Komplett salgsoppgave

Jomfrubråtveien 34C

12 800 000 kr
154 m²
3 soverom
Velkommen til Jomfrubråtveien 34C - En nyoppusset og lekker halvpart horisontaldelt bolig på 154 kvm. Huset er også renovert utvendig
Velkommen til Jomfrubråtveien 34C - En nyoppusset og lekker halvpart horisontaldelt bolig på 154 kvm. Huset er også renovert utvendig
Kart
Bekkelaget/Jomfrubråtveien
Nyoppusset og påkostet del av tomannsbolig | Solrikt | Utsikt | Hage | 2 parkeringsplasser | Blindvei

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  12 800 000 kr
 • Omkostninger
  321 170 kr
 • Totalpris
  13 121 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1918
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  154 m²
 • Type
  Halvpart horisontaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jomfrubråtveien 34C, en stor og nyoppusset del av tomannsbolig. Bygget er vesentlig oppgradert i 2020/21 med bl.a. ny drenering, etterisolering, ny panel, nytt tak og ny veranda, samt nye vinduer, balkongdører og ytterdør. Innvendig ble alt oppgradert i 2022 med bl.a. nytt el. anlegg, nye vann- og avløpsrør, ny 1-stavs parkett, nye overflater, nye bad og nytt kjøkken. Gulvvarme i alle rom. En påkostet bolig med nøye planlagte materialvalg og løsninger, der lite ble overlatt til tilfeldighetene. God og romslig planløsning med bl.a. egen entré i 1. etasje, 3 soverom, 2 bad, stue/spisestue/kjøkken og loftstue med fjordutsikt. Egen hage og 2 parkeringsplasser. Solrik og attraktiv beliggenhet i blindvei, i umiddelbar nærhet til de unike friområdene i Ekebergparken.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jomfrubråtveien 34C, 1179 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 152, bruksnummer 65, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 154 kvm
Totalt primærrom: 154 kvm
Primærrom:
1. etasje 7 kvm:
Entré.
2. etasje 102 kvm:
Trapperom, gang, bad, 2 soverom, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang til sydvestvendt veranda.
Loftetasje 45 kvm:
Soverom, bad og loftstue.
I tillegg har boligen eksklusiv bruksrett til 2 parkeringsplasser og egen hage.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 24.10.2022, utført av Taksering Norge. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Horisontaldelt tomannsbolig oppført i 1918, tilbygget i 2020-2021 mot øst med eget inngangsparti. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur i gråsteinsmur. Bygningen har yttervegger over grunnmur i bindingsverkskonstruksjoner. Yttervegger er kledd med stående malt trepanel. Valmet tak i trekonstruksjon. Etasjeskiller er i trebjelkelag.
I 2020-2021 ble det utført følgende oppgraderinger:
- Drenert på nytt rundt grunnmuren.
- Yttervegger er påforet/tilleggsisolert og det er montert vindsperreduk og lagt ny utvendig liggende og stående panel.
- Yttertaket på hoveddelen (taket i tilbygget er nytt i 2020/21) har blitt foret opp og tilleggsisolert med 15 cm mineralull samt at det er etablert luftespalte, med luftelyre på møne. Det ble også lagt ny betongstein på taket.
- Montert nye takrenner og nedløp.
- Bygget ny veranda utenfor stuen/spisetuen mot sydvest.
- Ny balkongdør er med 3-lags isolerglass, produsert i 2020.
- Nye vinduer i trapperom med 2- lags isolerglass, produsert i 2020,
- Nye vinduer i øvrige rom i 2. etasje med 3-lags isolerglass, produsert i 2020.
- Nytt vindu i loftsetasjen med 2-lags isolerglass, produsert i 2020.
- Nye takvinduer med isolerglass. 2 av takvinduene fungerer også som fransk balkong hvor et gelender slår seg ut ved åpning av vinduet.
- Ny ytterdør.
- Rehabilitert pipe (fra bunn til topp).
- Montert sprinkleranlegg i 2. etasjen og loftetasjen.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Jomfrubråtveien 34C har en flott beliggenhet i umiddelbar nærhet til de unike friområdene ved Ekebergparken og Ekebergsletta. Barnevennlig og tilbaketrukket beliggenhet i blindvei. Kort vei til trikkeholdeplass og gangavstand til bl.a. Bekkelaget skole, Holtet og sentrum.
En innholdsrik bolig med store rom og gode takhøyder. Egen inngang i 1. etasje og en gjennomtenkt og god planløsning i 2. etasje og loftetasjen.
Boligen er i 2020-2022 vesentlig oppgradert både utvendig og innvendig og fremstår som påkostet med nøye planlagte materialvalg og løsninger, der lite ble overlatt til tilfeldighetene.
