Komplett salgsoppgave

Myrvegen 62

2 250 000 kr
35 m²
1 soverom
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Myrvegen 62
Krogsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Myrvegen 62
Kart
Del
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Jessheim
Arealsmart 2-roms i 3. etasje | Balkong, garasje og heis | Trimrom, gjesteleilighet, spa og selskapslokale | Lave omk.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 250 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  270 579 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  2 521 539 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2009
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Areal
  35 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 913 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten ligger i et attraktivt og populært boligområde som er i stadig vekst. Fra boligen er det kort vei til daglige servicetilbud, marka, kollektivtransport og alt Jessheim sentrum har å by på.
Tiltalende og arealsmart 2-roms leilighet i tredje etasje med gjennomgående god standard og mange gode løsninger. Meget god og fornuftig planløsning som utnytter arealet godt, og med store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til en vestvendt balkong på ca. 8 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager. Leiligheten inneholder følgende: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom.
Leiligheten disponerer én parkeringsplass i kjeller og bod på ca. 3 kvm.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Myrvegen 62, 2052 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 117, bruksnummer 531, ideell andel 1/1
Andelsnummer 73, Gystadmyra Borettslag, organisasjonsnummer 890 632 122

Innhold

Totalt bruksareal: 35 kvm
Totalt primærrom: 35 kvm
Bruksareal:
Andelsleilighet 35 kvm
Primærrom:
3. etasje 35 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og soverom
I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 23.09.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger samt skillende dekker av betong. Yttervegger av bindingsverk kledd med liggende trepanel og fasadeplater.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Badet har i helhet fått tilstandsgrad 1, men det er gitt TG2 på slukets plassering, sanitærutstyr og membran/tettesjikt/overgang til sluk. Sluket er isolert inne i dusjsonen, og vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert, og eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Utførselen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Overflater gulv i øvrige rom. Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulv i stue/kjøkken er ikke montert på fagmessig riktig måte.
- Balkong. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
Takstmann kommenterer i tillegg:
- Våtrommet er bygget som prefabrikkert modul og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
- Det er kun målt mindre skjevheter. Skjevhetsmåling utført i stue/kjøkken viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 5 mm. Skjevhetsmåling utført i entré viser at forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca 8 mm
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Tiltalende og arealsmart 2-roms leilighet i tredje etasje med gjennomgående god standard og mange gode løsninger. Meget god og fornuftig planløsning som utnytter arealet godt, og med store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Fra stuen er det direkte utgang til en vestvendt balkong på ca. 8 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdag.
Kjøkken:
Leilighetens samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning med plass til gjester, store vindusflater og god romfølelse. Kjøkkeninnredning med hvite profilerte fronter, benkeplate av laminat og nedfelt oppvaskum. Flislagt mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående oppvaskmaskin og komfyr med keramisk
platetopp. Integrert kjøleskap og fryser.
Bad:
Bad med inngang fra stue/kjøkken. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med heldekkende
servant og ett-greps armatur, speil over servant med overlys. Dusjnisje med skyvedør. Innebygget sisterne med vegghengt klosett. Opplegg for vaskemaskin.
Leiligheten disponerer én parkeringsplass i kjeller og bod på ca. 3 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vaskemaskin, oppvaskmaskin og stekeovn medfølger ikke leiligheten ved salg.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 22.12.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 29433, tinglyst 13.01.2015, type heftelse: Bestemmelse om veg. Eier av eiendommen(Borettslaget) har gitt eiendommen 117/531 bruksrett til vei og kabel/ ledningsanlegg (nedlagt i vei) over Gnr. 117 bnr.585. B3-syd. Når gnr 117 bnr. 585(B3-syd) er bebygd med boliger, skal vedlikeholdskostnader for vei og kabel-/ledningsanlegg, deles forholdsmessig med henhold til antall boliger pr. gnr./bnr.
Dagboknr 898961, tinglyst 18.06.2018, type heftelse: Bestemmelse om parkering. Eiendommen er gitt tinglyst rett til å parkere på opparbeidede gjesteplasser på eiendommen gnr. 117, bnr. 585. Parkeringsplassene er kun til bruk for gjester til Sameiet Easy Living Jessheim og Gystamyra Borettslag. Partene er solidarisk ansvarlig for snømåking, drift og vedlikehold av gjesteplassene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og populært boligområde som er i stadig vekst. Fra boligen er det kort vei til daglige servicetilbud, marka og kollektivtransport. Gangavstand til Meny og Rema 1000. Nærhet til skoler og barnehager!
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim By har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange ulike spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter. Kort vei til Sats og idrettsparken løpe- og fotballbane, samt muligheter for utendørs trening med apparater. Gystadmarka ligger ca. 5 min. unna i gåavstand med flotte turområder både sommer og vinter.
Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 39 min. Parkering prioritert for pendlere.
Langelandsfjellet er ofte omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper.
For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår!
Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 20-25 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommmer og vinter.
Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skiannlegg og mange gode fiskevann!
Avstander med bil:
Gardermoen ca. 12 min
Oslo ca. 35-40 min

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11 070 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er pent opparbeidet med plen, busker, fontene og asfalterte internveier. Lekeplass på området.

