Komplett salgsoppgave

Nordre hovedgårds vei 52

1 690 000 kr
53 m²
1 soverom
Velkommen til Nordre Hovedgårds vei 52 - Romslig 2-roms i stille og rolig nabolag, tilrettelagt for en lettvint og trivelig hverdag
Velkommen til Nordre Hovedgårds vei 52 - Romslig 2-roms i stille og rolig nabolag, tilrettelagt for en lettvint og trivelig hverdag
Kart
Del
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Vågsbygd sentrum
Rolig og prisgunstig 2-roms seniorleilighet fra 2006 - Garasjeplass, heis, balkong og supersentral beliggenhet

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  277 251 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  1 968 211 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  53 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  9 325 kr
 • Energimerke
  Grønn D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding innen kl. 14 samme dag.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Nordre Hovedgårds vei 52!
Perfekt og lettstelt 2-roms leilighet beliggenhet i Vågsbygd sentrum for deg over 50 år. Stille og rolig nabolag i skjermet bakgård med flotte fellesareal.
Innholdsrik leilighet med åpen stue/kjøkken løsning med utgang til trivelig sydvendt terrasse, romslig bad med direkte tilgang til soverom og gang. Her er det også godt med bodplass.
Innvendig fremstår leiligheten lys med tidløst hvitt kjøkken, 3-stavs parkett på gulv, flislagt bad og varmtvann/oppvarming via vannbåren radiator.
Fra ytterdøren er det tøffelavstand til Vågsbygd Amfi shopping senter med apotek, dagligvarebutikker, cafe og de fleste butikker man trenger i hverdagen og litt til. Kollektivtilbud med bussholdeplass like ved, men hyppige avganger.
Velkommen til påmeldingsvisning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nordre hovedgårds vei 52, 4621 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 13, bruksnummer 1348
Andelsnummer 77, Hovedgårdsparken Borettslag, organisasjonsnummer 988354538

Innhold

Totalt bruksareal: 57 kvm.
Primærrom:
1. etasje 53 kvm: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/vaskerom.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Innvendig bod.
Bod fra felles gang (vegg-i-vegg) 3m2. Utvendig bod på platting/terrasse 1 kvm. Platting er 12 kvm.
Videre som beboer i Hovedgårdsparken borettslag får man også tilgang til en rekke fellesområder og servicetilbud som er inkludert i husleien, se mer under punkt om standard.
Boder er i utgangspunktet fellesarealer som styret i borettslaget fordeler og kan omdisponere, dette er dog ikke noe som er skjedd til nå eller planlagt.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 04.09.2023 utført av Frank Georg Veraas.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen. 
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med følgende byggemåte:
Leilighet i 1.etg. tilknyttet borettslag fra 2006. Tilkomst til leiligheten via felles entré og gang. Bygget er oppført i mur og trekonstruksjoner. Utvendig fasade med synlig mur konstruksjon og liggende trekledning. Yttertak har flat takkonstruksjon. Utvendig opparbeidet fellesområder med asfalt, plen, bed og beplantning. Felles lekeplass utenfor blokka. Platting utenfor stuen med tilhørende utebod. Flere biloppstillingsplasser for borettslaget på avmerket området mot Vågsbygd ringvei. Felles oppvarming med radiator ovn.
Takstmann har vurdert tilstandsgrad følgende:
70% TG1, 26% TG2, 0% TG3 og 4% TGIU.
Tilleggskommentar fra selgers egenerklæring :
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
Se komplett tilstandsrapport for mer utfyllende kommentarer om byggetekniske avvik, kommentarer og merknader.

Standard

Leiligheten ligger lunt og fint til å borettslagets bakgård med sol fra morgen til formiddag på terrassen, videre har man takterrasse med sol fra morgen til kveld.
Videre tilbyr leiligheten en romslig gang med garderobeplass og stor bod til blant annet ekstra fryser, kjøleskap eller støvsuger osv. Stuen fremstår lys med åpen kjøkkenløsning med plass til spisebord og sofagruppe. Fra stuen er det utgang til en lun platting omkranset av hekker og beplantning, terrassen er på hele 12 kvm og har en egen bod som er kjekk til diverse utemøblement som kan settes bort.
Soverom er meget stort og har plass til alt man trenger og litt til, i tillegg er det direkte tilgang til bad, både fra soverom og gang.
Badet er tidløst med hvite fliser og av passelig størrelse med stor dusj, opplegg til vaskemaskin/tørketrommel og oppbevaringsplass.
Vegg-i-vegg til ytterdøren er det en egen bod som medfølger denne leiligheten, videre på vei ut er det trappefritt og heis til garasjekjeller hvor det medfølger garasjeplass til leiligheten.
Serviceanlegget:
Som beboer i borettslaget Hovedgårdsparken er det tilrettelagt for et sosialt hyggelig fellesskap for den som ønsker det, samt at man får tilgang til flere tilbud. Det kan bl.a nevnes:
Lobby med resepsjon som har datautstyr, storstue og kjøkken. Trimrom for fri benyttelse for beboerne. Hobbyrom som også delvis blir brukt til styremøter, takterrasse med møbler og utsyr. Bibliotek hvor beboerne fritt kan låne bøker.
Her kommer man med andre ord inn i et fellesskap som gir mulighet til å møte andre par, enslige fra 50 år og oppover. Dette er både sosialt og kan også være kostnadsbesparende om man benytter seg av tilbudene. Det blir også arrangert felles lunsj på fredager som er et hyggelig møtested og flere beboere kan ta initiativ til andre sosiale sammenkomster på høytider, jul og tilstelninger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Oppvarming

Varmekabler på bad ellers oppvarming med radiatorovn.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 11.05.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.
 