Utvendig ble boligen oppgradert i 2020-2021 med bl.a. ny drenering, ny panel, etterisolering og nytt yttertak, samt nye vinduer, balkongdører og ytterdør.
Innvendig er alt oppusset i 2022 med bl.a. nytt el. anlegg, nye vann- og avløpsrør, nye overflater, nye 1-stavs parkettgulv med gulvvarme, nye bad og nytt kjøkken. Pipeløpet er oppgradert og det er montert sprinkleranlegg.
1. etasje
Tilbygg oppført i 2020/21 som ga boligen egen inngang i 1. etasje og eget trappeløp. I 1. etasje ligger entréen med gulvfliser med varmekabler og plass til yttertøy.
2. etasje.
Hovedplanet inneholder trapperom, gang, bad, 2 soverom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Romslig gang 1-stavs.
Pent flislagt bad med gulvvarme, pusset opp i 2022. Badet er innredet med benkeskap med brune profilerte trefronter og ovenpåliggende dobbel servant med 2 stk. sorte ett-greps armaturer. Store runde speil på vegg over servant. Dusj med innfellbare dører i herdet glass med sorte detaljer og sort dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
2 store soverom, begge med 1-stavs parkett med gulvvarme og store plassbyggede garderobeskap uten fronter.
Romslig stue og spisestue med åpen kjøkkenløsning og 1-stavs parkett på gulvet med gulvvarme. Utgang til ny sydvestvendt veranda på ca. 5 kvm. Store vinduer mot sydvest gir rommet godt med lys. Det er også satt inn ny elementpeis med hev og senk glassdør i 2022, samt at pipeløpet også er rehabilitert.
Ny kjøkkeninnredning fra danske Designa i 2022 med brune eikefronter og laminat benkeplate. Nedfelt oppvaskkum med sort ett-greps armatur. Belysning under overskap. Kjøkkenøy med integrert induksjonstopp med nedfelt avtrekk (kullfilter som gir TG2). Øvrige integrerte hvitevarer er stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, samt oppvaskmaskin og kjøl/frys. Alle hvitevarene er fra Bosch og er nye i 2022. Hvitevarene vil følge boligen. Det er montert komfyrvakt og automatisk vannstopper.
Loftetasje:
Loftetasjen inneholder soverom, bad og loftstue.
Soverom med 1-stavs parkett med gulvvarme.
Pent flislagt bad fra 2022. Varmekabler i gulvet. Badet er innredet med benkeskap med glatte lyse trefronter og ovenpåliggende servant med sort ett-greps armatur. Dusj med innfellbare dør i herdet glass med sorte detaljer og sort dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regnfallsdusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne.
Hyggelig loftstue med 1-stavs parkett med gulvvarme. Sydvestvendte takvinduer med fjordutsikt. 2 av takvinduene fungerer også som franske balkonger hvor gelender slår seg ut ved åpning av vinduet.
Boligen har også eksklusiv bruksrett til hage og 2 utendørs biloppstillingsplasser.
Se tilstandsrapport datert 24.10.2022 og selgers egenerklæring for nærmere informasjon om boligens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med gulvvarme i alle rom i alle etasjer, bortsett fra i gang i 2. etasje (varmekabler i entré og på begge bad, varmefolie i øvrige rom).
Ny peisovn i stuen/spisestuen i 2022.
I 2020-2021 ble bl.a. boligen etterisolert.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1918, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest.
Det foreligger rammetillatelse datert 05.06.2018 og igangsettingstillatelse datert 24.01.2020 for: ombygging og rehabilitering av bygget. Bl.a. areal på loft bruksendres til boligareal. På bygningens nordøstside etableres det et nytt tilbygg med inngangsparti og trappehus for å gi separat adkomst til boenheten i andre etasje. Utbygger av prosjektet vil forestå søknad om ferdigattest.
Det er opprinnelig tegnet inn en mindre bod i nordøstre hjørne av loftstuen, men denne er ikke etablert og rommet er innlemmet som en del av loftstuen. Det er i loftetasjen etablert et soverom i deler av loftstuen (usikkert om tiltaket er søknadspliktig). Nevnte endringer er ikke omsøkt/byggemeldt og kjøper overtar ansvaret for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr. 901572, tinglyst 10.09.1920.
Erklæring/avtale. Megler har lett etter servitutten i Digitalarkivet, uten å ha funnet den. Servitutten vil følge eiendommen.
Dagboknr. 2210, tinglyst 06.02.1970.
