Komplett salgsoppgave

Minkvegen 33A

4 990 000 kr
145 m²
4 soverom
Boligen er oppført i 2019 og bærer preg av mange moderne løsninger samt høy standard
Boligen er oppført i 2019 og bærer preg av mange moderne løsninger samt høy standard
Kart
Del
Nannestad
Meget attraktiv og tiltalende 1/2 av tomannsbolig med 4 soverom, 2 bad og vaskerom | Solrik terrasse | Barnevennlig!

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  125 920 kr
 • Totalpris
  5 115 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  145 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
 
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Minkvegen 33A er en tiltalende halvpart av tomannsbolig beliggende i et barnevennlig, rolig og etablert boområde i Nannestad. Det er kort vei til barnehage, skoler i alle trinn og offentlig kommunikasjon med bussholdestopp i nærheten. Gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Et attraktivt boområde for barnefamilier med gangavstand til det man trenger i hverdagen.
Boligen er oppført i 2019 og bærer preg av mange moderne løsninger samt høy standard. I 1. etasje finner man romslig entré, fire gode soverom, to pent flislagte bad og et praktisk vaskerom. Fra entreen er det trapp til 2. etasje som rommer tiltalende stue i delvis åpen løsning med et lekkert kjøkken. Flott takhøyde og store vindusflater byr på luftig romfølelse. Terrasse på ca. 21 kvm med gode solforhold.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Minkvegen 33A, 2030 NANNESTAD
Kommunenummer 3238, gårdsnummer 27, bruksnummer 541, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 150 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm
Bruksareal:
Halvpart av tomannsbolig 150 kvm
Primærrom:
1. etasje 82 kvm: Entré/hall, to bad, vaskerom og fire soverom
2. etasje 63 kvm: Stue og kjøkken
Sekundærrom:
1. etasje 5 kvm: Bod
I tillegg har boligen en bod med utvendig adkomst fra terrassen på ca. 3,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.05.2023 utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligbygg over 2.etasjer. Boligen har støpt gulv mot grunn. Yttervegger og skillende dekke av trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon utført i pultaksform utvendig tekket med papp.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG 2):
- Innvendige trapper. Kun rekkverk på én side. Oppfyller ikke dagens krav til sikkerhet.
- Skjevhetsmåling i 2. etasje. Noe skjevheter i etasjen er målt i stue/kjøkken.
Følgende er ikke undersøkt av takstmann og satt til TGIU:
- Hulltaking på begge bad og vaskerom. Ikke praktisk mulig å gjennomføre grunnet våtsonenes plassering. Det er fremlagt bildedokumentasjon som viser utførelsen vedrørende tettedetaljer/membran på badene.
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
- Takkonstruksjonen er lukket, inspeksjon ikke mulig.
- Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Minkvegen 33A er en tiltalende halvpart av tomannsbolig beliggende i et barnevennlig, rolig og etablert boområde i Nannestad. Boligen er oppført i 2019 og bærer preg av mange moderne løsninger samt høy standard.
Pent opparbeidet fellestomt med singlet gårdsplass, plenarealer og diverse beplantning. Gode parkeringsmuligheter på fellestomt. Boligen er tilknyttet brannvarslersentral og er seriekoblet med alle rom (Ikas Micro Sentral). Det er tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg som bidrar til et godt inneklima.
Entré
Lys entré med flislagte gulv med varme i tilknytning til inngangspartiet som byr på en varm velkomst. Det er åpen løsning til romslig hall med dør inn til alle rom i 1. etasje (foruten ett bad) og trapp til 2. etasje. Her er det god plass for diverse møblement og pynt. Lysemalte vegg- og himlingsplater med downlights byr på et solid førsteinntrykk av boligen.
Stue
Meget tiltalende stue i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Stuen er i god størrelse med plass til sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. TV-hjørnet er malt i delikate og moderne grønntoner som gir en god kontrast til rommet. Det er skråtak med god takhøyde og store vindusflater som strekker langs hele veggen slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. I etasjen er det brukt et tidløst og flott gulv av typen Kärs (Shade Eik Børstet plank) samt himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights. Fra stuen er det utgang til sydvestvendt terrasse på ca. 21 kvm som blir en naturlig forlengelse av boligen på sommertid.
Kjøkken
Lekkert kjøkken fra Huseby (Signatur Tinted grå) med innredning i glatte fronter, benkeplater i stein og delvis integrerte hvitevarer. Det er underlimt Blanco Laron oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur, overskapsbelysning og stikkontakter på vegg over benkeplate.
Integrerte hvitevarer består av oppvaskmaskin, stekeovn, kombidamper, kaffemaskin og varmeskuffer. Induksjonstopp med 6 soner og det er montert komfyrvakt. I tillegg frittstående LG side-by-side kjøleskap med frysedel, vanndispenser og isbitmaskin. Fritthengende designventilator med LED-belysning, kullfilter og fettfilter. Det er montert Waterguard.
Bad
Boligen har to flotte bad, begge plassert i 1. etasje. Begge bad er oppført i delikat utførelse med italienske designfliser i 60x60 på vegg- og gulvflater samt med varmekabler i gulv. Badene har himlingsflate utført i malt glatt flate med downlights.
Det første badet er i tilknytning til det ene soverommet. Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, dusjnisje med glassdører og ettgreps armatur samt veggmontert innredning med heldekkende dobbelservant med ettgreps armatur. Det er speil over servant med belysning og stikkontakt på vegg.
Det andre badet har adkomst fra gangen og er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, dusjnisje med glassdører og ettgreps armatur samt vegghengt innredning med heldekkende servant og ettgreps armatur.
Vaskerom
Et vaskerom er kjærkomment i enhver barnefamilie! Vaskerommet har adkomst fra bad 2. Det er flislagte gulv og vegger samt varmekabler i gulv. Rommet er innredet med veggmontert utslagsvask i rustfritt stål med ettgreps armatur og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Boligens varmtvannsbereder på 187 liter er plassert her, i tillegg til fordelerskap med stoppekraner og vannmåler plassert på vegg. Det er montert Waterguard.
Begge bad og vaskerom selges med verdibevis fra If. Ta kontakt med megler for vilkår.
Soverom
Boligen har fire gode soverom, alle plassert i 1. etasje. Alle soverom er i lyse, nøytrale farger som gjør det enkelt å innrede etter egen smak og stil. Det ene soverommet har adkomst til bad.
Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, fliser i entré.
Vegger: Malte glatte flater.
Himling: Malte glatte flater.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring via luft-til-luft varmepumpe og gulvvarme på samtlige våtrom samt entré.
Fordelerskap med stoppekraner, vannmåler og waterguard for rør-i-rør system er plassert på vaskerom. Varmtvannsbereder på ca 187 L fra bygegår er også plassert på vaskerom. Boligen er tilknyttet balansert ventilasjonsanlegg, og aggregat for anlegget er plassert i utebod.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.12.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Dagens planløsning avviker noe fra godkjente byggetegningene som kommunen har oversendt. To av soverommene i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som ett stort soverom (med direkte adkomst til badet), men er omgjort til to soverom. I tillegg er det i byggetegningene opprinnelig oppført stue og kjøkken i åpen løsning, men det er pt. en lettvegg som skiller rommene.
Bruksendringen av soverom er ikke bruksendret/omsøkt hos kommunen, men det er ikke et søknadspliktig tiltak dersom rommene oppfyller krav til størrelse etc.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 3951, tinglyst 20.06.1970, type heftelse: Festekontrakt - vilkår.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Diverse