Diverse

Til orientering selges leiligheten via fullmakt og det kan være informasjon som selger ikke har kunnskap om, som man ellers ville hatt kunnskap om hvis man bodde selv i eiendommen.

Energimerking

Energikarakter D og oppvarmingskarakter 1.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har sentral beliggenhet i Vågsbygd med kort avstand til dagligvare, apotek og AMFI Vågsbygd. Området fremstår veletablert, rolig og hyggelig i tillegg til at det er tilrettelagt for en enkel og lettvint hverdag ved ulike behov.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager :
Karuss barnehage (1-5 år) 0.7 km
Vågsbygd Fus barnehage (1-5 år) 1.2 km
Skårungen barnehage (1-5 år) 1.3 km
Skoler :
Karuss skole (1-10 kl.) 0.7 km
Vågsbygd skole (1-7 kl.) 0.8 km
Vågsbygd skole. avd. Åsane (1-3 kl.) 11 min til fots
Slettheia skole (1-7 kl.) 1.7 km
Fiskå skole (8-10 kl.) 0.5 km
Vågsbygd videregående skole 0.6 km
Kvadraturen Skolesenter 5.9 km
Dagligvare i gåavstand :
Rema 1000 Vågsbygd 3 min
Kiwi Vågsbygd Senter 6 min
Varer/Tjenester i gåavstand :
AMFI Vågsbygd 3 min
Slotts Quartalet 6 min
Apotek 1 Vågsbygd 5 min
Vitusapotek Vågsbygd 11 min
Vågsbygd Vinmonopol 5 min
Sport i gåavstand :
Fresh Fitness Vågsbygd Lumber 11 min
Fresh Fitness Vågsbygd Kjos 13 min

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 3 295 kvm som tilhører borettslaget. Området er opparbeidet med flotte grøntområder, gressplen, blomsterbed, belegningsstein og praktiske stier. Her finner du hyggelige sittebenker og lekeområder også.

Parkering

Parkering i parkeringskjeller merket C5, forøvrig rikelig med gjesteparkering i nærområde.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Offentlig vann og avløp.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Vågsbygd bydelssenter delfelt SS3V datert 25.03.2021
Kommentar til reguleringsplaner i området : Plan under arbeid 1553 Detaljregulering for Vågsbygdsenter. Saksbehandler Tønnesland 97990342.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr. 9.325,- pr. mnd. Og fordeles slik:
Renteutgifter kr. 1.227,-.
Avdrag kr. 1.704,-.
Serviceavgift kr. 600,-.
Forskudd fjernvarme kr. 1.170,-.
TV / Bredbånd (Altibox) kr. 399,-.
Driftsutgifter kr 3.025 ,- og inkluderer bl.a følgende: Felles driftskostnader, kommunale avgifter, byggforsikring, kabel tv, vakthold, strøm i fellesareal, kontingent i boligbyggelag, vaktmestertjenester og vedlikehold/renhold fellesareal, forretningsførsel kostnader.
Info om fjernvarme: Hovedgårdsparken har oppvarming og varmtvann fra vannbåren fjernvarme fra Agder Energi Varme. Beregning av kostnader for den enkelte leilighet blir gjort opp etter fordelingsbrøk etter årets utgang.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter ifm vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt er inkludert i felleskostnadene.
Hovedgårdsparken har oppvarming og varmtvann fra vannbåren fjernvarme fra Agder Energi Varme. Beregning av kostnader for den enkelte leilighet blir gjort opp etter fordelingsbrøk etter årets utgang. For denne leiligheten betales det kr. 1.170,- pr. mnd.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 619 084,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 228 701,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel fellesgjeld er kr. 277.251,- pr. 05.09.2023.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 54.853.668,- pr. 05.09.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 5,3% pr. år via Den Norske Bank.
Lånets løpetid: Fra 26.12.2017 til siste termin den 26.12.2036.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 2.931,- og da utgjøre 6.394,- gitt at drift og felleskostnadene forblir uendret.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.968.211,-. Av dette beløpet utgjør kr 277 251,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 8.250,- for andelsboliger.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.768,-. Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 750,- pr. ny andelseier.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad.
Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ezdehar Lahoumeh og Mohammad Hashem Fakri Nuuman Bashiti

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Hovedgårdsparken Borettslag. Borettslaget består av 125 leiligheter.
Forretningsfører er Sørlandet Boligbyggelag, tlf. 38 07 90 70.
Dyrehold må søkes styret med eget skjema til styret.
Planlagte påkostninger:
Det er ikke fastsatt noen direkte planlagte økninger i husleien. Men borettslaget undersøker om det er mulig å montere avtrekksvarmevekslere på taket som kanskje kan kobles til det vannbårne anlegget, evt. Solcelleanlegg på tak. Videre er det forslag om å gi styret fullmakt til å kunne oppta lån på inntil 12 millioner i en 3 års periode og at de evt. økte lånekostnadene skal dekkes av de kr. 1200,- som settes av til vedlikeholdskostnader i felleskostnadene. Det er avdekket lekkasje på balkonger hvor det nå er et prøveprosjekt med takrenner og dette spørsmålet blir utsatt til neste generalforsamling utfra behov og evt. andre løsninger.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Megler har fått informasjon om at borettslaget er forsikret mot husleietap i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. (Se www.nbbl.no for mer informasjon).

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,9% av salgssummen. Tilrettelegging kr 15.000,-. Oppgjør: kr 6.000,-. Markedspakke: kr 22.600,-. Visninger: kr 2.000,- (for alle).
Totalt ved salg til prisantydning kr. 95.670,-. I tillegg kommer forsikring og takstmann. Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0298/23
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.23298

Dato

Sist oppdatert: 12. september 2023 kl. 20:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding innen kl. 14 samme dag.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.