss stadion, og tilbyr fotballag i alle aldersbestemte klasser.
Nes Golfklubb
Rommen Golfpark er et komplett helårs golfanlegg beliggende vakkert i det bølgende kulturlandskapet i Nes på Romerike, like nord for elvemøtet mellom Vorma og Glomma.
Baneanlegget består av en 18-hulls bane, korthullsbane med 6 hull og et stort treningsområde med puttinggreen, chippinggreen med ulike innspillsvinkler og driving range. På vinterstid har de 2 stk Full swing simulatorer hvor man kan velge mellom nærmere 60 baner rundt om i verden. Videre er det også golfklubb på Hvam. Se for øvrig www.nesgolf.no og hvamgolfklubb.no for mer info.
Avstand med bil:
Årnes - ca. 9 min.
Gardermoen - ca. 33 min.
Oslo - ca. 40- 50 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 793 kvm. Arealet er beregnet og avvik kan forekomme. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, plenarealer og flott terrasse fra 2022. Eiendommen byr på fine solforhold og god boltreplass for hele familien.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje og biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Det er i følge eier mulig å installere lader i garasje via eksisterende trekkerør fra sikringsskap. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for "Bjertnes B2 og B3" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 11.11.2014.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 03.09.2019 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Området er generelt under utbygging og byggestøy må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose for kommunale avgifter er kr 8 242,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon og eiendomsskatt.
Fakturert beløp for 2022 var kr. 8 716,-. I tillegg kommer vann og avløp. Det faktureres årlig etter forbruk og dette er ikke mottatt for 2022 ennå.
Prognose for eiendomsskatten er kr 4 350,- for inneværende år, og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Det er pliktig medlemskap i velforening med en årlig kostnad på kr. 2.200,-. 
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16.900 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.116,- hos Gjensidige.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 888,- pr. mnd. Mulighet for tv via fiber fra Telenor.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 151 705,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 146 138,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Prognose for eiendomsskatten er kr 4 350,- for inneværende år, og er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.013.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Nicole Løvik og Anders Lien

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 36.250,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0008/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.238

Dato

Sist oppdatert: 31. januar 2024 kl. 21:09

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

For å delta på visning, ber vi om at du melder deg på. Da sikrer vi at du får nødvendig informasjon og at det er satt av tilstrekkelig med tid. Kontakt megler dersom annet tidspunkt ønskes.
NB. Visning utgår dersom det ikke er noen påmeldte.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.