Erklæring/avtale. I anledning deling av eiendommen i 2 parseller, gis den østre parsellen bruksrett til nødvendig adkomstvei over den vestre parsellen og frem til Jomfrubråtveien. (Det er dagens stedlige forhold som gjelder, og avvik fra tinglyst erklæring kan forekomme).
Dagboknr. 12995, 31.07.1970.
Erklæring/avtale. Eiendommen skal være tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett når kommunen måtte forlange det. Sameiet har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger.
Dagboknr. 9170, tinglyst 06.06.1972.
Best. om vann/kloakkledn. Nærliggende eiendommer gis rett til å føre vann- og avløpsledninger over eiendommen og gis rett til adkomst til disse for reparasjoner og vedlikehold. Nærliggende eiendommer og denne eiendommen er solidarisk ansvarlige for ledningene som måtte være felles.
Dagboknr. 20168, 24.11.1972.
Best. om adkomstrett for naboeiendommen møt øst (gnr. 152, bnr. 208). Eiendommen gis adkomstrett frem til Jomfrubråtveien og til å knytte seg til vann- og avløpsledninger. (Det er dagens stedlige forhold som gjelder, og avvik fra tinglyst erklæring kan forekomme).
Dagboknr. 1468205, tinglyst 06.12.2019.
Bestemmelse om veg. Jomfrubråtveien er regulert bredere enn dagen bredde. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å opparbeide veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr. 2314173, tinglyst 06.04.2020.
Bestemmelser om elektriske ledninger/kabler.
Elvira AS gis rett til å ha kabelanlegg på eiendommen og gis rett til adkomst til anlegget for vedlikehold. Det skal ikke foretas bygging, beplantning eller oppstilling av masser på- eller nær ved Kabelanlegget som kan være til skade eller til hinder for vedlikehold av dette.
Dagboknr 3456440, tinglyst 08.12.2020.
Bestemmelse om adkomstrett. Innenforliggende eiendom har adkomstrett over adkomstveien til innkjøring, snuareal og gangadkomst i sameiet. Sameiet har vedlikeholdsplikt av adkomstveien sammen med den Innenforliggende eiendommen. Servitutten angir fordelingsnøkkelen for kostnader knyttet til vedlikeholdet, av veistrekket 3/4 og 1/2 av det som er merket hhv. gule og lilla i kart tilhørende servitutten. Fordelingsnøkkelen innad i sameiet følger av vedtektene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Leietaker plikter å sette seg inn i og å følge sameiets vedtekter og evt. ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger solrikt til i et attraktivt boligområde i Jomfrubråtveien. Tilbaketrukket og skjermet i andre husrekke fra vei, samt at denne delen av veien er en blindvei. Et populært og barnevennlig villaområde med umiddelbar nærhet til unike friområder som tar deg til bl.a. Ekebergsletta og Ekebergparken. I tilknytning til disse friområdene finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, caféer, Ekebergrestauranten m.m. Litt lenger bort i Jomfrubråtveien mot Holtet ligger også Sportsplassen idrettsbane, med bl.a. fotballbane og løpebane, samt skøytebane om vinteren.
Gangavstand til Holtet, områdets lokale handelssenteret med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning. Ved Holtet ligger også Bekkelaget barneskole.
Byen er heller ikke langt unna, og fra eiendommen kan man, om ønskelig, gå eller sykle ned til sentrum, med bl.a. Sørenga som et naturlig stoppested. Med trikken tar det kun ca. 10 minutter ned til Oslo Sentralbanestasjon.
En kort kjøretur unna finner du også de to andre handelssentrene i bydelen, Sæter og Lambertseter. Sæter har et bredt tilbud av caféer, spisesteder og butikker, mens Lambertseter Senter kan by på et rikelig utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, Deichmanske bibliotek, Sats og Symra Kino.
Fra boligen er det få minutter til Jomfrubråten trikkeholdeplass med rute 13 og 19 til hhv. Bekkestua og Majorstuen, begge via Oslo sentrum. På Jomfrubråten trikkeholdeplass stopper trikken kun i retning sentrum, så på vei hjem fra byen benytter du trikkeholdeplassen på Sportsplassen, eller du kan gå av på Kongshavn og få en hyggelig gåtur gjennom parken.
(Se ruter.no for mer informasjon)
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bekkelaget Tennisklubb (BTK) som kun ligger noen meter lenger inn i Jomfrubråtveien.
Bækkelaget Sportsklub(BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og SATS på Lambertseter.