Parkering

Leiligheten disponerer én parkeringsplass, merket nr. 62-303, i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter borettslagets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Gystadmyra" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 03.05.2004. Endringer: bebyggelsesplan for B3 vedtatt 06.06.2006.
Avsatt i kommuneplanen til boligbebyggelse - nåværende. Detaljeringssone - Reguleringsplan skal fortsatt gjelde vedtatt 23.03.2021.
Grenser inntil reguleringsplan for "Gystadmarka B4" vedtatt 23.03.2015, "Sentral for avfalls sug - Gystadmarka" vedtatt 17.11.2020 og "Områdeplan for Gystadmarka" vedtatt 17.04.2018.
Området er generelt under utbygging, og noe byggestøy må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5 913,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, nedbetaling lån og renter, innkreving balkong- og svalgangslån, vaktmestertjenester, felles trim-hus og gjesteleiligheter, generelt drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik. Nærmere foreldring foreligger ikke etter økning fra 01.01.2023.
Felleskostnader: kr. 3 996,-.
Avdrag lån: kr. 139,-.
Renter lån: 66,-.
Innkreving balkong- og svalgangslån: kr. 730,-.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12 000,- pr. år / ca. 6 500 kwh pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er inkludert i de månedlige kostandene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 538 596,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 938 945,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er ikke oppgitt av forretningsfører.
Andel fellesgjeld er kr 270 579,- pr. 05.01.2023
Total fellesgjeld for boligselskapet er 77 206 867,- pr. 01.09.2022 fordelt på to lån.
Lån 1 i Danske Bank:
Saldo: kr. 68.385.449,-.
Andel av saldo: kr. 0,-
Rentebetingelser: Rentesats 3.59 % pa.
Lånets løpetid: Siste termin 29.12.2059.
Avdragsfrihet: Nei
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling for dette lånet med mulighet for hver andelseier til å nedbetale lånet. Denne leiligheten har nedbetalt sin andel av gjeld.
Lån 2 i Danske Bank:
Saldo: kr. 6.811.509,-
Andel av saldo: kr. 62.491,-.
Rentebetingelser: Rentesats 3.59 % pa.
Lånets løpetid: Siste termin 29.12.2059.
Avdragsfrihet: Nei.
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av dette lånet.
Lån 3:
Saldo: kr. 22.889.650,-.
Andel av saldo: kr. 208.088,-.
Rentebetingelser: Rentesats 3,59% pa.
Lånets løpetid: Siste termin 29.09.2052.
Avdragsfrihet: Nei.
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling for dette lånet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 2.521.539,-. Av dette beløpet utgjør kr 270 579,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Oscar Vincent Mantila Naimak

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Gystadmyra Borettslag. Borettslaget består av 110 andelsleiligheter fordelt på 3 boligblokker. På selveid tomt står det et felleshus som inneholder selskapslokale med kjøkken, trimrom, spa-avdeling, kontor til vaktmester og styrerom. Selskapslokalet, trimrommet og spa-avdelingen er til fri benyttelse for borettshaverne etter retningslinjer satt av styret.
Borettslaget har videre 2 gjesteleiligheter med plass for 4 overnattingsgjester pr. leilighet og tilhørende parkeringsplass i kjeller som medfølger leien. Leilighetene kan leies av andelseierne i borettslaget for besøk og koster kr. 500,- pr. helg(minstepris for leie, også i ukedager) og kr. 1.000,- for hel uke. Dyrehold er ikke tillatt i gjesteleilighetene.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad og trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt, men det skal sendes skriftlig beskjed til styret om hvilket dyr man har. Båndtvang på borettslagets område. Ikke tillatt med dyr i gjesteleilighetene eller i felleshuset.
Foretatt påkostninger de senere år: Byttet ut balkonger i borettslaget og utbedring av bygningsmasse.
Borettslaget har vært i rettstvist mot Skanska Husfabrikken om konstruksjonsfeil i anlegget. Balkongene i borettslaget er byttet ut og det er igangsatt tiltak for utbedring av svalganger og bærekonstruksjonene der. Det ble avklart at borettslaget tapte saken i retten og de har valgt å ikke anke saken. Dette medfører at det blir tatt opp et lån i forbindelse med bytting av balkongene og utbedring av svalgangene. Borettslaget har en kredittramme på 22 millioner som vil konverteres til et langsiktig lån pr. 30.09.2022. Rammen dekker gjennomført rehabilitering av balkonger (ca. 14 mill) og forestående rehabilitering av svalganger m.m. som starter i Q2 2022. Lånet fordeles flatt på alle andelene og økning i fellesgjelden tilsvarer 200 000 ved fullt låneopptak. Kapitalkostnader og avdrag tilsvarende fullt låneopptak kreves inn f.o.m. januar 2022. Dette lånet er nå tatt opp og det vil faktureres fra 01.01.2023.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 31.153,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0194/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22194

Dato

Sist oppdatert: 08. januar 2024 kl. 10:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.