- Det er vedtekter for sameiet, spør megler for å få disse utlevert.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet med en god beliggenhet på feltet. Preståsen er et attraktiv og barnevennlig boområde med kort vei inn til Nannestad sentrum med ulike butikker, spisesteder, vinmonopol, offentlig kommunikasjon og idrettsanlegg. Skulle man ha behov for ytterligere servicetilbud, er det kort vei til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter. Videre er det gangavstand til barnehage, barneskole, ungdomsskole og videregående. Perfekt beliggenhet for barnefamilier med alt i gangavstand!
Nærmeste bussholdeplass ligger en kort gåtur unna, med avganger til blant annet Gjerdrum, Maura og Jessheim. Det er også svært gode pendlermuligheter inn til Oslo. Gode bussforbindelser hver halvtime til Oslo Lufthavn, hvor det hyppig går tog videre til Oslo. Med ekspressbuss og høyhastighetstog er reisen gjort på under timen, dør til dør.
Nannestad ligger i den nordvestre delen av Øvre Romerike og har meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. Skiløyper i umiddelbar nærhet og kort vei til Nordåsen og Sjonken. Fra boligen er det kort vei til Romeriksåsen med et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser og skianlegg. Åsen ligger langs hele vestsiden av Nannestad kommune. Her finnes et rolig skogsområde med bølgende åser og mange innsjøer med gode fiskevann og jaktmuligheter.
Hurdalsjøen er en kort kjøretur unna med mange flotte badesteder med langgrunne strenger og muligheter for båt.
Med bil:
Nannestad sentrum - ca. 3 min.
Gardermoen - ca. 10 min.
Jessheim - ca. 18 min.
Lillestrøm - ca. 30 min.
Oslo - ca. 45 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festetomt på 1 125 kvm, det er bruksrett på tomten på seksjon 1 som går i linje med 33A på frem-og baksiden. Spør megler for oversikt.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 6.500,- pr. år. Festeavtalen utløper 01.04.2069. 
Grunneier, Nannestad Kommune, har forkjøpsrett.
Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.  
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.
Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Biloppstillingsplasser på tomten som snr 1 har bruksrett på.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Preståsen - reguleringsplan" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 16.12.1968.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 14.05.2019 avsatt til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Prognose for kommunale avgifter er kr 20 000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 27 000,- pr. år. / 19 637 kwh. pr. år. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 096,-.
Eiendommen har privat brøyting og selger har betalt en kostnad på kr. 2 250,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er på kr. 870,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 061 390,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 821 004,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.920,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 15.050,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hilde Anita Beute og Hogne Beute

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og boligen er tilknyttet et sameie bestående av 2 boligseksjoner, med sameiebrøk 1/2. 
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 37.500,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 23.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0073/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2373

Dato

Sist oppdatert: 22. februar 2024 kl. 08:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
 
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.