Adkomst

Jomfrubråtveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Ekebergveien og ender som blindvei ved "hundesletta" og skulpturparken. Jomfrubråtveien 34C ligger nær enden av veien (i den delen av Jomfrubråtveien som er blindvei), i andre husrekke fra vei.

Barnehager, skoler og fritid

Det er flere barnehager i nærområdet.
Eiendommen sogner til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 701 kvm. Seksjonen har eksklusiv bruksrett til eget tomteareal på 163 kvm. som er opparbeidet med gressplen og biloppstillingsplasser.
Asfaltert felles innkjørsel og gårsplass.

Parkering

Boligen har eksklusiv bruksrett til 2 utendørs parkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og pumpekum. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger fra offentlig ledning til forgreningspunktet, deretter er hver seksjon selv ansvarlig for egne rør og evt. pumpekummer for avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006. I forbindelse med revisjon av denne planen foreligger det midlertidig forbud mot tiltak og forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 169,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Dette faktureres sameiet i en felles faktura.
Nåværende eier ikke bebodd boligen har derfor ikke en reell oversikt over årlig strømforbruk. Iht. Fjordkrafts nettsider er gjennomsnittlig årlig strømforbruk for halvpart av tomannsbolig ca. 15 000 kWh.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6 898,-.
Boligen er tilknyttet Altibox/Vikenfiber som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 1 159,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Seksjonens andel av kostnad for privat brøyting er kr 3 315,- pr. år.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2022 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens boligverdi for 2020 (regnet med Skatteetatens kalkulator for beregning av formuesverdi), antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt på ca 10 372,- for 2022. Ta kontakt med Skatteetaten for nærmere informasjon om beregning av boligverdi og eiendomsskatten.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 2 663 318,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Kalkulatoren er benyttet ettersom eiendommen er seksjonert de senere år og fordi selger ikke har hjemmel til eiendommen.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 9 587 945,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13 121 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hauketo Eiendomsinvest AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet et eierseksjonsameie bestående av 2 eneboliger og en tomannsbolig, med sameiebrøk 138/789.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Seksjon 1 og 2 er en tomannsbolig og har felles ansvar vedlikehold for sin bygning. Samt gårdsplass øst for sin bygning iht. vedtektene.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at overtagelse kan skje på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse. Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av opprinnelig utbygger av prosjektet.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen
Tilrettelegging kr 13.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0202/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22202

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2022 kl. 10:31

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.